Tidal



Μηνύματα
908
Reaction score
2.560
Διαπίστωσα ότι στο Android TV Store υπάρχει το Tidal. Έχει δοκιμάσει κανείς αν έχουμε remote από mobile devices;

Εσείς με το Shield το έχετε δει;
Λίγο καθυστερημένα, αλλά τώρα το είδα...
Με το κινητό κάνεις Chromecast στο Shield, αν θυμάμαι καλά και με Άϊ-Πάντ . Επιλέγεις τι θ' ακούσεις, ρυθμίζεις αναπαραγωγή - ένταση κλπ. Δεν είμαι σίγουρος όμως μέχρι τι ποιότητα φτάνει.
Γενικά δηλαδή δουλεύει.
Αν δεν έπαιζα μέσω Roon μπορεί και να το χρησιμοποιούσα :biggrin:.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.413
Reaction score
27.698
Απο όσα έχω διαβάσει, αν στείλεις με το Roon στο Chromecast - Shield, αυτόματα το Roon σου δείχνει σε τι ανάλυση κάνει stream, σύμφωνα με τις δυνατότητες του Shield δηλαδή.
 


alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.413
Reaction score
27.698
@symos

Απo το παραπάνω link.

"One of”? Oh – does it work with Tidal’s desktop apps?
Indeed it does. MacOS and Windows users are also invited to the Tidal Connect party."
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.959
Reaction score
6.685
Απo το παραπάνω link.

"One of”? Oh – does it work with Tidal’s desktop apps?
Indeed it does. MacOS and Windows users are also invited to the Tidal Connect party."
Ίσως όμως εννοεί ότι μπορείς από τα desktop apps να "στείλεις" τον ήχο σε κάποια άλλη συσκευή, όπως το Chromecast. Το οποίο όντως δουλεύει.

Όσο για το αν μπορείς από το κινητό να στείλεις στη desktop εφαρμογή, πέρα από το ότι το δοκιμάζω και δεν δουλεύει, τους έστειλα email και ρώτησα και μου απάντησαν προχθές ότι δεν το υποστηρίζουν ακόμα.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.413
Reaction score
27.698
Έψαξα το Plex και βρήκα και άλλους με το ίδιο πρόβλημα που έχεις και εσύ.
Η απάντηση που έλαβα.

TIDAL support (TIDAL)

Oct 23, 2020, 5:31 PM EDT

Hello,

Thank you for reaching out to TIDAL! My name is Danielle with customer support and I would be glad to assist you.

I'm sorry to hear you're having this trouble!

At this time, remote controlling TIDAL through an external speaker is only workable if you're using a device integrated with TIDAL or integrated through a manufacturer's app.

You can find our supported devices here:

https://tidal.com/supported-devices

Our new TIDAL Connect feature is also for casting music but you will want to have one of the supported devices for it.

You can view those here:

https://tidal.com/supported-devices?filter=tidal-connect

If you have any further questions please let us know- I'd be happy to help!

*You can also learn more about using TIDAL at support.TIDAL.com.

I hope you're having a wonderful day, Alexandros!
Best Regards,
Danielle
TIDAL Member Support
 

Μηνύματα
908
Reaction score
2.560
Απο όσα έχω διαβάσει, αν στείλεις με το Roon στο Chromecast - Shield, αυτόματα το Roon σου δείχνει σε τι ανάλυση κάνει stream, σύμφωνα με τις δυνατότητες του Shield δηλαδή.
Μάλλον η αναφορά μου στο Ρουν μας μπέρδεψε...
Αυτό που εννοούσα ήταν χρήση του TIdal app στο κινητό και κάστινγκ στο Σίλντ, ΧΩΡΙΣ καμία συμμετοχή του καπιταληστρικού Ρουν :tongue:. Αν δηλαδή δε πάρουν και οι Ρούνηδες κομμάτι της πίτας...

Αυτό που αναφέρεις (Ρουν - κάστ - Σίλντ) διαφέρει και ειλικρινά δε το έχω δοκιμάσει. Το Ρουν σε μένα παίζει σε Ρουν-ρέντυ συσκευή και όχι στο Σίλντ, αυτό παίζει χαζοταινίες :rolleyes:

¨Και τι μας νοιάζει ρε φίλε τι κάνεις;" , θα πει κάποιος. Απλά τ' αναφέρω προς απάντηση της απορίας απομακρυσμένου ελέγχου του Tidal. Ε, έτσι λοιπόν παίζ :biggrin:.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.413
Reaction score
27.698
Κατάλαβα.
Απλά η διαδικασία που έγραψα θα μας πει τη δέχεται το Shield ως maximum ποιότητα.
Αν βέβαια έχεις τη διάθεση. 🙂
 

Μηνύματα
13.612
Reaction score
6.569
Επιτελους καθαροαιμο tidal connect και οχι μεσω Λαμιας......



απο οτι βλεπω (και αν θελει καποιος φιλος που εχει tidal το δοκιμαζει), μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα δευτερο υπολογιστη σαν tidal connect device,εκτος απο τις συγκεκριμενες εταιρειες με streamers.
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.959
Reaction score
6.685
Απλά η διαδικασία που έγραψα θα μας πει τη δέχεται το Shield ως maximum ποιότητα.
Παίζει κανονικά ποιότητα Hi-Fi μέσω Connect.
MQA/Master δεν παίζει. Με το που συνδεθείς σε απομακρυσμένη συσκευή το "ρίχνει" αυτόματα σε Hi-Fi.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.413
Reaction score
27.698
Όμορφα. Αυτό ήθελα να ακούσω. Δεν έχω MQA DAC οπότε δεν με ενδιαφέρει για την ώρα αυτό.

Θα περιμένω Black Friday γιατί σίγουρα θα βγάλει προσφορά.

Ευχαριστώ 😊
 





symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.959
Reaction score
6.685
Επαναφέρω το θέμα του απομακρυσμένου ελέγχου του Tidal (σε PC) μέσω κινητού, γιατί αν δεν έβρισκα (καλή) λύση θα έσκαγα.

Αρχικά δοκίμασα τη λύση που είχα αναφέρει και σε προηγούμενο post.

1. Chromecast + HDMI capture card (USB) ❓

Αγόρασα λοιπόν μια (USB) HDMI capture card. Αυτή τη συνδέεις στο PC μέσω USB, κουμπώνεις πάνω μια συσκευή που βγάζει HDMI (εγώ σύνδεσα το Chromecast) και μπορείς από το PC να κάνεις capture ξεχωριστά το video και το audio που έρχεται από το HDMI.

Άνοιξα λοιπόν το Tidal στο κινητό, του είπα να παίξει στο Chromecast και στο PC έστειλα το audio input από το capture card στο output (DAC). Δούλεψε! Ενθουσιάστηκα! Σύντομα όμως παρατήρησα πως κάτι δεν πήγαινε πολύ καλά με τον ήχο. Ψάχνοντας τις ρυθμίσεις της συσκευής να δω τι φταίει, είδα πως στα properties έλεγε πως η συσκευή μπορεί μεν να φτάσει μέχρι 96KHz, όμως... "1 channel"! Whaaaaaaat???

Άκουγα λοιπόν μονοφωνικά, εξού και η αίσθηση πως κάτι δεν πάει καλά. Ποιός θα το περίμενε πως κατασκευαστής εν έτει 2020 δεν θα έδινε τουλάχιστον 2 κανάλια σε συσκευή ήχου. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια άλλη αντίστοιχη κάρτα που να βγάζει περισσότερα κανάλια, όμως οι περισσότερες που κοίταξα (μιλάω για φθηνού κοστολογίου) δεν το ξεκαθαρίζουν. Αν βρεθεί η κατάλληλη κάρτα, ίσως η λύση δουλέψει καλά, αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο.

2. Miracast ❓

Συνεχίζοντας λοιπόν την αναζήτηση λύσης, έπεσα πάνω στο "ξεχασμένο" Miracast. Ας το δοκιμάσουμε, σκέφτηκα. Κατέβασα λοιπόν μια εφαρμογή στο κινητό και συνδέθηκα με το laptop μου, καταφέροντας να στείλω την εικόνα και τον ήχο του κινητού στο laptop! Τέλεια, λέω, ας το δοκιμάσω και στο PC που χρησιμοποιώ για την αναπαραγωγή της μουσικής. Αμ δε. Η κάρτα γραφικών μου δεν το υποστηρίζει. Ψάχνοντας, είδα πως ακόμα και καινούργιες κάρτες σε πολλές περιπτώσεις δεν δουλεύουν, γενικά διάβασα πως σε custom built PC δύσκολο να το κάνεις να δουλέψει. Αν όμως σε κάποιον δουλεύει (π.χ. χρησιμοποιεί laptop) ίσως είναι καλή λύση.

3. "Chromecast" μέσω Airserver ✅

Αρνούμενος να παραιτηθώ, έπεσα πάνω σε αυτό το software, που υποτίθεται μετατρέπει το PC σε δέκτη για Airplay, Miracast και Chromecast. Έβαλα το trial version (το license κοστίζει 17€, κλάιν) και το δοκίμασα. Χρησιμοποιώντας την ίδια εφαρμογή στο κινητό που έβαλα και για το Miracast (αυτήν εδώ) συνδέθηκα στον Chromecast receiver και η οθόνη του κινητού εμφανίστηκε στο PC. Στα audio settings του Airserver επέλεξα το DAC ως output και κλίκαρα και την επιλογή "Add a Lossless Quality Receiver".

Επιτυχία! Μπορώ να χρησιμοποιώ το Tidal στο κινητό και ο ήχος να παίζει στο PC! Όσον αφορά την ποιότητα, έκατσα και έκανα πολλή ώρα A/B test με ακουστικά μεταξύ αυτής της μεθόδου και της απευθείας αναπαραγωγής στο PC μέσω της desktop εφαρμογής του Tidal. Διαφορά δεν άκουσα (και τα δύο σε ποιότητα HiFi). ΟΚ, αντιλαμβάνομαι τους περιορισμούς αυτής της μεθόδου και σε καμία περίπτωση δεν περνιέμαι για "χρυσό αυτί", αλλά π.χ. διαφορά μεταξύ Spotify Premium και Tidal HiFi (ίδιες ηχογραφήσεις), ακούω. Ενώ σε αυτή τη σύγκριση δεν μπόρεσα να καταλάβω καμία διαφορά.

4. Bluetooth sink ❓

Άλλη λύση που σκέφτηκα/βρήκα, είναι πως πλέον στα Windows μπορείς να φτιάξεις ένα bluetooth sink, να ορίσεις δηλαδή το PC ως συσκευή αναπαραγωγής και να στέλνεις τον ήχο από το κινητό εκεί, όπως μπορείς να τον στείλεις σε bluetooth ακουστικά. Ίσως λοιπόν αν αγοράσεις κανείς ένα bluetooth dongle που να υποστηρίζει aptX (ή/και HD) να μπορεί να στείλει τον ήχο στο PC με ικανοποιητική ποιότητα.

Ο λόγος που δεν προτιμάω αυτή τη λύση είναι πως απαιτεί μόνιμη "επαφή" του κινητού με το PC, οπότε μπορεί αν βγεις π.χ. στο μπαλκόνι/κήπο ή γενικώς απομακρυνθείς να σταματήσει. Ενώ η προηγούμενη λύση θα συνεχίσει να παίζει εφόσον παραμένεις (έστω και οριακά) εντός κάλυψης wifi, που συνήθως είναι ευρύτερη. Επίσης δεν την δοκίμασα στην πράξη οπότε δεν ξέρω τι δυσκολίες μπορεί να συναντήσει κανείς στο setup ή πόσο θα καλυφθεί από την ποιότητα. Αλλά στη θεωρία μπορεί να είναι κι αυτή μια καλή λύση σε κάποιες περιπτώσεις.


Συμπερασματικά λοιπόν, σε πρώτη φάση είμαι πολύ happy με την λύση Νο. 3. Φαίνεται να δουλεύει πολύ ικανοποιητικά από άποψη ποιότητας και ευκολίας. Και πετυχαίνει αυτό που ήθελα, να μην χρειάζεται να χρησιμοποιώ διαφορετική εφαρμογή στο κινητό (π.χ. Audirvana, BubbleUPNP κλπ.) για όταν θέλω να παίξω μουσική μέσω του PC, αλλά το ίδιο το Tidal. Μάλλον θα αναζητήσω μια άλλη εφαρμογή για το Cast στο κινητό καθώς η συγκεκριμένη έχει πολλές διαφημίσεις, αλλά πέραν αυτού λειτουργεί κανονικότατα.

Αυτά τα ολίγα είχα να ριπορτάρω. Αν μετά από περισσότερη χρήση συναντήσω κάτι άλλο ενδιαφέρον, θα το αναφέρω.
 
Last edited:




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.318
Μηνύματα
2.858.378
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top