WEISS DAC202 by avmentor

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.792
Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

Λογικά κώστα δεν χρειάζεται .
λογικά και στερεοφονικό δε μας χρειάζεται. Λογικά πολλά δε μας χρειάζονται.

Δε χρειάζεται σε πολλούς (που καμώνονται για πχιότητα και το παίζουν χαλιεντάδες) να παίρνουν κεφαλή που να ταιριάζει με το βραχίονά τους. Ούτε προ που να ταιριάζει με την κεφαλή τους. Δε τους χρειάζεται, το ακούν και αποφασίζουν με κριτήριο το τι τους αρέσει. Συνήθως τους αρέσει μια πανάκριβη κεφαλή, που δε ταιριάζει με το βραχίονά τους και είναι απολύτως βέβαιο πως παίζει λάθος. Συνήθως δε ξέρουν ούτε να στήσουν την κεφαλή, απλά τη βιδώνουν. Δε χρειάζεται τίποτα ιδιαίτερο λεν, ρίξε 1 γραμμάριο κι αυτή κελαϊδάει!

κι ένα παράδειγμα τρανό, που όλοι θα έχετε γύρω σας: για πολλούς δε χρειάζεται ο ενισχυτής τους να μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία τους. το μόνο που κάνουν, είναι να ακούν διάφορους ενισχυτές, και να αγοράζουν τον ενισχυτή που τους αρέσει, όχι αυτόν που χρειάζονται τα ηχεία τους για να παίξουν. σωστά?

Από καθαρά τεχνική σκοπιά όμως; Κάπχια πράγματα χρειάζονται. :126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.792
Απάντηση: Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

ακούς κσι τα κλόκ βρε μπαγάσα?
ρώτα το Στέργιο τον Κακαλιό, που ένα απόγεμα που ήταν μαζεμένοι καμιά 7-άδα στο σπίτι του, πήγα και του άλλαξα ρολογάκι στο μπέρι, 1 λεπτό δουλειά. Και κοιτούσαν μετά σα χαζοί ο ένας τον άλλο...:137:

Αυτό έγινε πριν καμιά 5-ετία....

δες ξανά και το βιντεάκι με αυτόν τον ηχολήπτη, που άλλαξε ένα ρολογάκι στο ντακ του, τίποτα περισσότερο. Και γελάει σα χαζός.

Δες και τι λεν σε ξένα φόρα πολλοί που πήραν ή απλά δοκίμασαν τέτχιες συσκευές. Αν βρεις έναν που να μην άκουσε διαφορά, κάντε σύλλογο μεταξύ σας, αλλά και ζήτα του ....ακουόγραμμα. :138:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

προσωπικά ξέρω πως τα ντακ έχουν ηχητικές διαφορές, τις οποίες δυστυχώς τις ακούω.

όμως, είναι αλήθεια πως οι διαφορές αυτές είναι μικρές, ασήμαντες πχ σε σχέση με μια απλή μετακίνηση των ηχείων στο χώρο.

και τραγικά ασήμαντες σε σχέση με το πως παίζουν διαφορετικά ηχεία!

Ταυτόχρονα, τα σύγχρονα ντακ έχουν τόσο υψηλές τεχνικές προδιαγραφές, τόσο εξαιρετικά χαρακτηριστικά, που ανάθεμα αν κάπχιος μπορεί να τα "ξεζουμίσει", να αναπαράγει και να ακούσει όλα όσα έχουν να δώσουν. Υπάρχουν τρομεροί περιορισμοί στα ηχοσυστήματά μας που τα καθιστούν ανεπαρκή για να αποδώσουν όλα όσα έχει να βγάλει ένα ντακ.

με βάση αυτό το σκεπτικό, είναι λογικότερο να προτιμήσεις ένα Lynx Aurora (το οποίο αντικειμενικά έχει κορυφαία specs - δείτε το λινκ) σε συνδυασμό με ένα ρολογάκι ακριβείας, πχ ένα ρόζενταλ ή μια αντιλόπη (οπότε είσαι σωστός και στην αντιμετώπιση του τζίτερ), καθώς το συνολάκι των παραπάνω είναι φτηνότερο από πολλά ντακ, όπως κι από το 202. Και νομίζω κάπου εκεί σταματάει να απασχολεί τον λογικά σκεπτόμενο "χαιφιντελά" το θέμα "ντακ", κι ας υπάρχουν ακουστές διαφορές με άλλα ντακ. Λες και λύσαμε όλα μας τα υπόλοιπα προβλήματα κι ασχολούμαστε με το ντακ επειδή μας "περιορίζει" την ποιότητα της μουσικής στο σπίτι μας!

Είναι σαφές πως κυνηγάς φαντάσματα αν προσπαθείς να "ακούσεις" όλα τα ντακ της αγοράς σε οποιοδήποτε κοστολόγιο για να προτιμήσεις αυτό που θα "σου κάτσει" καλύτερα με την τάδε ηχογράφηση στον τάδε χώρο με το τάδε σετάπ την τάδε χρονική στιγμή. Ιδίως όταν γνωρίζεις πως οι διαφορές τους είναι πραγματικά μικρές, ενώ ταυτόχρονα άλλες επιλογές (πχ η ενεργή πολυενίσχυση ή η φροντίδα του χώρου με ειδικές λύσεις διάχυσης) έχουν πολύ περισσότερα να σου δώσουν στο ηχητικό αποτέλεσμα.

Ακόμα και φίλοι εδώ που αλλάξαν ντακ και άκουσαν σχετικά μεγάλη διαφορά στον ήχο τους, πιο μεγάλη βελτίωση άκουσαν από την αλλαγή στα υλικά του κρος των ηχείων τους, ενώ τραγικά πιο μεγάλη αληθινή βελτίωση θα ακούσουν όταν θα πετάξουν το παθητικό κρος τελείως και θα προβούν σε πολλαπλά ενισχυτικά στάδια κι ενεργή πολυενίσχυση. Αυτές είναι οι αλήθειες, τα "φάκτς" στο χώρο του audio, κι αν δε θέλετε να τα παραδεχτείτε, εθελοτυφλείτε.

Γι'αυτό, αντί να κυνηγάς φαντάσματα, καλύτερα να προσπαθήσεις να είσαι σωστός όσον αφορά την επιλογή ενός ντακ με κριτήρια αντικειμενικά (σπεκς αλλά και βάσει δυνατοτήτων - δηλαδή να υποστηρίζει τις υψηλές δειγματοληψίες και τις εισοδοεξόδους που θες) και ταυτόχρονα με ένα εξωτερικό ρολόι να "τακτοποιήσεις" και το θέμα του "τζίτερ", γιατί έτσι πρέπει, έτσι είναι το "αντικειμενικά σωστό".

Μετά, αν πραγματικά θες να βελτιώσεις τον ήχο σου, προχώρα σε ενεργή πολυενίσχυση, έχει πολλά να σου δώσει, διαφορές "χιούτζ", όχι κοροϊδιλίκια....

Όποιος διαφωνεί με τα παραπάνω, να πάει να τον κοιτάξει γιατρός.
δέχομαι ασθενείς κάθε μέρα εκτός παρασκευής, μόνο με ραντεβού.

Κατάλαβα θα μείνω με την Asus!

Reaction score
29.992

Αρχισες πάλι τα κωσταυτιάδικα?:103:
Νεα γλώσσα:116:

Reaction score
3.980

- Όλα ακούγονται...

και

- Όλα δεν ακούγονται...:141:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.792
Απάντηση: Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

Κατάλαβα θα μείνω με την Asus!
με την άσους να μείνεις, δεν είναι κακή λύση.:126:

μπορείς να πάρεις άλλους 4 τελικούς ενισχυτές να κάνεις πολυενίσχυση; εκεί σε θέλω μάστορε.... κι αν δεν ακούσεις διαφορά, άλλαξε χόμπι, ασχολήσου με το ψάρεμα!:138:

Reaction score
777
συνήθως οι πικαπάκιδες είναι τσίμπλες στη δουλειά τους...

πάντως εγώ βλέπω οτι πλέον το θέμα είναι φετιχιστικό και πηγαίνει καθαρά με τις εμπειρίες του καθενός.
Ο ίερ έχει αλλάξει κλόκ και την άκουσε.
Ο άρτζι άλλαξε καλώδιο και την άκουσε.
Ο χιούστον άλλαξε γκόμενα και την άκουσε:142:.

Τελικά η μαγεία του πράγματος είναι οτι όλοι την άκουσαν διαφορετικά.Είναι κάποιος λάθος?όχι βέβαια.Όλοι οι παράγοντες επιδρούν είτε λίγο είτε πολύ σε ένα σωστό αποτέλεσμα...Και όλα απο πίσω κρύβουν τη λογική τους.Απλά άλλος γουστάρει να σκαλίζει τα ντάκς και άλλος τα καλώδια...Νταξ?το δεχόμαστε?Αν όχι δέν πειράζει...
Στον ήχο είναι απλά.Σε άλλα μέρη της τεχνολογίας υπάρχουν ακραίες ειδικεύσεις.Εγώ π.χ. γνώρισα έναν τυπάκο απο τη ..... ο οποίος έχει ειδίκευση στα καλώδια.Ουσιαστικά μόνο με αυτό ασχολείται.Γι αυτό πληρώνεται αδρά και μαλιστα η έδρα του είναι η Γαλλία.Τον γνώρισα διότι στην Ελλάδα δέν υπήρχε άλλος οπότε τον έστειλε η ...... απο τη Γαλλία.
Βέβαια ο τυπάκος δουλεύει στη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικ. στον κόσμο αλλα δέν βαριέσαι...Τα καλώδα χωρητικά και επαγωγικά είναι:142:

Reaction score
3.980

Μια μέρα εκεί που ο Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.

* Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να του κάνει το τεστ της "τριπλής διύλισης".

- "Τριπλή διύλιση;" ρώτησε με απορία.

* Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις.
Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας. Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;
- Ε... όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και...

* Μάλιστα άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα.
Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο αυτό της καλοσύνης. Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναιάτι καλό;

- Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον..

* 'Αρα, συνέχισε ο Σωκράτης θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια.

- Ο τύπος έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.

* Παρόλα αυτά συνέχισε ο Σωκράτης μπορεί ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο. Το φίλτρο της χρησιμότητας.

Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί χρήσιμο σε κάτι;

- Όχι δεν νομίζω..

* ?Αρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;

- Ο τύπος έφυγε ντροπιασμένος,έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα...

Το παραπάνω περιστατικό δείχνει γιατί ο Σωκράτης ήταν τόσο σπουδαίος φιλόσοφος και έχαιρε τόσο μεγάλης εκτίμησης.

- Το παραπάνω περιστατικό εξηγεί επίσης το λόγο που ο
Σωκράτης δεν έμαθε ποτέ ότι ο Πλάτωνας του πήδαγε τη γυναίκα!!!!:103:

Reaction score
777
Μία φορά ήμουν σε ένα μηχανουργείο για να κάνω τη διπλωματική.Εκεί προσπαθούσα να κόψω με ένα πριόνι ένα κομματι ξύλο.
Καθώς λοιπόν το έκοβα παρατήρησα οτι είχα φάει ένα τέταρτο για να κόψω ένα πόντο!!!!
Έρχεται λοιπόν ένας παπούλης και μου λέει "άστο".
Πιάνει το πριόνι και μέσα σε 2 λεπτά το καθάρισε ο μπαγάσας όλο!!!!
Μετά με κοιτάει και μου κάνει...."το νινί και το πριόνι όποιος δέν το ξέρει ιδρώνει!!!!"
.................................................................................
Είχα έναν καθηγητή στο λύκειο.μου έλεγε κάθε φορά..."καλή και η μ@λ@κία αλλα με το μ@μήσι γνωρίζεις κόσμο.."
17 χρονώ τότε πού να καταλάβω...γέλαγα...
Φτάνω λοιπόν 3ο έτος και είχα μία φίλη στη σχολή.Τα είχε λοιπόν με έναν μηχανολόγο ιδιοκτήτη φάμπρικας.Πολλά λεφτά...γούσταρε κ αυτή.Με τα πολλά έγινε το αναμενόμενο...μία μέρα ανεξήγητα τον έπιασε να φλερτάρει με μία ξανθιά...:142:
Η φίλη μου όμως συμπτωματικά μετά απο 6 μήνες πήγε για πρακτική.Οπότε έρχεται και μου λέει..."α δέ σου είπα!!!ο πρώην μου έδωσε ψεύτικη προυπηρεσία και συστατική επιστολή!!!!"

Ε και τότε κατάλαβα..:142:

D

Deleted member 8307

Guest
Καλημέρα παιδιά,

Αναφέρθηκε παραπάνω ότι μπορεί η δοκιμή να επαναληφθεί αλλού.
Αντί να επαναλάβετε τα ίδια (htpc/asus, weiss, άλλο dac;) προσπαθήστε να βρήτε ένα clock και να το δοκιμάσετε με το weiss.
Δύσκολο είναι, αλλά εκεί είναι το ζουμί. Αφού έχετε τόση όρεξη καλοκαιριάτικα για δοκιμές, κόντρες.

Να και μερικά ρολόγια όπως τα βρήκα σε τοπικό site: clocks

Reaction score
29.992

Ναι ειδικά το 10Μ της antelope ΕΊΝΑΙ και φτηνό στα 5000 .

Reaction score
777
πριτσ...
και δεν παίρνω αυτό

να πάω στην παραλία και να είμαι και πρώτη μούρη με το κλοκάκι μου?:138::142:

Reaction score
3.980
Απάντηση: Re: WEISS DAC202 by avmentor

πριτσ...
και δεν παίρνω αυτό

να πάω στην παραλία και να είμαι και πρώτη μούρη με το κλοκάκι μου?:138::142:
Δεν ακούτε κ καμμιά μουσικούλα λέω 'γώ...
Funki Porcini ρυθμ κ ηχοτρόπια καλοκαιρινά,,άντε τζαμπα είναι!:142:

Reaction score
10
συνήθως οι πικαπάκιδες είναι τσίμπλες στη δουλειά τους...

πάντως εγώ βλέπω οτι πλέον το θέμα είναι φετιχιστικό και πηγαίνει καθαρά με τις εμπειρίες του καθενός.
Ο ίερ έχει αλλάξει κλόκ και την άκουσε.
Ο άρτζι άλλαξε καλώδιο και την άκουσε.
Ο χιούστον άλλαξε γκόμενα και την άκουσε:142:.
Από τα 334 περίπου ποστς, αυτό είναι το πιο ουσιώδες για τη ζωή μας γενικά... Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να α-γαπιώμαστε (θα έπεφτε μπανιάκι αν έλεγα το άλλο, και που να ψάχνω παραλίες τέτοια ώρα...)

Όσο για το όλον του θρεντ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!! Τσακωθήκατε αλλά με στοιχεία ο καθένας σας! Επικοδομοιτικός τσακωμός, που εμάς τους αδαείς με τα τεχνολογικά, μας έμαθε πολλά... Πάντα τέτοια βρε... Σοβαρά μιλάω!!!

Reaction score
777
Από τα 334 περίπου ποστς, αυτό είναι το πιο ουσιώδες για τη ζωή μας γενικά... Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να α-γαπιώμαστε (θα έπεφτε μπανιάκι αν έλεγα το άλλο, και που να ψάχνω παραλίες τέτοια ώρα...)

Όσο για το όλον του θρεντ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!! Τσακωθήκατε αλλά με στοιχεία ο καθένας σας! Επικοδομοιτικός τσακωμός, που εμάς τους αδαείς με τα τεχνολογικά, μας έμαθε πολλά... Πάντα τέτοια βρε... Σοβαρά μιλάω!!!
καλά δέν νομίζω οτι έπαθε κάτι τέτοιο ο χιούστον αλλα λέμε τώρα...

Όχι φίλε.Το νόημα είναι η υπογραφή σου.Αυτό είναι και όχι τα κλόκς και τα πασατέμπος.

Reaction score
10
καλά δέν νομίζω οτι έπαθε κάτι τέτοιο ο χιούστον αλλα λέμε τώρα...

Όχι φίλε.Το νόημα είναι η υπογραφή σου.Αυτό είναι και όχι τα κλόκς και τα πασατέμπος.
Θεωρητικά μιλάμε βρε... Δεν ξέρω καθόλου τον Χιούστον...
Μα δεν λέω ψέμματα στην υπογραφή μου... Είμαι τώρα 8 μήνες σχεδόν, που κάθε μέρα παθαίνω και νέο σοκ... Τι να πω... Δεν υπάρχουν λόγια...
Και μόλις συνδέσω και το παλιολαπτόπι, εκεί θα με μαζεύουν...

Reaction score
150
Θεωρητικά μιλάμε βρε... Δεν ξέρω καθόλου τον Χιούστον...
Μα δεν λέω ψέμματα στην υπογραφή μου... Είμαι τώρα 8 μήνες σχεδόν, που κάθε μέρα παθαίνω και νέο σοκ... Τι να πω... Δεν υπάρχουν λόγια...
Και μόλις συνδέσω και το παλιολαπτόπι, εκεί θα με μαζεύουν...

Πάντως κι εγώ το μόνο ΣΟΚ που έχω πάθει με όλη την σημασία της λέξεως ηταν ότα πήγα από τα KEF IQ9 στα B&W800D και όταν άλλαξα το sub το KEF PSW3500 (12") 300W με δύο άλλα παθητικά που έχουν δυο 15" το καθένα. Αυτό ναι ήταν αναβάθμιση!

Reaction score
10
Πάντως κι εγώ το μόνο ΣΟΚ που έχω πάθει με όλη την σημασία της λέξεως ηταν ότα πήγα από τα KEF IQ9 στα B&W800D και όταν άλλαξα το sub το KEF PSW3500 (12") 300W με δύο άλλα παθητικά που έχουν δυο 15" το καθένα. Αυτό ναι ήταν αναβάθμιση!
Φίλτατε, που γνωριστήκαμε και στο USA και όχι στο Ελλάντα:126:, το συστηματάκι σου:136: (ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΟΥ) ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ... Και άσε τον Βλάσσαρο να χτυπιέται με τους Mundorf....:143:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

με την άσους να μείνεις, δεν είναι κακή λύση.:126:

μπορείς να πάρεις άλλους 4 τελικούς ενισχυτές να κάνεις πολυενίσχυση; εκεί σε θέλω μάστορε.... κι αν δεν ακούσεις διαφορά, άλλαξε χόμπι, ασχολήσου με το ψάρεμα!:138:
Κάθε πράγμα στον καιρό του το έχω κι αυτό στο μυαλό μου για το μέλλον αλλά θέλει κι αυτό έναν περίδρομο λεφτά αν είναι να παίξω με ενισχυτές σαν κι αυτούς που έχω.

Τώρα για το θέμα DAC και Weiss όπως σου ειπα θα πάρω το HTPC και θα πάω στο Θέμη, αν θέλει βέβαια, να δούμε μήπως φταίει τίποτα άλλο. Δηλαδή δύο πράγματα μπορεί να φταίνε είτε η προ που χρησιμοποιήσαμε (που δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά) ή ο μεγαλύτερος χρόνος που μεσολαβεί στην αλλάγή πηγής σε Α/Β όταν βάλαμε το Weiss μόνο του. Επίσης όμως έχε υπ'όψιν σου πως η ASUS παίζει με RCA out και το Weiss με XLR που ειναι υπέρ του ΑΝ υποθέσουμε ότι είναι πιο καθαρό το σήμα. Εννοείται με level matching πάντα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.576
Members
38.575
Νεότερο μέλος
dimoslecce