Upsampling

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Upsampling

Μέχρι ποιό σημείο της διαδρομής των ηλεκτρικών σημάτων φτάνει σήμερα η ανθρώπινη γνώση;
Η γνώση είναι αρκετή για να ξέρουμε την φύση των σημάτων. Αυτό αρκεί. :126:

...

Reaction score
52
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Upsampling

E, να μην λέμε τα ίδια πάλι. Εκεί πίσω είναι διάβασέ τα.

Toulou, σε πάω! :114:

...
ε μα αυτο ακριβως λεω και γω,εκει πισω ειναι ολες οι απαντησεις μου,γι αυτο εξεμανην πριν αφου με ρωτατε συνεχως τα ιδια!

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Upsampling

...Toulou, σε πάω! :114:...
Μιλ Μερσί Μεσιέ, αν έβγαιναν τα smilies μου, θα ανταπέδιδα με ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Η γνώση είναι αρκετή για να ξέρουμε την φύση των σημάτων. Αυτό αρκεί.
Όχι δεν αρκεί, τι τον πρήξαμε τον Timbre; Η επεξεργασία τους από τον εγκέφαλο πως γίνεται; Μεσολαβεί ADC ;;;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
Σε μια σειρά πειραμάτων οι Brey και Wever τοποθέτησαν ένα ηλεκτρόδιο στο ακουστικό νεύρο μιας γάτας σε κατάσταση αναισθησίας. Το σήμα το οποίο έλαβαν στο ηλεκτρόδιο το ενίσχυσαν και το έστειλαν σε ένα τηλεφωνικό δέκτη, ο οποίος βρισκόταν σε μακρινά και ηχητικά μεμονωμένα δωμάτια. Ο Wever μιλούσε στο αυτί της γάτας και ο Brey <<άκουγε>> πράγματι στο δέκτη αυτό αναγνωρίσιμες λέξεις. Μετά ερέθισαν το αυτί της γάτας με ημιτονοειδή ήχο της ίδιας συχνότητας και την έξοδο οδήγησαν σε ένα παλμογράφο. Θα έπερεπε κανονικά στον παλμογράφο να παρατηρήσουμε μια ημιτονοειδή (έστω και περίπου) μορφή αλλά τώρα είχαμε στη πραγματικότητα μια απεικόνηση θορύβου.

Στη ιατρική σχολή του Harvard, ο Davis και οι συνεργάτες του έδωσαν την εξήγηση. Έδειξαν ότι ένα ηλεκτρόδιο κοντά στο νεύρο συλλαμβάνει δύο τελείως διαφορετικά σήματα.

Το ένα ονομάστηκε <<κοχλιακό μικρόφωνο>> και παράγει την ημιτονοειδή αλλά και γενικώς τη μορφή του εισερχόμενου κύματος (όπως σε ένα συνηθισμένο μικρόφωνο). Το δεύτερο ονομάστηκε <<δυναμικό νευρικής ενέργειας>> και πιθανώς η ανάπτυξη του διεγείρεται από το πρώτο. Τα δυναμικά νευρικής ενέργειας είναι ηλεκτρικές ταλαντώσεις παραγόμενες ΠΙΘΑΝΩΣ από τον ίδιο τον εγκέφαλο. Τα δυναμικά νευρικής ενέργειας σήματα δεν ποικίλουν σημαντικά σε ένταση και συχνότητα , όπως τα κοχλιακά μικροφωνικά σήματα.

Ποια συνεπώς λειτουργία εκτελούν τα δυναμικά ενέργειας? Η απάντηση μαρτυρεί τη ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ της ανθρώπινης ακοής. Κατά κάποιο τρόπο, τον οποίο δεν γνωρίζουμε, τα δυναμικά ενέργειας καταρτίζουν ένα κώδικα ηλεκτρικών παλμών, οι οποίοι αναμεταδίδονται κατά μήκος του ακουστικού νεύρου και αποκρυπτογραφούνται από τον εγκέφαλο. Στο σημείο αυτό η λειτουργία της ακοής είναι ψηφιακή με τη κύρια έννοια.

Απόσπασμα από το βιβλίο <<ΗΧΟΤΕΧΝΙΑ>> του Κώστα Κουλούρη φυσικού-ηλεκτρονικού και Αντώνη Πετρίδη ραδιοηλεκτρολόγου-ηχητικού μηχανικού.

Reaction score
4

....

Όχι δεν αρκεί, τι τον πρήξαμε τον Timbre; Η επεξεργασία τους από τον εγκέφαλο πως γίνεται; Μεσολαβεί ADC ;;;
Εγώ γουστάρω την κουβέντα και είναι πιο ενδιαφέρουσα από το upsampling :137:

(Πρέπει να φύγω όμως ...... :122: )

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Upsampling

..
...

Απόσπασμα από το βιβλίο <<ΗΧΟΤΕΧΝΙΑ>> του Κώστα Κουλούρη φυσικού-ηλεκτρονικού και Αντώνη Πετρίδη ραδιοηλεκτρολόγου-ηχητικού μηχανικού.
Κάτι μου θυμίζει αυτό !
Μήπως είναι βιβλίο σχολής ?

Reaction score
8
Σε λίγο θα βγάλουνε και ψηφιακά ηχεία μην στεναχωριέσαι. :126:
Αντε να δουμε γιατι δεν κρατιεμαι.

Όσον αφορά στο βασικό σου ερώτημα, ακούμε από ψηφιακές πηγές διότι το αναλογικό μέσο (βινύλιο) έχει τόσα αξεπέραστα κατασκευαστικά μειονεκτήματα που το όποιο πλεονέκτημα της "περισσότερης" πληροφορίας εξανεμίζεται.

...
Γιατι ωρε παιδι τα λες αυτα. Τι δεν εχει το κακομοιρο το βυνιλιακι ε?
Μια χαρα μεσον αναπαραγωγης ειναι. Ασε που εχει και κατι το οποιο τα cd δεν εχουν....σκρατς. :119:

Ναι ρε φιλαρακο, ειμαι και ρομαντικος και μου αρεσουν τα σκρατς. Τι να κνω τωρα δηλαδη. Να παω να πεσω απο την Ακροπολη ??? :110:

Reaction score
52

Εγώ γουστάρω την κουβέντα και είναι πιο ενδιαφέρουσα από το upsampling :137:

(Πρέπει να φύγω όμως ...... :122: )

ευτυχως γιατι ειχα αρχισει να πιστευω οτι δεν το γλυτωνουμε το ξυλο απο 'σενα με τα τοσα εκτος θεματος ποστ :105: :142:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333
Μεταξύ μας... κι' εμένα μου ψιλοαρέσουν τα σκρατσάκια. Και το hiss τις μαγνητοταινίας λιγουλάκι επίσης... :120:

Yessss ! A smilie !

Reaction score
52

Αντε να δουμε γιατι δεν κρατιεμαι.

Γιατι ωρε παιδι τα λες αυτα. Τι δεν εχει το κακομοιρο το βυνιλιακι ε?
Μια χαρα μεσον αναπαραγωγης ειναι. Ασε που εχει και κατι το οποιο τα cd δεν εχουν....σκρατς. :119:

Ναι ρε φιλαρακο, ειμαι και ρομαντικος και μου αρεσουν τα σκρατς. Τι να κνω τωρα δηλαδη. Να παω να πεσω απο την Ακροπολη ??? :110:

ε οχι βεβαια,με γεια σου και χαρα σου που σου αρεσουν τα βινυλια,μην τρελαθουμε κι ολας,περι ορεξεως...

Reaction score
8
Ρε γαμωτο............

Τελικα τωρα ειναι που θα τα παρω στον εγκεφαλο (κι ας μην εχω, οπως υποστηριζει ο φιλος thorn13).

Αφου τελικα ολοι, λιγο ή πολυ, εχουμε κατι απο ..... σκρατς στην ιδιοσυγκρασια μας, γιατι με γκαστρωνετε με ολα τα υπολοιπα ε ???

Reaction score
52

Ρε γαμωτο............

Τελικα τωρα ειναι που θα τα παρω στον εγκεφαλο (κι ας μην εχω, οπως υποστηριζει ο φιλος thorn13).
ε οχι δα,απο που προκυπτει κατι τετοιο?απλα δεν μου αρεσουν οι δογματισμοι,εκει ειναι που τρελενομαι

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Upsampling

ε οχι δα,απο που προκυπτει κατι τετοιο?απλα δεν μου αρεσουν οι δογματισμοι,εκει ειναι που τρελενομαι
Τhor μου....

Πλακα κανω...

Και δεν ειμαι δογματικος... αν θες να μου πεις πως ειμαι λιγακι παρορμητικος και ελαφρως ξεροκεφαλος...ok το δεχομαι.

Reaction score
8
Για να σου πω και μια μεγαλη αληθεια ... κι εγω απο cd ακουω (οταν βαριεμαι να αλλαζω δισκους.)
Ψηφιακα δουλευω.(Δεν υπαρχει αλλος τροπος σημερα)
Αλλα οταν θελω να κατσω να απολαυσω...τοτε ακουω βυνιλιο (το ειπα και παραπανω... ειμαι ρομαντικος)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.830
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos