"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Reaction score
1.187
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Αλλη μια φωτό με το .... ομόσταυλο (και ίδιας χρονικής περιόδου) SONY TC-230 μαγνητόφωνο ταινίας.

View attachment 20782
Μόνο μην ξεχαστείς και ανάψεις τα μάτια της κουζίνας... :103:

Reaction score
2

Μόνο μην ξεχαστείς και ανάψεις τα μάτια της κουζίνας... :103:
Τα έχω αναμμένα στο ... χαμηλό για να κρατάνε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας στα μηχανήματα!

Ααααα.... τώρα που το θυμήθηκα .... φίλε Κόμη ..... Αν είδα καλά σε κάποιο άλλο thread, σε μια φωτό σου .... διαθέτεις τον Κολοσσό των πικάπ? Το EMPIRE TROUBADOR? (598 ή 398?)
Μην πει κανείς ότι υπάρχουν ΠΟΛΥ καλύτερα πικάπ, τότε και τώρα, .... φυσικά και υπάρχουν. Στα δικά μου μάτια όμως ..... το συγκεκριμένο πικάπ είναι το πιο όμορφο, το πιο ... σέξυ πικάπ που έχω δει. Και που θέλω να αποκτήσω ..... σνιφ.....

Reaction score
1.187

Όχι, η δική μου η Μαύρη Καλλονή είναι το Sansui SR-929

Reaction score
2

Λάθος, λάθος, ανέκραξε ο σκατζόχοιρος και κατέβηκε από τη βούρτσα!

..... κι' όμως, σε post σου της 17.1.12, στο νήμα "Μηχανήματα που είχατε αλλά τα δώσατε και το σκυλομετανιώσατε" είχες αυτό το κείμενο και αυτήν τη φωτογραφία:

Kenwood Model 600 Supreme αγορασμένος ολοκαίνουργιος στην Σαουδική Αραβία.
Ενώ στην Ευρώπη επωλείτο μόνο κατόπιν παραγγελίας.
Αυτόν έχω στο avatar μου. Και δυστυχώς μόνο εκεί, όχι στο rack μου πλέον....

Τι να πεις γι' αυτό το μηχάνημα; Απλά δεν υπάρχουν τέτοια μηχανήματα...

100_4627.jpg

.... Δίπλα στον Kenwood .... Empire Troubador ..... γι' αυτό κι' εγώ σαν καλός σκατζόχοιρος ... καβάλησα τη βούρτσα. Sorry!:120:

Reaction score
2

Το ..... σύστημα αναφοράς σήμερα! :405:
Για γέλια βέβαια. Για πολλούς από εσάς. Γιατί τίποτα το εξαιρετικό δεν έχει. Πέρα από ικανοποιητικό ήχο. Μακράν όμως από hi-end καταστάσεις.
Λαμπάτο σύστημα λοιπόν, μέσα σε τόσα solid state.
Voila:
PICT0144.jpg

Ο ενισχυτής είναι ένας πάμφθηνος κινέζικος MENG ARIA. (2X10 λαμπάτα Watts). Κόστισε .... κάτι περισσότερο από 100 ευρώ, μαζύ με τα ταχυδρομικά του (από Hong Kong). Λίγο παραπάνω κόστισε το DAC αριστερά από τον ενισχυτή. LITE, κινέζικο κι' αυτό.
Το Marantz 63 KIS .... δεν χρειάζεται συστάσεις. Γνωστό σε όλους. Μαζύ μου από καινούργιο, στα μέσα της 10ετίας του 90. Δεν έχω βρει μέχρι σήμερα κάποιο CD player, σε λογικά επίπεδα τιμής, που να έχει καλύτερο ήχο. Εδώ και κάμποσα χρόνια παίζει με το δεύτερο laser .... πάμε για τρίτο, αν και δεν δείχνει τέτοια επιθυμία, ακόμη.
Το μηχανάκι πάνω από το DAC είναι ένα switcher της QED, απαραίτητο μιας και ο ενισχυτής έχει μόνο μια είσοδο, εγώ χρησιμοποιώ και ένα RTR (Sony TC-377- μισοφαίνεται πίσω από τον ενισχυτή) και ένα κασετόφωνο (Nakamichi 600).
Τα ηχεία:
PICT0064.jpg

CELESTION DITTON 10. Ενα μικρό ηχείο, από τα τέλη της 10ετίας του 60, που έχει την ιστορία του. Είναι το "ξαδελφάκι" του BBC Monitor LS3/5A. Ιδιο μέγεθος, ίδια αντίσταση (15Ω), ίδιο woofer (KEF), ίδιο crossover (νομίζω). Διαφορετικό tweeter (όχι το Τ27 της KEF). Ο ήχος του .... ωραιότατος από τα χαμηλομεσαία και πάνω. Χαμηλά .... δράμα. Φυσικό είναι, τόσο μικρό woofer και τόσο μικρή καμπίνα ....(το ίδιο πρόβλημα είχε και το LS3/5A). Γι' αυτό .... B&W ASW300 subwoofer (δεν φαίνεται, κάτω από το Marantz).

Reaction score
1.187

Λάθος, λάθος, ανέκραξε ο σκατζόχοιρος και κατέβηκε από τη βούρτσα!

..... κι' όμως, σε post σου της 17.1.12, στο νήμα "Μηχανήματα που είχατε αλλά τα δώσατε και το σκυλομετανιώσατε" είχες αυτό το κείμενο και αυτήν τη φωτογραφία:

Kenwood Model 600 Supreme αγορασμένος ολοκαίνουργιος στην Σαουδική Αραβία.
Ενώ στην Ευρώπη επωλείτο μόνο κατόπιν παραγγελίας.
Αυτόν έχω στο avatar μου. Και δυστυχώς μόνο εκεί, όχι στο rack μου πλέον....

Τι να πεις γι' αυτό το μηχάνημα; Απλά δεν υπάρχουν τέτοια μηχανήματα...

View attachment 20787

.... Δίπλα στον Kenwood .... Empire Troubador ..... γι' αυτό κι' εγώ σαν καλός σκατζόχοιρος ... καβάλησα τη βούρτσα. Sorry!:120:
Ναι έχεις δίκιο... Η φωτογραφία δεν ήταν δική μου, την βρήκα στο internet...
Διότι τον δικό μου όχι απλώς τον έδωσα αλλά δεν τον έχω ούτε καν σε μια φωτογραφία!
Ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο... :623:

Reaction score
2

Σε καταλαβαίνω. Αλλά κάποιες φορές πρέπει να αποχωριστούμε κάτι, προκειμένου κάτι νέο να μπει στη ζωή μας. Και αυτό ισχύει από τα "άψυχα" μηχανήματά μας, έως και πολύ πιο σοβαρές "έμψυχες" καταστάσεις.
Ασε που σε παλιότερες εποχές, όταν τα οικονομικά ήταν πολύ στριμωγμένα (ενώ τώρα .... ευμάρεια!:135:) ΕΠΡΕΠΕ να πουλήσεις κάτι για να αγοράσεις το επόμενο.
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι (τα KENWOOD) δικά μας θάναι! (ψάξε στο e-bay, μπορεί να τον βρεις, αλλά μάλλον θα τον ακριβοπληρώσεις).

### ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ - POSTS : Σημειώσατε Χ :105::142::138:

Reaction score
1.187

Μπορεί να μην έχω πια τον Model 600 Supreme της Kenwood, αλλά τουλάχιστον έχω τον Eleven III έναν από τους καλύτερους ραδιοενισχυτές όλων των εποχών και εξαιρετικά σπάνιο, αγορασμένο ολοκαίνουργιο κι αυτόν από την Σαουδική Αραβία. Υπήρχε και ο KR-9600 της Kenwood ο οποίος όμως δεν ήταν τόσο σπάνιος όσο ο Eleven III. Τον KR-9600 τον είχαν έστω σε φωτογραφίες στα prospectus εδώ στην Ελλάδα τότε. Τον Eleven III δεν τον ήξερε καν η ελληνική αντιπροσωπία. Περιττό να πούμε βέβαια ότι δουλεύει άψογα και σε καθημερινή βάση μέχρι σήμερα, και για πολλά χρόνια ακόμα.
Ο άλλος καλύτερος ραδιοενισχυτής φυσικά είναι ο Sansui του Μάρκου!!!!

Ο δικός μου είναι αυτός. Οι φωτογραφίες τον αδικούν. Είναι πανέμορφος και σε άψογη εμφανισιακή και λειτουργική κατάσταση. Επιφυλάσσομαι να τον καθαρίσω από δαχτυλιές και να τραβήξω καλύτερες φωτογραφίες χωρίς φλας.

Από πάνω του φαίνεται λίγο το AKAI GXC-760D
Η διάσταση του ΑΚΑΙ είναι η τυπική των 44 cm οπότε μπορείτε να καταλάβετε το μέγεθος του Eleven III

Πω πω... Και το ΑΚΑΙ είναι full της δαχτυλιάς. Θέλει κι αυτό καθάρισμα. Δεν βάζω άσπρα γάντια για να πιάσω τα μηχανήματα μου...

Reaction score
2

Πωπωπωπωπω.... Ομορφάντρα μου....... (στον Eleven III αναφέρομαι)

Οι δαχτυλιές δείχνουν ότι τα μηχανήματα χρησιμοποιούνται και δεν παίζουν το ρόλο ... εκθεμάτων σε παγερό μουσείο. Οπότε ... μην απολογείσαι. Καλές ακροάσεις :201:

Reaction score
1.187

Πωπωπωπωπω.... Ομορφάντρα μου....... (στον Eleven III αναφέρομαι)
Α! Ευτυχώς το διευκρίνησες μην μάς παρεξηγήσουν και μάς κρεμάσουν κουδούνια!!! :126:

Οι δαχτυλιές δείχνουν ότι τα μηχανήματα χρησιμοποιούνται και δεν παίζουν το ρόλο ... εκθεμάτων σε παγερό μουσείο. Οπότε ... μην απολογείσαι. Καλές ακροάσεις :201:
Ναι, σαφώς και λειτουργούν... Κάθε μέρα!

Reaction score
2

Α! Ευτυχώς το διευκρίνησες μην μάς παρεξηγήσουν και μάς κρεμάσουν κουδούνια!!! :126:
.... Απαραίτητη η διευκρίνηση. Δεν είμαστε για .... κωδωνοκρουσίες στην ηλικία μας! :114:

Reaction score
249

βρε μανα μου με τοση αρχαιολογια που εχεις δε ψαχνεις μη βρεις και καμια καρυατιδα :135:

Reaction score
2

βρε μανα μου με τοση αρχαιολογια που εχεις δε ψαχνεις μη βρεις και καμια καρυατιδα :135:
Τι να την κάνω την Καρυάτιδα; (θυμίζει το ανέκδοτο με τη Γοργόνα :142:).
Εγώ παραμένω πιστός στις δικές μου αρχαιολογίες .... που μου δίνουν μια κάποια ευχαρίστηση. Γνωρίζω πως και σε άλλους δίνει χαρά η εύρεση, επισκευή, αναστύλωση και τελικά ακρόαση κάποιων σημαντικών κομματιών της τεχνολογίας του παρελθόντος. Σίγουρα κάποιοι άλλοι μπορεί να τα θεωρούν ξεπερασμένα και ότι ανήκουν μόνο σε μουσείο (της Ακρόπολης;), αλλά γι΄αυτό και υπάρχουν τόσα διαφορετικά νήματα εδώ, καθένας βρίσκει αυτό που τον εκφράζει. Στους πρώτους απευθύνονται οι αναρτήσεις μου, από τους δεύτερους ζητώ μόνο την ανοχή ή την αδιαφορία τους.

Reaction score
249

καλα βρε αδερφε μη θιγεσαι,
λιγη πλακα καναμε!
εχω κι εγω ενα akai 600d

Reaction score
2

καλα βρε αδερφε μη θιγεσαι,
λιγη πλακα καναμε!
εχω κι εγω ενα akai 600d
No offense taken, που λένε και οι Αμερικάνοι.
Είπα μόνο μήπως το παράκανα και όσα γράφω και δείχνω δεν ενδιαφέρουν κανέναν παρά μόνο .... εμένα!
Περιμένω (κι΄εγώ) φωτογραφίες από το 600d.

Reaction score
1

No offense taken, που λένε και οι Αμερικάνοι.
Είπα μόνο μήπως το παράκανα και όσα γράφω και δείχνω δεν ενδιαφέρουν κανέναν παρά μόνο .... εμένα!
Περιμένω (κι΄εγώ) φωτογραφίες από το 600d.
Αστα αυτά και συνέχισε ακάθεκτος. Εχω βάλει στο μάτι από ebay τα deck : Sansui SC 3330 & SC 5330, αναμένω ολοκληρωμένο Sansui AU-G99X & χθες πήρα από το πατρικό μου ένα Telefunken ράδιο του 1954 με είσοδο για πικαπ. Λειτουργεί μεν αλλά χρειάζεται μία επίσκεψη στον γιατρό.
Σύντομα φωτό ( αν καταφέρω να πάρω την κάμερα από τα χεράκια της κόρης μου )
Ωρε γλέντια :135:

Reaction score
1.187

Κάνεις μεγάλο λάθος, ενδιαφέρουν πολλούς! Συνέχισε...

Reaction score
2

Εχω βάλει στο μάτι από ebay τα deck : Sansui SC 3330 & SC 5330, :135:
Σχετικά άγνωστα αλλά ωραία κασετόφωνα. Προσωπικά προτιμώ το 5330, μόνο και μόνο γιατί έχει κανονικά VUμετρα και όχι LEDS. Μακάρι να σου "κάτσουν" στο e-bay. (Να και τα χαρακτηριστικά του 3330 που βρήκα τυχαία: http://www.classic-audio.com/sansui-sc3330-p-741.html)
Με γεια ο AU-G99X ....

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.796
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag