Vivitek HC7500A ο πρωτος 1080ρ LED

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.797
πως θα παιζει στις διπλασιες ιντσες.
Εντελώς χάλια. Γι'αυτό δε τον αγοράζω....μην επιμένεις.... :114:

Τώρα να ρωτήσω κάτι: αυτός ο LED το On/Off Contrast που έχει λογικά δε θα έχει ίδια ονομαστική τιμή με το Ansi Contrast?

Reaction score
15.548
Απάντηση: Vivitek HC7500A ο πρωτος 1080ρ LED

οχι Κωστα...

Ειναι αλλο το on/off και αλλο το ansi contrast....
Eπειδη μιλαμε για dlp σιγουρα θα ειναι το καλυτερο αυτη την στιγμη...(ansi contrast)
Σιγουρα θα χτυπησει 1000/1 οπως το βλεπω...οπου μαλλον,τελος με το ansi contrast...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
επιτελους ενας στο αμερικανικο φορουμ ειδε τον περιφημο VIVITEK και εδωσε μια πρωτη εντυπωση.Ο προβολεας επαιζε σε 60-70 ιντσες και συμφωνα με τα λεγομενα του ηταν εκπληκτικος στις ιντσες αυτες,με κοντραστ που εβγαζε ματια,o ανθρωπος λεει οτι μπορει και να ειναι οντως 100.000:1,το επισημο νουμερο.Λεει ειναι η καλυτερη εικονα που εχει δει ποτε.Καλυτερη απο τον RS20 που εχει.Αυτο που τον προβληματισε ειναι πως θα παιζει στις διπλασιες ιντσες.
Τελικα η αντιθεση ειναι οντως 100000:1
Απο οτι διαβασα η ολη παρεξηγηση περι χαμηλοτερης αντιθεσης
δημιουργηθηκε απο εναν εκπροσωπο της Vivitek ο οποιος, λογω
αγνοιας, εδινε λανθασμενες πληροφοριες.
Παντως 60-70'' ειναι οντως πολυ λιγο και μου την ψιλοσπανε
αυτα τα τεχνασματα των εταιριων.
Στις 92/100 δεν θα τους ελεγε κανεις τιποτα!
Παντως πλεον εχω και εγω μεγαλη περιεργεια να δω τους LEDοφωτους:120:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.797
Re: Απάντηση: Vivitek HC7500A ο πρωτος 1080ρ LED

οχι Κωστα...

Ειναι αλλο το on/off και αλλο το ansi contrast....
Eπειδη μιλαμε για dlp

ε, χμ χμ, ναι, έχεις δίκιο (φυσικά). Dlp είναι με λάμπες LED...

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Vivitek HC7500A ο πρωτος 1080ρ LED

ε, χμ χμ, ναι, έχεις δίκιο (φυσικά). Dlp είναι με λάμπες LED...
ααααα.....τωρα καταλαβα..!!!!

Δεν αρπαζω γρηγορα....!!!!!:116:

Οι λαμπες led ειναι κατι καινουριο το οποιο προς το παρων εχουν βγει σε dlp προβολεις.......και στο μελλον μαλλον σε ολους τους προβολεις.....ΕΙΔΩΜΕΝ....κανεις δεν ξερει......

Προς το παρων ολοι οι προβολεις ανεξαρτητου τεχνολογιας φορουν λαμπες UHP
δλδ καμια σχεση με led.....

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Vivitek HC7500A ο πρωτος 1080ρ LED

Τελικα η αντιθεση ειναι οντως 100000:1
Απο οτι διαβασα η ολη παρεξηγηση περι χαμηλοτερης αντιθεσης
δημιουργηθηκε απο εναν εκπροσωπο της Vivitek ο οποιος, λογω
αγνοιας, εδινε λανθασμενες πληροφοριες.
Παντως 60-70'' ειναι οντως πολυ λιγο και μου την ψιλοσπανε
αυτα τα τεχνασματα των εταιριων.
Στις 92/100 δεν θα τους ελεγε κανεις τιποτα!
Παντως πλεον εχω και εγω μεγαλη περιεργεια να δω τους LEDοφωτους:120:
Ναταν μονο αυτος.....!!!!!!!

Reaction score
8.349
συμφωνα με νεοτερες πληροφοριες του εμπειρου μελους Jason Turk του AVS ο VIVITEK ΔΕΝ λειτουργει με ενα λευκο LED οπως ειχε αρχικα ειπωθει,αλλα με "κανονικο" συστηματακι
RGB LED,κατι σαν το σχηματακι που εβαλε πιο πανω ο Αντρεας,δηλαδη ΔΕΝ εχει τροχο.Επισης βεβαιωνει τον αριθμο κοντραστ στα 100.000 επισημο νουμερο με δυναμικη ιριδα.

Ο συγκεκριμενος προβολεας ειναι βεβαια πανακριβος αλλα παρουσιαζει εξαιρετικο ενδιαφερον για το νεωτεριστικο του πραγματος φυσικα και για να καταλαβουμε τις δυνατοτητες να βγουνε LED προβολεις που θαναι σε κανονικες τιμες.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.660

Είμαι περίεργος να μάθω πως επιβεβαιώνει κάποιος το 100.000:1...
Χωρίς ν' αμφισβητώ το νούμερο, κι εγώ την ίδια απορία έχω: τι φωτόμετρο χρησιμοποιούν κι από που μετράνε;

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Vivitek HC7500A ο πρωτος 1080ρ LED

Θα εχει καποια πραγματα συν στην εικονα,τα οποια δεν τα βλεπεις τωρα και τα οποια και τοτε δεν θα τα δεις,αλλα θα ειναι καλυτερη σαν εικονα οβερολ:116:

Εσυ γιατι πιστευεις οτι κανουν ποιο μικρο ενα πανελ..?
δλδ....γιατι να μπουν σε αυτη την διαδικασια....?

Μικροτερη επιφανεια πανελ.....δεν σου λεει κατι...!!!!!
Τα τσιπ μικραίνουν για να μπορούν οι εταιρείες από το ίδιο "μπισκότο" (silicon waffer), να κόβουν περισσότερα...:108:

Reaction score
15.548

Εγώ το αμφισβητώ. Και αυτό και όλα τα στρογγυλά.
Eτσι ειναι Νικο......:444:

Οτιδηποτε στρογγυλο "βρωμαει".....

Η χρηση δυναμικης ιριδας δειχνει προμπλεμ...!!!!!

Παντως,εαν αληθευει οτι παιζει "καλυτερα" απο τον jvc, δειχνει οτι εχει καλυτερο on/off ......

Ισως να φτανει το 60αρι για να μπορει να αποδωσει κατι καλυτερο σε εικονα εμφανες απο εναν αλλον....

Το οτι δεν εχουν ασχοληθει μεγαλες εταιριες με led με προβληματιζει εμενα......εκτος και αν εχουν ασχοληθει και δεν το γνωριζω....

Reaction score
15.548

Τα τσιπ μικραίνουν για να μπορούν οι εταιρείες από το ίδιο "μπισκότο" (silicon waffer), να κόβουν περισσότερα...:108:
Τα τσιπ μικραινουν για να εχουμε ποιο συμπαγης εικονα και καλυτερη ομοιομορφια χρωματος + φωτεινοτητας......

Τα μηχανηματα δεν γινονται μικροτερα λογο μεγεθους τσιπ.....!!!!!
Εξαλλου τα μεγεθη στους βιντεοπροβολεις δεν εχουν αλλαξει....:116:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.660

Το ότι τα στρογγυλά νούμερα "βρωμάνε", είναι νομίζω αυταπόδεικτο.
Η ουσία όμως δεν είναι αν πρόκειται για 100.000:1 ή για... 62.573:1. Η ουσία είναι πως, αν πράγματι βρίσκεται προ των πυλών μια τεχνολογία που (μεταξύ πολλών άλλων πλεονεκτημάτων) θα μας προσφέρει μια νέα τάξη μεγεθών σε τιμές κοντράστ, τότε αυτό είναι σπουδαίο γεγονός!

Και θεωρώ πως καμιά εταιρεία δε θα μείνει έξω από το χορό, άσχετα αν το ανακοινώνει ακόμα ή όχι...

Reaction score
15.548

Ναι Δημητρη...δεν διαφωνω.....

Αλλα πιστευω οτι το led δεν εχει καμια διαφορα(ισως ελαχιστη)απο τις υπαρχουσες λαμπες,περαν του χρονου ζωης τους που σιγουρα θα ειναι τουλαχιστον 20πλασιος απο οτι με τις σημερινες λαμπες......

Και ισως ειναι και ενας λογος που δεν ασχολουνται με τα led....
Αλλο να χρειαζεσαι λαμπα καθε 500 η 1000 ωρες και αλλο καθε 10000 ωρες...

Επισης μπορει να μην εχει την δυνατοτητα το led να βγαζει αποδεκτη εικονα για 150" ιντσες....

αν δεν δουμε δεν μπορουμε να πουμε τιποτα......!!!!

Παντως το led πιστευω οτι θα βοηθησει μηχανηματα οπως τα τριτσιπα dlp να βγουν στην επιφανεια......!!!!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.660

Ναι Δημητρη...δεν διαφωνω.....

Αλλα πιστευω οτι το led δεν εχει καμια διαφορα(ισως ελαχιστη)απο τις υπαρχουσες λαμπες,περαν του χρονου ζωης τους που σιγουρα θα ειναι τουλαχιστον 20πλασιος απο οτι με τις σημερινες λαμπες......

Και ισως ειναι και ενας λογος που δεν ασχολουνται με τα led....
Αλλο να χρειαζεσαι λαμπα καθε 500 η 1000 ωρες και αλλο καθε 10000 ωρες...

Επισης μπορει να μην εχει την δυνατοτητα το led να βγαζει αποδεκτη εικονα για 150" ιντσες....

αν δεν δουμε δεν μπορουμε να πουμε τιποτα......!!!!

Παντως το led πιστευω οτι θα βοηθησει μηχανηματα οπως τα τριτσιπα dlp να βγουν στην επιφανεια......!!!!
Πέρα από τη διάρκεια ζωής Κώστα, πρέπει να λάβουμε επίσης υπόψη τη σταθερότητα στην απόδοση (χρωματικά και σε ένταση φωτός), αλλά και πολλά άλλα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα. Σκέψου για παράδειγμα:
  • να μπορούμε ν'ανάβουμε και να σβήνουμε τον προβολέα όσο συχνά θέλουμε χωρίς καμμιά συνέπεια, σα να ήταν τηλεόραση.
  • να μπορούμε να το μετακινούμε και να τον "κοπανάμε" ενώ είναι αναμμένος.
  • ν' απαλλαγούμε από τη σημερινή υπερκατανάλωση ρεύματος, την παραγόμενη θερμότητα, την ανάγκη για ανεμιστήρες και το θόρυβο που παράγουν, τα φίλτρα και τη συντήρηση που απαιτούν.
Όσο για το μέλλον, καλά νά 'μαστε να δούμε τι θα συζητάμε για τα LED σε 2-3 χρόνια...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.481

Τα τσιπ μικραινουν για να εχουμε ποιο συμπαγης εικονα και καλυτερη ομοιομορφια χρωματος + φωτεινοτητας......
Μου το αναλύεις λίγο;

Reaction score
15.548

Πέρα από τη διάρκεια ζωής Κώστα, πρέπει να λάβουμε επίσης υπόψη τη σταθερότητα στην απόδοση (χρωματικά και σε ένταση φωτός), αλλά και πολλά άλλα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα. Σκέψου για παράδειγμα:
  • να μπορούμε ν'ανάβουμε και να σβήνουμε τον προβολέα όσο συχνά θέλουμε χωρίς καμμιά συνέπεια, σα να ήταν τηλεόραση.
  • να μπορούμε να το μετακινούμε και να τον "κοπανάμε" ενώ είναι αναμμένος.
  • ν' απαλλαγούμε από τη σημερινή υπερκατανάλωση ρεύματος, την παραγόμενη θερμότητα, την ανάγκη για ανεμιστήρες και το θόρυβο που παράγουν, τα φίλτρα και τη συντήρηση που απαιτούν.
Όσο για το μέλλον, καλά νά 'μαστε να δούμε τι θα συζητάμε για τα LED σε 2-3 χρόνια...
Δημητρη αυτα που ζητας ειναι φυσης αδυνατον.....

Ολα εχουν χρονο ζωης και πεφτει η αποδωση τους με τον χρονο...δλδ σιγα-σιγα η γρηγορα.....

Εγω προσωπικα θα με ενδιεφερε να εχω μικρη διαρκεια ζωης λαμπας η led η οτι αλλο ειναι(πιστευω στο λειζερ προσωπικα) αλλα να εχω αλλα προβληματα στην εικονα λιγοτερο ορατα...π.χ. την κινηση.....και ας χρειαζοταν να αλλαζω λαμπα καθε 100 ωρες..!!!!

Reaction score
15.548

Μου το αναλύεις λίγο;
Οταν μια αναλυση πχ 1920χ1080 βγαινει σε μεγεθος τσιπ 0.95" και η ιδια βγαινει σε 0.65" σημαινει οτι

1)εχουμε αναμεσα των πιξελ μικροτερο κενο(οχι απαραιτητα)οποτε γινετε ποιο συμπαγης η εικονα.....

2)εχωντας μικροτερο μεγεθος πανελ η ομοιομορφια χρωματος+φωτεινοτητας ειναι καλυτερη λογο του οτι το φως απο την λαμπα εχει να φωτισει μικροτερη επιφανεια και κατα συνεπεια θα δωσει σε ολο το πανελ την ιδια ποσοτητα φως.....αυτο επισης εχει συνεπεια την μεγαλυτερη διαρκεια ζωης της λαμπας σε ομοιομορφια εντασης....μιας και τα ακρα πεφτουν ποιο γρηγορα σε ενταση φωτεινοτητας.......
Παντα,χρωμα και φως πανε πακετο για σωστο αποτελεσμα.....

Στην περιπτωση που εχουμε ιδια κενα αναμεσα σε πιξελ αλλα διαφορετικο μεγεθος πανελ,τοτε θα εχουμε διαφορα ομοιομορφιας χρωματος-φωτεινοτητας .....και θα ειναι υπερ του μικροτερου σε μεγεθος πανελ......

Οσο ποιο κοντα ερχομαστε στο συμπαγης πανελ με την αναλυση που θελουμε τοσο καλυτερα.......δλδ αν ηταν δυνατον να εχουμε μια Α αναλυση χωρις κενο αναμεσα στα πιξελ τοτε θα μπορουσαμε να μιλησουμε για συμπαγης απεικονιση....αλλα και εκει φυσικα αναλογα το πανελ θα ειχαμε διαφορα φωτεινοτητας......
δλδ οσο ποιο μεγαλο πανελ τοσο χειροτερα.......

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846