Vintage vs Hi-Fidelity

Reaction score
30.491
Απάντηση: Vintage vs Hi-Fidelity

Σταμάτη μου ορθά ομειλείς αν και καθήμενος./i suppose.
. Οποιος θέλει αληθινά το μηχάνημα έίναι εδω σε πλήρη λειτουργία για να αποδείξει τι αξίζει.
Φυσικά ο φίλτατος Σάκης είναι καλεσμένος. Ε?
Οποιος θέλει έρχεται , να ακούσει το θηρίο να βρυχάται.

Reaction score
1.817
Βρε Γιαννάκο πως αντέχεις και μπένεις τέτοιες ώρες??
Τουλάχιστον δε μας λείπει η καλή σου παρέα:143:
Εμένα χθες το βράδυ με πήρε ο ...ύπνος με το laptop στα γόνατα!!:143::139:
Όπως κατάλαβες δεν είμαι "καθήμενος", αλλά ξαπλωτουάρ στον καναπέ, ακούγοντας χαλαρή μουσικούλα από ...vintage Pioneer!:137:
Eννοείται οτι όποιος το ακούσει το "εργαλείο", θα αναθεωρήσει!
Εξ' άλλου μην ξεχνάς οτι και ο Σάκης είναι λάτρης αυτών των μηχανημάτων!
Ίσα ίσα που είπε στην αναφορά του οτι το μηχάνημα είναι από τα κορυφαία!
Απλά θεωρώ οτι σε τσιγκλάει λιγάκι:138::126:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Οσο δελεαστικη ειναι μια Cadilac του 55 που κυκλοφορει στην Αβανα αλλο τοσο ειναι δελεαστικα τα Vintage μηχανακια.
Μπορει να σας λειπουν τα κουμπακια(hi-low-loudness,8 εισοδοι,4 εξοδοι,VUμετρα),λαμπακια,μπουτονακια και 10 αλλα διακοσμητικα απο την Ζαπωνια .
Η γρια κοτα εχει το ζουμι ειναι μια παλια ρηση οταν ο κοσμος βαφτιζε την κουραμανα παντεσπανι και ενοιωθε λιγοτερο τις αναγκες του.
Ο τελικος της Quad ειναι hi-fi all time classic.Δεν ειναι Vintage.
Tο ιδιο ειναι και καποιοι παλιοι Krell,Accuphase,Mark Levinson κλπ,κλπ.
Η Vintagoλαγνεια ειναι χαριτωμενη αλλα μεχρι εκει.Ενταξει ,η τεχνολογια κατασκευης ενισχυτων ειναι επισης "γρια",αλλα και τα υλικα εχουν εξελιχθει απο τοτε και καινουργιες ιδεες εχουν πεσει στο σχεδιαστικο τραπεζι.
Τα πλουμιστα Γιαπωνεζικα του 70-80 ειναι ωραια διακοσμητικα με αυστηρους ορους hi-fi.
Και τα καποια καλα νουμερα (slew rate,damping factor) μερικων μηχανακιων δεν τα κανουν "αυτοματα " κελεπουρια.Για μενα τουλαχιστον.(4500 € για G33000 ειναι εξωφρενικο ποσο).

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.591
Re: Απάντηση: Vintage vs Hi-Fidelity

Οσο δελεαστικη ειναι μια Cadilac του 55 που κυκλοφορει στην Αβανα αλλο τοσο ειναι δελεαστικα τα Vintage μηχανακια.
Μπορει να σας λειπουν τα κουμπακια(hi-low-loudness,8 εισοδοι,4 εξοδοι,VUμετρα),λαμπακια,μπουτονακια και 10 αλλα διακοσμητικα απο την Ζαπωνια .
Η γρια κοτα εχει το ζουμι ειναι μια παλια ρηση οταν ο κοσμος βαφτιζε την κουραμανα παντεσπανι και ενοιωθε λιγοτερο τις αναγκες του.
Ο τελικος της Quad ειναι hi-fi all time classic.Δεν ειναι Vintage.
Tο ιδιο ειναι και καποιοι παλιοι Krell,Accuphase,Mark Levinson κλπ,κλπ.
Η Vintagoλαγνεια ειναι χαριτωμενη αλλα μεχρι εκει.Ενταξει ,η τεχνολογια κατασκευης ενισχυτων ειναι επισης "γρια",αλλα και τα υλικα εχουν εξελιχθει απο τοτε και καινουργιες ιδεες εχουν πεσει στο σχεδιαστικο τραπεζι.
Τα πλουμιστα Γιαπωνεζικα του 70-80 ειναι ωραια διακοσμητικα με αυστηρους ορους hi-fi.
Και τα καποια καλα νουμερα (slew rate,damping factor) μερικων μηχανακιων δεν τα κανουν "αυτοματα " κελεπουρια.Για μενα τουλαχιστον.(4500 € για G33000 ειναι εξωφρενικο ποσο).

συμφωνω στα περισσοτερα αλλα στην παρξη στην ταξη ΑΒ που ειναι και η πιο δημοφιλης για την ωρα δεν εχει αλλαξει σχεδον τιποτα απο σχεδιαστικης αποψης απο τοτε μεχρι σημερα ... αν εχει αλλαξει κατι πργαματικα θα ηθελα να το δω .... διοτι ολοι οσοι ενισχυτες ταξης ΑΒ περνανε απο τα χερια μου εχουν σχεδον το ιδιο κυκλωμα ...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Vintage vs Hi-Fidelity

συμφωνω στα περισσοτερα αλλα στην παρξη στην ταξη ΑΒ που ειναι και η πιο δημοφιλης για την ωρα δεν εχει αλλαξει σχεδον τιποτα απο σχεδιαστικης αποψης απο τοτε μεχρι σημερα ... αν εχει αλλαξει κατι πργαματικα θα ηθελα να το δω .... διοτι ολοι οσοι ενισχυτες ταξης ΑΒ περνανε απο τα χερια μου εχουν σχεδον το ιδιο κυκλωμα ...
Έχεις δει κανέναν υβριδικό, που δεν υπήρχε τότε, που περιγράφεται το κύκλωμά του ως εξής: (αντιγράφω αυτά που ενδιαφέρουν από το βιβλίο του κατασκευαστή).

"...
2)Upgraded Vacuum Tube and field effect transistor magnifying circuit.
3)Advanced circuit design for lower filament voltage and longer tube life.
4)Super large R shape transformer with extremely low noise.
5)Two separate Class A super linear magnifying circuits, low output impedance quarantee strong and dynamic power output.
...
"

Oι τέσσερις λυχνίες 6N1 (J=στρατιωτικού τύπου), δύο ανά κανάλι, που διαθέτει, βρίσκονται στην τελική ενίσχυση μετά τα οκτώ, τέσσερα ανά κανάλι, (αν δεν κάνω λάθος), TOSHIBA transistor ισχύος.

Η εξήγηση για την τεχνοτροπία αυτή βρίσκεται εδώ:

"hi steve,

i have just briskly run through this thread and what i will add has been totally over looked by those idiots on there, one of the main reasons why most transistor amps have that paticular "grainy" sound is because unlike valve amplifier circuitry that produces mainly low order harmonic distortion ie, usualy no higher than 2nd and 3rd order, most transistor amplifier circuitry produces low and high order odd harmonic distortion,ie, 3rd 5th 7th 9th and so on, and its the high order ODD harmonic distortion that we cant stand listening too for any length of time, in even very small amounts! this is one of the reasons transistor amplifier manufactureres try to get their over-all distortion ratings as low as they posibly can , its to try and eliminate even the smallest amount of these high order harmonics!!!

also sometimes
when you put a valve circuit after a solid state circuit that is producing these high order harmonics, the valve [remember not being able to produce high order harmonics] will supress those high order harmonics and therefore can make the previous un-listenable circuitry sound well,,, listenable!therefore, valves have natural compresion and limiting characteristics, which give them the ability to re-produce sound in a way much closer to what we recognise in real life!

i am not a member of that forum so i cannot comment direct, but you can by all-means quote what i have written, it may help, but reading between the lines with some of these characters, i doubt it.
regards,anthony,TD...

http://www.zerogain.com/forum/showthread.php?t=23019&page=27"

Ο υβριδικός ολοκληρωμένος αυτός ενισχυτής, στην αρχή λειτουργεί σε τάξη Α, (δεν ξέρω μέχρι πιο επίπεδο ισχύος), και μετά σε ΑΒ για 2x200 WRMS (8 Ωμ).

Yπάρχουν και τα σχέδια, αν θέλεις να δεις.

Τι λες;

:111:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.591
φυσικα ... αλλα αυτο δεν αλλαζει την παρατηρηση μου ....δλδ αυτος δεν ειναι descret AB ειναι υβριδικος και με μεταβαλλομενη ταξη ...

εδω μιλαμε για ταξη ΑΒ ....

καινοτομιες που εγιναν ειναι η αντικατασταση του διαφορικου με διαμαντι μπροστα και οι αλλαγες μεταξυ bootstrap και διπλου vas .. μια αλλη ηταν η τεχνολογια τριπλου darligton και φυσικα η τοποθετηση καθρεπτων ρευματος απο εδω και εκει ....

παρολα αυτα καμμια αλλη ουσειωδης αλλαγη δεν εγινε απο τοτε μεχρι σημερα .... για μενα παντως θα επρεπε .... πιθανον να μην μπορει να γινει και τιποτα αλλο και αυτο ηταν ολο και ολο απο την ταξη ΑΒ ...

οι δικες μου γνωσεις δεν φτανουν για κατι παραπανω

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Vintage vs Hi-Fidelity

φυσικα ... αλλα αυτο δεν αλλαζει την παρατηρηση μου ....δλδ αυτος δεν ειναι descret AB ειναι υβριδικος και με μεταβαλλομενη ταξη ...

εδω μιλαμε για ταξη ΑΒ ....

καινοτομιες που εγιναν ειναι η αντικατασταση του διαφορικου με διαμαντι μπροστα και οι αλλαγες μεταξυ bootstrap και διπλου vas .. μια αλλη ηταν η τεχνολογια τριπλου darligton και φυσικα η τοποθετηση καθρεπτων ρευματος απο εδω και εκει ....

παρολα αυτα καμμια αλλη ουσειωδης αλλαγη δεν εγινε απο τοτε μεχρι σημερα .... για μενα παντως θα επρεπε .... πιθανον να μην μπορει να γινει και τιποτα αλλο και αυτο ηταν ολο και ολο απο την ταξη ΑΒ ...

οι δικες μου γνωσεις δεν φτανουν για κατι παραπανω

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Ο.k., ευχαριστώ!

:107:

Reaction score
30.491

H sansui πρώτη εφάρμοσε το διπλό διαφορικό στην είσοδο , η αλλοιώς διαμάντι.
Δεν εχω δει άλλους κατασκευαστές να το υιοθετούν. Ειδικά στην είσοδο.

Reaction score
663

H Sansui εκλεισε οριστικα; λογοι και αιτιες; αν γνωριζει κανεις...

Επισης κανενα πινακα με damping factor, rise time και slew rate για ενισχυτες;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Πηγαινε στο HiFi engine και αμα γραφτεις βλεπεις τα παντα απο specs παλιων μηχανηματων

Reaction score
663

Γραμενος ειμαι, καλη ιδεα.

Βεβαια πιο πολυ για νεοτερα ως δεκαετιας ενδιαφερομαι.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.871

http://cgi.ebay.de/sansui-g33000-gr...uter_Audio_Hi_Fi_Receiver&hash=item415727a844

Aυτό για μερικούς μερικούς που θεωρούν τα 4500e πολλά για εναν g33000.

Αυτά ζητάει, κάτσε να δούμε αν θα το πουλήσει.

Η τιμή της αγοράς φαίνεται ότι είναι αυτή που πουλήθηκε το άλλο. Περίπου 4.500€.

Reaction score
30.491

Aναλόγως της κατάστασής του zizik.
Πέρυσι στο αμερικάνικο είχε πουληθεί ενασ για 5700$.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.871
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Vintage vs Hi-Fidelity

Aναλόγως της κατάστασής του zizik.
Πέρυσι στο αμερικάνικο είχε πουληθεί ενασ για 5700$.
Που είναι 4000€ σήμερα.

Κάτσε να δούμε.

Reaction score
30.491
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Vintage vs Hi-Fidelity

OXI οταν πουλήθηκε το $ ήταν στο 1,2 με το e.
Αντε πάρτον εσυ και θα σου κάνω service εγω.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.871
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Vintage vs Hi-Fidelity

Τζάμπα? :114:

Reaction score
30.491

Ε αν μπορείς πάρτον εσυ και δώστον σε μένα. Τζάμπα, με λεφτά , όπως ευκολίνεσαι , δεν με πειράζει εμένα αυτό.:135:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.871

Ε αν μπορείς πάρτον εσυ και δώστον σε μένα. Τζάμπα, με λεφτά , όπως ευκολίνεσαι , δεν με πειράζει εμένα αυτό.:135:
Χαααα, θα πάρεις τα σωθικά γιά το δικό σου το σαπάκι! :135::143::142:

Και με τι ηχεία θα παίξει? Εχω κάτι 805 S3 μόνο στο μουσείο...

Reaction score
30.491

Ε οχι και σαπάκι , το εργαλείο. Τα 805 θα φάνε τόσο άγριο σεξ που δεν προλάβουν να φωνάξουν βοήθεια.:107:
Η sansui τον έδινε για 2χ300/8 , μετρημένος απο τεχνικούς της sansui στο audiokarma,είναι 2χ387/8 αν θυμάμαι καλά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.681
Members
38.730
Νεότερο μέλος
Tasos Tsekouras