Windows 10

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Το link που έβαλες από το Windowscentral αναφέρεται στην απόσυρση του update που έγινε πριν 20 μέρες.
Την Πεμπτη κατέβασα το νέο Window media creation tool κι αυτό μου έφερε την έκδοση 10586.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.195
Το media creation tool που χρησιμοποίησα το κατέβασα λίγο πριν προσπαθήσω το απόγευμα του Σαββάτου.

Τελικά έκανα την αναβάθμιση με "παλιό" media creation tool, αυτό που υπήρχε στις αρχές Νοεμβρίου.

Capture.JPG

Reaction score
3.085
Χρησιμοποίησα το Windows media creation tool για να κάνω upgrade στο τελευταίο build αλλά μετά από ένα μισάωρο κατέβασμα και αναβάθμιση το build παρέμεινε το ίδιο. Άρα και η έκδοση που υπήρχε για download μέσω του tool ήταν η παλιά.
Όπως είχα γράψει πριν λίγες μέρες (έχοντας την απορία αν αυτό που κατέβασα ήταν η νέα ή η παλιά έκδοση των 10):
Μόλις κατέβασα ένα ISO File των Windows 10 σε ένα USB stick με τη βοήθεια του εργαλείου MediaCreationTool.exe....
....αποδείχτηκε ότι αυτό που κατέβασα ήταν όντως η νεότερη έκδοση.

Βέβαια, κι εγώ ως "εργαλείο" χρησιμοποίησα το παλιότερο Media Creation Tool, αλλά αυτό που κατέβασα ήταν η νέα έκδοση.

Και μια επιπλέον απορία. Όταν προσπαθώ να απελευθερώσω χώρο στο δίσκο συστήματος, σβήνοντας όλα τα Temporary files μέσω του μενού των Settings, συμβαίνει το εξής:

Α. Η πρώτη εικόνα είναι η εικόνα των Settings, στην περιοχή Storage -> C:/ -> TEMPORARY FILES, όπου πρώτη επιλογή για να σβήσει ο χρήστης κάτι είναι η πρώτη πάνω-πάνω, που ονομάζεται (κι αυτή) Temporary files.

win10_settings.jpg

B. Όταν κάνεις κλικ πάνω στο σκιασμένο γκρι "Delete temporary files", εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο, που σε ρωτάει αν είσαι σίγουρος γι αυτό:

win10_settings2.jpg

Γ. Αν κάνεις κλικ πάνω του (στο "Yes, I' m sure"), τότε εξαφανίζεται το αναδυθέν παράθυρο και η περιοχή "Delete temporary files" γίνεται θολή, ενώ στην οθόνη διαβάζεις ότι σβήνονται τα προσωρινά αρχεία και σε καλεί να επιστρέψεις μετά από λίγο να δεις τα αποτελέσματα:

win10_settings3.jpg

Όσες φορές κι αν επανέλαβα τη διαδικασία, όσο κι αν περίμενα, δεν είχα κανένα απολύτως αποτέλεσμα!

Τί μπορεί να συμβαίνει;
-

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.195
Παναγιώτη, καλημέρα.

Δοκίμασε να το κάνεις και μέσω του Windows Explorer με δεξί κλικ πάνω στο σκληρό και μετά Properties.
Disk Cleanup και μετά Clean up system files όπου θα επιλέξεις τι θες να σβήσει.

Θεωρητικά είναι το ίδιο πράγμα μέσω διαφορετικών οδών, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

1.JPG
2.JPG

Reaction score
3.085
Παναγιώτη, καλημέρα.

Δοκίμασε να το κάνεις και μέσω του Windows Explorer με δεξί κλικ πάνω στο σκληρό και μετά Properties.
Disk Cleanup και μετά Clean up system files όπου θα επιλέξεις τι θες να σβήσει.

Θεωρητικά είναι το ίδιο πράγμα μέσω διαφορετικών οδών, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
Καλημέρα, Αλέξανδρε κι ευχαριστώ.

Τη μέθοδο την έχω δοκιμάσει ξανά, δεν έχεις άδικο. Εν τούτοις κι αυτή δεν προσφέρει πολλά πράγματα, αφού τα πραγματικά μεγάλα μεγέθη των "προσωρινών" αρχείων που πρέπει να σβηστούν, σπανίως τα εμφανίζει στις επιλογές του clean-up, και όχι με τα μεγέθη που εμφανίζονται στα Settings (κάποια GB δηλαδή, και όχι μηδαμινά μεγέθη της τάξης KB ή έστω κάποιων - λίγων - MB).

Για παράδειγμα, τη δοκίμασα ξανά μόλις πριν λίγο από τον υπολογιστή που γράφω. Σβήστηκαν πράγματι κάποια περιττά αρχεία και το μεγάλο μέγεθος των 3.23 GB της προηγούμενης κατάστασης, της οποίας την εικόνα είχα αναρτήσει στο προηγούμενο post μου, μειώθηκε στο 1.34 GB. Αλλά πριν αυτή την ενέργεια, έκανα μόνος μου κάποιο σβήσιμο, αφαιρώντας ολόκληρο το φάκελο με τα αρχεία της AMD, που είχαν κρατηθεί στο δίσκο από την προηγούμενη κάρτα γραφικών, και τα οποία ήταν άχρηστα πλέον, αφού η καινούργια μου κάρτα είναι της nVidia.

Επομένως, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσον η - σημαντική - μείωση των περίπου 2 GB, οφείλεται στο clean-up ή στο γεγονός ότι εγώ έσβησα ηθελημένα τα αρχεία της AMD, πριν το κάνω.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αυτή η εναλλακτική μέθοδος (εφ' όσον και όταν δουλέψει) δεν εξηγεί γιατί η κλασσική ενέργεια που επιλέγει λογικά ο μέσος χρήστης μέσω του Settings, δεν δουλεύει.
-

Reaction score
0
Φυσικά και γίνεται, και εγώ κλειδί των 7 το χρησιμοποιησα στα 10 και λειτουργούν άψογα εδω και μήνες..

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.195
Καλημέρα, Αλέξανδρε κι ευχαριστώ.

Τη μέθοδο την έχω δοκιμάσει ξανά, δεν έχεις άδικο. Εν τούτοις κι αυτή δεν προσφέρει πολλά πράγματα, αφού τα πραγματικά μεγάλα μεγέθη των "προσωρινών" αρχείων που πρέπει να σβηστούν, σπανίως τα εμφανίζει στις επιλογές του clean-up, και όχι με τα μεγέθη που εμφανίζονται στα Settings (κάποια GB δηλαδή, και όχι μηδαμινά μεγέθη της τάξης KB ή έστω κάποιων - λίγων - MB).

Για παράδειγμα, τη δοκίμασα ξανά μόλις πριν λίγο από τον υπολογιστή που γράφω. Σβήστηκαν πράγματι κάποια περιττά αρχεία και το μεγάλο μέγεθος των 3.23 GB της προηγούμενης κατάστασης, της οποίας την εικόνα είχα αναρτήσει στο προηγούμενο post μου, μειώθηκε στο 1.34 GB. Αλλά πριν αυτή την ενέργεια, έκανα μόνος μου κάποιο σβήσιμο, αφαιρώντας ολόκληρο το φάκελο με τα αρχεία της AMD, που είχαν κρατηθεί στο δίσκο από την προηγούμενη κάρτα γραφικών, και τα οποία ήταν άχρηστα πλέον, αφού η καινούργια μου κάρτα είναι της nVidia.

Επομένως, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσον η - σημαντική - μείωση των περίπου 2 GB, οφείλεται στο clean-up ή στο γεγονός ότι εγώ έσβησα ηθελημένα τα αρχεία της AMD, πριν το κάνω.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αυτή η εναλλακτική μέθοδος (εφ' όσον και όταν δουλέψει) δεν εξηγεί γιατί η κλασσική ενέργεια που επιλέγει λογικά ο μέσος χρήστης μέσω του Settings, δεν δουλεύει.
-
Παναγιώτη, εγώ χρησιμοποιώ για τέτοιες δουλειές το CCleaner, free εφαρμογή, πολύ αξιόπιστη, που σε συνδυασμό με το CCleaner Enhancer σου δίνει άφθονες δυνατότητες παραμετροποίησης.

Μετά υπάρχουν οι πιο εξελιγμένες και πολύπλοκες εφαρμογές που είναι μόνο για όσους έχουν όρεξη να ψάχνονται. Απ' όσες έχω δοκιμάσει, η πιο χρήσιμη είναι η Wise Care 365, την οποία τρέχω μία φορά στις 10 μέρες για καλύτερο καθάρισμα.

Capture.JPG

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.446
Μετά υπάρχουν οι πιο εξελιγμένες και πολύπλοκες εφαρμογές που είναι μόνο για όσους έχουν όρεξη να ψάχνονται. Απ' όσες έχω δοκιμάσει, η πιο χρήσιμη είναι η Wise Care 365, την οποία τρέχω μία φορά στις 10 μέρες για καλύτερο καθάρισμα.
δωρεαν το pro..
http://www.windowsdeal.com/w/wise-care-365-pro-discount-coupon/

Reaction score
3.085
Το κατέβασα. Ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω.

(Να ρωτήσω γιατί, μετά το κατέβασμα και την εγκατάσταση, εμφανίστηκε banner, που με προέτρεπε να αγοράσω - με έκπτωση - την έκδοση Pro? Να διευκρινίσω ότι δεν πρόλαβα ακριβώς να δω ποιά Pro εννοούσε, αλλά φευγαλέα είδα το banner και μου έκανε εντύπωση).

Edit:
Πρόκειται για προτροπή αγοράς του WiseCare365 Pro στο πάνω δεξί μέρος της σελίδας και δεν είναι ακριβώς banner. Ποιά έκδοση εννοεί με $20.95 δεν ξέρω. Ιδού:

wisecleaner.jpg

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.195
Το κατέβασα. Ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω.

(Να ρωτήσω γιατί, μετά το κατέβασμα και την εγκατάσταση, εμφανίστηκε banner, που με προέτρεπε να αγοράσω - με έκπτωση - την έκδοση Pro? Να διευκρινίσω ότι δεν πρόλαβα ακριβώς να δω ποιά Pro εννοούσε, αλλά φευγαλέα είδα το banner και μου έκανε εντύπωση).

Edit:
Πρόκειται για προτροπή αγοράς του WiseCare365 Pro στο πάνω δεξί μέρος της σελίδας και δεν είναι ακριβώς banner. Ποιά έκδοση εννοεί με $20.95 δεν ξέρω. Ιδού:

View attachment 54455
Η δωρεάν έκδοση της προσφοράς δεν δέχεται upgrades νεότερων εκδόσεων, όποτε αυτές βγουν. Πληρώνοντας αποκτάς το δικαίωμα αναβάθμισης.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.195
Σήμερα βγήκε ένα νέο update, το KB3124200, που ανέβασε το build των Windows από 10586.29 σε 10586.36.
Η μόνη πληροφορία που βρήκα ήταν αυτή:

• This update offers improved functionality for Windows 10 Version 1511.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.410
Απορία: Όσο "καθυστερούμε" την αναβάθμιση, τόσο πιο πρόσφατη έκδοση των Win10 θα εγκατασταθεί ή δεν έχει σημασία (= θα εγκατασταθεί η αρχική και θα "κουμπώσουν" οι επόμενες ως update);

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.272
Ναι αλλά πόσοι το σκέφτηκαν το x; :whistling:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.195
Απορία: Όσο "καθυστερούμε" την αναβάθμιση, τόσο πιο πρόσφατη έκδοση των Win10 θα εγκατασταθεί ή δεν έχει σημασία (= θα εγκατασταθεί η αρχική και θα "κουμπώσουν" οι επόμενες ως update);
Τα Cumulative Updates είναι πακέτα που περιλαμβάνουν όλα τα μεμονωμένα updates που βγήκαν από το προηγούμενο cumulative pack. Εμπειρικά ξέρω ότι είναι 2 με 3 ανά μήνα. Τώρα, το πώς θα συμπεριφερθεί το Windows Update των Windows 10 αν το έχουμε "παροπλίσει" για καιρό δεν ξέρω. Θα μας πει ο Γιώργος.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.786
Members
38.494