To συστημά μου - Dual Stewart + 9.2 B&W

Reaction score
150
Re: Απάντηση: To συστημά μου - Dual Stewart + 9.2 B&W

Καλησπερα και συγχαρητηρια "JargonGR".Τι να λεμε τωρα-
για να φτιαξεις τετοια οπτικοακουστικη πανδαισια χρειαζεται
γνωσεις,μερακι,κοπο και να 'ματωσεις' οικονομικα.Το αποτελεσμα
ομως ειναι πολυ πανω του μεσου ορου-'hi-end' πραγματικα(που
λενε και οι νοτιοι).Να το χαιροσαστε,οικογενειακος!!
Κριμα παντως που δεν ειναι σε ενα δικο τους αποκλειστικα χωρο,
ενα dedicated room οπου θα απεδιδε τα μεγιστα-μπραβο σου!!:444:

Σε ευχαριστώ. Αυτό με το dedicated room θα γίνει μια μέρα απλά όχι στο προσεχές μέλλον.

Reaction score
150
Και καλα κανεις γιατι τετοια μηχανακια που εχεις δεν παιζουν με οτι ναναι προ.....αν και βλεπω να σε κολαει ο τζονι....:116:
E που θα πάει , κάποια στιγμή θα πάρει και εναν προ....:118:

Θα τον πάρω μόλις βρω καινούρια παχιά αγελάδα γιατί για την ώρα πρέπει να μαζευτώ, αλλιώς τον AVP θα τον χτύπαγα με τρέλα.

Reaction score
152
Απάντηση: Re: Απάντηση: To συστημά μου - Dual Stewart + 9.2 B&W

Σε ευχαριστώ. Αυτό με το dedicated room θα γίνει μια μέρα απλά όχι στο προσεχές μέλλον.
να ποιος θα αγορασει ακινητο απο τον Τσοχατζοπουλο......:410:

Reaction score
150
Λοιπόν σήμερα πήρα τον 5507 του Αργύρη (πάει) και τον έβαλα αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να τον παίξω αλλά αυτό που βλέπω σε πρώτη φάση είναι μεγαλύτερο gain στους ενισχυτές λόγω balanced μιας και τους Nemo τους οδηγούσα με adaptor RCA σε XLR.

Αύριο περισσότερα για το πως παίζει σε σχέση με τον Onkyo 905 που αντικατέστησε.

Ίσως αύριο έρθεςι και ο καινούριος ενισχυτής για τα σαμπ για ατέρμονα γκάζια αν και από εβδομάδα τον βλέπω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: To συστημά μου - Dual Stewart + 9.2 B&W

καλες ακροασεις αρτεμη

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.437
Απάντηση: Re: To συστημά μου - Dual Stewart + 9.2 B&W

Λοιπόν σήμερα πήρα τον 5507 του Αργύρη (πάει) και τον έβαλα αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να τον παίξω αλλά αυτό που βλέπω σε πρώτη φάση είναι μεγαλύτερο gain στους ενισχυτές λόγω balanced μιας και τους Nemo τους οδηγούσα με adaptor RCA σε XLR.

Αύριο περισσότερα για το πως παίζει σε σχέση με τον Onkyo 905 που αντικατέστησε.

Ίσως αύριο έρθεςι και ο καινούριος ενισχυτής για τα σαμπ για ατέρμονα γκάζια αν και από εβδομάδα τον βλέπω.
Αντε μας γκάστρωσες....:116:

Reaction score
460

Σωτηρη καλοριζικος και καλες ακροασεις,(τις πιτσες ετοιμασε).Τωρα θα πει ο Γιαννης "αμαν μας τα ζ@λισες με τις πιτσες!!:135:

Reaction score
150

Σωτηρη καλοριζικος και καλες ακροασεις,(τις πιτσες ετοιμασε).Τωρα θα πει ο Γιαννης "αμαν μας τα ζ@λισες με τις πιτσες!!:135:
Έφταααασε! Σύντομα κομπλε και θα βάλω και τα Wide..

Reaction score
150
Λοιπόν οι τα αποτελέσματα από τον QSC RMX5050 είναι εντυπωσιακά.

Αυτό που διάβαζα για τους Crown ισχύει και με το παραπάνω, δηλαδή το άσχημο roll-off που έχουν κάτω από τα 20Hz!

Ειλικρινά τόσο καιρό δεν έιχα δει τι κάνουν τα sub και τους έριχνα +6dB στις χαμηλές αλλά οι Crown παρ'όλα τα 1600 Watts τους ΔΕΝ μπορούσαν.

Η διαφορά στις πολύ χαμηλές είναι πολύ μεγάλη και όχι μόνο σε ένταση αλλά και σε ποιότητα.

Για παράδειγμα στο Valkyrie, στην αρχή με το βομβαρδισμό εκεί που κουφαίνεται ο Κρουζ πέφτει μια βόμβα και έχει τόσο χαμηλό που οι Crown πραγματικά έκαναν τα sub να παράγουν έναν ήχο σαν πορδή. Μη γελάτε στην κυριολεξία!

Ε λοιπόν εκεί η διαφορά με τον QSC είναι πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Το πόσο καθαρό βγαίνει το χαμηλό εκεί είναι απίστευτο.

Ο ενισχυτής είναι τέρας και έχει απίστευτα γκάζια και τον προτείνω ανεπιφύλλακτα για χρήση μεγάλων παθητικών sub. Δύσκολα θα βρείται (αν υπάρχει. κάτι ανάλογο με τόσα ρεύματα. Τα sub έχουν συνδεθεί πάνω του παράλληλα.

Επίσης είδα σημαντικές βελτιώσεις στα Surround και Surround Back τα οποία οδηγούνται πλέον με τους Crown με 500 Watt στα 8 Ohm /900 @ 4 Ohm που δεν χρειάζονται φυσικά αλλά υπάρχει τρελό headroom και δουλεύουν οι ενισχυτές άνετα.

Σχετικά με τον 5507 ακόμα συνδέω αλλά είδη έχω δει σημαντικές βελτιώσεις σε διάφορα επίπεδα τόσο χρηστικότητας όσο και επιδόσεων.

Κατ'αρχήν επιτέλους συνδέθηκαν όλοι οι τελικοί (2 Nemo, ο Bryston 14BSST, και οι δυο Crown XLS802D) με Balanced σύνδεση και ήρθε το σύστημα στα ίσια του γιατί μέχρι τώρα έπαιζα με αντάπτορες στους μισούς μιας και δεν είχαν RCA είσοδο.

Γενικά το επίπεδο θορύβου είναι άλλου!

Δυστυχώς δεν έχω προλάβει να σετάρω τα ηχεία σωστά και να τρέξω και το Audyssey για τις αποστάσεις και τα Levels, τα οποία ρύθμισα πρόχειρα με SPL. Αυτό θα γίνει άυριο.

Μερικές δοκιμές που έκανα όμως με ικανοποίησαν πολύ και η αντικατάσταση του Onkyo 905 ήταν απαραίτητη. Επόμενος στόχος Denon AVP ή κάτι ανάλογο όταν μπορέσω όποτε κι αν είναι αυτό. Θα γίνει και δοκιμή με του Γιάννη κάποια στιγμή αν και το θέμα μεταξύ των δυο δεν είναι πως παίζουν ταινίες αλλά το τι κάνει ο ένας σε σχέση με τον άλλο.

Με λίγα λόγια ο Denon εχει απίστευτες ευκολίες, ρυθμίσεις και δυνατότητες καθώς και μηδενικό θόρυβο μιας και είναι fully balanced κάτι το οποίο δεν νομίζω να ισχύει για άλλο μηχάνημα.

Πάντως ο Onkyo είναι μονόδρομος στην τιμή του.

Θα γράψω περισσότερα αύριο.

Reaction score
15.548

Καλοριζικος και καλες ρυθμισεις....

Δεν χρειαζεται να βιαζεσαι για προ τωρα με τον 5507.....

Reaction score
15.548

Πως την ειδες την εικονα της καμπμαρε σε σχεση με λευκη...?

Τι διαφορες ειδες....???...χωρις βεβαια το οπισθιο φως

Reaction score
150
Εδώ λοιπόν πρέπει να ομολογήσω πως δυστυχώς υπάρχει ένα πρόβλημα.

Ως γνωστόν ο Infocus IN83 δεν έχει ΟΥΤΕ Lens Shift (ΚΑΘΟΛΟΥ) ούτε ηλεκτρικό zoom και focus και αυτό μου δημιουργεί ένα μεγάλο θέμα.

Η καμπαρέ είναι περίπου 7-20 ποντους πιο κοντά από την άλλη (η διαφορά επειδή ή πίσω είναι κυρτή) και είναι και λίγο πιο μεγάλη από το 16:9 κάδρο της 2.40.

Με λίγα λόγια θέλω άλλο προβολέα με Lens Shift, zoom, focus και όλα στο τηλεκοντρόλ για να μπορώ να παίζω και με τις δυο.

Αυτό όμως θα περιμένει γιατι προηγούνται άλλα! Οπότε προς το παρόν βλέπω με την άλλη και χρησιμοποιώ την καμπαρέ ως ΛΑΜΠΑΤΕΡ (ακριβό μεν) με τα πολύχρωμα ledακια της...:143:

Μια γρήγορη ματία όμως δείχνει ότι με τον Infocus και την καμπαρε μπορείς να δεις άνετα με χαμηλό φωτισμό που ήταν και το ζητούμενο.

Θα τη μελετήσω όμως περισσότερο και θα σου πω.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.437

avp εδω avp εκει avp παραπέρα ,αλλά avp με cabaret δεν βλέπω.
:609::623:

Reaction score
150

avp εδω avp εκει avp παραπέρα ,αλλά avp με cabaret δεν βλέπω.
:609::623:

Ξέρεις τι ωραια φαίνεται ο AVP στην Cabaret? Τρομερά!

Reaction score
150
Σκεφτόμουν σήμερα τι άλλες βασικές ελλείψεις έχω και δυστυχώς είναι αρκετές! Αρκετές από την άποψη ότι πρέπει σιγά σιγά να κλείνω κάποια τμήματα του συστμήματος και να τα ολοκληρώσω.

Θα συνεχίσω λοιπόν στην παρούσα με 1-2 πραγματάκια που θα βελτιώσουν τον ήχο και δεν κοστίζουν αρκετά και αυτά είναι:

Α) Το XTZ Room Analyzer το οποίο θα μου δώσει μια εικόνα όλης της κατάστασης του χώρου καθώς και δυνατότητες επεμβάσεων καθώς θα αποκαλύψει διάφορες "ανωμαλίες" όπως ακυρώσεις και στάσιμα. Σε πρώτη φάση θα μου επιτρέψει να δω τι γίνεται με το decay των χαμηλών συχνοτήτων (100Hz και κάτω) κάτι που δεν μπορώ να δω με το SMS-1. Προτείνει λοιπόν τα φίλτρα με σαφώς μεγαλύτερη ακρίβεια και μένει να το δω και στην πράξη.

Περισσότερα καθώς και μετρήσεις μόλις το αποκτήσω.

Β) Σκέφτηκα να φτιάξω μια βάση για το κεντρικό ηχείο ώστε να ανέβει σε ύψος και να έρθει πιο κοντά το Tweeter /Midrange (Marlan Head) στα main κάτι που θα επιτρέψει και την μείωση της κλίσης που έχει τοποθετημένο στο πάτωμα. Το έχουν κάνει άλλοι ιδιοκτήτες του ίδιου ηχείου και είδαν βελτίωση στο front stage. Εκτός αυτού, θα επιτρέψει και την τοποθέτηση ενός ενισχυτή από κάτω καθώς και τον καλωπισμό της εικόνας που έχει αυτή τη στιγμή το σύστημα με όλα αυτά τα μηχανήματα εκεί μπροστά. Έχω είδη μιλήσει σε μαραγκό και περιμένω απάντησει γιατί ζήτησα και κάτι περίεργα....

Αφού ολοκληρωθούν αυτά τα απλά θα ανοίξει ο δρόμος για άλλα.

Reaction score
15.548

Οταν πας να παρεις το XTZ Room Analyzer(αν το παρεις απο εκει)ακου και αυτο..

Θα ξανακουσεις ολη σου την μουσικη....:116:

Εξαλλου με τα συνοδα που εχεις προς τα εκει πρεπει να πας...:126:
Κατι λιγοτερο δεν θα αξιζει......πεταμα χρηματων θα ειναι...

Reaction score
150
Το αγαπητό Weiss to ξέρω κι φυσικά θέλω κάποια στιγμή και DAC που θα είναι και η κίνηση κλειδί για το δικάναλό μου αλλά στο καιρό του κι αυτό μιας κι η τιμή του είναι σε χιλιάρικα κι έχω κι άλλα στο μυαλό μου.

Reaction score
150
To Room Analyzer είναι εδώ! Σύντομα θα κάνω την πρώτη μέτρηση και θα ανεβάσω διάγραμμα.

Επίσης μιας και σήμερα ήμουν στη Location Sound είδα το νέο Weiss και θα κανονίσω δοκιμή σύντομα.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: To συστημά μου - Dual Stewart + 9.2 B&W

To Room Analyzer είναι εδώ! Σύντομα θα κάνω την πρώτη μέτρηση και θα ανεβάσω διάγραμμα.

Επίσης μιας και σήμερα ήμουν στη Location Sound είδα το νέο Weiss και θα κανονίσω δοκιμή σύντομα.
Για βαλε να μας πεις .....θα εχει ενδιαφερον...

Οσο για το weiss ....τα 800D δεν θα τα εχεις ξανακουσει ετσι... θα σε τρωει.....:137:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88