Vic Chesnutt,ένα λαμπρό...Σκοτάδι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808

Το "Skitter on Take-Off" κυκλοφόρησε ένα μήνα μετά το "At The Cut".Η επιλογή από τον Jonathan Richman και τον ντράμερ του Tommy Larkin που είχαν χρέη παραγωγού ήταν να κρατηθεί η επένδυση των κομματιών στην λιτότερη δυνατή μορφή.Και όσοι μένουν αδιάφοροι στην τραγουδοποιία του Vic δεν αναμένεται ν'αλλάξουν γνώμη εδώ.

Η γρεζάτη φωνή και το γρατζούνισμα στην κιθάρα έρχονται στο προσκήνιο της μίξης στηρίζοντας πάνω στη φολκ αμεσότητα γνωστά τους παρελκόμενα : ταχείες μεταπτώσεις ανάμεσα σε θετικές και αρνητικές εγκλίσεις,όξινη διάθεση,λυτρωτικό χιούμορ,υπαινικτικό πνεύμα.

Τα κομμάτια "Unpacking my Suitcase" & "Worst Friend" μέσα στην αμφισημία των στίχων ίσως ν'αποτυπώνουν με τον πλέον εύστοχο τρόπο τον αντίκτυπο των άλμπουμ στο κοινό του.Όπως ένας υποκριτής που διαδηλώνει την υποκρισία του,βγάζοντας στη φόρα τους ιδιαίτερους δαίμονες της προσωπικότητας κατόρθωνε να έρχονται σε κοινωνία και οι αποδέκτες των έργων με τους δικούς τους.

Ο Vic Chesnutt πέταξε από τη ζωή ανήμερα Χριστούγεννα του 2009 ύστερα από υπερβολική δόση συνταγογραφημένων φαρμάκων.Κατά δική του ομολογία είχε αποπειραθεί ξανά στο παρελθόν να αφαιρέσει τη ζωή του.Έστω και αν υπέφερε από βαρειά καταθλιπτική συνδρομή,αυτή δεν φαινόταν να φθίνει την καλλιτεχνική του δεξιότητα.Ο Guy Picciotto είχε δηλώσει πως ο Vic μόνος του αντιπροσώπευε τους Bob Dylan,Leonard Cohen,Nina Simone,Lou Reed της δικής του γενιάς.

Και αντί κατάληξης,αφήνεται ο νους στη σκέψη να παρακολουθεί το πνεύμα του από κάπου τα αφιερώματα απελευθερωμένο και με γλυκόπικρη διάθεση για όσα δεν θα μπορούσαμε ποτέ να καταλάβουμε υπό την τρέχουσα αντίληψή μας.
Και ο γράφων ζητεί συγνώμη αν κάποια μέλη παρασυρόμενα από τα επαινετικά του σχόλια έχασαν έστω και λίγο πολύτιμο χρόνο με κάτι που δεν τους άρεσε τελικώς...
She closed her New Directions paper book
And screamed "there is no shelter in the arts"
...
And she sang "I can't believe you own this attitude"
("Isadora Duncan")
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.178
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top