WEISS DAC202 by avmentor

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: WEISS DAC202 by avmentor

Η υπάρχει ή δεν υπάρχει κι εκτός κι αν είσαι κουφός, που δεν είμαι μιας και περσινό ακοόγραμμα έχω αλλά και 12 χρόνια πιάνο έκανα μαζί με θεωρία-αρμονία μουσικής και ντικτε με άριστα.
Μαθε τεχνη κιαστηνε και αμα την χρειαστεις πιαστηνε...:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.797
Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

Kαι για να μην ξεχνιόμαστε , παλιοκωσταυτιά θα σου βγάλω τ'αυτιά ...:119:
βρε βγάλτα μου, να ησυχάσεις! :136:

και φυσικά δεν υπάρχει καμιά κόντρα, ούτε χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα, αφού είσαι ... ελέφαντας.:136:

μη μπερδεύεσαι, κανείς δεν αμφισβήτησε ότι δεν ακούσατε διαφορές, όπως κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπάρχουν ακουστές διαφορές ανάμεσα στα ντακ. άλλο τό'να, άλλο τ'άλλο. :126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.797

προσωπικά ξέρω πως τα ντακ έχουν ηχητικές διαφορές, τις οποίες δυστυχώς τις ακούω. :141:

όμως, είναι αλήθεια πως οι διαφορές αυτές είναι μικρές, ασήμαντες πχ σε σχέση με μια απλή μετακίνηση των ηχείων στο χώρο.

και τραγικά ασήμαντες σε σχέση με το πως παίζουν διαφορετικά ηχεία!

Ταυτόχρονα, τα σύγχρονα ντακ έχουν τόσο υψηλές τεχνικές προδιαγραφές, τόσο εξαιρετικά χαρακτηριστικά, που ανάθεμα αν κάπχιος μπορεί να τα "ξεζουμίσει", να αναπαράγει και να ακούσει όλα όσα έχουν να δώσουν. Υπάρχουν τρομεροί περιορισμοί στα ηχοσυστήματά μας που τα καθιστούν ανεπαρκή για να αποδώσουν όλα όσα έχει να βγάλει ένα ντακ.

με βάση αυτό το σκεπτικό, είναι λογικότερο να προτιμήσεις ένα Lynx Aurora (το οποίο αντικειμενικά έχει κορυφαία specs - δείτε το λινκ) σε συνδυασμό με ένα ρολογάκι ακριβείας, πχ ένα ρόζενταλ ή μια αντιλόπη (οπότε είσαι σωστός και στην αντιμετώπιση του τζίτερ), καθώς το συνολάκι των παραπάνω είναι φτηνότερο από πολλά ντακ, όπως κι από το 202. Και νομίζω κάπου εκεί σταματάει να απασχολεί τον λογικά σκεπτόμενο "χαιφιντελά" το θέμα "ντακ", κι ας υπάρχουν ακουστές διαφορές με άλλα ντακ. Λες και λύσαμε όλα μας τα υπόλοιπα προβλήματα κι ασχολούμαστε με το ντακ επειδή μας "περιορίζει" την ποιότητα της μουσικής στο σπίτι μας!

Είναι σαφές πως κυνηγάς φαντάσματα αν προσπαθείς να "ακούσεις" όλα τα ντακ της αγοράς σε οποιοδήποτε κοστολόγιο για να προτιμήσεις αυτό που θα "σου κάτσει" καλύτερα με την τάδε ηχογράφηση στον τάδε χώρο με το τάδε σετάπ την τάδε χρονική στιγμή. Ιδίως όταν γνωρίζεις πως οι διαφορές τους είναι πραγματικά μικρές, ενώ ταυτόχρονα άλλες επιλογές (πχ η ενεργή πολυενίσχυση ή η φροντίδα του χώρου με ειδικές λύσεις διάχυσης) έχουν πολύ περισσότερα να σου δώσουν στο ηχητικό αποτέλεσμα.

Ακόμα και φίλοι εδώ που αλλάξαν ντακ και άκουσαν σχετικά μεγάλη διαφορά στον ήχο τους, πιο μεγάλη βελτίωση άκουσαν από την αλλαγή στα υλικά του κρος των ηχείων τους, ενώ τραγικά πιο μεγάλη αληθινή βελτίωση θα ακούσουν όταν θα πετάξουν το παθητικό κρος τελείως και θα προβούν σε πολλαπλά ενισχυτικά στάδια κι ενεργή πολυενίσχυση. Αυτές είναι οι αλήθειες, τα "φάκτς" στο χώρο του audio, κι αν δε θέλετε να τα παραδεχτείτε, εθελοτυφλείτε.

Γι'αυτό, αντί να κυνηγάς φαντάσματα, καλύτερα να προσπαθήσεις να είσαι σωστός όσον αφορά την επιλογή ενός ντακ με κριτήρια αντικειμενικά (σπεκς αλλά και βάσει δυνατοτήτων - δηλαδή να υποστηρίζει τις υψηλές δειγματοληψίες και τις εισοδοεξόδους που θες) και ταυτόχρονα με ένα εξωτερικό ρολόι να "τακτοποιήσεις" και το θέμα του "τζίτερ", γιατί έτσι πρέπει, έτσι είναι το "αντικειμενικά σωστό".

Μετά, αν πραγματικά θες να βελτιώσεις τον ήχο σου, προχώρα σε ενεργή πολυενίσχυση, έχει πολλά να σου δώσει, διαφορές "χιούτζ", όχι κοροϊδιλίκια....

Όποιος διαφωνεί με τα παραπάνω, να πάει να τον κοιτάξει γιατρός. :136::137:
δέχομαι ασθενείς κάθε μέρα εκτός παρασκευής, μόνο με ραντεβού. :137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.797

Στον ΗΧΟ Ιουλίου, αντιλόπη εναντίον 202. ωραία παρουσίαση-κοντρίτσα.
για πες, για πες....

ένα συμπέρασμα ρε παιδί μου, έτσι για να μου φύγει η ...περιέργεια.:126:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

Καλά ρε τρελογιατρέ...ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ????????????Κάθομαι και μαλώνω για να μου πείς

προσωπικά ξέρω πως τα ντακ έχουν ηχητικές διαφορές, τις οποίες δυστυχώς τις ακούω.

όμως, είναι αλήθεια πως οι διαφορές αυτές είναι μικρές, ασήμαντες πχ σε σχέση με μια απλή μετακίνηση των ηχείων στο χώρο.
Δηλαδή θές να μου σπάσεις τα νεύρα βρε μπαγάσα εδω μέσα?

και τραγικά ασήμαντες σε σχέση με το πως παίζουν διαφορετικά ηχεία!

Ταυτόχρονα, τα σύγχρονα ντακ έχουν τόσο υψηλές τεχνικές προδιαγραφές, τόσο εξαιρετικά χαρακτηριστικά, που ανάθεμα αν κάπχιος μπορεί να τα "ξεζουμίσει", να αναπαράγει και να ακούσει όλα όσα έχουν να δώσουν. Υπάρχουν τρομεροί περιορισμοί στα ηχοσυστήματά μας που τα καθιστούν ανεπαρκή για να αποδώσουν όλα όσα έχει να βγάλει ένα ντακ.

με βάση αυτό το σκεπτικό, είναι λογικότερο να προτιμήσεις ένα Lynx Aurora (το οποίο αντικειμενικά έχει κορυφαία specs - δείτε το λινκ) σε συνδυασμό με ένα ρολογάκι ακριβείας, πχ ένα ρόζενταλ ή μια αντιλόπη (οπότε είσαι σωστός και στην αντιμετώπιση του τζίτερ), καθώς το συνολάκι των παραπάνω είναι φτηνότερο από πολλά ντακ, όπως κι από το 202. Και νομίζω κάπου εκεί σταματάει να απασχολεί τον λογικά σκεπτόμενο "χαιφιντελά" το θέμα "ντακ", κι ας υπάρχουν ακουστές διαφορές με άλλα ντακ. Λες και λύσαμε όλα μας τα υπόλοιπα προβλήματα κι ασχολούμαστε με το ντακ επειδή μας "περιορίζει" την ποιότητα της μουσικής στο σπίτι μας!

Είναι σαφές πως κυνηγάς φαντάσματα αν προσπαθείς να "ακούσεις" όλα τα ντακ της αγοράς σε οποιοδήποτε κοστολόγιο για να προτιμήσεις αυτό που θα "σου κάτσει" καλύτερα με την τάδε ηχογράφηση στον τάδε χώρο με το τάδε σετάπ την τάδε χρονική στιγμή. Ιδίως όταν γνωρίζεις πως οι διαφορές τους είναι πραγματικά μικρές, ενώ ταυτόχρονα άλλες επιλογές (πχ η ενεργή πολυενίσχυση ή η φροντίδα του χώρου με ειδικές λύσεις διάχυσης) έχουν πολύ περισσότερα να σου δώσουν στο ηχητικό αποτέλεσμα.

Ακόμα και φίλοι εδώ που αλλάξαν ντακ και άκουσαν σχετικά μεγάλη διαφορά στον ήχο τους, πιο μεγάλη βελτίωση άκουσαν από την αλλαγή στα υλικά του κρος των ηχείων τους, ενώ τραγικά πιο μεγάλη αληθινή βελτίωση θα ακούσουν όταν θα πετάξουν το παθητικό κρος τελείως και θα προβούν σε πολλαπλά ενισχυτικά στάδια κι ενεργή πολυενίσχυση. Αυτές είναι οι αλήθειες, τα "φάκτς" στο χώρο του audio, κι αν δε θέλετε να τα παραδεχτείτε, εθελοτυφλείτε.

Γι'αυτό, αντί να κυνηγάς φαντάσματα, καλύτερα να προσπαθήσεις να είσαι σωστός όσον αφορά την επιλογή ενός ντακ με κριτήρια αντικειμενικά (σπεκς αλλά και βάσει δυνατοτήτων - δηλαδή να υποστηρίζει τις υψηλές δειγματοληψίες και τις εισοδοεξόδους που θες) και ταυτόχρονα με ένα εξωτερικό ρολόι να "τακτοποιήσεις" και το θέμα του "τζίτερ", γιατί έτσι πρέπει, έτσι είναι το "αντικειμενικά σωστό".

Μετά, αν πραγματικά θες να βελτιώσεις τον ήχο σου, προχώρα σε ενεργή πολυενίσχυση, έχει πολλά να σου δώσει, διαφορές "χιούτζ", όχι κοροϊδιλίκια....

Όποιος διαφωνεί με τα παραπάνω, να πάει να τον κοιτάξει γιατρός.
δέχομαι ασθενείς κάθε μέρα εκτός παρασκευής, μόνο με ραντεβού.
ρε γιατρέ.θα με πεθάνεις εσύ...κανείς δέν διαφώνησε στο ποιο είναι το αντικειμενικά σωστό.Αν θές αντικειμενικά σωστό πάρε κλοκ, πάρε τσίπ, πάρε πάρε πάρε...
Αλλα αυτό που λέω είναι οτι οι διαφορές είναι πολύ μικρές!!!!!Και γι αυτό πιθανότατα σε ένα συγκριτικό να μήν δουμε διαφορές...
τέλος πάντων...
Νομίζω οτι οι παραπάνω απόψες είναι σωστές...

p.s.το κυνήγι φαντασμάτων ως έκφραση είναι δική μου...παρακαλώ να υπάρξει η αντίστοιχη αναφορά...

Reaction score
3.980

για πες, για πες....

ένα συμπέρασμα ρε παιδί μου, έτσι για να μου φύγει η ...περιέργεια.:126:
Δεν διαβάζετε ΗΧΟ έ?:101:

Καλααά...τέλος πάντων!:116:
4,70 - 4,75:138:
Ένα σέβας στο 202 διάχυτο για τον κατασκευαστή του κ το τελικό αποτέλεσμα, πχιότερο προφέσιοναλ σε πχιότητα κατασκευής,ευκολίες και ηχητική σφραγίδα, πολύ καλό και το αντιλόπη με πχιό οντιοφάιλ (εβγενέςς) ήχο.

Πολλές αναφορές σε επιμέρους τεχνικά στοιχεία: ρολόι, διασυνδέσεις, φίλτρα κλπ.

Στην ηχητική περιγραφή, αρκετά μαργαριταράκια!

Αγοράστε κάναν ΗΧΟ ατιμούτσικα, χρόνια το πολεμάει ο Φώτης να επιβιώνει!
Άσε που στο εντιτόριαλ βγάζει τα απωθημένα του για τον Θεόδωρο!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.325

Εγώ έχω μιαν απορία. Ένας DAC που παίρνει σήμα από δίαυλο γενικής χρήσης όπως είναι ας πούμε το USB ή ο Firewire, γιατί χρειάζεται εξωτερικό ρολόι;

Reaction score
3.980

Εγώ έχω μιαν απορία. Ένας DAC που παίρνει σήμα από δίαυλο γενικής χρήσης όπως είναι ας πούμε το USB ή ο Firewire, γιατί χρειάζεται εξωτερικό ρολόι;
Έ, να μη ξέρει κ αυτός τι ώρα ξημερώνει, αν είναι ώρα φαγητού, κοινής ησυχίας, αν βράδιασε κ πρέπει ν αμολύσει αρμονικές, αν ήρθε η ώρα της αλλαγής..:126:

ΥΓ. Σόρυ Κώστα, αλλά με βγήκε.

Reaction score
29.995

Καλημερα Τζονι.....

Γειά σου κωστάκη
Οταν βρεθείς απο τα εδω μέρη , πέρνα να ακούσεις το σινεματζίδικο σύστημα να σου φύγει λίγο ο τάκος , και μετά θα σου πω εγω , πότε αλλάζεις γνώμη.:142:

Reaction score
29.995

Για να εχει δουλειά η antelope η rosentall και να έχει να λέει τα δικά του ο ear:138::136::137: ισως?:135:

Reaction score
29.995

Έ, να μη ξέρει κ αυτός τι ώρα ξημερώνει, αν είναι ώρα φαγητού, κοινής ησυχίας, αν βράδιασε κ πρέπει ν αμολύσει αρμονικές, αν ήρθε η ώρα της αλλαγής..

ΥΓ. Σόρυ Κώστα, αλλά με βγήκε.
Εσένα παλιοαναρχικέ θα σε βγάλω τους γομφίους χωρίς αναισθησία , για να μάθεις .:138::142:

Reaction score
29.995

Δεν διαβάζετε ΗΧΟ έ?

Καλααά...τέλος πάντων!
4,70 - 4,75
Ένα σέβας στο 202 διάχυτο για τον κατασκευαστή του κ το τελικό αποτέλεσμα, πχιότερο προφέσιοναλ σε πχιότητα κατασκευής,ευκολίες και ηχητική σφραγίδα, πολύ καλό και το αντιλόπη με πχιό οντιοφάιλ (εβγενέςς) ήχο.

Πολλές αναφορές σε επιμέρους τεχνικά στοιχεία: ρολόι, διασυνδέσεις, φίλτρα κλπ.

Στην ηχητική περιγραφή, αρκετά μαργαριταράκια!

Αγοράστε κάναν ΗΧΟ ατιμούτσικα, χρόνια το πολεμάει ο Φώτης να επιβιώνει!
Άσε που στο εντιτόριαλ βγάζει τα απωθημένα του για τον Θεόδωρο!

Εσύ εχεις ενα θέμα με τον ηχο: πέρα απο τα δόντια , που ξεδοντιάζεις τον κοσμάκη
Τώρα μας το γυρνάς σε ρολόγια διασυνδέσεις κονέ κλπ , ρε μπάς και είσαι αναρχικός και πετάς μπόμπες για να γουστάρεις?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.325

Ρε παιδιά, σοβαρά ρωτάω... Το σήμα του διαύλου έχει δικό του ρολόι. Τί χρειάζεται το εξωτερικό ρολόι; Δεν μιλάω για σύνδεση spdif, Ι2S και τέτοια. Αναφέρομαι σε DAC που δέχεται σήμα από δίαυλο γενικής χρήσης, προφανώς από κάποιον υπολογιστή.

Reaction score
29.995

Λογικά κώστα δεν χρειάζεται .
Εκτός και αν μας την πέσει πάλι ο ear με τα ρολογάκια της αντιλόπης που είναι θεωρητικά ανώτερα.:101:

Reaction score
29.995

Κάπτεν αφού ξέρς ότι γουστάρω αμάσητη τροφή, χάρη θα με κάμεις!:137:
ΑΑΑ εσένα το τραβάει ο οργανισμός σου το μαστίγιο:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.797

δεν έχει σημασία από που παίρνει ντάτα το ντακ.

έτσι κι αλλιώς, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο, το ντακ εφαρμόζει ένα ρολόι στη μετατροπή. Η ακρίβεια αυτού του ρολογιού είναι υπεύθυνη για το μετρήσιμο τζίτερ της μετατροπής.

(βέβαια, υπάρχουν κι άλλα σπίσιες οφ τζίτερ. Αν έχεις εξωτερικό ρολογάκι ακριβείας και ποτίζεις κι άλλες συσκευές μ'αυτό, εξουδετερώνεις κυριολεκτικά όλες τις μορφές των τζίτερ. αν έχεις κ επεξεργαστές σε ψηφιακό επίπεδο, ή και μόνο ένα τράνσπορτ, μπορείς να δώσεις ρολόι παντού, οπότε γλυτώνεις χίλια μύρια βάσανα που περιγράφονται αναλυτικότατα στα κειμενάκια της φιλενάδας μου της AES)

Προφανώς όλα τα ντακ διαθέτουν το δικό τους ρολόι, αυτό δεν είναι θέμα προς συζήτηση. Το θέμα είναι η ακρίβεια του ρολογιού του ντακ, δηλαδή κατά πόσο η όλη διαδικασία κατασκευής μιας μηχανής που να παράγει παλμούς ακριβείας, είναι ακριβείας.

Δυστυχώς, το θέμα δεν είναι καθόλου απλό στην υλοποίησή του. Ούτε εύκολο, ούτε και τόσο φτηνό. Ψάξτο λιγάκι κατασκευαστικά, να δεις τι έχεις να ξεπεράσεις, και θα φρίξεις. Καλύτερα να φτιάξεις πικάπ και κεφαλή απ'τηναρχή, πιο εύκολο είναι. Με αποτέλεσμα, κανένα ντακ να μη μπορεί να συναγωνιστεί σε ακρίβεια μια ολόκληρη συσκευή που κατασκευάστηκε για αυτό το σκοπό, με στόχο την ακρίβεια.

Από τη μια σε πολύπλοκες εφαρμογές είναι αναγκαιότητα το ρολόι. Έτσι, κυκλοφορούν ένα σωρό συσκευές χρονισμού που στόχο έχουν να καλύψουν αυτή την αναγκαιότητα, χωρίς να ενδιαφέρει η ακρίβεια. Αυτές οι συσκευές είναι όλες φτηνές. Ουδεμία εξαίρεση.

Από την άλλη όμως, άλλες συσκευές δε καλύπτουν απλά μια αναγκαιότητα, αλλά έχουν ως στόχο την ακρίβεια. Και οι επιδόσεις τους, όσον αφορά την ακρίβεια, είναι άπιαστο όνειρο για οποιοδήποτε ντακ της αγοράς, ανεξαρτήτως κοστολογίου και καταγωγής, ομορφιάς σασιού και πολιτικών πεποιθήσεων. Όλες αυτές οι συσκευές, είναι ακριβές. Επίσης ουδεμία εξαίρεση. Και αν το ψάξεις, θα δεις ότι και φτηνά τις δίνουν.

Αυτό μπορείς να το εξακριβώσεις μόνος σου, χαζεύοντας απλά την ακρίβεια ρολογιού στα σπεκς των συσκευών, καθώς και την μεταβολή του σε σχέση με τη θερμοκρασία. Κοίτα και τιμές πώλησης, πλάκα έχει.

Θα μου πεις: έλα μωρέ, σιγά τ'αβγά, μια χαρά κάνει τη δουλειά του και το ρολόι του ντακ, κανένα δείγμα δε χάνεται. Ε, στο ίδιο μοτίβο θα σου απαντήσω: ε, έλα μωρέ, μια χαρά κάνει τη δουλειά του και αυτό το ηχείο, κι εκείνη η κεφαλή, κι αυτός ο βραχίονας, και αυτό το φόνο, κι αυτός ο πυκνωτής κι αυτό το τροφοδοτικό, κανένα πιατίνι δε χάνεται, καμιά τραγουδίστρια δεν εξαφανίζεται να γίνει καραόκε το κομμάτι από μοναχό του. Νταξ, αλλά αυτό το σκεπτικό δεν καταγράφεται σε κανα πέιπερ της AES. Παπαριά σκεπτικό είναι. Τουλάχιστον από τεχνικής σκοπιάς.

Προσωπικά έχω σαφέστατη εμπειρία από αντικατάσταση ρολογιού σε συσκευή, και η διαφορά δεν ήταν καλωδίου, δεν ήταν ασήμαντη. έκανε ΜΠΑΜ!

Αν θέλουμε να εξαντλήσουμε τις (τεχνικές - αλλά και κατα συνέπεια ηχητικές) δυνατότητες μιας ψηφιακής πηγής, οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε ρολόι εξαιρετικής ακρίβειας. Το οποίο είναι μια συσκευή με αυτό το σκοπό. Γι'αυτό και το 202 έχει υποδοχή worldclock, δεν την έχει για μόστρα, ούτε γιατί θα μπει σε κάποιο πολύπλοκο επαγγελματικό σετάπ που θα έχει ανάγκη χρονισμού για να συγχρονίζονται οι συσκευές και να μη χάνουν δείγματα (κλικς). Ξέρουν γιατί το βάζουν το ρημάδι το παπαρόβυσμα οι κατασκευαστές. Αυτοί ξέρουν, εμείς τους κλάνουμε...:138:

Reaction score
29.995

Για πόση διαφορά στην ακρίβεια μιλάς ρε κώστα?
Απο ρολόι σε ρολοι μιλάω.
Γιατί αυτά που εχω δει είναι αστεία.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

Προσωπικά έχω σαφέστατη εμπειρία από αντικατάσταση ρολογιού σε συσκευή, και η διαφορά δεν ήταν καλωδίου, δεν ήταν ασήμαντη. έκανε ΜΠΑΜ!
ακούς κσι τα κλόκ βρε μπαγάσα?
κολλήσεις ακούς??

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani