"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Reaction score
7.019
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Δίκιο έχεις.
Αλλά αν συγκρίνεις έχεις δεδονένα, ενώ έτσι, μόνο υποθέσεις.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.166

Πολλά παλιά μηχανάκια εχουν σαφώς περισότερα ρεύματα απο τα σύγχρονα.
Οχι απο ολα τα σύγχρονα , αλλά απο τα περισότερα.

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Πολλά παλιά μηχανάκια εχουν σαφώς περισότερα ρεύματα απο τα σύγχρονα.
Οχι απο ολα τα σύγχρονα , αλλά απο τα περισότερα.
Έλα ρε Γιαννάκο πες τα!!!
Εσύ έχεις τρελλά ενισχυτικά της Sansui! Δε μας τα έχεις δείξει όλα...
Για πε για πε...:137:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.962
Πήρα άδεια από τον φίλο μου τον Κάρολο, να σας δείξω τα μηχανάκια του που λίγο καιρό πριν πήγαν γιά service.

Marantz Model 3600 προενισχυτής, Model 240 τελικός.

Marantz Model 150 δέκτης.

Nakamichi 700 Deck.

Uher SG630 RtR.

Reaction score
1.815
Καλά σε λέω "Πατριάρχη" αλλά τώρα πλέον και οι φίλοι σου είναι ...Αρχιμανδίτες!!!:143:
Όποτε βλέπω φωτογραφίες από σένα, με πιάνει τρεμούλα. :137:
Τύφλα να χει η Νόνη Δούνια!! (Μεστωμένη έβαλα, όχι καμιά πιτσιρίκα..:144:)

Απλά... έχω μείνει έκθαμβος από την ομορφιά τους, αλλά και ικανοποιημένος, που υπάρχουν ακόμη και δέχοντε αγάπη και φροντίδα για τη συντήρησή τους.
Καλοάκουστα στο φίλο σου τον ...Αρχιμανδρίτη!

Σ.Σ: Αυτός ο δέκτης... τι μωρό!!:404:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.962
Τα είχε τα τελευταία χρόνια στην αποθήκη, και του είπα μιά μέρα, δεν βάζουμε τα Marantz στο κύριο σύστημα να τα δοκιμάσουμε?

Και πάθαμε, οπότε τα στείλαμε γιά service στον γνωστό, και τώρα κελαηδούν!

Τα νεότερα, αλλά όχι νέα, μεταφέρθηκαν στο υπόγειο, στο δεύτερο σύστημα:

Τσαπατσούλικα τοποθετημένα, όπως πρέπει! :142:

Το παλιό σύστημα όταν αγοράστηκε έπαιζε με Σουηδικά Sonab ηχεία!

Κάτι σαν αυτά:

Reaction score
1.815
Τα είχε τα τελευταία χρόνια στην αποθήκη, και του είπα μιά μέρα, δεν βάζουμε τα Marantz στο κύριο σύστημα να τα δοκιμάσουμε?

Και πάθαμε, οπότε τα στείλαμε γιά service στον γνωστό, και τώρα κελαηδούν!

Τα νεότερα, αλλά όχι νέα, μεταφέρθηκαν στο υπόγειο, στο δεύτερο σύστημα:

Τσαπατσούλικα τοποθετημένα, όπως πρέπει! :142:

Το παλιό σύστημα όταν αγοράστηκε έπαιζε με Σουηδικά Sonab ηχεία!

Κάτι σαν αυτά:
Φαντάσου να μην είχε και Marantz special edition ενισχυτή, τι διαφορές θα άκουγε!!! Χαοτικές!!!!
Δηλαδή... ο Marantz S.E ήταν για το ...υπόγειο, μπροστά στον παλαιότερο!!!!!
Πωπω μας έστειλες πάλι!:137:

Reaction score
7.019

Ωραία πράγματα ωρέ παλικάρια!!
Από τα ωραιότερα θέματα του φόρουμ.
Μπράβο σας!!!:107:

Reaction score
1.815
Ηταν μια καλοκαιρινή μέρα, Πέμπτη 28 Αυγούστου του 1958 (!!), που κάποιος χαιφιντελάς (?) εκείνης της εποχής, αγόρασε από κατάστημα του Ηρακλείου Κρήτης ένα ραδιόφωνο METZ model 203-KB.
Το κατάστημα απ' όπου το πήρε δεν υπάρχει πλέον όπως καταλαβαίνετε! Η οδός όμως που είναι η Εβανς είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος του Ηρακλείου και λίγο παραπάνω από το συγκεκριμένο κατάστημα, βρίσκεται ένα αντίστοιχο, στα σημερινά πρότυπα πολύ καλής εξυπηρέτησης, όπως και τότε, το "Ράδιο Μακράκη".

Για ευνόητους λόγους, έχω σβήσει το όνομα του αγοραστή.
Δείτε την απόδειξη που υπάρχει και βρέθηκε τυχαία προχθές, σε χωριό εκτός Ηρακλείου...

Reaction score
1.815
Και την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου του 1958 ...του ήρθε και το μπουγιουρντί!!!

"Χαρτόσημο", "Γρηγορόσημο", "Σπατόσημο" κλπ, ήταν από εκείνη την περίοδο must μέχρι και σήμερα!!
Εεε ρε ξύλο που θέλουμε οι Ελληνάρες!!!

Reaction score
0

Καλημέρα. Αντί να μας δείξεις το ραδιόφωνο μας δείχνεις την απόδειξη, τώρα πώς θα τρέξουν τα σάλια από ευχαρίστηση? Πως θα το λιγουρευτούμε? Πως θα θυμηθούμε τον παππού χιφιενταλιστή και τα σημαντικά για την εποχή αποκτήματα του? Ε? Πώς? Και όλα αυτά αφού μας έδειξες όλες αυτές τις κασέτες!!! Παρεμπίπτοντος πολύ ωραία ντεκς Μπράβο σε όλους.

Reaction score
1.815

Καλημέρα. Αντί να μας δείξεις το ραδιόφωνο μας δείχνεις την απόδειξη, τώρα πώς θα τρέξουν τα σάλια από ευχαρίστηση? Πως θα το λιγουρευτούμε? Πως θα θυμηθούμε τον παππού χιφιενταλιστή και τα σημαντικά για την εποχή αποκτήματα του? Ε? Πώς? Και όλα αυτά αφού μας έδειξες όλες αυτές τις κασέτες!!! Παρεμπίπτοντος πολύ ωραία ντεκς Μπράβο σε όλους.
Επειδή δε θέλω να αφήσω παραπονεμένο, ούτε εσένα, αλλά ούτε και τους υπόλοιπους συμφορουμίτες που διαβάζουν το thread, ορίστε κάποιες φωτογραφίες από το προιόν που αγόρασε ο πλέον παππούς.

Σήμερα μάλλον θα είναι 70-80 ετών και ακόμα ίσως να χαίρεται το υπέροχο αυτό ραδιόφωνο!

Reaction score
1.815
Δείτε και τα specifications!!!

Principle Super-Heterodyne (Super in general); IF-Freq 473/10700 kHz
Tuned circuits 6 AM circuit(s) 7 FM-circuit(s)
Wave bands Broadcast (BC) and FM.
Power type and voltage Alternating Current supply (AC) / 110; 125; 220 Volt
Loudspeaker Permanent Magnet Dynamic (PDyn) Loudspeaker (moving coil) - elliptical
from Radiomuseum.org Model: 203
Material Wooden case Shape Tablemodel, low profile (big size).
Dimensions (WHD) 410 x 235 x 190 mm / 16.1 x 9.3 x 7.5 inch

Reaction score
0

Πολύ ωραίο το ραδιόφωνο!!! Αλήθεια το RtR player που σου έδωσε ο Zizik τι το έκανες. Εγώ πάντως το χάρηκα και το χαίρομαι πάρα πολύ, παρόλο που έφαγα την Θεσ/νίκη να βρώ ιμάντες και idlers για να το κάνω να δουλέψει και άκουσα μετά από πολλά χρόνια τον παππού μου να τραγουδάει και να παίζει ακορντεόν καθώς επίσης και παράνομα τραγούδια ηχογραφημένα από την Γερμανία από το 60-70. Η γιαγιά μου συγκινήθηκε πάρα πολύ αλλά και το ευχαριστήθηκε.
μερικές φώτο δυστυχώς είναι χωρίς το καπάκι για να γίνει έλεγχος.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.166

Που ήσουν εσυ? καιρό εχω να σε διαβάσω.
Απο δίπλα εποχές.

Reaction score
0

Μου έκοψαν το τηλέφωνο και δεν μπορούσα να μπω. Εκτός από αυτό τα μαθήματα πιέζουν και είναι δύσκολο να μπαίνω, έχω κόψει όλες τις δραστηριότητες μου. Η κατάντια της ελληνικής παιδείας σε όλο της το μεγαλείο.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.962

Πολύ ωραίο το ραδιόφωνο!!! Αλήθεια το RtR player που σου έδωσε ο Zizik τι το έκανες. Εγώ πάντως το χάρηκα και το χαίρομαι πάρα πολύ, παρόλο που έφαγα την Θεσ/νίκη να βρώ ιμάντες και idlers για να το κάνω να δουλέψει και άκουσα μετά από πολλά χρόνια τον παππού μου να τραγουδάει και να παίζει ακορντεόν καθώς επίσης και παράνομα τραγούδια ηχογραφημένα από την Γερμανία από το 60-70. Η γιαγιά μου συγκινήθηκε πάρα πολύ αλλά και το ευχαριστήθηκε.

Μπράβο!!! :107:

Πολύ χαίρομαι!

Reaction score
1.815

Mπράβο κι από μένα!!

Αυτό που μου έδωσε ο Zizik, θέλει κι εμένα λίγο "δουλίτσα". Έχω κι εγώ μια ταινία που έχει γραφτεί σε ...φορητό ραδιοκασσετόφωνο Sanyo και μετά έχει περαστεί σε ένα φορητό RtR Grundig TK-14, στην οποία τραγουδάω εγώ σε μια εκδήλωση του σχολείου, που κάναμε για να μαζέψουμε λεφτά για τη σχολική ...πενταήμερη!! Τότε το συγκρότημα που είχαμε φτιάξει λεγόταν "Πειραική Κομπανία" (Πειραιώτες όλοι μας!).
Θέλει idler και τα συναφή και πρέπει να ασχοληθώ, αλλά προς το παρόν ασχολούμαι με τα υπόλοιπα του zizik.

Το πικάπ που μου έδωσε (Pioneer PL-512), το καθάρισα και παρήγγειλα νεο ιμάντα (made in Japan) και παίζει μια χαρά!!!
Την εβδομάδα που μας έρχεται θα πάω να μου γυαλίσουν το plexiglass καπάκι του, γιατί ο χρόνος δεν ήταν και πολύ φίλος μαζί του.:126:
Θα συνοδεύσει το vintage σύστημα του πατέρα μου με Kenwood KA-501, Pioneer tuner TX-720 & Nakamichi BX-100.

Επίσης το TEAC C-1 είναι σε καλά χέρια που θα φροντίσουν το Σ/Κ που διανύουμε να περάσουν τους καινούριους ιμάντες του! Τους περίμενα περίπου 4 εβδομάδες από Αμερική και είναι κι αυτοί Made in Japan! Θα φυσάει το εργαλείο!

Ένα άλλο "τέρας" vintage ενισχυτή που μου έδωσε ο "πατριάρχης" Zizik, ο Echolette, ο οποίος είναι μοναδικό κομμάτι ομορφιάς και τεχνολογίας εκείνης της εποχής, θα χαρεί τη φροντίδα του συνονόματου και συμπολεμιστή Τάκη (ομάδα τρελλή με τρία πιτσιρίκια κι αυτός!:143:), αλλά περιμένω να αναρρώσουν τα ...μαγικά του χέρια! Το περιμένω πως και πως, μόλις ελεγχθεί, να συνδέσω πάνω του τη Yamaha την κιθάρα μου και να αρχίσω τα ...σόλα:137:

Μόλις ετοιμαστούν, θα ανεβάσω φωτογραφίες από το ιστορικό συντήρησής τους...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.343
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian