"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Reaction score
2
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Κάνεις μεγάλο λάθος, ενδιαφέρουν πολλούς! Συνέχισε...
Γι' αυτό λοιπόν .... ένα ηχείο ιστορικό που με ταλαιπώρησε αρκετά.
MISSION 700-2.
Τα είχε ένας φίλος και πάντα μου άρεσαν. Και βέβαια ήθελα ένα ζευγάρι.
Το οποίο όλως τυχαίως βρέθηκε μπροστά μου με το γνωστό .... όχημα!
Σε αρκετά καλή εξωτερική κατάσταση. Πλην όμως δεν μπορούσα να διαπιστώσω την κατάσταση των μονάδων, αφού το μπροστινό κάλυμμα δεν ήθελε να βγει με τίποτα, ούτε με ..... μαχαίρι που επιστράτευσε ο .... SantaBarbarian. (Φυσικό, αφού, όπως διαπίστωσα αργότερα, το κάλυμμα ΒΙΔΩΝΕΙ από την εσωτερική πλευρά!).
Κάτι δεν μου άρεσε στο βάρος τους, αλλά με την τιμή που μου πρότεινε το παληκάρι .... 10 ευρώ .... δεν μπορούσα να έχω παράπονο όποιο κι' αν ήταν το αποτέλεσμα.
Και το αποτέλεσμα ήταν το .... χειρότερο. Με 10 ευρώ αγόρασα .... ξυλεία. Κουτιά σκέτα. Αντε και τα crossovers. Μεγάφωνα .... νυξ. Ομως, αντί να τα κάνω καύσιμο για τον ξυλόφουρνό μου (.... θα γινόταν ένα αρνάκι με πατάτες .... λουκούμι.....), είπα να το παλέψω λίγο.
Βρέθηκαν εύκολα μεγάφωνα .... σε αρκετά καλές τιμές. Ε-bay Αγγλίας και να τα woofers, original Mission.
200487480914_2.jpg

To ίδιο και τα tweeters, της vifa (αυτά φορούν τα 700-2).
Σε λίγες μέρες ήταν στα χέρια μου και δεν έμενε παρά η τοποθέτησή τους στις καμπίνες και η σύνδεσή τους στα crossovers (τα οποία, παρεμπιπτόντως, είχα πάει στον Μυλανάκη, στην Αριστείδου, προκειμένου να τα ελέγξει, αφού έβλεπα κάποιες παραμορφώσεις στους πυκνωτές. Δεν υπήρχε πρόβλημα, οπότε όλα καλά).
Νάτα, ολοκληρωμένα (-ο).
PICT0034.jpg
Η ... εγχείρηση (μεταμόσχευση?) πέτυχε πλήρως. Ο ήχος ... ακριβώς όπως τον θυμόμουν από τις ακροάσεις που είχα κάνει στου φίλου. Ζεστός, απολαυστικός. Ικανοποιητικό μπάσο, με έκταση και έλεγχο, γοητευτικές μεσαίες και κάπως λαμπρά, αλλά όχι τσιριχτά, ψιλά.
...... Επανέρχομαι τάχιστα, που έλεγε και ο Βέγγος......

Reaction score
2

Εγιναν το αγαπημένο μου ζευγάρι. Ενισχυμένα από ένα ζευγάρι προ - τελικού της Technics (περισσότερα γι ' αυτό σε post που θα ακολουθήσει - κάποτε) και με διάφορες πηγές (CD, MiniDisc, κασέτα, LP, μπομπίνες) έπαιξαν για περίπου ένα χρόνο και κάποια στιγμή .... ψιλά καπούτ. Νιλ. Νιέντε. Ζήρο.
Το μυαλό μου πήγε στα "επίφοβα" crossovers. Λάθος μου, ευτυχώς το διαπίστωσα έγκαιρα, δοκιμάζοντας ένα ένα τα μεγάφωνα. Ελεγχος που έδειξε ότι τα tweeters είχαν παραδώσει το πνεύμα, αν και ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ (στον Αγιο Χαϊφάκιο), ότι ποτέ δεν τα ζόρισα. Νέα επίσκεψη στον Μυλανάκη ... αυτή τη φορά για επισκευή των μεγαφώνων, κάτι που θεωρούσα τυπική και εύκολη διαδικασία. Αμ δε. Ο Πέτρος απεφάνθη ..... αουφίντερζέεν μεγάφωνα. Για κάποιον λόγο που μου εξήγησε (αλλά δεν κατάλαβα!), αυτός ο τύπος των μεγαφώνων δεν επισκευάζεται. Οπότε .... ξανά στην αγορά για καινούργια tweeters.
Δεν ήθελα να ξαναπάρω τα ίδια VIFA, γιατί ο "γιατρός" απεφάνθη ότι το πρόβλημα πρέπει να ήταν μάλλον κατασκευαστικό (του συγκεκριμένου μοντέλου). Οπότε, μέχρι να βρω αντίστοιχο, αλλά ανθεκτικότερο VIFA, είπα να πάρω κάτι φθηνό για να ακούω (όπως όπως) στο ενδιάμεσο διάστημα. Στον Μπουριώτη της Γλάδστονος βρήκα κάποια ..... ΝΟΚΙΑ (όχι της Φινλανδικής, αλλά γερμανικής ΝΟΚΙΑ, η οποία δεν υπάρχει πια σαν εργοστάσιο, εξαγοράστηκε από κάποια εταιρεία, δεν θυμάμαι ποια). Ιδιας διάστασης με τα VIFA, ίδια χαρακτηριστικά, 8 Ω, νεοδυμίου .... 17 ευρώ, μια χαρά μου φάνηκαν. Αγορά και άμεση αντικατάσταση των βλαμμένων. Περίμενα μέτρια έως χάλια αποτελέσματα.
ΕΚΠΛΗΞΗΗΗΗΗΗΗ
Τα ηχεία έπαιξαν όπως με τα original VIFA. Δηλαδή, όχι ακριβώς. Λίγο καλύτερα. Μάλλον .... πολύ καλύτερα! Χάθηκε η "υπερλαμπρότητα" των προηγούμενων tweeters, χωρίς να χαθεί η ευκρίνεια και η λεπτομέρεια. Ξανά και ξανά ακροάσεις (με ταυτόχρονα ... τσιμπήματα) για να πιστέψω ότι δεν κάνω λάθος.
Τελικά, εγκατέλειψα κάθε προσπάθεια για εύρεση συμβατών VIFA. Τα ΝΟΚΙΑ ήρθαν για να μείνουν. Καμμιά φορά, η τύχη (και η ασχετοσύνη!) βοηθάει.

Reaction score
2

... Εχω βάλει στο μάτι από ebay τα deck : Sansui SC 3330 & SC 5330,...
Είδα το 3330 .... κουκλί φαίνεται. Χτύπα το. Αλλά πρόσεξε, ο τύπος ΔΕΝ το στέλνει έξω από τη χώρα του. Χρειάζεται συνεννόηση πρώτα. Καλή επιτυχία.

Reaction score
1

Το SC 5330 χτυπήθηκε ( ανελέητα ) το τελευταίο 5λέπτο. Έκλεισε στα 223 ευρώ. Σε λίγες ώρες κλείνει το 3330, ίδωμεν. Σε ακόμη καλύτερη κατάσταση ( 125 $ + μεταφορικά ), βρήκα από Καναδά αλλά αυτή η αγορά ενέχει τον κίνδυνο στενής επαφής με το ελληνικό τελωνείο. Άσε καλύτερα, δεν τα πάω καθόλου καλά με το ελληνικό κράτος.

Reaction score
2

...... από Καναδά αλλά αυτή η αγορά ενέχει τον κίνδυνο στενής επαφής με το ελληνικό τελωνείο. ......
Εχεις απόλυτο δίκιο. Ασε που κινδυνεύεις κι' από δυο άλλες πλευρές. 1: τη συχνότητα του δικτύου (σίγουρα αυτό θα είναι 60Hz, στην καλύτερη περίπτωση να είναι 50/60 με χειροκίνητο ή αυτόματο διακόπτη) και 2: τα απίστευτα ταχυδρομικά που θα πληρώσεις (πριν πολλά χρόνια, έκανα το λάθος να χτυπήσω κάποιες γραμμένες ταινίες μαγνητοφώνου από ΗΠΑ. Για να πληρώσω λιγότερα ταχυδρομικά - αλλά όχι λίγα - επέλεξα αποστολή δια θαλάσσης .... μου ήρθαν μετά από ..... 6 μήνες!)

Reaction score
1

Πως διάολο χτυπάνε την δημοπρασία στα τελευταία 2 δευτερόλεπτα, δεν μπορώ ούτε να καταλάβω, ούτε να το καταφέρω. Πάει και το 3330 :413:
Εχει καταντήσει αηδία το ebay. Τα καλύτερα αγοράζονται από ιδιοκτήτες καταστημάτων οι οποίοι τα πουλάνε μετά -πάλι στο ebay- 2πλάσια & 3πλάσια.
Αν ποτέ θελήσεις να δώσεις κάποιο deck, πες το. Και ανταλλαγή με καινούργια copier/printer/scanner κάνουμε :426:

Reaction score
2

Πως διάολο χτυπάνε την δημοπρασία στα τελευταία 2 δευτερόλεπτα, δεν μπορώ ούτε να καταλάβω, ούτε να το καταφέρω. Πάει και το 3330 :413:
Sniper!
Αυτή είναι η απάντηση στην ερώτησή σου. Ενα προγραμματάκι που το βρίσκεις δωρεάν στο internet. Δίνεις τον κωδικό σου (του e-bay), τη δημοπρασία, το ανώτατο ποσό που θέλεις να χτυπήσεις, στα πόσα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της δημοπρασίας .... et voila!

Αν ανοίξουμε ένα καινούργιο thread με τα εκτυπωτικά που έχω ..... θα καταφέρω να σας ζαλίσω και πάλι!:140:

Reaction score
1

Αν ανοίξουμε ένα καινούργιο thread με τα εκτυπωτικά που έχω ..... θα καταφέρω να σας ζαλίσω και πάλι!:140:
εμμ κάθε μέρα περνάνε περνάνε από τα μάτια μου πρπ 2000 μηχανήματα :410:

Reaction score
2

Και τώρα που γνωριστήκαμε ... έφτασε η ώρα να πέσουν οι μάσκες.
Εφτασε η ώρα των μεγάλων εξομολογήσεων.
Εφτασε η ώρα της ταπείνωσης (και της μέσω αυτής ανάτασης! :108:)
Μετά το έγκλημα .... έφτασε η ώρα της τιμωρίας.

Το έγκλημα έχει όνομα: ADCOM GF-565
Monoblock τελικοί. 2 X 300 RMS στα 8Ohms
1700$ το σετ + 200$ οι προαιρετικοί ανεμιστήρες.

Αυτό το σετ βρέθηκε μπροστά μου κάποια μέρα, πριν μερικά χρόνια. The Datsun way, περπατώντας σ' ένα στενό του Χαλανδρίου, είδα δυο μεγάλα μαύρα κουτιά στην καρότσα του γνωστού προμηθευτή μου.
Κοντοστάθηκα για επιτόπιο έλεγχο. Είδα το όνομα ADCOM .... τελικοί είπα, ΟΚ, θα ψωνίσω και σήμερα.
Αλλά .... Datsunίστας πουθενά. Περίμενα λίγο και εμφανίστηκε κουβαλώντας "πραμάτεια", κάτι παλιοσίδερα που πέταξε μέσα στην καρότσα, πριν προλάβω να τον σταματήσω. Κάποια απ' αυτά έπεσαν και πάνω στους ADCOM. Μόνο που δεν ούρλιαξα....
Μέσα από όλον τον κουρνιαχτό, έγινε ακόμα πιο δύσκολο ο έλεγχος των τελικών. Και έγινε το ΜΕΓΑΛΟ, το ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ λάθος.
Δεν τους ήξερα τους ενισχυτές. Υπέθεσα (χαζά) ότι είναι δυο ξεχωριτοί στερεοφωνικοί τελικοί. Με μπέρδεψε και το ότι ο κάθε ΜΟΝΟ τελικός βγάζει δυο ηχεία. Ητοι ζευγάρι. Ητοι stereo Ητοι ... μαμακία!
- Δουλεύουν. Τώρα τους πήρα από μια καφετέρια που έκλεισε.
Εκρινα επαρκή την προωθητική καμπάνια του gipsy salesman. Υπέθεσα ότι η καφετέρια χρησιμοποιούσε 2 στερεοφωνικούς τελικούς ...... διάλεξα τον πιο "καθαρό" και αχτύπητο (από τα παλιοσίδερα). Τον παζάρεψα .... (ε, όχι και 40 ευρώ ο ένας. 20 και πολλά είναι!)
Εχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι μπορεί να μου χρειαστεί και ο δεύτερος, είχα την προνοητικότητα να ζητήσω και το κινητό του παλιατζή. Μου το έδωσε.
Η διαδρομή μέχρι το σπίτι, κουβαλώντας 25 κιλά υπό .... μάλης, δεν ήταν καθόλου εύκολη. Η προσδοκία της σύνδεσης και ακρόασης του θηρίου, σαν άλλο red bull, μου έδινε φτεράαααα.
Για να μη μακρύνει το post, συνέχεια (και τραγικό τέλος!) στο επόμενο.

Reaction score
2

Γρήγορα γρήγορα καθαρίστηκε (είχε κιτρινίσει, μέσα έξω, από τη νικοτίνη). Ανοίγοντας το καπάκι, διαπίστωσα ότι ο ενισχυτής διέθετε και τον προαιρετικό ανεμιστήρα. Προπέλα θα τον έλεγα εγώ.
PICT0059 (2).jpg
Και ήρθε η ώρα της ακρόασης. Επειδή δεν διέθετα προενισχυτή, επιστράτευσα τον SANSUI AU-555a, που διαθέτει εισόδους - εξόδους προ.
Πάνω που πήγα να κάνω τις συνδέσεις .... έμεινα με το RCA στο χέρι. Το ένα RCA. Γιατί το ένα είχε βρει τη θέση του. Το άλλο ..... πού να το βάλω? (παρακαλώ, μην μου πείτε, ή μάλλον .... πείτε μου, το αξίζω).
Τότε κατάλαβα τη χοντρομαμακία μου. Είχα αγοράσει το ένα μόνο κομμάτι του ζευγαριού. Πώς δεν είδα ότι υπήρχε μόνο μια είσοδος .... Ο,τι και να σκεφτώ, πάντα καταλήγω ότι τέτοια βλακεία δεν την έχει ξανακάνει άνθρωπος. :440:
Και η ακρόαση του ενός κομματιού έδειξε ότι ... λειτουργεί περίφημα. Δεν άκουσα πολύ, γιατί δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω το μέγεθος της βλακείας που μόλις είχα κάνει.
PICT0062 (2).jpg
Ομως .... ήμουν και αισιόδοξος. Εχοντας προνοήσει να πάρω το τηλέφωνο του παλιατζή, ήμουν βέβαιος ότι σε λίγες ώρες, άντε μέρες, το ζευγαράκι θα ξαναέσμιγε, και θα ζούσε για πάντα ευτυχισμένο στην καινούργια του (δική μου) στέγη. Αλλες όμως οι βουλές των ανθρώπων, άλλα ο .... gipsy κελεύει!
Πήρα τηλέφωνο. Δεν απαντούσε. Ξαναπήρα. Ξαναδεναπαντούσε.
Το ίδιο επαναλήφθηκε άπειρες φορές μέσα στην ημέρα. Και στην επόμενη. Και την μεθεπόμενη. Και την εβδομάδα και το μήνα που ακολούθησαν.
Ο .... προνοητικός περιπλανώμενος έμπορος φοβήθηκε ότι το εμπόρευμά του ήταν .... μάπα και είτε μου έδωσε εσκεμμένα λάθος τηλέφωνο, ή δεν το σήκωνε φοβούμενος ότι θα του ζητήσω τα λεφτά μου .... πίσω!
Κι' έτσι έμεινα με το ΕΝΑ κανάλι του σετ ... άχρηστο πια. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να βρω ένα ακόμα κομμάτι? Βάζω υποδιαστολή και βάλτε ..... μηδενικά. :415:
Ασε που οι περισσότεροι από τους ADCOM βρίσκονται στην Αμερική. Και να εύρισκα κάποιον στο e-bay, και ΤΣΑΜΠΑ να μου τον έδιναν .... τα ταχυδρομικά του μέχρι εδώ θα κόστιζαν .... περισσότερο από την τιμή του καινούργιου.
Εκτός κι' αν βρεθεί κάποιος ... ομοιοπαθής και του τον πουλήσω εγώ! Αν και δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος στο πλανητικό σύστημα αυτό που να έχει κάνει τόση μεγάλη χαϊφιντελομαμακία σαν τη δική μου. Μια φορά γίνονται αυτά και ΔΕΝ επαναλαμβάνονται. :411:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.453
Γι' αυτό είναι καλό που είμαι άπληστος. Θα τους έπαιρνα όσοι κι αν ήταν, κι ας ήταν δικάναλοι.

Και, μιά και το 'φερε η κουβέντα, τον πουλάς? :116:

Reaction score
1

Να μας γνωρίσεις τον προμηθευτή σου. Όλο και κάποιο Sansui θα έχει..

Reaction score
2

Να μας γνωρίσεις τον προμηθευτή σου. Όλο και κάποιο Sansui θα έχει..
Αναφέρομαι στον "προμηθευτή" μου στον ενικό. Στην πραγματικότητα, δεν είναι ένας. Μόνο την ίδια ... φυσιογνωμία έχει. Και ανήκει στην ίδια ... φυλή. Με άλλα λόγια ... σταματάω όποιο gipsymobile δω στο δρόμο και ... υποψιαστώ ότι κάτι ενδιαφέρον κρύβει στην καρότσα του.
Οσο για Sansui, τα μόνα που έχω βρει είναι ο εξαιρετικός AU-555a και ένα ζευγάρι ηχεία S30.
Περισσότερα γι' αυτά σε επόμενο post.

Reaction score
2
Απάντηση: Re: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Γι' αυτό είναι καλό που είμαι άπληστος. Θα τους έπαιρνα όσοι κι αν ήταν, κι ας ήταν δικάναλοι.
Και, μιά και το 'φερε η κουβέντα, τον πουλάς? :116:
Μπορεί να τόκανα κι' εγώ .... αλλά προσπάθησε να κουβαλήσεις τον ΕΝΑΝ στα χέρια και θα δεις ότι για ΔΥΟ δεν γίνεται κουβέντα. Υπήρχαν λύσεις, βέβαια. Να έδινα κατιτίς στον ευγενικό πλανόδιο πωλητή και να με πήγαινε μέχρι το σπίτι μου (Datsunάδα!) ή έστω ένα ταξί ..... Στερνή μου γνώση.
Ναι, τον πουλάω..... :402:

Reaction score
249

καλα βρε παιδι μου εσενα στον εδωσε 20
τζαμπα τον αγορασε;
δηλαδη αυτος που του τον εδωσε ποσο μαμακας ηταν;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.760
Members