"Vintage Decks & Amplifiers Club"

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.181
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Χμμμ εσύ βρε τι λες, να μην τις έχω δει??

Εγώ μιλάω για τα ...άλλα δυο Sansui που έχεις!

Aν εννοείς τους 911dg , ε καλά μην κάνεις ετσι , να τους βγάλω φωτό και να ποστάρω.
Δε με λες , το 59es το πουλάει ο δικός σου?

Reaction score
1.815
Αυτούς εννοάω, αλλά και τον άλλο που έχεις στο γραφείο σου! Επιτέλους "μπήκες"!!:143:

Ποιο 59ES???

Reaction score
1.815
Ένα άλλο μηχάνημα που συμπαθώ ιδιαίτερα και συντροφεύει τις μουσικές μου αναζητήσεις στο εξοχικό, είναι ο DENON PMA-890D.
Ο συγκεκριμένος ενισχυτής διαθέτει DAC με αποτέλεσμα να έχω την απίστευτη ευκολία ποιοτικής μουσικής, συνδέοντας οποιαδήποτε ψηφιακή πηγή πάνω του.
Οδηγήται με ένα Netbook EeePC της Asus και περνώντας από USB στικάκι εξωτερικής κάρτας ήχου προς τον ενισχυτή, την έξοδο οπτικής ίνας.
Είναι ΄κατασκευασμένος σε τρία διαμερίσματα. Ξεχωριστό για τα αναλογικά κυκλώματα και με δυνατότητα phono MM/MC, άλλο χώρο για τα ψηφιακά του κυκλώματα και άλλο για το τελικό στάδιο ενίσχυσης και τροφοδοσίας.

Εδώ το τελικό στάδιο ενίσχυσης και οι τροφοδοσίες του.

Η ψηφιακή πλακέτα...

Και η αναλογική!

Reaction score
1.815
Αναλογικά και ψηφιακά σε πλήρη αρμονία...

Άψογο με την απαράμιλλη αξιοπιστία της Denon, vintage πλέον και φυσικά...

Reaction score
1.815
Με χαρακτηριστικά "vintage", που θα ζήλευαν πολλοι νέοι...

Output power (20Hz - 20kHz) 130W+130W (6ohms)110W+110W (8ohms)
Input sensitivity/impedance CD input: 150mV/30kohm
THD 0.004% (20Hz - 20kHz, 55W, 8ohm)
Dynamic power 350W (2ohms)
275W (4ohms)
170W (8ohms)
TIM distortion Below measurement full limits
Output bandwidth 5Hz - 100kHz (Output 55W, 0.5%, 8ohms)
Line-in frequency response 4Hz - 150kHz, and +0 -3 dB (outputs 1W and 8ohm)
Output load impedance 0.1ohm or less
Output terminal Speaker: AorB:6-16ohm, A+B:12-16ohm
Headset-jack maximum except take-off: 430mW (8ohms), 8-400-ohm conformity

A digital interface / the DAC section
A digital-input/output level / impedance 0.5 Vp-p/75ohm same axle
Standard light input: Two lines
Frequency response (0dB) 5Hz-20kHz±0.3dB
Signal to noise ratio (dB for zero, 1kHz) 105dB
Dynamic range (1kHz) 100dB
THD (0dB, 1kHz) 0.0025%

Preamplifier part
Input sensitivity/impedance
Phono MM: 2.5mV/47kohm
Phono MC: 0.2mV/100 ohms
CD, AUX, Tuner, Tape1, 2PB:150mV/30kohm
The maximum except take-off/Output power 8V/150mV
THD 0.002% (MM, 1kHz, 8V)
Equalizer (RIAA) deflection 20Hz-50kHz±0.3dB (MC IN)
<Synthesis>
Signal to noise ratio
(an input short circuit, the auditory sensation weighting A) Phono MM:82dB
Phono MC: 62dB (at the time of a 0.25mV input)
Line:108dB

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.181
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Αυτός είναι ο αντίστοιχος του sansui au-x911dg. Που έχω.

Εδω δίπλα στον avc-a11xv που είχα πριν πάρω το ζεύγος avp-poa a1hda

Reaction score
1.815
Δες τι λένε τα forums για τα Dac's του Sansui σου:

"Just look at the Marantz's "secret" HDAM shielded analogue stage module and extensive copper plating in "KI-Signature" modifications of standard models... you can find them in every high-end Sansui CD players as Sansui routinly incorporate fully discrete (J-FET or MOSFET) operational amps both in the amps and in the players ("Diamond Differential circuit"), and copper plating."

Την έθαψε τη Marantz!!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.181

O 911 είχε καλύτερο lay out απο τον 890 , dual mono , σχεδίαση, μεγάλο τοροειδή στο κέντρο , δυο τεράστιες ψύκτρες εκατέρωθεν του τοροειδή , 4 ψηφιακές εισόδους, και επιπλέον ο δικός μου ξύλινα πλαινά αγριοτριανταφυλιάς ,τότε 50000δρχ, toshina transistors στην έξοδο , και 125.000μf.Τροφοδοτικό.
Φυσικά τηλεχειριζόμενος και διάφορα άλλα. Επίσης phono mm, mc.
Α και στις ψηφιακές εισόδους η μια ήταν optical. High end τότε.
Επίσης η επιλογή των εισόδων γινόταν με μοτέρ επάνω στην πλακέτα με τα rca, για min διαδρομές σήματος.
Α και είναι και ax balanced. Τοπολογία διπλού ανεστραμένου διαφορικού της sansui.
Αυτά.

Reaction score
1.815
Άπαιχτο μηχάνημα!
Σίγουρα είναι καλύτερος από τον Denon 890D..
Ουδεμία σύγκριση!!!
Αν δεν έχεις το service manual του Sansui, πες μου να στο στείλω...:126:

Reaction score
0

Παιδιά το θέμα που ανοίξατε είναι εξαιρετικό. Μπράβο σας. Επειδή κι εγώ είμαι μεγαλούτσικος, τα ακούσματα μου ήταν (και είναι) τα βινύλια και οι κασσέτες. Άρχισα ένα συμμάζεμα του παλιού μου συστήματος και πρόσφατα πρόσθεσα 2 Deck.
1. Nakamichi CR-2 (http://www.vintagecassette.com/Nakamichi/CR-2). Μου ήταν απωθημένο τα Naks αλλά που να βρεθούν τότε τα χρήματα... Το αγόρασα από Αυστρία και είναι σε κατάσταση "κούτας". Μαζί με το manual και την απόδειξη αγοράς του (αγορασμένο 8.000 σελίνια = 581 euro, το 1990).
2. Technics RS-AZ6 (http://www.vintagecassette.com/Technics/RS-AZ6). Από Γερμανία και αυτό σαν καινούριο.
Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν απογοητευτικές για το Νak και πολύ θετικές για το ΑΖ6. Τρελλάθηκα. Να μην τα πολυλογώ, πήρα ένα κατσαβιδάκι και ρύθμισα με το αυτί το αζιμούθιο στο Νak. Το Deck μεταμορφώθηκε και έγινε πραγματικό Νak. Τα βάζει στα ίσια με το τρικέφαλο ΑΖ6 και προσωπικά μου αρέσει περισσότερο.
Κάποια στιγμή θα τα πάω (μένω επαρχία) και τα δυο για ρύθμιση αζιμούθιου.
Μια ερώτηση: Στο manual του ΑΖ6 αναφέρει πως ο καθαρισμός των κεφαλών να γίνεται με ισοπροπυλική αλκοόλη (το οινόπνευμα είναι αιθανόλη). Που μπορώ να βρώ αυτό το προϊόν και τι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω εναλλακτικά;
Επίσης να αναφέρω πως με προτροπή κάποιων παιδιών του forum άλλαξα τους πυκνωτές στον Pioneer SA-620 ενισχυτή μου. Από 2x8.200 μF (Nichicon), έβαλα 2x10.000 μF (BC της Philips). Ο ενισχυτής μεταμορφώθηκε. Ειδικά στα μπάσα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.447
Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Μια ερώτηση: Στο manual του ΑΖ6 αναφέρει πως ο καθαρισμός των κεφαλών να γίνεται με ισοπροπυλική αλκοόλη (το οινόπνευμα είναι αιθανόλη). Που μπορώ να βρώ αυτό το προϊόν και τι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω εναλλακτικά;

Ζήτησέ το σε φαρμακείο. Κοστίζει 10-11€ το λίτρο.:126:

Reaction score
7.019

Άπαιχτο μηχάνημα!
Σίγουρα είναι καλύτερος από τον Denon 890D..
Ουδεμία σύγκριση!!!
Αν δεν έχεις το service manual του Sansui, πες μου να στο στείλω...:126:
Ναι , κάτι είπες τώρα."έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου":126:

Ειδαμε και τις δικές σου κε JOMARKOU....:127:
Με πρόλαβες.Του την είχα στημένη!!:114:
Βαριέται να πάρει την φωτογραφική μηχανή να τα κάνουμε
λιγάκι χάζι σωστά με μπόλικα μεγκαπίξελ.
Εκτός και αν το κάνει επίτηδες για να μας την σπάει!!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.181

Μα ναι σα;φώς και μας την σπάει ο μέγας μουργος αρβανίκος

Reaction score
1.815

....Μια ερώτηση: Στο manual του ΑΖ6 αναφέρει πως ο καθαρισμός των κεφαλών να γίνεται με ισοπροπυλική αλκοόλη (το οινόπνευμα είναι αιθανόλη). Που μπορώ να βρώ αυτό το προϊόν και τι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω εναλλακτικά;
Καλημέρα!!
Στο site του Scott που έχει όλες τις πληροφορείες που χρειάζεται κάποιος για Nakamichi κασσετόφωνα και για τη συντήρησή τους, θα βρείς αναλυτικές οδηγείες για τον καθαρισμό κεφαλών και όχι μόνο...

Σου παραθέτω ορισμένες από αυτές:

Head and Pinch Roller Cleaning
"There has been a lot of discussion on NakTalk over the years regarding head cleaning. First I'll start with the No, No's. Do not use drug store alcohol with a purity of less than 98%. Standard rubbing alcohol or isopropanol is typically only 70% pure alcohol with the rest being water. Denatured alcohol is Ok since it contains 99% ethyl and methyl alcohol with only trace amounts of water. "
"....With some of the older high end Naks they included a small cleaning kit containing a bag of cotton swabs and a small bottle of what I believe is just isopropyl alcohol (probably 90% or better, not sure). While this kit was included with some decks it is not recommended because of the possible high water content. The important thing is to use something that will evaporate quickly and not sit there. The worst thing is if water sits on the metal parts. (S.J.) "

Περισσότερα θα βρεις στο site του:

http://www.nakremotes.com/Geo/Scott_Nak_FAQ.htm

Reaction score
1.815

....Επίσης να αναφέρω πως με προτροπή κάποιων παιδιών του forum άλλαξα τους πυκνωτές στον Pioneer SA-620 ενισχυτή μου. Από 2x8.200 μF (Nichicon), έβαλα 2x10.000 μF (BC της Philips). Ο ενισχυτής μεταμορφώθηκε. Ειδικά στα μπάσα.
Ποιόν από τους δυο Pioneer SA-620 έχεις??:126:

Aυτόν...

ή ...αυτόν???

Για ...μόστραρέ τον λιγάκι να γουστάρουμε!:137:

Reaction score
1.815
Σήμερα το πρωί έλαβα από το συμφορουμίτη PeTTrun ένα πολύ ωραίο δώρο!
Μια σφραγισμένη, ολοκαίνουρια κασσέτα TDK MA-XG60!!! Το τελευταίο Hi-End προιόν παραγωγής της TDK.
Την κασσέτα μου την έκανε δώρο για το νεο μου απόκτημα το Nakamichi ZX-7, η οποία ανήκε στη προσωπική του συλλογή!
Μετά από ένα "μαραθώνιο" καθυστερήσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα οποία θα πρέπει να μετονομαστούν σε "Ελληνικά Βραδυδρομεία" και αφού έστειλα ένα ξεχεστήριο mail στην εξυπηρέτηση πελατών τους, για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις των παραδόσεων, πήρα αυτό το υπέροχο κόσμημα στα χέρια μου σε άριστη κατάσταση!

PeTTrun σ' ευχαριστώ πολύ για το υπέροχο δώρο που μου έστειλες!!!!!!:624:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Ποιόν από τους δυο Pioneer SA-620 έχεις??:126:

ή ...αυτόν???

Για ...μόστραρέ τον λιγάκι να γουστάρουμε!:137:
Έχω αυτόν της φωτογραφίας. Τον αγόρασα φοιτητής το 1981 μαζί με το deck CT-520 πάλι της pioneer το οποίο προσπαθώ να συμμαζέψω (για συναισθηματικούς λόγους). Είναι σε άριστη κατάσταση και πριν μια εβδομάδα του άλλαξα τους πυκνωτές τροφοδοσίας και "φυσάει". Πολύ ωραίο μηχάνημα (για τα κυβικά του). Σε όλα τα φοιτητικά μου πάρτυ ήταν παρόν και με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Τώρα τον ζαχαρώνει ο γιός μου. χαχαχα.
Φώτο δεν ξέρω πως να βάλω. Ας μου πει κάποιος να ανεβάσω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.414
Members
38.453
Νεότερο μέλος
Xatzisjim