WIIM PRO+

Reaction score
433
πω πω τι vfm ειναι αυτο το su!!!
εχει κάποια εφαρμογη όπως εχει το wiim για να το κοντρολάρεις?

Reaction score
2.120
πω πω τι vfm ειναι αυτο το su!!!
εχει κάποια εφαρμογη όπως εχει το wiim για να το κοντρολάρεις?
Δε ξερω για τη λειτουργικοτητα μπορεις να το ψαξεις, απλως μετρησεις και υποκειμενικες εντυπωσεις ταυτιζονται στο οτι ειναι πολυ καλο dac.

Reaction score
433
Θα προχωρήσω στον συνδυασμό που προτάθηκε wiim pro για streamer smsl su-1 dac για να δούμε...

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.782
Ένα εξωτερικό τροφοδοτικό όπως το iPower2 / iPower X , θα αντικαταστήσει το απλό «πακάκι» που έρχεται (και υποβαθμίζει την απόδοση) με το Wiim και θα αναδείξει τις ηχητικές δυνατότητες του εξωτερικού DAC.

Αλλιώς θα έχετε μέρος της απόδοσης τους
Το iPower X 5V έχει καλύτερες μετρήσεις απο τον κάτωθι πίνακα

IMG_3175.jpeg

Reaction score
433
το wiim εχει usb c.

Αν τελικα προχωρήσω στην combo λυση wiim pro streamer και smsl su-1 για dac περα απο την λυση και αναβαθμιση που θα εχω στην διαχείρηση ροων και αναπαραγωγή flac αρχείων που τωρα δεν εχω, ουσιαστικη αναβαθμιση στο ηχητικο αποτελεσμα θα εχω σε σχέση με το εσωτερικο dac του marantz 6006 θα εχω ή θα δώσω +250 ευρω απλα για μια πλατφορμα ροων και μπορει να βάλω και εξτρα θορυβο στα ηχεια μου απο την προσθηκη των συσκευων?

Reaction score
433
το ifi ipower 2 εχει ανταπτορες usb c/micro .

Kaι συνεχεια του προηγουμενου ερωτηματος μηπως θα χρειαστω και αναβαθμιση τροφοδοτικου για να δω ουσιαστικη διαφορά δλδ παμε στα 330 και βλέπουμε?

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.034
Αν τελικα προχωρήσω στην combo λυση wiim pro streamer και smsl su-1 για dac περα απο την λυση και αναβαθμιση που θα εχω στην διαχείρηση ροων και αναπαραγωγή flac αρχείων που τωρα δεν εχω, ουσιαστικη αναβαθμιση στο ηχητικο αποτελεσμα θα εχω σε σχέση με το εσωτερικο dac του marantz 6006 θα εχω ή θα δώσω +250 ευρω απλα για μια πλατφορμα ροων και μπορει να βάλω και εξτρα θορυβο στα ηχεια μου απο την προσθηκη των συσκευων?
Αρχικά πρέπει να τα διαχωρίσεις στο μυαλό σου.

Θα δώσεις (χοντρικά) 180€ για ένα streamer και 80€ για ένα DAC, που θα αντικαταστήσει το DAC του Marantz.

Όσον αφορά το DAC και τα 80€ του και αν αυτά μπορούν να σου δώσουν καλύτερο ήχο, δύσκολο να απαντηθεί. Η μόνη αναφορά που βρίσκω είναι σε αυτό το thread όπου κάποιος λέει έχει δοκιμάσει διάφορα εξωτερικά DACs και όλα παίζουν καλύτερα από το εσωτερικό. Αν εσένα δεν σου ακούγεται καλύτερα, θα έχεις δώσει "τζάμπα" 80€ και αν το βάλεις αγγελία και το πουλήσεις 50-60€, θα έχεις χάσει 20-30€. Σιγά τα ωά.

Όσον αφορά τον streamer, θα τον πάρεις (και θα δώσεις 180€) για να έχεις έναν σύγχρονο streamer με πολλές δυνατότητες, όχι για να έχεις καλύτερο ήχο. Δεν μας έχεις πει ποια είναι η πηγή σου αυτή τη στιγμή, αλλά αν είναι π.χ. ένα PC, μια χαρά θα μπορείς να στείλεις FLAC στο SMSL, δεν χρειάζεσαι το Wiim. Οπότε ξαναλέω, το Wiim θα το αγοράσεις για την ευκολία χρήσης, όχι για τον ήχο. Άρα με αυτή την έννοια, μπορείς εξαρχής να αξιολογήσεις αν για σένα αυτή η ευκολία αξίζει 180€ ή όχι, δεν θα βρεθείς προ εκπλήξεως.

Άρα, συμπερασματικά, θα πάρεις ένα ρίσκο 20-30€ και μέχρι εκεί. Αποφασίζεις και πράττεις αναλόγως.

Reaction score
433
Λοιπον εχω :
xtz 99.26 Μπροστα , spirit 8 xtz κεντρικο , dali concept 1 πλαινα, xtz s2 atmoshrere πανω απο τα κεντρικα και ενα ακομα dali center κατω απο κεντρικο συνδεμενο ως surround.
Εχω τον sr 6006 , σε αυτό το dac αναφερομαι vs εξωτερικού , εχω βάλει τελικό τον xtz edge a2-300 στα μπροστινα.

Tωρα στριμαρω απο αυτο με rca στην aux του 6006
Υπαρχει και αυτο το mini pc που οποτε το εχω παιξει , αλλα πρεπει να εχω την τηλεοραση ανοικτη , διαφορετικα πρεπει να κουμπωσω οθονη φορητη που δεν εχω , εχω σαφως καλυτερο ηχο , μεσω της hdmi μεταξυ mini pc και ενισχυτη απο το blitzwolf οπότε δεν το πολυκανω χρηση.

Μήπως απλα να πάρω μια οθονη να την κουμπωσω στο πισι και να στριμαρω απο εκει? αλλα θα πρεπει να πηγαινω στην οθονη οταν θα θελω να περιηγηθω συν τον χωρο που θα πιασει η οθονη διπλα απο το πισι.

Την προσθηκη wiim pro την αναφερω για streamer συνδυαστικα με το εξωτερικο dac που αναφερθηκε το smsl

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.034
Tωρα στριμαρω απο αυτο με rca στην aux του 6006
Υπαρχει και αυτο το mini pc που οποτε το εχω παιξει , αλλα πρεπει να εχω την τηλεοραση ανοικτη , διαφορετικα πρεπει να κουμπωσω οθονη φορητη που δεν εχω , εχω σαφως καλυτερο ηχο , μεσω της hdmi μεταξυ mini pc και ενισχυτη απο το blitzwolf οπότε δεν το πολυκανω χρηση.

Μήπως απλα να πάρω μια οθονη να την κουμπωσω στο πισι και να στριμαρω απο εκει? αλλα θα πρεπει να πηγαινω στην οθονη οταν θα θελω να περιηγηθω συν τον χωρο που θα πιασει η οθονη διπλα απο το πισι.
Ώπα, ώπα. Αν τώρα στριμάρεις με αυτό το Bluetooth πραγματάκι, τότε είμαστε πολύ μακριά από το να σε απασχολεί το Marantz DAC vs External DAC.

Γιατί αυτή τη στιγμή στριμάρεις αφενός μέσω Bluetooth (λιγότερο ή περισσότερο lossy, ανάλογα και το codec) και αφετέρου χρησιμοποιείς το DAC του Bluetooth δέκτη, όχι του Marantz (αφού το συνδέεις στο Aux και όχι ψηφιακά).

Οπότε η πρώτη και σιγουρότερη κίνηση για να βελτιώσεις την ποιότητα είναι να καταργήσεις τον BT δέκτη (όπως έχεις δει και μόνος σου αφού λες το PC παίζει καλύτερα).

Για τα προβλήματα του PC που αναφέρεις, υπάρχουν λύσεις. Αν εγκαταστήσεις κάτι σαν Moode, Volumio κλπ. μπορείς να το χειρίζεσαι από το κινητό ή κάποιο tablet και να στριμάρεις από εκεί. Το αν θα σε καλύψει εξαρτάται από το ποιες εφαρμογές θες να χρησιμοποιείς (μόνο τοπικά αρχεία; Spotify; Tidal; κλπ.) και πως. Π.χ. θες να μπορείς οπωσδήποτε να χρησιμοποιείς τη native εφαρμογή του Tidal ή είσαι ΟΚ να το κάνεις μέσω άλλης εφαρμογής;

Η λύση του Wiim θα κάνει όλα τα παραπάνω και θα τα κάνει εύκολα και σίγουρα, οπότε αν δεν θες να ασχοληθείς, είναι μια χαρά. Και θα αποφύγεις και το DAC του BT δέκτη που θα είναι κι αυτό βελτίωση, καθώς είμαι σίγουρος πως είτε το DAC του Marantz είτε του Wiim (ακόμα και αν δεν αγοράσεις το SMSL δηλαδή) θα είναι καλύτερο.

Reaction score
2.120
Επειδη τα ηχεια ειναι διαφορετικα μεταξυ τους , οταν ακους μουσικη χρησιμοποιεις ως προενισχυτη σε stereo mode τον sr6006 και στελνεις στον δικαναλο τελικο xtz edge a2-300 για να παιξει με τα xtz 99.26 σωστα? Τα υπολοιπα ηχεια ειναι για τανιες κλπ?

wiim pro --> (coax in or optical in) su 1 --> rca in στον sr6006 --> xtz edge --> xtz 99.26

Αυτη ειναι η καλυτερη και ευκολοτερη λυση για ακροαση σε στερεο.

Last edited:

Reaction score
2.120
Χρησιμοποιησε το connect ειτε στο spotify ειτε στο tidal app στο κινητο σου (πολυ καλυτερο απο το spotify σε ποιοτητα ηχου) για να συνδεθεις στο streamer. Οχι bluetooth οχι airplay.

Last edited:

Reaction score
433
Το
Επειδη τα ηχεια ειναι διαφορετικα μεταξυ τους , οταν ακους μουσικη χρησιμοποιεις ως προενισχυτη σε stereo mode τον sr6006 και στελνεις στον δικαναλο τελικο xtz edge a2-300 για να παιξει με τα xtz 99.26 σωστα? Τα υπολοιπα ηχεια ειναι για τανιες κλπ?

wiim pro --> (coax in or optical in) su 1 --> rca in στον sr6006 --> xtz edge --> xtz 99.26

Αυτη ειναι η καλυτερη και ευκολοτερη λυση για ακροαση σε στερεο.
o δικαναλος εχει πανω του μπροστα και συνδεεται στην preout του avr , οταν ακουω ειτε μουσικη ειτε ταινιες παιζουν ολα ταυτοχρονα απλα καλυτερα και ξεκουραστα για τον 6006 αφου ξεφορτωνεται τα μπροστινα.

Τα dac ειτε εσωτερικο ειτε εξωτερικο εχουν νοημα μόνο για στερεο αναπαραγωγη? δλδ οτι βελτιωση βλεπεις αφορα αποκλειστικα τα 2 ηχεια?

Reaction score
2.120
Το

o δικαναλος εχει πανω του μπροστα και συνδεεται στην preout του avr , οταν ακουω ειτε μουσικη ειτε ταινιες παιζουν ολα ταυτοχρονα απλα καλυτερα και ξεκουραστα για τον 6006 αφου ξεφορτωνεται τα μπροστινα.

Τα dac ειτε εσωτερικο ειτε εξωτερικο εχουν νοημα μόνο για στερεο αναπαραγωγη? δλδ οτι βελτιωση βλεπεις αφορα αποκλειστικα τα 2 ηχεια?
Δεν εχω εμπειρια σε πολυκαναλο δεν εχω ασχοληθει. Ομως γενικως κακως παιζουν ολα μαζι, ειδικα χωρις σαμπ, με διαφορετικη τονικοτητα - αλλα ηχεια. Επισης υπαρχουν πολυκαναλα dac.

Για μενα πρεπει να παιζει σε στερεο ολη η αλυσιδα που σου περιεγραψα πιο πανω . Τωρα ο ενισχυτης σου λειτουργει ως προενισχυτης για δυο καναλια και ολοκληρωμενος για τα υπολοιπα. Γενικως ενα μπερδεμα.

Reaction score
433
υπαρχει sub ξεχασα να το αναφερω jbl 12αρι. Πιστεψε με η διαφορα οταν κουμπωσε ο τελικος ηταν τεραστια! Πρωτη φορα ακουσα τα 99.26 όπως επρεπε και ταυτοχρονα κουνηθηκε και ολο το υπολοιπο συστημα που βογκουσε μονο με τον πολυκαναλο

Reaction score
2.120
υπαρχει sub ξεχασα να το αναφερω jbl 12αρι. Πιστεψε με η διαφορα οταν κουμπωσε ο τελικος ηταν τεραστια! Πρωτη φορα ακουσα τα 99.26 όπως επρεπε και ταυτοχρονα κουνηθηκε και ολο το υπολοιπο συστημα που βογκουσε μονο με τον πολυκαναλο
Γι' αυτο απομονωσα τα καλα κομματια. αν λειτουργει μονο ως προ στερεο (αν γινεται δε ξερω) ο sr 6006 θα δωσει καλυτερο σημα στον τελικο σου που ειναι στερεο και θα οδηγησει ωραια τα σχετικα δυσκολα xtz. Το θεμα ειναι οτι τωρα με το σαμπ θα μπορουσες να το ενσωματωσεις σωστα με ενα high pass filter και να κανεις και μια ισοσταθμιση αλλα δεν ξερω πως γινεται αυτο. Ας βοηθησει καποιος αλλος.

Αν θελεις να ακους σε στερεο παντως η αλυσιδα που προτεινα θα σου δωσει τον πιο καθαρο ηχο. Τα υπολοιπα αστα. Το sub αξιζει να το ενσωματωσεις στο στερεο.

Last edited:

Reaction score
433
Εβγαλα το blitz wolf έβαλα το mibox 4 στην θέση του και στριμαρω από το κινητό με Spotify Connect και κουμπωμένο το Box με hdmi στον ενισχυτή. Αισθητή η διαφορά γέμισε ο χώρος.
Μάλλον αναβάλλεται η αγορά αλλου στριμερ και επιτέλους βρήκε θέση το mibox που το είχα ξεχασμένο.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.034
Εβγαλα το blitz wolf έβαλα το mibox 4 στην θέση του και στριμαρω από το κινητό με Spotify Connect και κουμπωμένο το Box με hdmi στον ενισχυτή. Αισθητή η διαφορά γέμισε ο χώρος.
Μάλλον αναβάλλεται η αγορά αλλού στριμερ
Χαχα, ένα ένα μας τα λες 😛

Γιατί χρησιμοποιούσες Bluetooth αφού είχες το Mi Box;
Κι εγώ Mi Box χρησιμοποιώ για streamer, μια χαρά είναι. Και Spotify Connect και Chromecast και οπτική έξοδο, μια χαρά.

Οπότε όπως λες, μείνε έτσι προς το παρόν και μετά από κάποιον καιρό αααααν κάτι δεν σε βολεύει ή δεν σου αρέσει, τα ξαναλέμε.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.743
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88