To Bluray Oppo ενός "βλαμμένου"

Reaction score
5.614
To 91 το αγόρασα για τον ήχο του στις αναλογικές εξόδους του, καθώς στέλνω αναλογικό 5.1 στον πολυκάναλο προενισχυτή Aaron Cineast, και επίσης το χρησιμοποιώ και ως πηγή για ακρόαση μουσικής. Δε στέλνω μέσω hdmi τον ήχο. Την αποκωδικοποίηση την κάνει το player. Είχα Onkyo 905, τον πούλησα. Ο Yamaha Z7 μεταφέρθηκε στο υπνοδωμάτιο. Τον ήχο που έχω με 91 και Aaron προ δεν τον είχα με τα receiver (ως προενισχυτές). Οι τελικοί είναι ο Aaron No.3 Millenium για τα main και ο OTL λαμπάτος Atma-sphere S30 που διπλοενισχύει το κεντρικό. Τα τρία μπροστινά ηχεία τα Heresy. Στο υπνοδωμάτιο όμως μου αρέσει ο Z7, που προσφέρει ξεκούραστο άκουσμα με τα THX Ultra2 ηχεία της Klipsch.

Με το "αρύθμιστα" εννοούσα, ότι δεν πειράξαμε τίποτα στις ρυθμίσεις στα player. Δεν επεμβαίναμε στα προβολικά γιατί θα έπρεπε να κάνουμε ξεχωριστές ρυθμίσεις για το κάθε player. Κι αυτό το τόνισα γιατί ενώ το 91 έστελνε μια εικόνα στον προβολέα με ζεστά, κορεσμένα χρώματα, το 83 έστελνε μια εικόνα σαν να είχε παραπάνω brightness, πιο ξεπλυμένη.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.588
Απάντηση: Re: To Bluray Oppo ενός "βλαμμένου"

To 91 το αγόρασα για τον ήχο του στις αναλογικές εξόδους του, ....
A! Κι εγώ νόμιζα ότι το πήρες για να βλέπεις τα DVD των εφημερίδων. :142:

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Re: To Bluray Oppo ενός "βλαμμένου"

A! Κι εγώ νόμιζα ότι το πήρες για να βλέπεις τα DVD των εφημερίδων. :142:
Στον JargonR και στον Βογιατζάκη απαντούσα ρε συ, σταμάτα να με πειράζεις :)

Γράψε κι εσύ καμιά εντύπωση, μην τα λέω όλα εγώ.

Reaction score
47
To 91 το αγόρασα για τον ήχο του στις αναλογικές εξόδους του, καθώς στέλνω αναλογικό 5.1 στον πολυκάναλο προενισχυτή Aaron Cineast, και επίσης το χρησιμοποιώ και ως πηγή για ακρόαση μουσικής. Δε στέλνω μέσω hdmi τον ήχο. Την αποκωδικοποίηση την κάνει το player. Είχα Onkyo 905, τον πούλησα. Ο Yamaha Z7 μεταφέρθηκε στο υπνοδωμάτιο. Τον ήχο που έχω με 91 και Aaron προ δεν τον είχα με τα receiver (ως προενισχυτές). Οι τελικοί είναι ο Aaron No.3 Millenium για τα main και ο OTL λαμπάτος Atma-sphere S30 που διπλοενισχύει το κεντρικό. Τα τρία μπροστινά ηχεία τα Heresy. Στο υπνοδωμάτιο όμως μου αρέσει ο Z7, που προσφέρει ξεκούραστο άκουσμα με τα THX Ultra2 ηχεία της Klipsch.

Με το "αρύθμιστα" εννοούσα, ότι δεν πειράξαμε τίποτα στις ρυθμίσεις στα player. Δεν επεμβαίναμε στα προβολικά γιατί θα έπρεπε να κάνουμε ξεχωριστές ρυθμίσεις για το κάθε player. Κι αυτό το τόνισα γιατί ενώ το 91 έστελνε μια εικόνα στον προβολέα με ζεστά, κορεσμένα χρώματα, το 83 έστελνε μια εικόνα σαν να είχε παραπάνω brightness, πιο ξεπλυμένη.
Πολυ σωστη προσεγγιση. Δεν υπαρχει περιπτωση avreceiver να δωσει τον ηχο που δινει κορυφαιο Player με πεντακαναλο προ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661

OTL λαμπάτος Atma-sphere
(Output TransformerLess)
μη ψάχνεις λοιπόν για μετασχηματιστές εξόδου, εντάξει Μιχάλη μου?:144:

Reaction score
150
Υπάρχει όμως ένα θέμα που για εμένα είναι καθοριστικό! - Μέσω player και legacy processor μπορείς να αποχαιρετήσεις το Audyssey και τα THX ή ανάλογα modes.

Και καθαρά για ταινίες Blu-Ray για μένα υπάρχει ένας δρόμος μόνο - HDMI BITSTREAMING όπου με έναν προ τύπου Onkyo 886 έχεις το 95% της υπαρκτής απόδοσης σε ταινίες ενώ π.χ. εναν Denon AVP HD1 παίρνεις extra fully balanced design για μεγάλες καλωδιωσεις, 9.3 ηχεία που σε μεγάλα dedicated rooms χρειάζονται και καλύτερη μουσική απόδοση ΑΛΛΑ με 5Χ της τιμής. Το 5% το αφήνω ως περιθώριο λόγω σχεδίασης και χαρακτήρα του κάθε κατασκευαστή στα στάδια εξόδου και το διαφορετικό room correction γιατί αλλιώς μια και το αυτό θα ήταν.

Από τα ατελείωτα debates αλλά και προσωπικές δοκιμές όσον αφορά το Bitstreaming Vs LPCM ή Αναλογική Σύνδεση, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το bitstreaming ακούγεται καλύτερα απ'όλα και δεν είναι άποψη δική μου μόνο φυσικά.

Τέλος να πω ότι όπως είπε και ο Παναγιώτης ξεχάστε αυτά που ξέραμε με τα DVD (καμία σχέση) καθώς σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ.

Το HDMI έφερε τα πάνω-κάτω και για πρώτη φορά όλες οι High-End εταιρείες τα βρήκαν μπαστούνια. Καλώς ή κακώς η πολυπλοκότητα των σύγρονων Receiver και φορμά είναι απαγορευτική ως προς την ανάπτυξη νέων προϊόντων από τις μικρές High-End εταιτερείες με τα "ανύπαρκτα" sotware teams (παίζουν και με outsourcing).

Για το Οppo αυτό που έχω να πω είναι ότι είναι best value for money player! Το Pioneer το θεωρώ επίσης καλό value αλλά με την προυπόθεση ότι το βλέπεις ώς 3 μηχανές - BD-Player, DVD Player και CD-Player. Για εμένα η πατάτα της Pioneer είναι ότι δεν έκανε το μηχάνημα universal player, δηλαδή να παίζει και SACD όπου εκεί πραγματικά θα πουλούσε Χ10 ειδικά στο εξωτερικό.

Reaction score
1

Φίλε flash, Γιάννη αν θυμάμαι καλά, αυτό προσπάθησα να εξηγήσω στο μήνυμά μου, ότι κανονικά δεν πρέπει να πειράζεις απολύτως τίποτα στα ρυθμιστικά εικόνας ενός player, όταν πρόκειται να παίξεις Blu-ray δισκάκια.

Όλα τα ρυθμιστικά εικόνας του player πρέπει να είναι μηδενισμένα ή αλλιώς, να βρίσκονται στο ακριβώς στο κέντρο της υποτιθέμενης διαδρομής του από το τέρμα - στο τέρμα +.

Μακριά από οποιαδήποτε ρυθμιστικά του EE (Edge Enchancement), σαν αυτά που φαίνεται στο μενού του ότι έχει το Oppο, μια και προσθέτουν παραπάνω οξύτητα στην εικόνα δημιουργώντας τεχνουργήματα. Η παραπάνω οξύτητα στην εικόνα μπορεί να αρέσει στο μάτι της συντριπτικής πλειοψηφίας των χρηστών, αλλά φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα αναφοράς που αναζητά ο πιουρίστας της εικόνας. :126:

Για το ότι πιθανόν παρουσίαζε παραπάνω φωτεινότητα το Oppo, δεν είχατε παρά να βάλετε το πατερνάκι ρύθμισης της φωτεινότητας, για να δείτε που ακριβώς βρίσκεται το κάθε player.

Γενικά, εκτιμήσεις εικόνας γίνονται κατά την ταπεινή μου άποψη, μόνο με τη χρήση και θέαση πατερνακίων αναφοράς, και όχι φυσικά με τη θέαση ταινιών. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το γράφω αυτό, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των μελών με γράφει κανονικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι... :142:

Reaction score
5.614

Γενικά, εκτιμήσεις εικόνας γίνονται κατά την ταπεινή μου άποψη, μόνο με τη χρήση και θέαση πατερνακίων αναφοράς, και όχι φυσικά με τη θέαση ταινιών. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το γράφω αυτό, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των μελών με γράφει κανονικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι... :142:
Φίλε Παναγιώτη, τις πρώτες εντυπώσεις ενός τελικού χρήστη απλά κατέθεσα, δεν είχα σκοπό να προσβάλλω κανέναν.

Τη διαφορά των δύο player την εντόπισα στη μαγεία που άφησε το 91 και σε μένα και στους παρευρισκομένους. Λυπάμαι αν δε χρησιμοποιώ επιστημονικούς όρους. Μια αίσθηση περιγράφω. Είμαι σίγουρος ότι θα αριστεύει το Oppo στα πατερνάκια. Εξάλλου, ως κάτοχος του προηγούμενου dvd player της Oppo, ήξερα ότι οι επιδόσεις του 83 θα ήταν πολύ καλές. Γι'αυτό και το αγόρασα άλλωστε. Η απορία μου ήταν αν καταφέρει να με μαγέψει το 91, και το έκανε.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To Bluray Oppo ενός "βλαμμένου"

Φίλε Παναγιώτη, τις πρώτες εντυπώσεις ενός τελικού χρήστη απλά κατέθεσα, δεν είχα σκοπό να προσβάλλω κανέναν.

Καμία προσβολή δεν υπάρχει, παρεξήγησες το μήνυμά μου.

Οι περισσότεροι χρήστες εντυπωσιάζονται από τα κόλπα των κατασκευαστών για εντυπωσιακή εικόνα, αδιαφορώντας σχεδόν παντελώς για την αντικειμενικά σωστή εικόνα, δηλαδή την εικόνα αναφοράς. Αυτό εννοώ όταν λέω ότι έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου για τα πατερνάκια αναφοράς.

Να σου δώσω ένα χειροπιαστό παράδειγμα: στο θρυλικό τελευταίο συγκριτικό JVC HD750 vs Sony VPL80 vs Optoma HD82, σχεδόν όλα τα μέλη που ήταν παρόντα στο συγκριτικό, στην παράλληλη θέαση του HD750 εναντίον του HD82, παρόλο που βάζαμε το πατερνάκι της αναλυτικότητας και έβλεπαν με τα ίδια τους μάτια ότι η εικόνα του Optoma HD82 είχε υπερβολική οξύτητα, πολύ παραπάνω από όσο επιτάσσει η αναφορά, όταν ήταν ενεργοποιημένο το Pure detail από τα μενού του Optoma, προτιμούσαν σαφέστατα την εικόνα του Optoma έναντι αυτής του JVC HD750, παρόλο που ο JVC περνούσε άψογα το πατερνάκι της αναλυτικότητας... :111:

Reaction score
5.614
Από τα ατελείωτα debates αλλά και προσωπικές δοκιμές όσον αφορά το Bitstreaming Vs LPCM ή Αναλογική Σύνδεση, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το bitstreaming ακούγεται καλύτερα απ'όλα και δεν είναι άποψη δική μου μόνο φυσικά.
Δεν αμφιβάλλω ότι το bitstreaming ακούγεται καλύτερα στις ταινίες.

Παρόλ' αυτά, στο δικό μου σύστημα, με τα Heresy, που είναι δύστροπα ηχεία, το γλυκό έδεσε καλύτερα με προ τον Aaron Cineast έναντι του Onkyo 905 και Yamaha Z7 ως προενισχυτές. Μου αρκεί αυτό και δέχομαι τους όποιους συμβιβασμούς όσον αφορά την επεξεργασία του ήχου στις ταινίες.

To Oppo το προορίζω για τον Z7 στο σύστημα του υπνοδωματίου, όπου εκεί θα συνδεθεί φυσικά με hdmi. O Z7 έχει έναν λεπτοφυή και ραφινάτο ήχο, αλλά με όγκο, και έδεσε καλά με το σύστημα THX της Klipsch.

Reaction score
313
Απάντηση: To Bluray Oppo ενός "βλαμμένου"

αν το θεωρεις δικαιωμα σου
αλλα για να πεισεις και το κοινο δωσε και μια απαντηση
εδω
Να "πείσω το κοινό"; Γιατί;
Επειδή πάντα προσπαθείς εσύ να το κάνεις αυτό;
Εμένα δεν με ενδιαφέρει να πείσω κάποιον.
Ανοικτό το πεδίο, όλο για πάρτη σου! :137:

Μία ερώτηση, μόνο:
Είσαι, ο ίδιος, απόλυτα πεπεισμένος πως η ποιότητα συμβαδίζει πάντα και μόνο με την τιμή; :133:
Σε όλα τα μηχανήματα που έχεις δοκιμάσει (*), πάντα το ακριβότερο ήταν "καλύτερο"; Δεν υπήρξε ποτέ κάποια..."έκπληξη"; :121:

Δεν σου ειπες καποιος να φυγεις - μονος σου κλεινεις την πορτα
Στις 18:00, σχολάω. Σιγά μην κάτσω παραπάνω για να σου...απαντώ!

Οσο για την πραξη
το μοτο μου ειναι
τι βλεπω και τι ακουω
Το δικό μου moto είναι ένα Suzuki.
Το τι βλέπω και ακούω, εξαρτάται και από την...ποιότητα (ή κατάσταση) του...ας πούμε "ηλεκτρικού μετατροπέα" που μετατρέπει τα ηλεκτρικά σήματα σε..."κατανοητά" (για τον εγκέφαλο) και έτσι κατανοώ τι (ή στο περίπου...) αισθάνθηκαν τα μάτια και τα αφτιά μου.
Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι οπωσδήποτε και το "καλύτερο" (*)
Ισως να συμβαίνει αυτό, αλλά, για άλλους λόγους.

Αν εχεις καποιο πλειερ φτηνο που να μπορεις να αποδειξεις οτι παιζει καλυτερα απο ενα ακριβο
εδω ειμαι
Για "αποδείξεις", παρακαλώ, στον Ευαγγελάτο.
Εμένα, δεν με ενδιαφέρουν.
Εσύ, που ενδιαφέρεσαι, πάρε π.χ. ένα Oppo και "σύγκρινέ" (*) το με ένα ακριβότερο player.
Μετά, πες μας.

* Εδώ, έχει μία σημασία να μας εξηγήσεις και πως κάνεις κάποιες δοκιμές. Τι "εργαλεία" χρησιμοποιείς; Προφανώς, όχι μόνο τα..."φυσικά" (μάτια, αφτιά), έτσι;
Για παράδειγμα, ανέφερε παραπάνω ο Παναγιώτης τον τρόπο εκτίμησης της ποιότητας της εικόνας (πάτερνς, φωτόμετρα, χρωματικοί αναλυτές κλπ).
Με αντίστοιχο τρόπο κάνεις τις δοκιμές εικόνας;
Και με ποιον τρόπο κάνεις δοκιμές ήχου;

Σημείωση:
Ρωτώ όλα τα παραπάνω εντελώς καλοπροαίρετα.
Δεν πιστεύω να...θίγεσαι! :132:

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To Bluray Oppo ενός "βλαμμένου"

αδιαφορώντας σχεδόν παντελώς για την αντικειμενικά σωστή εικόνα, δηλαδή την εικόνα αναφοράς.
Κι εγώ οφείλω να ομολογήσω αδιαφορώ για την εικόνα αναφοράς. Όπως επίσης δε με ενδιαφέρει η οξύτητα και η λεπτομέρεια. Γι'αυτό εξάλλου αρκούμαι ακόμη με PT-AX100. Θα έλεγα ότι είμαι λάτρης της φυσικότητας και της ζεστασιάς. Γι'αυτό με τράβηξαν οι κόρνες, όπως και γι'αυτό με τραβάει και η εικόνα του 91.

Ο JVC350 είναι μάλλον αυτός που μου ταιριάζει. Αλλά δεν ξέρω μήπως με έναν προβολέα "ξυράφι" θα εξισορροπούνταν καλύτερα η ζεστασιά του 91. Τι λες Παναγιώτη;

Reaction score
313

Έχω αγανακτήσει με τα εικονίδια...:141::141::141:

Μου "έφαγε" καμιά δεκαριά, παραπάνω...:130:

Reaction score
684

Δεν αμφιβάλλω ότι το bitstreaming ακούγεται καλύτερα στις ταινίες.

Παρόλ' αυτά, στο δικό μου σύστημα, με τα Heresy, που είναι δύστροπα ηχεία, το γλυκό έδεσε καλύτερα με προ τον Aaron Cineast έναντι του Onkyo 905 και Yamaha Z7 ως προενισχυτές. Μου αρκεί αυτό και δέχομαι τους όποιους συμβιβασμούς όσον αφορά την επεξεργασία του ήχου στις ταινίες.

To Oppo το προορίζω για τον Z7 στο σύστημα του υπνοδωματίου, όπου εκεί θα συνδεθεί φυσικά με hdmi. O Z7 έχει έναν λεπτοφυή και ραφινάτο ήχο, αλλά με όγκο, και έδεσε καλά με το σύστημα THX της Klipsch.
δεν υπαρχει μια στο εκατομμυριο περιπτωση να παιξει καλυτερα ενα setup που χρησιμοποιει εναν Onkyo η Denon σε σχεση με τον Aaron για προενισχυτη απο τη στιγμη βεβαια που η πηγη εχει καλο αναλογικο σταδιο. Δυστυχως ο καθε Onkyo Denon Marantz κλπ εχουν μετρια προενισχυτικα σταδια ( σε σχεση με ενα audiophile μηχανημα ) ανεξαρτητως ποσο στοιχιζουν και ποσο κορυφαια αποκωδικοποιηση παρεχουν....

εχω χρησιμοποιησει τον Aaron σαν δικαναλο προενισχυτη με εξαιρετικα αποτελεσματα για την κατηγορια τιμης του ενω υπαρχουν αλλοι που τον εχουν συγκρινει με δικαναλους προενισχυτες απο 3-7 χιλιαδων Ευρω και τον προτιμησαν ξεκαθαρα...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Να "πείσω το κοινό"; Γιατί;
Επειδή πάντα προσπαθείς εσύ να το κάνεις αυτό;
δεν με ενδιαφερει να πεισω κανενα
δεν ειναι η δουλεια μου να πειθω το κοσμο οτι εχω δικιο
Εμένα δεν με ενδιαφέρει να πείσω κάποιον.
Ανοικτό το πεδίο, όλο για πάρτη σου! :137:
δεν ειναι δικο μο πεδιο
ολοι παιζουν μπαλλα

Μία ερώτηση, μόνο:
Είσαι, ο ίδιος, απόλυτα πεπεισμένος πως η ποιότητα συμβαδίζει πάντα και μόνο με την τιμή; :133:
σχεδον παντα ναι
δυστυχως ετσι ειναι
βεβαια το < ποιοτητα ειναι κατι το σχετικο>
γιατι ποιοτητα υπαρχει σε ολες τις κατηγοριες τιμης
Σε όλα τα μηχανήματα που έχεις δοκιμάσει (*), πάντα το ακριβότερο ήταν "καλύτερο"; Δεν υπήρξε ποτέ κάποια..."έκπληξη";
σε ενοσχυτες τελικους οχι ( 6 στο συνολο)
σε blu ray ναι ( 3 στο συνολο)
σε σαμπ οχι (6 στο συνολο)
σε προβολεις δεν μπορω να κανω συγκριση γιατι εχω αλλαξει μονο 4 και αυτο σε 6 χρονια

Στις 18:00, σχολάω. Σιγά μην κάτσω παραπάνω για να σου...απαντώ!
δεν ηξερα αν σχολασες ή τσαντιστηκες

Το δικό μου moto είναι ένα Suzuki.
Το τι βλέπω και ακούω, εξαρτάται και από την...ποιότητα (ή κατάσταση) του...ας πούμε "ηλεκτρικού μετατροπέα" που μετατρέπει τα ηλεκτρικά σήματα σε..."κατανοητά" (για τον εγκέφαλο) και έτσι κατανοώ τι (ή στο περίπου...) αισθάνθηκαν τα μάτια και τα αφτιά μου.
Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι οπωσδήποτε και το "καλύτερο" (*)
Ισως να συμβαίνει αυτό, αλλά, για άλλους λόγους.

Για "αποδείξεις", παρακαλώ, στον Ευαγγελάτο.
Εμένα, δεν με ενδιαφέρουν.
Εσύ, που ενδιαφέρεσαι, πάρε π.χ. ένα Oppo και "σύγκρινέ" (*) το με ένα ακριβότερο player.
Μετά, πες μας.
θα γινει και αυτο

* Εδώ, έχει μία σημασία να μας εξηγήσεις και πως κάνεις κάποιες δοκιμές. Τι "εργαλεία" χρησιμοποιείς; Προφανώς, όχι μόνο τα..."φυσικά" (μάτια, αφτιά), έτσι;
Για παράδειγμα, ανέφερε παραπάνω ο Παναγιώτης τον τρόπο εκτίμησης της ποιότητας της εικόνας (πάτερνς, φωτόμετρα, χρωματικοί αναλυτές κλπ).
Με αντίστοιχο τρόπο κάνεις τις δοκιμές εικόνας;
Και με ποιον τρόπο κάνεις δοκιμές ήχου;
στην εικονα αν χρειαστει εχω πιστοποιημενο καλιμρειτορ ο οποιος ειναι πιο ειδκος απο εμενα
Οσο αφορα τον ηχο μετα απο 23,5 χρονια επαφης πιστευω πως ειμαι σε καλο επιπεδο στο να κρινω κατι
Εξαλλου δεν υπαρχουν συσκευες που να μετρουν το ηχο
μονο την παραμορφωση
Δεν φτανω τα μηχανηματα στα ορια τους για να δω ποσο ψηλα μπορουν να ανεβουν
αλλα μπορω ευκολα να κανω ενα βελονταιν να κροταλισει
ή να καταλαβω ευκολα ενα καλωδιο αν ειναι γρηγορο ή αναλυτικο
Ζω με τα μηχανηματα μου καιρο ωστε να καταλαβω τι κανουν
Το σκεπτικο μου ειναι λιγοτερα λεφτα καλυτερη αποδοση
το εχω πετυχει σε
τελικο
σαμπ
καλωδιο
Συνεχιζω να δινω λεφτα σε πηγες-ενισχυτες - καλωδια

Σημείωση:
Ρωτώ όλα τα παραπάνω εντελώς καλοπροαίρετα.
Δεν πιστεύω να...θίγεσαι! :132:
δεν θιγομαι
σε ευχαριστω που εισαι εδω και κανουμε διαλογο
μακαρι να καναμε και δοκιμες μαζι

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To Bluray Oppo ενός "βλαμμένου"

Ο JVC350 είναι μάλλον αυτός που μου ταιριάζει. Αλλά δεν ξέρω μήπως με έναν προβολέα "ξυράφι" θα εξισορροπούνταν καλύτερα η ζεστασιά του 91. Τι λες Παναγιώτη;

Εδώ και πολύ πολύ καιρό, δεν εκφράζω καμία απολύτως άποψη για προβολέα που δεν έχω την ευκαιρία να παίξω μαζί του κάμποση ώρα με πατερνάκια αναφοράς, πόσο μάλιστα για προβολέα που δεν έχω δει καθόλου, και τον βενιαμίν HD350 δεν τον έχω δει καθόλου. :203:

Την άποψή μου για τον HD750 την γνωρίζεις φαντάζομαι, τον θεωρώ εξαιρετικό προβολέα, πάντα βέβαια με τις μικρές επιφυλάξεις που έχουν διατυπωθεί παγκοσμίως, για τα πολλά bugs που έχουν παρουσιαστεί στο firmware του προβολέα, και με μεγαλύτερη έμφαση φυσικά τα bugs στο CMS του προβολέα, που καθιστούν την ακριβή χρωματική του ρύθμιση έναν αληθινό γρίφο.

Αυτά βέβαια ίσχυαν μέχρι πριν 2-3 μήνες, δεν έχω διαβάσει να ενημερωθώ αν η JVC έβγαλε καινούριο firmware που να διορθώνει αυτά τα bugs. :120:

Reaction score
6
Σιγά βρε παιδιά. Τι είναι ένα player; ένα σύνολο εξαρτημάτων μέσα σε ένα κουτί.

Απλά δείτε ποιο έχει τα καλύτερα εξαρτήματα... . :116:

Reaction score
150

δεν υπαρχει μια στο εκατομμυριο περιπτωση να παιξει καλυτερα ενα setup που χρησιμοποιει εναν Onkyo η Denon σε σχεση με τον Aaron για προενισχυτη απο τη στιγμη βεβαια που η πηγη εχει καλο αναλογικο σταδιο. Δυστυχως ο καθε Onkyo Denon Marantz κλπ εχουν μετρια προενισχυτικα σταδια ( σε σχεση με ενα audiophile μηχανημα ) ανεξαρτητως ποσο στοιχιζουν και ποσο κορυφαια αποκωδικοποιηση παρεχουν....

εχω χρησιμοποιησει τον Aaron σαν δικαναλο προενισχυτη με εξαιρετικα αποτελεσματα για την κατηγορια τιμης του ενω υπαρχουν αλλοι που τον εχουν συγκρινει με δικαναλους προενισχυτες απο 3-7 χιλιαδων Ευρω και τον προτιμησαν ξεκαθαρα...

Τι θα πει δεν παίζει καλύτερα???? Τι πράγμα δεν παίζει καλύτερα??? Μουσική??? Αδιάφορο μιας και η χρήση τους είναι για ταινίες κάτι που ο κάθε Aaron τεχνικά είναι γυμνός μπροστά τους για ταινιακή χρήση.

Και με τι μέτρο σύγκρισης κρίνουμε αν η ταινία αναπαράγεται σωστά? Ένα μάτσο ήχων είναι που κατασκευάστηκαν για εντυπωσιασμό μέσα σε στούντιο με χίλια δυο φίλτρα. Δεν υπάρχει αναφορά όπως στη ζωντανή μουσική.

Από εκεί και πέρα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση στου εαυτούς μας ότι βρισκόμαστε στο εκάστοτε περιβάλλον που παρακολουθούμε στην οθόνη μας.

Αλλά βρε flash αυτό για εμένα ούτε με κόρνες ούτε με μουσικούς προενισχυτές γίνεται.

Ο εντυπωσιακός ταινιακός ήχος απαιτει

- Δυναμικό εύρος σε όλο το φάσμα αναπαραγωγής και στάθμες των 110-120db ή και περισσότερο για τις πολύ χαμηλές συχνότητες

- HDMI, Bitstreaming,

- Bass Management, Room Correction με άξονες απόστασης και χρόνου

Να εξηγήσω πως αυτή είναι η άποψη μου μέχρι στιγμής από την έρευνά μου και τις εμπειρίες μου και απλά την καταθέτω χωρίς να περιμένω να συμφωνούν όλοι.

Reaction score
2.557

Τι θα πει δεν παίζει καλύτερα???? Τι πράγμα δεν παίζει καλύτερα??? Μουσική??? Αδιάφορο μιας και η χρήση τους είναι για ταινίες κάτι που ο κάθε Aaron τεχνικά είναι γυμνός μπροστά τους για ταινιακή χρήση.

Και με τι μέτρο σύγκρισης κρίνουμε αν η ταινία αναπαράγεται σωστά? Ένα μάτσο ήχων είναι που κατασκευάστηκαν για εντυπωσιασμό μέσα σε στούντιο με χίλια δυο φίλτρα. Δεν υπάρχει αναφορά όπως στη ζωντανή μουσική.

Από εκεί και πέρα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση στου εαυτούς μας ότι βρισκόμαστε στο εκάστοτε περιβάλλον που παρακολουθούμε στην οθόνη μας.

Αλλά βρε flash αυτό για εμένα ούτε με κόρνες ούτε με μουσικούς προενισχυτές γίνεται.

Ο εντυπωσιακός ταινιακός ήχος απαιτει

- Δυναμικό εύρος σε όλο το φάσμα αναπαραγωγής και στάθμες των 110-120db ή και περισσότερο για τις πολύ χαμηλές συχνότητες

- HDMI, Bitstreaming,

- Bass Management, Room Correction με άξονες απόστασης και χρόνου

Να εξηγήσω πως αυτή είναι η άποψη μου μέχρι στιγμής από την έρευνά μου και τις εμπειρίες μου και απλά την καταθέτω χωρίς να περιμένω να συμφωνούν όλοι.
Eγώ πάντως με τις λίγες μου γνώσεις συμφωνώ...
Για την μουσική μπορείς να κρίνεις αν έχεις ακούσει πάρα πολλή ζωντανή μουσική. Ενα κοντραμπάσσο πρέπει να ακούγεται σαν ...ντουλάπα, αλλιώς δεν είναι κοντραμπάσσο (δεν αστειεύομαι, αυτό είπε φίλος κοντραμπασσίστας).

Για τους άλλους ήχους πραγματικά τα παραπάνω που γράφεις είναι τα μόνα σημαντικά... (νομίζω).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός