tidal speakers

Reaction score
150
Εννοείται ότι κρίνουμε την τιμή με βάση την αγορά που κινούνται. Φυσικά και τα υλικά δεν έχουν τόσο ρε παιδιά, μην λέμε τα ίδια και τα ίδια (δεν πάει σε σένα αυτό φίλε Jargon).

Μα δεν πάω κι εγώ πίσω και φυσικά κι έχω πληρώσει πράγματα που δε κοστίζουν τόσο αλλά τα πληρώσα και συνεχίζω να τα πληρώνω όταν μπορώ. (Π.χ. τα ρούχα, εστιατόρια, ξενοδοχεία στη Μυκονο :143:)

Σε κάθε περίπτωση το πως παίζουν έχει σημασία και παίζουν εξαιρετικά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.775
Απάντηση: Re: Απάντηση: tidal speakers

ειμαι περιεργος να μαθω τι σε κανει να πιστευεις οτι το Magnepan ειναι συνολικα καλυτερα ηχεια?
κι εγώ είμαι περίεργος να μάθω αν ποτέ άκουσες τα 20.1 να παίζουν με σωστά ενισχυτικά και σε σωστό χώρο.:126:

Reaction score
684

κι εγώ είμαι περίεργος να μάθω αν ποτέ άκουσες τα 20.1 να παίζουν με σωστά ενισχυτικά και σε σωστό χώρο.:126:
την ιδια ακριβως μερα που ακουσες εσυ τα Tidal να παιζουν κατω απο αντιστοιχες συνθηκες....

η διαφορα μας ειναι οτι εγω δεν ειπα ποτε οτι τα Magnepan ειναι καλυτερα η χειροτερα απο τα Tidal γιατι απλα δε ΜΠΟΡΩ να ξερω ενω εσυ εχεις αποψη επ'αυτου χωρις να τα εχεις ακουσει και χωρις να ξερεις μετρησεις...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.775

την ιδια ακριβως μερα που ακουσες εσυ τα Tidal να παιζουν κατω απο αντιστοιχες συνθηκες....
:142::135:

η διαφορα μας ειναι οτι εγω δεν ειπα ποτε οτι τα Magnepan ειναι καλυτερα η χειροτερα απο τα Tidal γιατι απλα δε ΜΠΟΡΩ να ξερω ενω εσυ εχεις αποψη επ'αυτου χωρις να τα εχεις ακουσει και χωρις να ξερεις μετρησεις...
γιατί βρε να μην έχω άποψη? δε δικαιούμαι? μπα σε καλό σου... :143:

Για την "άποψή" του στο Hi-End, ποιός χρειάστηκε ποτέ μετρήσεις για να χρειαστώ κι εγώ? :135:

Από θεωρία βέβαια, έχω μπόλικη να σου αραδιάσω υπέρ των magnepan, αλλά δεν έχει καμιά απολύτως σημασία για κανένα, οπότε και δε πρόκειται να το κάνω.

-----------------
αλλαγή θέματος:
-----------------

Όσον αφορά μετρήσεις και τα συναφή, τα ηχεία που σχεδιάζονται για αυτό το σκοπό, κ αυτή τη δουλειά εξυπηρετούν, είναι άλλα, τα γνωστά "όπλα" που έγραψα και πιο πριν. Με βάση αυτά τα "όπλα", το καλοεξοπλισμένο στούντιο θα γράψει το CD που θα ακούσει ο χαιεντάς στο magnepan ή το tidal του, ανάλογα με τις προσωπικές του προτιμήσεις. Αυτά είναι οι αντικειμενικές κορυφές της υπάρχουσας τεχνολογίας σε αυτόν τον τομέα. Αντικειμενικά, και χωρίς να υπάρχουν πλαίσια κοστολογίου. Μετρημένα από τους κορυφαίους, με σημασία σε αυτό, διότι αυτό είναι το μόνο που μετράει, σε αντίθεση με το hi-end, που είναι πουλ-μουρ, όπου μετράει πρωτίστως η μούρη....και τα τιντάλ πουλάνε μούρη, κακά τα ψέμματα. και πουλάνε περισσότερη μούρη αλλά και την πουλάνε πιο ακριβά από τη μαγνκεπαν. ΟΚ?

Reaction score
684
Απάντηση: tidal speakers

Κωστα μου,

δε σου λεω να μην εχεις αποψη αλλα εαν τα εχεις δει μονο απο φωτογραφιες και δεν γνωριζεις κατι αλλο για αυτα τοτε απλα η αποψη σου αυτη δεν εχει καμια βαρυτητα για αυτους που εχουν ασχοληθει με τα συγκεκριμενα ηχεια. Αυτο σου λεω.... Εγω δηλαδη πως μπορω να εχω αποψη για τα Magnepan?

Οσον αφορα για το εαν ειναι τα Κ&Η τα πραγματικα οπλα και οχι τα Tidal καποια στιγμη μπορεις να βρεθεις προ εκπληξεως εαν μαθεις ποιο απο τα δυο προτιμανε οι ανθρωποι των studios για τη δουλεια τους. Δε θελω να πω κατι παραπανω αλλα αργα η γρηγορα θα φτασει στα αυτια σου τι επιλεγουν και γιατι...

Reaction score
10
Re: Απάντηση: tidal speakers

Οσον αφορα για το εαν ειναι τα Κ&Η τα πραγματικα οπλα και οχι τα Tidal καποια στιγμη μπορεις να βρεθεις προ εκπληξεως εαν μαθεις ποιο απο τα δυο προτιμανε οι ανθρωποι των studios για τη δουλεια τους. Δε θελω να πω κατι παραπανω αλλα αργα η γρηγορα θα φτασει στα αυτια σου τι επιλεγουν και γιατι...
Όλο υπονοούμενα είσαι σήμερα...:144:

:142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.775

Κωστα μου,

δε σου λεω να μην εχεις αποψη αλλα εαν τα εχεις δει μονο απο φωτογραφιες και δεν γνωριζεις κατι αλλο για αυτα τοτε απλα η αποψη σου αυτη δεν εχει καμια βαρυτητα για αυτους που εχουν ασχοληθει με τα συγκεκριμενα ηχεια. Αυτο σου λεω.... Εγω δηλαδη πως μπορω να εχω αποψη για τα Magnepan?
κοίτα να σου πω, τα Magnepan είναι κάτι το ιδιαίτερο, και τα έχω ζήσει για δεκαετίες πλέον, τα έχω ξεζουμίσει, τα ξέρω καλά μπορώ να πω.

Φυσικά, ξέρω πολλά καλά ηχεία "συμβατικά", με μεγάφωνα δηλαδή, κι έχω ακούσει απίθανα πολλά ηχεία, ακόμα και σε τραβηγμένα από τα μαλλιά κοστολόγια. Ειδικά τώρα τα τιντάλ, δε θυμάμαι να τα έχω ακούσει, αλλά είναι πολύ πιθανό να έχει συμβεί κι αυτό. Αυτό βέβαια δε λέει τίποτα, διότι κανένα τινταλ ή b&w ή οποιοδήποτε "μεγαφωνάτο" ηχείο δε μπορεί να βγάλει αυτό που ξέρω πως βγάζει το μάγκ.

Ε, έχω άποψη. Αυτά. :145:

Τώρα αν αρχίσουν κάποιοι στουντιάδες να χρησιμοποιούν μαγκ ή τινταλ, κακό του κεφαλιού τους! :143::135::142:
Σιγά μη κλείσει η ATC όμως ρε συ... είπαμε, τα σύκα σύκα.

D

deleted user 10898

Guest

:139:
μην λεμε και οτι θεμε...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δεν ειναι τυχαιο που η παγκοσμια ενωση διατητων εχουν επιλεξει ως επισημη σφυρικτρα τα τινταλ.Στο ελληνικο πρωταθλημα δε εχουμε τις παλαιες σφυρικτρες γιαυτο και σφυρανε οτι θελουν.

Reaction score
684

προβλεπω πολλα σαγονια στο πατωμα....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.775

εγώ πάλι προβλέπω μια απ΄τα ίδια....:143::135::143::135:

D

deleted user 10898

Guest

ετερον εκατερον...
το να παιζουν τα tidal "καλυτερα" απο τα k&h ειναι ενα...
το να τα προτιμουν στα studio ειναι λιγο... :139:

Reaction score
684

Σιγά μη κλείσει η ATC όμως ρε συ... είπαμε, τα σύκα σύκα.
γιατι να κλεισει η ATC? μηπως εκλεισε η Benchmark και η Apogee οταν βγηκε η Emm Labs, η Prism και η Weiss????? υπαρχουν λυσεις για ολα τα budget...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.986

Άλλη μιά επίπτωση της ακρόασης των συγκεκριμένων ηχείων:

(Αυτουνού μάλλον δε του βγαινε το...budget:142:)

Reaction score
29.517

Κάπου αναφέρθηκε το μπάσσο των τιτντάλ.Εμένα δεν με εντυπωσίασε στο ελάχιστο.
Οι μεσαίες και οι υψηλές τους είναι πολύ καλές διαυγείς και γρήγορες, τώρα για την φάση που έλεγε ο αντιπρόσωπος , μόνο με μετρήσεις μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Reaction score
141

Οι μεσαίες και οι υψηλές τους είναι πολύ καλές διαυγείς και γρήγορες, τώρα για την φάση που έλεγε ο αντιπρόσωπος , μόνο με μετρήσεις μπορεί να επιβεβαιωθεί.
παιζουν ρόλο και τα ενισχυτικά.
Σε τι φάση ήταν ο αντιπρόσωπος;

Reaction score
684

για ανεφερε ενα ηχειο που το μπασο του ειναι οσο γρηγορο πρεπει και χωρις ουρες κατα τη γνωμη σου....

Reaction score
10
Η ουρά στο μπάσο δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα του ηχείου, κάλλιστα μπορεί να φταίει ο χώρος ή μπορεί το ηχείο να υπό-οδηγείται.

Εγώ θα έλεγα ότι το πρόβλημα του Tidal είναι το αντίθετο, δηλαδή δεν έχει αρκετή ουρά είναι overdumped που λένε και στο χωριό μου - χαρακτηριστικό όλων των ηχείων με κεραμικά μεγάφωνα.

Reaction score
141

για ανεφερε ενα ηχειο που το μπασο του ειναι οσο γρηγορο πρεπει και χωρις ουρες κατα τη γνωμη σου....
χωρίς ενισχυτές και ουρές θα έχει και χωρίστρες θα έχει...
δεν μπορεί να εχει μπάσσο (γρήγορο-σφιχτό-πλαδαρό)απο μόνο του.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505