Tripath?

ryk

Reaction score
925
Απάντηση: Tripath?

Τελικά παρήγγειλα το 500αρι single (μετά από προτροπή και των ανθρώπων του site). Νομίζω ότι είναι αρκετό.

Μια ερώτηση τώρα προς τους γνώστες (που θα έπρεπε να την κάνω νωρίτερα):

Πρόλογος
Είχα ένα θεματάκι με ένα από τα phono που έχω φτιάξει. Καθώς το ακουμπούσες έκανε έναν υψίσυχνο θόρυβο (αφού είχα αυξήσει την ένταση για να τον ταυτοποιήσω). Σημειωτέον ότι όλα τα βύσματα, διακόπτες, πλακέτες κτλ. είναι μονωμένα και δεν έρχονται σε επαφή με το σασί. Ακόμα και η βίδα της γείωσης που συνδέεται το πικάπ.
Τα ξανατσέκαρα όλα και ενίσχυσα λίγο την μόνωση. Δεν ήταν αυτό. Πιάνοντας με το χέρι την γείωση, εξαφανιζόταν το πρόβλημα. Ξαναλύνω την βίδα της γείωσης και τελικά έφταιγε ένα μεταλλικό δαχτυλίδι πάνω στο οποίο "έπιανε" το καλώδιο της γείωσης.
Αφού σας ζάλισα με τον πρόλογο, πάμε και στην ερώτηση που μου ήρθε την στιγμή εκείνη.
Η συνήθης πρακτική ποιά είναι Γειώνουμε και το σασί μαζί με την βίδα που παίρνει την γείωση του πικάπ? Ή δεν γειώνουμε το σασί? Έχει +- η κάθε μέθοδος? Θέματα loop? Θυμάμαι ένα παράδειγμα που μου είχε δώσει ο Σάκης (East elec.) για την σημασία της (σωστής) γείωσης.

Ρωτάω γιατί πρέπει να ξέρω τι θα κάνω όταν θα συναρμολογήσω τον Τ3s με το τροφοδοτικό του.

Ευχαριστώ

ryk

Reaction score
925

Μάλλον όλος ο κόσμος είναι απορροφημένος στα ΝιCOREια..........

Reaction score
11.796
Μπα, αυτό που ρωτάς το ξέρουν οι πικαπάκιδες πιο πολύ. Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι, ναι και αυτοί εκεί είναι απορροφημένοι!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.878

είναι αρκετά πολύπλοκο το θέμα της γης σε αυτές τις υλοποιήσεις, καθώς υπάρχουν 4-5 "γες" πουυ δε πρέπει να επικοινωνούν μεταξύ τους.

ryk

Reaction score
925

Έφτασε το tripath, φωτό το βράδυ.
Περιμένω και το τροφοδοτικό για να δω ποια θα είναι η διάταξή τους ώστε να αποφασίσω τι κουτί να φτιάξω/αγοράσω.
Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι είχε επάνω της και SMD στοιχεία (πυκνωτές και αντιστάσεις).
Επίσης, θεωρητικά για 10-13Α που μπορεί να βγάλει το τροφοδοτικό, τι καλώδια (πάχος) να χρησιμοποιήσω ώστε να είμαι σωστός?

ryk

Reaction score
925
Απάντηση: Re: Tripath?

Μπράβο! Καλορίζικο!! Δεν έχεις κάνα μικρό τροφοδοτικό να το βάλεις να παίξει;
Πρέπει να φτιάξω rca, γιατί έχει 3πινο θηλυκό ακροδέκτη στην πλακέτα και καλωδιάκια με αρσενικό ακροδέκτη.
Τροφοδοτικά έχω 2 24V 4A, αλλά μάλλον δεν θα αργήσει και το δικό του...

Reaction score
11.796
Εγώ δε θα είχα την υπομονή να περιμένω το δικό του. Ήδη θα είχα βάλει παράλληλα τα 2 24βολτα και θα άκουγα μουσική, έστω και όχι πολύ δυνατά.

ryk

Reaction score
925
Απάντηση: Re: Tripath?

Εγώ δε θα είχα την υπομονή να περιμένω το δικό του. Ήδη θα είχα βάλει παράλληλα τα 2 24βολτα και θα άκουγα μουσική, έστω και όχι πολύ δυνατά.
Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι! :thumbsup:

ryk

Reaction score
925
Και που λέτε, πάνω που έλεγα να πάω σήμερα στο ταχυδρομείο να παραλάβω το κουτί που μου έφτιαξε ο Μιχάλης, τσουπ....πέφτω σε κάγκελα....απεργία....φτου.
Άντε να περιμένω μέχρι αύριο.....

Για να περάσει και η ώρα, ας θυμίσω από τι αποτελείται ο ενισχυτής και καμιά ερώτηση-απορία που μπορεί να μου έρθει:

Τροφοδοτικό:
http://connexelectronic.com/product_info.php/cPath/25_46/products_id/122
SMPS500RFeatures:
- LLC Series Resonant Converter Topology for high efficiency, up to 95.6% and lowest EMI.
- 230V AC and 120V AC models available.
- - 500W Continuous Output Power with cooling, 650W Peak Output Power, 800W Short-Time Peak Power.
- Five output voltages versions available from stock: SMPS500R differential output: ±24V ±32V ±40V ±50V ±60V SMPS500R single Output: 24V 48V 72V all adjustable within ±10%.
- Differential Auxiliary Voltage available, with voltage choice in range of ±10V to ±20V at 500mA.
- Complete protection set, Under-voltage, Overvoltage, Over-current, and Over-current Protection.
- Burst-Mode operation at low load or no-load for high efficiency.
- On-board Soft Start for smooth turns ON without current peaks or breaker tripping.
- Compact size, 100x100x44mm, lightweight, 400 grams.
- Screw type terminals for Mains Input and Voltage Output, convenient placed mounting holes.

Ενισχυτής:
http://www.ebay.com/itm/Hifimediy-T..._Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item1e7fa512a2

We only have this amp with MCAP's now. See here.

The T3S is the new stereo version of T3. It has two sta517b output stage chips and are good at driving 4 ohm loads. 8 ohms loads can also be handled, but the T4 amp will produce higher output for 8 ohm loads.

It is similar to the T2 amp except higher powered and that it doesn't have a volume pot.

*300W+300W output @4ohm, 150W+150w @8ohm
*Power requirement: dual ac 34 - 0 - 34 or single DC 48 - 0 (AC between 30 to 36V is ok, and DC between 36 and 48V)
*Input impedance 20K
*Input sensitivity for full power 1.5V
*Gain: 25x
*Inputs: 2.54mm connectors for signal, 7.62mm connector for power supply
*Outputs: 7.62mm connectors
*Speaker protection: DC/error and power on delay, power down immediately off (when transformer powered)
*Power down interface to switch or controller: It can be remotely switched off from compatible preamp or controller. Shorting the 2 pads of the power down interface will power down the amp.
*Dimensions: 125x180x40mm

H μόνη του διαφορά είναι ότι ο δικός μου είναι το προηγούμενο μοντέλο με τους πυκνωτές mundorff.

Η πρώτη ερώτηση έχει να κάνει με το τι καλώδια ρεύματος που πρέπει να χρησιμοποιήσω, από θέμα ασφαλείας και μόνο. Η γραμμή είναι: IEC μπρίζα (230v)-τροφοδοτικό-ενισχυτής-ηχεία.
Θεωρητικά αναμένεται να περάσει max. ρεύμα 10Α (peak 12-13A). (από παντού?).
Το είχα ρωτήσει και πιο πάνω.

ryk

Reaction score
925
Να τσακώνεστε για την ΧΑ, την ΕΡΤ και τα πολιτικά είστε πρώτοι, να δώσετε καμιά απάντηση εδώ......:lazy:
Είμαι σε λάθος φόρουμ γιατρέ; :thumbsdown:

ryk

Reaction score
925
Η πρώτη ερώτηση έχει να κάνει με το τι καλώδια ρεύματος που πρέπει να χρησιμοποιήσω, από θέμα ασφαλείας και μόνο. Η γραμμή είναι: IEC μπρίζα (230v)-τροφοδοτικό-ενισχυτής-ηχεία.
Θεωρητικά αναμένεται να περάσει max. ρεύμα 10Α (peak 12-13A). (από παντού?).
Το είχα ρωτήσει και πιο πάνω.
Boyz and girlz come out to play!

ryk

Reaction score
925
Λοιπόν.....
το κουτί ήρθε και άρχισε σιγά-σιγά η συναρμολόγηση και τα πρώτα προβλήματα.
Έχω πάρει αυτό το διακοπτάκι http://www.ebay.com/itm/281027075208?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
και με προβλημάτισε αν μπορεί να σηκώσει το ρεύμα που θα απαιτηθεί (δεν παίζουμε με τα 230V).
Μου είπαν να βάλω ρελεδάκι 2 επαφών. Για πείτε τι επιλέγουμε και ποια η συνδεσμολογία;

:help:

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298
Παιδια καλημέρα,

Μιας και βλέπω το παλεύεται, απλα να σας αναφέρω οτι έχω το παρακάτω και απλά παίζει εκπληκτικά παρά τα λίγα watt του. Σας το παραθέτω μήπως μπορέσετε να πάρετε και ίσως μια ιδέα υλοποίησης...;)

http://www.6moons.com/audioreviews/redwine8/302.html

Reaction score
7.987
  • Like
Reactions: ryk

ryk

Reaction score
925
Το κύκλωμα που προτείνετε είναι για touch-button. Το διακοπτάκι του ryk είναι ένα απλό push-button. Δεν χρειάζεται κάποια ηλεκτρονική διάταξη. Μια απλή σύνδεση με ρελεδάκι θέλει.
Κοίτα που θα βγει πιο φτηνό το κύκλωμα από κάθε άλλη λύση....
Μάλλον ο φίλος το προτείνει και για έλεγχο του inrush-current (μπορεί να λέω και βλακείες....)

Reaction score
7.987
Χαχαχα ναι, ειδικά στο inrush-current... Πείτε το soft start να καταλάβουμε κι εμείς!!!
Λοιπόν, το πρώτο κύκλωμα του φίλου είναι ένα touch button και το δεύτερο είναι power on delay.

To soft start είναι άλλο κύκλωμα που ουσιαστικά απαλύνει το inrush. Αν έχετε ή θέλετε soft start, είναι το επόμενο κύκλωμα από το κύκλωμα του διακόπτη. Αν δεν γνωρίζετε τη συνδεσμολογία, μπορώ να σας την υποδείξω. Είναι εντελώς απλό.

Edit: Άσε που το soft start είναι για τροφοδοτικά με πολλά μF κτλ...

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.113
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON