"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Reaction score
1.187
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Μια χαρά είναι! Άφοβα του τα παραγγέλνεις και λήγει δια παντώς το πρόβλημά σου! Εγώ νόμιζα οτι τον είχες ψάξει τον συγκεκριμένο! Αν δεν το είχε αυτός, τότε πηγαίνουμε στον Αmerican Boy.. είναι για τα δύσκολα!:447:
Όχι δεν το είχα ψάξει γιατί μόλις χθες διαπίστωσα ότι υπάρχει το θεματάκι με τα pinch rollers. Μού είχε πει ο πατέρας μου ότι δεν παίζουν καλά κάποιες κασέτες αλλά θεώρησα ότι θα έφταιγαν οι συγκεκριμένες κασέτες. Το πήρα, το καθάρισα και έβαλα να γράψω την TDK SA. Μέχρι την μέση την έγραψε μια χαρά, αλλά μετά τα 2/3 της κάθε πλευράς ψιλοέχανε... Οσο κι αν προσπάθησα να τα καθαρίσω δεν έγινε τίποτα. Τελικά την έγραψα με το JVC την TDK - SA.

Ελα όμως που το γαμ... το ΑΚΑΙ παρόλα τα 36 χρόνια του γράφει πολύ καλύτερα από το JVC...

Reaction score
1.187

Καλημέρα. Για να ξαναζωντανέψουμε λίγο! Ωραίο κασετόφωνο αλλά ένα καθάρισμα το αξίζει για τα χιλιόμετρα ταινίας που έχει παίξει.
Μην το βλέπεις έτσι. Το φλας της μηχανής το κάνει να φαίνεται χάλια. Δια γυμνού οφθαλμού είναι πεντακάθαρο, αν το είχα φωτογραφίσει χωρίς φλας θα ήταν μια χαρά. Εξάλλου δεν είναι τίποτα, μερικές δαχτυλιές έχει που δεν τις σκούπισα από την βιασύνη μου. Αμυχή η γρατζουνιά δεν υπάρχει ούτε με μεγεθυντικό φακό κι αν το ψάξεις.

Εκτός από τον υπέροχο ήχο που πιστεύω ότι θα βγάζει (GX) με ενθουσιάζει επίσης ότι χρησιμοποιεί μόνο τρανζίστορ και όχι ολοκληρωμένα κυκλώματα τονίζοντας ότι οι μηχανικοί τότε μπορούσαν να κάνουν μεγάλα πράματα με λίγους πόρους, αντιθέτως με σήμερα.
Να σκεφτείς ότι το JVC TD-V662 που έχω, έχει Dolby B-C, HX-Pro και απόκριση συχνότητος 10~19.000 Hz με απλή ταινία και 10~21.000 Hz με μετάλλου. Παρόλα αυτά οι εγγραφές του ΑΚΑΙ παίζουν παντού, σε κάθε κασετόφωνο πολύ καλύτερα. Και "μεταμορφώνουν" και το άλλο κασετόφωνο που θα τις παίξει.

Reaction score
1.815

Όπως έχω πει και πριν από κάποιους μήνες, ήθελα να κάνω μια αφιέρωση στο φίλο zizik για την προσφορά του στο AVSite.

Επειδή κανείς από τα παιδιά απ' όσο θυμάμαι δεν έχει παρουσιάσει την πορεία και την κατάληξη των μηχανημάτων που χάρισε (αν κάνω λάθος διορθώστε με δεν υπάρχει πρόβλημα), εκτός από το φίλο Περικλή (perithess), θεώρησα οτι θα πρέπει να του πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, με ένα ξεχωριστό τρόπο.

Θα παρουσιάσω λοιπόν παρακάτω την πορεία επισκευής ενός μηχανήματος, που μου χάρισε και ουσιαστικά ήταν ξεγραμμένο να δουλέψει στην "μπανανία" που λέγεται Ελλάδα, με τέτοια service που κυκλοφορούν...

Reaction score
1.815

Η παρουσίαση αφορά το TEAC C-1.

http://www.thevintageknob.org/teac-C-1.html

Ένα υπέροχο υπερόπλο "παλαιάς κοπής" που πλέον δεν ξανακυκλοφορεί, λόγω δύσης της συγκεκριμένης τεχνολογίας.
Το απόλυτο αυτό μηχάνημα ήρθε στα χέρια μου και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Όλες του οι λειτουργίες μόλις πατήθηκε το ΟΝ μπήκαν σε εγρήγορση.

Όμως δυστυχώς τα μηχανικά του μέρη δεν ανταποκρίνονταν στις εντολές του full logic control panel. Ήταν σα να φώναζε μια βοήθεια για να επανέλθει και πάλι στις παλιές καλές δόξες του!

Reaction score
1.815

Μια και δυό στρώθηκε "πλάνο διοάσωσης"!!

Αφού άνοιξα το καπάκι αντίκρισα ένα οπλοστάσιο ηλεκτρονικών!!! Ο μικρός γιός μου ο Νικόλας όταν το είδε μου είπε: Πωπω μπαμπά μια ολόκληρη ...κοχυλούπολη!!!!:143:

Να επισημάνω οτι δεν έχω ιδέα από κασσετόφωνα, αλλά μου αρέσει να "ψάχνω" τη λύση! Όταν αντίκρισα αυτό το ...χάος έμεινα να το παρατηρώ με ανοιχτό το στόμα, γιατί ποτέ μου δεν είχα ξαναβρεθεί μπροστά σε τέτοιο οπλοστάσιο κασσετοφώνου!

Αφού ξεπέρασα το πρώτο σοκ, άρχισα να παρατηρώ. Βρήκα λοιπόν οτι οι ιμάντες του ήταν λιωμένοι και κολλημένοι πάνω στα ράουλα. Μετά από ένα επισταμένο ψάξιμο (στο ebay, γιατί εδώ όλοι μου έλεγαν οτι θα "ταιριάξουμε" τον ιμάντα), παρήγγηλα το σετ το οποίο ήταν "made in Japan", από το εργοστάσιο που έφτιαχνε ιμάντες για τη Nakamichi και λειτουργεί ακόμη και σήμερα, δίνοντας ζωη στους "θρύλους"!

Reaction score
1.815

Μέχρι να έρθουν οι ιμάντες στρώθηκα στη δουλειά για να το καθαρίσω, δεδομένου οτι δεν ήταν και σε κατάσταση "βιτρίνας". Επόμενο ήταν αφού το μηχάνημα είχε να μπει στην πρίζα πάρα πολλά χρόνια..

Έτσι λοιπόν ανοίχτηκε διεξοδικότερα όλο...

Reaction score
1.815

Ο ένας άξονας από το αριστερό ποτενσιόμετρο ήταν στραβός, προφανώς από τυχαίο χτύπημα και έπρεπε να ισιώσει..

Με τη βοήθεια μιας πένσας που είχα μονώσει για να μην τραυματίσω τον άξονα και με πολύ προσοχή ήρθε στα "ίσια" του!

Reaction score
1.815

Οι ιμάντες ήρθαν μετά από 3 εβδομάδες και το μηχάνημα πήγε στο Σάκη (vintage service), για να παρέχει την πολύτιμη βοήθειά του, δεδομένου ότι ούτε κατά διάνευα δε θα έβαζα το χέρι μου μέσα για να το μαγαρίσω χειρότερα!:116:

Μετά από λίγες μέρες με φώναξε ο "γιατρός" αλλά να νέα δεν ήταν καθόλου καλά!
Αφού άλλαξε τους ιμάντες, το μηχάνημα δεν μπόρεσε και πάλι να δουλέψει. Ο χρόνος του είχε κάνει σοβαρότερη ζημιά από τα 3 λάστιχα...

Τα pinch roller του, ήταν σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δώσει κίνηση στην ταινία...
Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες (δεξί roller και αριστερό), είναι παραπάνω από αποκαλυπτικές!!!!

Reaction score
1.815

Για περίππου 2 μήνες έψαχνα για τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά, αλλά λόγω της σπανιότητας του C-1 της Teac, δεν υπήρχαν πουθενά!
Κατέληξα λοιπόν σε αυτόν το σωτήρα!!!

http://www.terrysrubberrollers.com/

Ο "τύπος" είναι όλα τα λεφτά!!! Του έστειλα τα rollers και μου τα επέστρεψε σε χρόνο ντε τε φτιαγμένα άψογα!
Χωρίς να χάσω χρόνο, είπα να κάτσω μόνος που να "παλέψω" με το θηρείο....

Reaction score
1.815

Εδώ η πρώτη προσπάθεια αλλαγής με το νεο roller...

Reaction score
1.815

Βάζοντας για τεστ μια κασσετούλα, τα ρύθμισα να "πέφτουν" ακριβώς πάνω στην ταινία και όλα κινήθηκαν άψογα!!

Μετά από 4 λεπτά παιξίματος, σταμάτησε να δίνει και πάλι "κίνηση". Το πρόβλημα εντοπίστηκε το counter. Κόλλαγε λόγω βρωμιάς με αποτέλεσμα να δίνει εντολή στο "stop".

Πήρα τη βοήθεια ενός γνωστού προιόντος που έχει και αυτό σταματήσει να παράγεται... θεωρείται όμως ακόμη και σήμερα ένα από τα καλύτερα καθαριστικά με λείπανση.

Έπρεπε να αρχίσει να γυρνάει το counter για να λειπανθεί και να καθαριστεί καθ' ολοκληρία. Τι καλύτερο από μια κασσέτα που έχει κοπεί η ταινία?? Άρχισε να γυρνάει με τρελλά γκάζια και αμέσως το counter ήρθε στα ίσια του!

Reaction score
1.815

Αφού κλείστηκε το μηχάνημα, μπήκε στη θέση που περίμενε ειδικά γι αυτό.
Για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια, οι βελόνες του κινήθηκαν στο ρυθμό της ταινίας με μεγάλη ευκολία! Ο ήχος υποδειγματικός, όχι βέβαια στα πλαίσια ενός Νakamichi ZX-7 (πήγαν τις κόντρες:116:), αλλά ήταν αξιοπρεπέστατο παρ' όλη την ηλικία του!

Reaction score
1.815

Το μηχάνημα περισσότερο θα ανήκει στη συλλογή μου για καθαρά συλλεκτικούς λόγους αλλά και για λόγους συναισθηματικούς λόγω της φιλίας που έχω με το zizikaki...:116:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
Με συγκίνησες πάλι. :411:

Κουκλί το έκανες! :127::127:

Reaction score
1.685

Το φτιαξες βρε θηριο? ... Μπραβο !!!

Η αληθεια ειναι οτι περισσοτερο χαζεψα αυτο παρα τα αλλα μηχανηματα σου.

PS.
Γεια σου Zizik με τα ωραια σου....

Reaction score
1.187

Αφού κλείστηκε το μηχάνημα, μπήκε στη θέση που περίμενε ειδικά γι αυτό.
Για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια, οι βελόνες του κινήθηκαν στο ρυθμό της ταινίας με μεγάλη ευκολία! Ο ήχος υποδειγματικός, όχι βέβαια στα πλαίσια ενός Νakamichi ZX-7 (πήγαν τις κόντρες:116:), αλλά ήταν αξιοπρεπέστατο παρ' όλη την ηλικία του!

Εύγε!!! Για μια ακόμα φορά έκανες εκπληκτική δουλειά, όπως και με το Lenco!
Πώς παίζουν οι κασέτες από το JVC μου σε αυτό; Καλύτερα από ότι στο Nakamichi ή χειρότερα;

Reaction score
0

Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από εσένα το έκανες καινούργιο, όπως και τα υπόλοιπα. Όντος service στην 'μπανανία' Ελλάδα δεν υπάρχουν ή υπάρχουν αλλά δεν ασχολούνται πολύ ('αυτό πάλιωσε πάρε καινούριο' ή 'δεν αξίζει να το επισκευάσεις'), πόσο μάλλον να βρούν καινούρια pinch rollers. Εγώ αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα στο philips el3547 με τα rolles για το γύρισμα μπρος πίσω, αλλά βρήκα σε ένα παλιό μαγαζί στον Ευκλείδη ο οποίος εν τέλει αποδείχθηκε απατεώνας, ευτυχώς ταίριαζαν. Καλοάκουστο να κάνει παρέα στον αξιοζήλευτο pioneer. Να το χαίρεσαι!!!

Reaction score
1.815

Εύγε!!! Για μια ακόμα φορά έκανες εκπληκτική δουλειά, όπως και με το Lenco!
Πώς παίζουν οι κασέτες από το JVC μου σε αυτό; Καλύτερα από ότι στο Nakamichi ή χειρότερα;
Τάσο δε θα χαιδέψω αυτιά! Με ξέρεις οτι κρίνω σκληρά ένα σύστημα.
Το Nak είναι άλλο μηχάνημα...

Το Teac C-1 για την εποχή του ήταν κορυφαίο. Μπορεί και για τη σημερινή να είναι, αλλά όταν κάνεις σύγκριση με ένα νεώτερης εποχής Nak, ο αγώνας είναι άνισος.

Το Teac ίσως να χρειάζεται κι άλλες ρυθμίσεις, μετά από τόσα χρόνια ακινησίας. Το σίγουρο πάντως είναι, οτι δε θα είμαι εγώ, αυτός που θα τις κάνει!:119:
Τα πρώτα τεστ έδειξαν, οτι μηχανικά τουλάχιστον είναι άρτιο και λειτουργικό. Ηχητικά όμως θέλει δουλειά για να "πλησιάσει" το Nak.. :137:

Μετά από αυτά, πιστεύω να καταλαβαίνεις σε ποιο από τα δυο κασσετόφωνα έπαιξαν καλύτερα οι υπέροχες κασσέτες που μου έφερες! Το JVC σου γράφει εξαιρετικά, του έκανες κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη φορά??

Reaction score
1.815

Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από εσένα το έκανες καινούργιο, όπως και τα υπόλοιπα. Όντος service στην 'μπανανία' Ελλάδα δεν υπάρχουν ή υπάρχουν αλλά δεν ασχολούνται πολύ ('αυτό πάλιωσε πάρε καινούριο' ή 'δεν αξίζει να το επισκευάσεις'), πόσο μάλλον να βρούν καινούρια pinch rollers. Εγώ αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα στο philips el3547 με τα rolles για το γύρισμα μπρος πίσω, αλλά βρήκα σε ένα παλιό μαγαζί στον Ευκλείδη ο οποίος εν τέλει αποδείχθηκε απατεώνας, ευτυχώς ταίριαζαν. Καλοάκουστο να κάνει παρέα στον αξιοζήλευτο pioneer. Να το χαίρεσαι!!!
Περικλή μιας και σου αρέσουν τα "παλαιάς κοπής" μηχανήματα, όποτε κατέβεις Αθήνα κερνάω καφεδάκι και ...μουσικούλα!:605:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas