"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Reaction score
1.815
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Γιάννο καλορίζικα!!
Ο Sansui είναι πολύ όμορφος! Μου αρέσει που έχει ξεχωριστές τονικές ρυθμίσεις με cross!!!!!
Άσε που παίρνει και δυο πικάπια!!!:116:

Ελπίζω να ακούγεται και καλά, γιατί είναι αρκετά παλιό μηχάνημα και μπορεί να θέλει πυκνωτές και γενικότερα έναν έλεγχο, για να μην πάθει καμιά ανεπανόρθωτη ζημιά...
Super και τα μικρά αδερφάκια του TLS! Φοράνε διαφορετικά tweeter από τα μεγαλύτερα?

Reaction score
1

Σέυχαριστω. Ναι , δυστηχως , τα tweeter των TLS 40 ( χρυσου θόλου οπως τα ονομαζε η εταιρια) ειναι ανεπαναλιπτα. Παντως δεν ακουω καποια διαφορα . Και τα 2 SEAS ειναι .
Ο ενισχυτης δεν παει το μυαλο σου πως παιζει. Ειναι τοσο αναλυτικός και παιζει τοσο ευκολα και τα μεγαλα TLS που νομιζω οτι η sansui μου κανει πλακα.:116: Σε κατασταση ηρεμιας και με ανεβασμενη την ενταση ( χωρις καποια μουσικη να παιζει ενοω) ακουγετε ενα μικρο φυσημα απο τα τουιτερ , αλλα ειναι ανεπαισθητο με μουσικη και μαλλον δεν θα ασχοληθω να το διορθωσω.
Κατσε να δεις αυριο ή το βραδυ , τι ερχεται...:105::105:

Υ.Γ. Να βρεθουμε για την κασσετα του Περικλη πρεπει, να του στειλω του παιδιου το κασετοφωνο..

Reaction score
1.815

....Υ.Γ. Να βρεθουμε για την κασσετα του Περικλη πρεπει, να του στειλω του παιδιου το κασετοφωνο..
Πάρε με τηλέφωνο να κανονίσουμε πότε μπορείς, ακόμα και σήμερα.
Ούτως ή άλλως την έχω μαζί μου από την Πέμπτη....:444:

Reaction score
1

...εχω εγκλοβιστει ολη την εβδομαδα στον Περισσο. Δυσκολο να ερθω προς τα εκει. Αν εχεις καμια δουλεια προς τα εδω....

Reaction score
0

Καλησπέρα. Μην βιάζεστε, να τελειώσουν οι πανελλαδικές την επόμενη εβδομάδα και μετά βλέπουμε. (ενδέχεται να σου πω και κάτι ακόμα joncr) Έπειτα θα έχω όλο το χρόνο να ασχοληθώ με την ησυχία μου με ότι θέλω, τώρα αρκούμαι στο διάβασμα. Ευχαριστώ και τους δύο σας.

Reaction score
1.815

Καλησπέρα. Μην βιάζεστε, να τελειώσουν οι πανελλαδικές την επόμενη εβδομάδα και μετά βλέπουμε. (ενδέχεται να σου πω και κάτι ακόμα joncr) Έπειτα θα έχω όλο το χρόνο να ασχοληθώ με την ησυχία μου με ότι θέλω, τώρα αρκούμαι στο διάβασμα. Ευχαριστώ και τους δύο σας.
Όλοι μας σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και καλό διάβασμα!!!!!!!!!!!!!!!:447:

Reaction score
1.187

Φίλε komhst γεια (και γείτονας, εγώ μένω Άνω ΝΣ) πραγματικά χαίρομαι να σας διαβάζω, μου έρχονται νεανικές αναμνήσεις..., αλλά η δική μας γενιά έτυχε - έζησε την μετάβαση από αναλογικό σε ψηφιακό ήχο κλπ. Εκτός από τα 3 πικάπ που (μέχρι και σήμερα τα έχω) συνεχίζω να ακούω πάντα βινύλια, όλα τα άλλα (αναλογικά) έτυχαν μη καλής αποδοχής από εμένα, κοινώς ξεπεράστηκαν γρήγορα, πχ. πάντα είχα κασετόφωνα (Aiwa-Technics-κλπ) αλλά πίστεψέ με ποτέ μου (σχεδόν) δεν έγραψα κασέτα... απλά τα είχα για αναπαραγωγή, από άλλους που μου έδιναν υλικό, και για να γίνεται ξεκούραστη μια εκπομπή στα Μεσαία η στα Fm αργότερα (κοινώς υπήρξα ερασιτέχνης για κάποιους άλλους πειρατής) και τίποτε άλλο, σήμερα μου έχει μείνει στο ράφι ένα DCC 951 Philips (αχρησιμοποίητο) και κάποιες κασέτες για να μου θυμίζουν τα νιάτα μου! Γιαυτό λοιπόν εάν αγόραζα μπομπινοφωνο... οι λόγοι θα ήταν συναισθηματικοί (δηλαδή ντεκόρ αναμνήσεων) και μόνον. Τα φλακ παίρνουν φωτιά (από θέμα λειτουργικότητας -ευκολίας) όταν είμαστε φίλοι μαζεμένοι... με συνοδεία ποτά – κουβέντα – κλπ.
Καλά όταν μιλάμε για θέματα ευκολίας - λειτουργικότητας δεν υπάρχει σύγκριση πως τα αρχεία PC υπερέχουν όχι απλώς 100% αλλά 1000% Όμως δεν είναι μόνο η ευκολία το παν στη ζωή....

Εγώ μόνο όταν είμαι μόνος μου και κάθομαι στο computer να διαβάσω mails ή να surfάρω στο AVSite θα ακούσω flacια.
Όταν έχω φίλους και παρέα θα πάρουν φωτιά τα βινύλια, τα CD, οι κασέτες, οι μπομπίνες. Εκεί δεν παίζουν mp3.

Για σκέψου όταν είσαστε φίλοι μαζεμένοι με συνοδεία ποτά - κουβέντα (ή και μόνος) να ακούς τις jazzιές σου απολαμβάνοντας το ουισκάκι σου με τον πάγο χαζεύοντας τις μπομπίνες να γυρίζουν στο χαμηλωμένο φως του σαλονιού ενώ τα VUμετρα χορεύουν στον ρυθμό της μουσικής και σε κάνουν να ξεχνιέσαι και να παρασύρεσαι κι εσύ στο ρυθμό της...
Εκεί τα flacια και τα mp3ια απλώς ΔΕΝ υπάρχουν.

Reaction score
1.187

Φρεσκο , σημερινό , μυριζει θαλασσα....
Sansui AU-555
Tι καλο ενισχυτακι, εχω παθει. Ακαιραιος και ταχυς , φυσικά σε αριστη κατασταση , σαν καινουργιος...

Αυτός ήταν ο πρώτος Sansui που άκουσα στην ζωή μου σε πολύ μικρή ηλικία κάπου γύρω στο 1974 (αν θυμάμαι καλά)
Και μετά άκουσα τον AU-777 και μετά τον AU-9900 και μετά πολλούς άλλους ακόμα... Μηχανηματάρες σχεδιασμένες από ανθρώπους βαθείς γνώστες του αντικειμένου με αγάπη για αυτό που έκαναν και με μοναδικό κριτήριο εκείνη την εποχή πως να προσεγγίσουν το τέλειο. Δεν υπήρχαν "οικονομοτεχνικά" κριτήρια στην σχεδίαση αυτών των μηχανημάτων γι αυτό και δεν έχουν γίνει "ηλίθιες" οικονομίες σε σχεδίαση & υλικά, γι αυτό και ζούνε και τραγουδάνε 40 χρόνια μετά, και θα τραγουδάνε για άλλα τόσα ακόμα τουλάχιστον, αν ο ιδιοκτήτης τους δεν είναι κάφρος και γνωρίζει τι έχει στα χέρια του.

Reaction score
1.815

.... Δεν υπήρχαν "οικονομοτεχνικά" κριτήρια στην σχεδίαση αυτών των μηχανημάτων γι αυτό και δεν έχουν γίνει "ηλίθιες" οικονομίες σε σχεδίαση & υλικά, γι αυτό και ζούνε και τραγουδάνε 40 χρόνια μετά, και θα τραγουδάνε για άλλα τόσα ακόμα τουλάχιστον, αν ο ιδιοκτήτης τους δεν είναι κάφρος και γνωρίζει τι έχει στα χέρια του.
Πες τα Χρυσόστομε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:414:

...........Για σκέψου όταν είσαστε φίλοι μαζεμένοι με συνοδεία ποτά - κουβέντα (ή και μόνος) να ακούς τις jazzιές σου απολαμβάνοντας το ουισκάκι σου με τον πάγο χαζεύοντας τις μπομπίνες να γυρίζουν στο χαμηλωμένο φως του σαλονιού ενώ τα VUμετρα χορεύουν στον ρυθμό της μουσικής και σε κάνουν να ξεχνιέσαι και να παρασύρεσαι κι εσύ στο ρυθμό της...
Εκεί τα flacια και τα mp3ια απλώς ΔΕΝ υπάρχουν.

......μας έφτιαξες πάλι, για να μην πω αυτό το θεικό που είπε ο Λαζόπουλος πριν από 2 μήνες: "Μας κατακ...λωσες βραδυάτικα!!":116:

Reaction score
1.187

....και μετα απο τοσα χρονια παρεα με τα αναντικαταστατα Audio spectrum TLS 40 , βρήκα τα "μικρα" αδερφακια τους. Κολυσσανε αψογα με τον sansui , (αν και τα ηχεια αυτης της σειρας κολλανε με τα παντα σχεδον) και πλεον μπορω να πω οτι στο εργαστιριο-γραφειο μου μπορω να ακουω μουσικη αξιωσεων...
Απο την βιασυνη μου (και την χαρα ) τα εβγαλα φωτο χωρις καν να τα καθαρισω λιγο. Η αληθεια ειναι οτι ηχεια της σειρας TLS εψαχνα χρονια να βρω , μιας και για το προσωπικό μου γουστο , τα θεωρω κορυφαια. Απο τοτε που τα πηρα (1995) εχουν περασει απο το σαλονι μου πανω από 10 διαφορετικά ηχεια.( απο κορνες , μεχρι οτι αλλο χαιενταδικο γμτ) και παντα στο τελος καταληγω να ακουω με αυτα. Οπότε το πηρα απόφαση , τους εβαλα μια επενδυση ξυλου μιας και απο τις πολλες μετακομισεις τα ειχα ρημαξει και δεν ξανακουνιουνται...
Σκεφτητε την χαρα μου οταν για τον πιο μικρο χωρο ακροασης που εχω , βρηκα τα μικροτερα TLS..:626:
Βλέπω ότι κι εσύ έχεις κολλήσει όπως κι εγώ, με τα Audio Spectrum και δεν μπορώ να τα αλλάξω με τίποτα!

Reaction score
7

Ως ευτυχής κάτοχος του -λίγο- επόμενου μοντέλου Sansui AU-555a, προσυπογράφω όσα λέγονται στο συγκεκριμένο topic για τους Sansui. Ήταν γενικότερα μια γενιά μηχανημάτων άκρως υψηλών αξιώσεων.
Το δικό μου "βαστάει" ένα επαγγελματικό πικ απ Reloop και δυο ηχεία Skytec των 150W κι αυτά κατηγορίας pro..
Με τη 1η ευκαιρία θα post-άρω σχετικές φωτό. :102:

Reaction score
0

Καλησπέρα. Ευχαριστώ για τις ευχές σας. Τώρα που τελείωσαν οι πανελλήνιες επιτέλους ησύχασα και έχω χρόνο να κάνω πολλά πράγματα (περιμένω το κασετόφωνο). Επανέρχομαι με τις κεφαλές gx και super-gx με άρθρο που βρήκα σε γερμανική ιστοσελίδα

Πολή καλή ιστοσελιδα με πολύ υλικό αλλά το περισσότερο στα γερμανικά.
Πηγή: http://wegavision.pytalhost.com/

Υ/Γ: O Sansui ωραίος φαίνεται και ελπίζω να ακούγεται και ωραία στα ηχειάκια σου.
Υ/Γ2: Όποιος ξέρει γερμανικά ας μας πει τι λέει με λίγα λόγια.
Ευχαριστώ

Reaction score
1.815

Καλησπέρα. Ευχαριστώ για τις ευχές σας. Τώρα που τελείωσαν οι πανελλήνιες επιτέλους ησύχασα και έχω χρόνο να κάνω πολλά πράγματα (περιμένω το κασετόφωνο)....
Ελπίζω να έγραψες καλά νέε μου!!
Άντε ...καλά απότελέσματα και ευχόμαστε όλοι να μπεις σε μια σχολή κι όταν την τελειώσεις με το καλό, να μη μείνεις άνεργος!:116:
Στείλε μου pm τη διεύθυνσή σου να σε στείλω την κασσετούλα να ξεχαστείς από τη "λαίλαπα" του διαβάσματος!

Reaction score
61

Καλησπέρα στην παρέα. Δύο αγαπημένες μου πηγές μετά απο full service.

Reaction score
1.815

Καλώς μας ήρθες!!!
Το tunerάκι σου όλα τα λεφτά λέμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Απλά... ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!
Να 'σαι καλά να τα χαίρεσαι!:444:

Reaction score
1

Γειας σας παιδες. Καιρο ειχαμε να τα πουμε μιας και ελειπα εκτος...
Περικλη στο στελνω αυριο ...

Λοιπον , ο αγαπημενος μου ενισχυτης ( LUXMAN L200) βρηκε επιτελους το ταιρι τουQ

LUXMAN K210
Προκειται για ενα πραγματικά καλο κασετοφωνο της μεγαλης κατ'εμε εταιριας που τα κανει και εχει ολα. Ο ηχος του πλησιαζει το τελειο και μου αρεσει και πολυ εμφανισιακά

Εδω με το ταιρι του:

επισης κατι καινουργιο και φανταστικό κοματι για μενα ειναι το παρακατω , που ομως δεν θα σα κουρασω πολύ μιας και το παρουσιασα στο "vintage tonearms & amplifire club" ( http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?100079-quot-Vintage-Tonearms-amp-Turntables-Club-quot/page3 )

Reaction score
1

.....α και κατι πολυ ομορφες χρωμιου που μολις εφτασαν απο το αμέρικα....

Reaction score
2.248

Τα κουμπάκια, led και πορτάκι μου θυμίζουν TEAC. Αλλά teac δεν είναι

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.070