Thumbs up Επίσκεψη στο ψηφιακό άνδρο του Hi End...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Έλα όμως που τα mac έχουν τα λιγότερα προβλήματα πλήν ενός βασικού. Κανένα πρόγραμμα(πλην του Αμαρα) δεν αλλάζει αυτόματα την ανάλυση των τραγουδιών αλλά πρέπει να γίνει χειροκίνητα:141:.
George, define "λιγότερα προβλήματα".
Στα δικά μου PC (laptop και desktop) δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με το στήσιμο, είτε έπαιζα με την onboard, είτε με το Musiland, είτε με αυτήν που υπάρχει στα ενεργά που έχω για το PC είτε ακόμα και με τη συνύπαρξη όλων αυτών μαζί (όπως παίζω τώρα με διαφορετική κάρτα για κάθε χρήση και με κανένα απολύτως πρόβλημα).

Και το "πρόβλημα" που αναφέρεις με την αλλαγή της ανάλυσης, αν όντως ισχύει (δε γνωρίζω), τότε δεν είναι απλά "πρόβλημα" αλλά λόγος για να μην είναι καν σοβαρή επιλογή το Mac, τουλάχιστον για κάποιον που έχει μάθει να δουλεύει σε ένα σύστημα που όλα γίνονται αυτόματα και δεν τον απασχολεί η δειγματοληψία του επόμενου track που θα επιλέξει να ακούσει...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
George, define "λιγότερα προβλήματα".
Στα δικά μου PC (laptop και desktop) δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με το στήσιμο, είτε έπαιζα με την onboard, είτε με το Musiland, είτε με αυτήν που υπάρχει στα ενεργά που έχω για το PC είτε ακόμα και με τη συνύπαρξη όλων αυτών μαζί (όπως παίζω τώρα με διαφορετική κάρτα για κάθε χρήση και με κανένα απολύτως πρόβλημα).

Και το "πρόβλημα" που αναφέρεις με την αλλαγή της ανάλυσης, αν όντως ισχύει (δε γνωρίζω), τότε δεν είναι απλά "πρόβλημα" αλλά λόγος για να μην είναι καν σοβαρή επιλογή το Mac, τουλάχιστον για κάποιον που έχει μάθει να δουλεύει σε ένα σύστημα που όλα γίνονται αυτόματα και δεν τον απασχολεί η δειγματοληψία του επόμενου track που θα επιλέξει να ακούσει...
Το λιγότερα έγκειται στην απουσία ανάγκης drivers για να συνδέσουμε το οτιδήποτε είναι κάρτα ήχου(dac) και στο ότι δουλεύουμε μέσω πυρήνα kernel.Κάτι μου λέει όμως ότι αυτό είναι που δημιουργεί το θέμα με την ανάλυση(ισχύει,trust me).Eπίσης ως γνωστόν το i(sto diaolo)tunes δεν υποστηρίζει flac.Οπότε μετατροπή σε aiff ή aac.
Να σου πω έχω συνηθήσει την απρόσκοπτη λειτουργεία του σ όλα τ άλλα που με τσαντίζουν πολύ τα 2 ανωτέρω ''θεματάκια''.Όμως πλεόν είναι πίσω σε σχέση με ένα pc που ΄χει Foobar.:101:
Εκτός και αν καποιος έχει παραδάκι,πάρει ένα powermac και πετάξει και windows επάνω μονο για την μουσικη.Εκεί είναι το απόλυτο όριο(imho).
Πάντως όπως πάντα ότι θές να κάνεις σε μουσική το κάνεις πιό φθηνά και καλα με ένα pc.Απλώς το pc θέλει παραπάνω ψάξιμο και παίδεμα..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Θυμάσαι όμως το laptop του Τσαρου ότι μας έσπασε τα αρχ/ μέχρι να στηθεί και μετά μια έπαιζε,τρείς δεν έπαιζε...Ε αυτά είναι που γλυτώνεις με το mac.

Reaction score
777
Βρε παίδες...Τα mac είναι ανώτερα απο τα pc για άπειρους λόγους οι οποίοι ξεφεύγουν απο το παρών thread.Αυτό είναι άποψη μου...και πολλών άλλων.

Το πρόβλημα είναι στην ακέραια παραγωγή ήχου.Π.χ. ο Μιχάλης δέν έχει προενισχυτή.Αυτό συνεπάγεται οτι το ρόλο του volume τον εκτελεί το itunes.Ερωτώ εγώ λοιπόν...

Το volume του itunes.Γνωρίζει κανείς πώς δουλεύει?Ας πούμε συμπιέζει το δυναμικό εύρος?Τί κάνει?Τί κόστος έχει αυτό στο τελικό αποτέλεσμα?

Αν ας πούμε είναι κακή η ύπαρξη του volume στο pc.Μπορούμε να το αποφύγουμε?Στα windows είναι εύκολο να γίνει.Στα mac???

Τελικά αξίζει η υπόθεση ή πρέπει να ακουμπήσουμε ένα εξτρά χιλιαρικάκι για να έχουμε αποτέλεσμα εφάμιλο των windows?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Πες του να μην πειράζει το volume του itunes.Τα κάνει όλα τ@τιανα,γιατί δεν είναι φτιαγμένο να διαχειρίζεται αρχεία υψηλής ανάλυσης αλλά τα κακομοίρικα τα drm που υπάρχουν στο άι τιούνζ.

Reaction score
140
Αύριο ( κατά πάσα πιθανότητα ) θα πάω στον κωσταυτια φορτωμένος με τα εξής
Weiss Minerva
Macbook με amarra
Fujitsu λαπτοπ με xp & vista ( foobar , jriver,mediamonkey wasapi ks asio τα παντα )
Ας ελπίσουμε να λυθούν αρκετές απορίες ,

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Τeacher και γω mac έχω αλλά ανωτερότητα δεν Βλέπω πλεόν,παρ' εκτός απ την ευκολία χρήσης και την (σχετική) ασφάλεια.Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι τα mac είναι φτιαγμένα και ελεγμένα να παίζουν ώς έχουν χωρίς κανιΒαλισμούς σε καρτες γραφικών,επεξεργαστες κτλ..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Αύριο ( κατά πάσα πιθανότητα ) θα πάω στον κωσταυτια φορτωμένος με τα εξής
Weiss Minerva
Macbook με amarra
Fujitsu λαπτοπ με xp & vista ( foobar , jriver,mediamonkey wasapi ks asio τα παντα )
Ας ελπίσουμε να λυθούν αρκετές απορίες ,
Άντωνη κανε μου μια χάρη και παίξτε με το volume του itunes(με και χωρίς αμαρρα απάνω).Είμαι πολύ περίεργος....

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Θυμάσαι όμως το laptop του Τσαρου ότι μας έσπασε τα αρχ/ μέχρι να στηθεί και μετά μια έπαιζε,τρείς δεν έπαιζε...Ε αυτά είναι που γλυτώνεις με το mac.
To laptop του Τσάρου ήταν ένα εργαλείο που του είχαν δώσει από τη δουλειά, ήταν πιο αργό κι απ'τo replay και, σαν να μην έφτανε αυτό, έτρεχε πάνω σε encrypted δίσκο.. Ούτε καν τις ρυθμίσεις του Foobar δεν μπορούσε να δεχτεί. Μην το ψάχνεις. :126:

Για την γενικότερη υπεροχή των Mac θα συμφωνήσω εώς κάποιο βαθμό και ανάλογα με τη χρήση και το διαθέσιμο budget..
Φαντάζομαι καταλαβαίνετε όμως ότι το 70% των κατόχων Mac τα αγόρασαν για 1002 άλλους λόγους εκτός του ότι τρέχουν σε ένα στιβαρό unix-based λειτουργικό..
Αυτό το 70%, για να μην πω παραπάνω, δεν ξέρει καν τι είναι το unix (μπισκότο; φρούτο; ήρωας στον Αστερίξ;) και η αγορά τους βασίστηκε στο όμορφο interface, στη μόδα, στο ότι το είδαν στην τελευταία blockbuster ταινία ή στην αγαπημένη τους σειρά, στο design κ.α. τέτοια "επιστημονικά".

Anyway, δε θέλω να κάνω εδώ αυτή τη συζήτηση γιατί την κάνω από την εποχή που τα Apple είχαν δικό τους hardware (ευτυχώς τους έκοψε και τα πετάξανε αν και υπάρχουν ακόμα κατάλοιπα στη νοοτροπία της Apple από εκείνη την εποχή)..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
To laptop του Τσάρου ήταν ένα εργαλείο που του είχαν δώσει από τη δουλειά, ήταν πιο αργό κι απ'τo replay και, σαν να μην έφτανε αυτό, έτρεχε πάνω σε encrypted δίσκο.. :126:

To ξέρω Βρε!
Αλλά σε ένα mac και να θές δεν (πολύ)μπορείς να τα κάνεις χάλια.Εκτός και αν όντως ξέρεις τι στο διάλα είναι αυτό το unix:138:
(εκεί τα κάνεις όλα red light district...)

Reaction score
777
To ξέρω Βρε!
Αλλά σε ένα mac και να θές δεν (πολύ)μπορείς να τα κάνεις χάλια.Εκτός και αν όντως ξέρεις τι στο διάλα είναι αυτό το unix:138:
(εκεί τα κάνεις όλα red light district...)
Εκείνο το μαύρο της έκθεσης δέν είχες?
Όπως ανέφερα είναι άποψη μου...Ίσως αν συναντηθούμε και παίξουμε με τα multiple screens και κάποιες βασικές διαφορές οργάνωσης του λογισμικού να πειστείτε.Μιλάω καθαρά για οφέλη σε έναν απλό καθημερινό χρήστη...
Αλλα ας το λήξουμε εδώ...:103:

Reaction score
4
Απάντηση: Thumbs up Επίσκεψη στο ψηφιακό άνδρο του Hi End...

Αυτές τις μέρες γύρισα το λάπτοπ-πηγή σε εξπί.

Ο λόγος ήταν η συμβατότητα..., .. όχι του πλέηερ αλλά των υπόλοιπων.
-Τι να κάνω μια πηγή χωρίς cool ediτ....(και πάνω) :117:-

Πέρασα τους νέους οδηγούς αλλά δεν μου άρεσαν.
Μετά έβαλα asio, αλλά ......
...............
Του κουτιού έβαλα...!!!
Παίζω με 4 οδηγούς και οχι με ένα...:611:

Αυτά για το θέμα "συμβατότητα".

Στο θέμα "ποιότητα" ισχύει το ίδιο...:137:

Reaction score
4
Απάντηση: Thumbs up Επίσκεψη στο ψηφιακό άνδρο του Hi End...

Αγοράκι, παίζεις και με φορτηγάτζες ;
:204: χαχαχα, 24/96 ατάκα !!!!

Αυτό περί ποιότητας που είπα παραπάνω αφορά την σχέση τιμής/προιόντος, δηλαδή υπάρχουν περισσότερα προιόντα σε περιβάλλον γουίντοους....(ποικιλία)

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Να το ξαναγράψω γιατί απ'ό,τι φαίνεται μερικοί δεν τα πιάνουν με την πρώτη:

Το USB 2.0 είναι υπερ-αρκετό για άριστη μετάδοση 24/192 υλικού multi-channel αν ο άλλος ξέρει τι του γίνεται και δεν ξεκίνησε να ασχολείται με υπολογιστές εχτές γιατί έγινε μόδα η είσοδος USB και είπε να κοτσάρει μία στις συσκευές του για είναι "in".

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.125
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON