Western Digital TV HD Media Player

Reaction score
0
φιλε viardon, γραφω για το προβλημα που υπαρχει στα .mkv των 1080p και συγκεκριμενα η διακοπη του ηχου στις γρηγορες σκηνες.
μου ειχατε πει καποιοι οτι φταινε οι ελληνικοι υποτιτλοι αλλα δεν νομιζω να ειναι αυτο. μαλλον ειναι τα frames που ελεγε ενας αλλος φιλος. το θεμα ειναι οτι το εκανε και στο 2012 των 1080p σε γρηγορες σκηνες (και εχει ουκ ολιγες) οπως και στο gamer το οποιο και αυτο ειχε παρα πολυ καλη ποιοτητα.
συγκεκριμενα λοιπον ο ηχος κοβεται η ταχυτητα δειχνει προς στιγμη οτι μειωνεται και μολις τελειωσει η σκηνη επανερχοντε ολα (κυριως ο ηχος ειναι το προβλημα). ακομα και βγαζοντας τους υποτιτλους τελειως το προβλημα παρεμενε.
αν ολο αυτον τον καιρο βρεθηκε μια λυση θα ειμουν υποχρεος να την μαθω, αλλιως μιλαμε καθαρα για hardware προβλημα (εχω περασμενο το 1.03.01 απο την WD)..
Υπάρχει και το ενδεχόμενο κακού encoding.
Τόσοι και τόσοι κυκλοφορούν εκεί έξω και αρκετοί δε κάνουν καλή δουλειά.
Γιαυτό να προτιμάς γνωστά δοκιμασμένα release groups.

Είχα αντιμετώπισει μεγάλο πρόβλημα στο terminator salvation. Κολλούσε απο τα opening credits.
Το 2012 και το gamer δεν είχα το χρόνο να τα δώ ακόμη.
Αλλά πάντα παίζει ρόλο ποιά "έκδοση" της ταινίας διαθέτεις.

Στην αρχή νόμιζα οτι φταίνε καθαρά οι έντονες σκηνές με δράση αλλά έχει τύχει να κολλήσει και σε σκηνή σταθερή χωρίς ήχο ή υπότιτλους....go figure :139:

Λύση σίγουρη δεν υπάρχει.
Το μηχάνημα σχεδιάστηκε να καλύπτει κάποιες παραμέτρους.
Απο τη στιγμή που ένα encoding τις πληρεί τότε δεν έχεις πρόβλημα.

Αλλά είναι στράβωμα να οργανώνεις movie night και να γίνεσαι ρόμπα απο το "θαυματουργό" κουτάκι.

Η λύση με τη μετατροπή ήχου είναι μία καλή περίπτωση αρκεί να διαθέτεις το χρόνο. Δε παίρνει πολύ αλλα προσωπικά προτιμώ να κολλήσει κανα 2 φορές παρά να μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία.

Reaction score
108
Το Terminator salvation 1080p και το 2012, 1080p δεν μου έχουν κολλήσει καθόλου και παίζουν γενικά άψογα όλα τα 1080p που έχω παρακολουθήσει. Βέβαια έχω μετατρέψει τον ήχο DTS σε AC3 καθώς στο δωμάτιο που έχω το Media player δεν έχω αποκωδικοποϊητή DTS και ακούω τον ήχο δικάναλα από έναν ενισχυτή που έχω συνδέσει πάνω στην τηλεόραση. Κατά την μετατροπή βέβαια διατηρώ τον ήχο DTS καθώς αρχειοθετώ τις ταινίες για μελλοντική χρήση. Η όλη διαδικασία μετατροπής είναι κάνα τεταρτάκι με ένα σύγχρονο PC και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.
Οπότε μάλλον το πρόβλημα λύνεται με την μετατροπή του ήχου σε AC3 και δεν πιστεύω να έχουν καμία σχέση με το κόλλημα οι υπότιτλοι.

:123:

Reaction score
0
Δεν είναι θέμα το 720p ή το 1080p
Κυκλοφορούν πολλές εκδόσεις και σε 720p και σε 1080p απο διαφορετικά group που το καθένα έχει κάνει το δικό του encoding.
Απο κάποιο release group μπορεί να παίζει κανονικά και απο κάποιο άλλο όχι και τα 2 να είναι 1080p.
Αν έχεις παρατηρήσει οτι με μετατροπή ήχου λύνεται το πρόβλημα τότε μια χαρά.
Για τους υπότιτλους που αναφέρω όταν κόμπιαζε η ταινία χανόταν ο ήχος τους απενεργοποιούσα και έστρωνε μετά απο 3-4 sec.
Τί να πώ μπορεί να είναι ένας συνδιασμός όλων.
Πάντως οι απαιτήσεις που έχουν οι ελληνικοί υπότιτλοι για να τους κάνει render το μηχάνημα είναι ένα θέμα που είχε απασχολήσει και τους τεχνικούς σε προηγούμενες εκδόσεις.

Reaction score
0
Σας ευχαριστω ολους για τις αμεσες απαντησεις..
Οντως φιλε ειναι "ηττα" να κανεις movie night και να κολλαει ετσι!
Επεσες μεσα, γιατι σε ταινιες σαν και αυτην θα καλεσεις την παρεα (mainstream!).. (τουλαχιστον ας υπηρχαν bluray να τα δουμε εκει αλλα ουτε και αυτα υπαρχουν)

Το πιο λογικο τελικα ειναι να οφειλεται στο dts.
Το κακο στην περιπτωση μας ειναι οτι οι πιο πολλοι τιτλοι ειναι σε dts. Εγω παντως σε ταινιες σαν και αυτες θα κανω την μετατροπη σε ac3 οπως ειπατε γιατι στις σκηνες που αξιζει η ταινια δεν λεει να σου κολλαει..
Παντως απο release groups πιστευω οτι κατεβαζω νορμαλ.
Με μια ματια σε καποια βλεπω τους METIS, CULTHD, WIKI, DIMENSION, AVCHD, SINNERS.. Το 2012 πρεπει να το ειδα απο CHD.

Reaction score
0
Σας ευχαριστω ολους για τις αμεσες απαντησεις..
Οντως φιλε ειναι "ηττα" να κανεις movie night και να κολλαει ετσι!
Επεσες μεσα, γιατι σε ταινιες σαν και αυτην θα καλεσεις την παρεα (mainstream!).. (τουλαχιστον ας υπηρχαν bluray να τα δουμε εκει αλλα ουτε και αυτα υπαρχουν)

Το πιο λογικο τελικα ειναι να οφειλεται στο dts.
Το κακο στην περιπτωση μας ειναι οτι οι πιο πολλοι τιτλοι ειναι σε dts. Εγω παντως σε ταινιες σαν και αυτες θα κανω την μετατροπη σε ac3 οπως ειπατε γιατι στις σκηνες που αξιζει η ταινια δεν λεει να σου κολλαει..
Παντως απο release groups πιστευω οτι νορμαλ.
Με μια ματια σε καποια βλεπω τους Το 2012 πρεπει να το ειδα απο CHD.
Ο "θείος" απο το Αμέρικα όντως έχει πολλά ονόματα

Reaction score
108
Σε METIS, WIKI, SINNERS που έχω παρακολουθήσει σίγουρα μετά από μετατροπή του DTS σε AC3 δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα κολλήματος και στις πιό γρήγορες σκηνές.

:108:

Reaction score
0
Εχετε να προτείνετε καποιο προγραμμα για την μετατροπή?

Για τον θείο από το Αμερικα εχω να πω οτι μακαρι να υπηρχε αφθονια τιτλων σε bluray και δεν νομιζω να ενοχλούσε κανεναν μας να νοικιάσουμε απο καποιο videoclub (να ειναι ομως καπου κοντα). Δεν θα σου φανει καθόλου αν νοικιασεις ενα δισκακι με 1.80 και 2 και 3 ακόμα euro αν ξερεις οτι θα το δεις στην καλυτερη ποιοτητα, χωρις κολλήματα, ερασιτεχνικούς υποτιτλους κτλ. Άρα δεν φταιει καποιος που κατεβαζει όταν ειναι ετσι η κατάσταση στην αγορα.

Reaction score
108
Προτιμώ να αγοράζω bluray πάρα να ενοικιάζω έστω και από Amazon χωρίς Ελληνικούς υπότιτλους για την συλλογή μου και δεν είμαι και φραγκάτος.

:105:

Reaction score
5
Απάντηση: Western Digital TV HD Media Player

Σε "δυσκολες" ματροσκες καντε την εξης δοκιμη.

Με το tsmuxer αλλαξτε την σε m2ts.

Με το Egreat το κολπο εχει πιασει σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις.Φαινεται πως αυτα τα μηχανακια χειριζονται καλυτερα αυτο το container.

To tsmuxer δεν κανει καμια μετατροπη σε εικονα η ηχο.Απλα αλλαζεις container.

Reaction score
0
Το να αγοραζεις bluray δεν βρισκω τον λογο. Δεν μας φτανει η συλλογη των dvd? :p
και για να δεις ενα εργο 2η φορα πρεπει ή να ειναι ταινιαρα ή περιεργο και να χρειαζεται 2η φορα για να το καταλαβεις..
χωρις πλακα καταλαβαινω οτι τα αγοραζεις για συλλογη και το γουσταρω και εγω αλλα λιγο το κοστος, λιγο το παρε δωσε μεσω νετ, λιγο το οτι δεν θα εχει καν υποτιτλους, πιστευω ειναι υπερβολη καπου..

ασχετο: αν μετατρεψεις το container σε m2ts νομιζω το παιζει και το ps3, ετσι δεν ειναι? (αν και δεν νομιζω να βλεπει εξωτερικους υποτιτλους σε .srt)..

παντως μερικες ταινιες του θειου σε m2ts ειναι σε πολυ καλη ποιοτητα και σε πολυ μικρο σχετικα μεγεθος και απορησα πως γινεται αυτο..

για mr.vox: διαβασα προηγουμενα σου post και βρηκα λεπτομερειες για την κωδικοποιηση και επισης τυχαια βρηκα και την ιστορια με το dvdclub (με κατι τετοια που παθαινεις που να πας να νοικιασεις τωρα :p). ελπιζω η ιστορια να εχει καλη καταληξη.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Western Digital TV HD Media Player

Σε "δυσκολες" ματροσκες καντε την εξης δοκιμη.

Με το tsmuxer αλλαξτε την σε m2ts.

Με το Egreat το κολπο εχει πιασει σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις.Φαινεται πως αυτα τα μηχανακια χειριζονται καλυτερα αυτο το container.

To tsmuxer δεν κανει καμια μετατροπη σε εικονα η ηχο.Απλα αλλαζεις container.
+1

Reaction score
0

Να ρωτήσω και γω κάτι που πιθανών να έχει ερωτηθεί αρκετές φορές αλλά δεν το έχω ψάξει.
Πως μπορώ να βλέπω στο μηχάνημα ,SRT Subs όταν οι φάκελοι είναι DVD (Audio TS,Video TS) όπως βλέπω και σε mkv,Avi κλπ απλά με ενα rename στο ίδιο όνομα με τον φάκελο.
Υπάρχει κάποιος τρόπος απλός ? η θέλει κάποιο ειδικό πρόγραμμα η μετατροπή ?
Ευχαριστώ .

Reaction score
3

Να ρωτήσω και γω κάτι που πιθανών να έχει ερωτηθεί αρκετές φορές αλλά δεν το έχω ψάξει.
Πως μπορώ να βλέπω στο μηχάνημα ,SRT Subs όταν οι φάκελοι είναι DVD (Audio TS,Video TS) όπως βλέπω και σε mkv,Avi κλπ απλά με ενα rename στο ίδιο όνομα με τον φάκελο.
Υπάρχει κάποιος τρόπος απλός ? η θέλει κάποιο ειδικό πρόγραμμα η μετατροπή ?
Ευχαριστώ .
Δοκίμασε το DVDfab ή το isobuster για μετατροπή του iso σε άλλο format, όπως mkv, και μετά mkvmerge για ενσωμ'ατωση του srt στο mkv

Reaction score
0

Μάλιστα, δηλαδή θέλει μόνο μετατροπή για να παίξει subs ενα εργο σε Iso έτσι ? σαν να λέμε hardsubs διαδικασία ...
Δεν ήθελα να κάνω μετατροπές στα DVD ,γιατί είναι πολλά που είναι η ποιοτητα κακή έτσι και αλλιώς και δεν θέλω να έχω και άλλες απώλειες,έλεγα μήπως γίνεται κάτι πιο εύκολο στο WD όπως η μετατροπή των SRT σε κάpoio άλλο format που να μπαίνει επάνω στο DVD (η σε κάποιους φακέλους μέσα του) και με κάποιο τρόπο και να το διαβάζει :122:

Reaction score
0

Αγορασα σημερα το 2nd gen, αλλα απογοητευτητα που δεν υποστηριζει το zooming του egreat. Δλδ να κανει zoom in/out κατα 1% και οχι τοσο πολυ! Γιατι στις περισσοτερες ταινιες για να μη κοβει καθολου τις μειωνα στο 96%, ενω τωρα με το wd δε μπορω τοσο λιγο και υποχρεωτικα πρεπει να δω τη ταινια κομμενη!

Το αγορασα για τη κοπελα μου που εχει μια crt 21 πρεπει να ειναι ιντσες και εκει κοβει ακομα περισσοτερο την ταινια! Ειναι πολυ ενοχλητικο. Απο firmware μεχρι στιγμης δε κυκλοφορησαν κατι. Ξερει κανεις αν υπαρχει καποιο custom firmware που να βελτιωνει το zooming; Ειναι απαραδεκτο, και απορω που κανεις δε το εχει αναφερει..

Reaction score
0

Ρε μαγκες ξερετε κατι σχετικο ή οχι; Μονο σε αυτον τον player δε κανει καλο zooming; Πειτε λιγο γιατι θα τρελαθω!

Reaction score
0

καλησπερα. θελω επιγοντως βοηθεια!! αγορασα χτες αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303980&u=WESTERN-DIGITAL-WDAVP00BE-TV-HD-MEDIA-PLAYER. Θελω αν μπορει καποιος να μου εξηγησει ποιες ειναι οι ρυθμισεις που πρεπει να κανω... παιζω ταινια .mkv ειτε 720p ειτε 1080p και μου την ψιλο κολλαει που και που αλλα επισης δεν ακουω καθολου ηχο... τι πρεπει να κανω? βοηθηστε please.... Ευχαριστω!!

Επισης να σας πω οτι το συνδεω σε αυτη την τηλεοραση http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=108821

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.656

Αν η ταινία είναι dts, δεν μπορεί να βγάλει ήχο η τηλεόραση.

Πρέπει να ενωθεί με ενισχυτή που αποκωδικοποιεί τον ήχο dts.

Αν αγόραζες το πιο ακριβό μοντέλο, δεν θα είχες τέτοιο πρόβλημα.

Reaction score
0

και τι μπορω να κανω στην προκειμενη περιπτωση?? στην χειροτερη εχεις ιδεα αν μπορω να τους το γυρισω και να παρω το πιο ακριβο??απο e-shop το πηρα!

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.656

Προσπάθησε να το αλλάξεις, έτσι κι αλλιώς ακριβότερο θα πάρεις.

Άλλη λύση είναι να μετατρέψεις τον ήχο dts σε ac3 με πρόγραμμα,

αλλά κάποια στιγμή θα σε κουράσει αυτό!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515