Xbox 360 Elite με hdmi και σκληρό δίσκο 120GB

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xbox 360 Elite με hdmi και σκληρό δίσκο 120GB

Οι Viera απ' ότι ξέρω υπερδειγματίζουν ότι τους δώσεις σε 1080p για να ξανακάνουν downscale στην ανάλυσή τους. Κολλιάτσου - Παγκράτι μέσω Λαμίας αλλά λένε ότι δουλεύει καλά.
Από εκεί και πέρα, οι τηλεοράσεις έχουν ανάλυση 1366x768 οπότε κάποιο scaling πάντα γίνεται, οι προβολείς όμως είναι εγγενώς 1280x720 οπότε αν τους δώσεις 720p δεν παρεμβάλλεται καθόλου ο scaler - αυτό εννοεί ο pseiras.
xaxaxaxaxaxaxaxa....... :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: .......εγώ κατάλαβα τι εννοεί ο pseiras.............απλώς σας λέω ότι με 700Ε έχω τέλεια ποιότητα εικόνας στα blu-ray(ταινίες).:happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: .................και ξαναλέω........άλλη φορά να προσέχετε τι αγοράζετε.........ρε pseira γιατί δεν πήρες τον χιλιάρη Panasonic?..........φτηνός είναι...........μόνο 4400 ζεστά ευρωπουλάκια......:happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:

Εντάξει κύριε συντονιστά?
Έτσι μπράβο :happy_8: ...........και κανονικά όλοι πρέπει να με αποκαλείτε με τον τίτλο μου........ "κύριε συντονιστά"...........μπουαχαχαχαχαχαχα :happy_7: :happy_7: :happy_7: :happy_7: :happy_7:

Reaction score
164
Βασικά έβαλα και την εικόνα του ps3 δίπλα σε αυτή του 360 που είχα δει πριν , για να συγκρίνει εύκολα όποιος δεν είναι φανατικός.
(όποιος δεν θέλει δεν πρόκειται να "δει" ούτε και με χίλιες λέξεις.)[/quote]
Εντάξει, κατάλαβα: Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα. Εγώ πλακέτες βλέπω. Γιατί η μία είναι μάπα και η άλλη state of the art, δεν το ξέρω. Προφανώς ούτε και εσύ.

Το θέμα είναι ξεκάθαρο και το 1080i δεν μεταφέρει 60 full frame όσο και να ψάχνεις, μόνο το 1080p.
Τόσο ξεκάθαρο, που δεν μου απάντησε κανένας...

Οι HD-DVD ταινίες πχ δεν είναι 720p native αλλά 1080i , οπότε το dowscalling θα γίνει ή από τον hardware scaller του 360 ή τον scaller της tv.
(μην νομίζεις ότι αυτός στο 360 είναι θαυματουργός ... όσοι έχετε 360 δοκιμάστε και με τους δυο τρόπους , λογικά δεν θα υπάρχουν σοβαρές διαφορές)
Φυσικά και δεν είναι θαυματουργός. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καλύτερος από τους scalers του κιλού που έχουν οι προβολείς και πολλές τηλεοράσεις. Το ίδιο πιστεύω θα ίσχυε και με του PS3, αν είχε.

Λάθος :mad_1: ............οι τηλεοράσεις Viera της Panasonic παίζουν τέλεια στα 1080i κι ας έχουν ανάλυση 1366*768(lcd) και 1024*768(plasma)..............................χάρη στον αλγόριθμο V-Real...............να προσέχετε τι αγοράζετε..................χεχεχεχεχε
Μιλάς για κάτι διαφορετικό: Οι τηλεοράσεις κάνουν είτε upscale στο 720p είτε downscale το 1080. Λογικό είναι το downscale να είναι καλύτερο.
Είναι βασικό να μπορείς να επιλέξεις ανάλυση από το player στην περίπτωση που ο scaler της τηλεόρασης ή του προβολέα δεν είναι καλός.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Xbox 360 Elite με hdmi και σκληρό δίσκο 120GB

Μιλάς για κάτι διαφορετικό: Οι τηλεοράσεις κάνουν είτε upscale στο 720p είτε downscale το 1080. Λογικό είναι το downscale να είναι καλύτερο.
Είναι βασικό να μπορείς να επιλέξεις ανάλυση από το player στην περίπτωση που ο scaler της τηλεόρασης ή του προβολέα δεν είναι καλός.
I didn't know. :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1:

Reaction score
0
Βασικά έχω διαβάσει ότι στο HD-dvd είναι σε μια μορφή 1080i/60 (χωρίς τα επαναλαμβανόμενα frames όμως) , αλλά ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποια διαφορά με το 1080p.
Εχω κανει 40 τεστ για να προβω στην δηλωση οτι μονο στην native παιρνεις την καλυτερη εικονα.
Εχω βαλει 1080p 1080i και δεν συγκρινεται με την εικονα απο htpc με 720p παντα στην ιδια ταινια.
Δεν ειμαι μονο εγω αλλα και ολος ο κοσμος που πιστευει το ιδιο.
Οι ταινίες BR δεν είναι native 720p όμως , οπότε σίγουρα θα τους γίνει downscale και η ποιότητα έχει σχέση με τον scaller που τις μετατρέπει σε 720p.
(το 360 έχει καλό, αλλά δεν παύει να είναι hardware scaller σε μηχάνημα 400 ευρώ)

Ισως πρέπει να περιγράψεις τι ακριβώς έκανες σε άλλο topic μήπως και σε βοηθήσει κάποιος , λογικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα από το downscalling.

Reaction score
0
Φυσικά και δεν είναι θαυματουργός. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καλύτερος από τους scalers του κιλού που έχουν οι προβολείς και πολλές τηλεοράσεις. Το ίδιο πιστεύω θα ίσχυε και με του PS3, αν είχε.
Αυτό δεν είναι απαραίτητο όμως. Κάνουν διάφοροι κρα (sic) για κάτι upscaling DVDp των 150-200 € που δεν νομίζω ότι κάνουν δουλειά, μια καλή τηλεόραση τα βάζει κάτω άνετα.

Από την άλλη η "απόσταση" από 1080i σε 768p είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι το 720p σε 768p - στη δεύτερη περίπτωση δηλαδή ο scaler δουλεύει "λιγότερο". Τί μετράει περισσότερο;

Reaction score
2
Βασικά έχω διαβάσει ότι στο HD-dvd είναι σε μια μορφή 1080i/60 (χωρίς τα επαναλαμβανόμενα frames όμως) , αλλά ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποια διαφορά με το 1080p.
Αυτό που έχεις διαβάσει είναι οτι κάποια HD-DVD players βγάζουν μέχρι 1080i. Η ταινίες μέσα στα δισκάκια είναι 1080p.

Reaction score
164
Από την άλλη η "απόσταση" από 1080i σε 768p είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι το 720p σε 768p - στη δεύτερη περίπτωση δηλαδή ο scaler δουλεύει "λιγότερο". Τί μετράει περισσότερο;
Για να ανέβεις από τα 720 στα 768 πρέπει να "προσθέσεις" πληροφορία. Για να κατέβεις από τα 1080 πρέπει να μειώσεις. Τι είναι πιο εύκολο;

Reaction score
0
Αυτό που έχεις διαβάσει είναι οτι κάποια HD-DVD players βγάζουν μέχρι 1080i. Η ταινίες μέσα στα δισκάκια είναι 1080p.
Edit: ίσως έχεις δίκιο, είχα μπερδευτεί λίγο με αυτό και νώμιζα ότι είχαν 60 μισά frames και flags για τα επαναλαμβανώμενα fields.... πάντως δεν έχει κάποια ουσιαστική σημασία.

http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc#Blu-ray_.2F_HD_DVD_comparison
Both HD DVD and Blu-ray Disc support the 24p (traditional movie) frame rate, but technical implementations of this mode are different between the formats. Blu-ray Disc supports 24p with its native timing, while HD DVD uses 60i timing for 24p (encoded progressively, replacing missing fields with "repeat field flags"). Decoders can ignore the “flags” to output 24p.[28] There is no impact on picture resolution or storage space as a result of this, as the HD DVD format uses the same video information—it simply adds notational overhead.

Reaction score
0
Για να ανέβεις από τα 720 στα 768 πρέπει να "προσθέσεις" πληροφορία. Για να κατέβεις από τα 1080 πρέπει να μειώσεις. Τι είναι πιο εύκολο;
Λογικό. :cool_4: Είχα μπερδευτεί με ένα thread στους προτζέκτορες που δεν είχα διαβάσει με όση προσοχή έπρεπε.

Reaction score
1
ρε Bliz , κάθεσαι και συγκρίνεις ανόμοια πράγματα ... Η μία mobo είναι φορτηγό και τα έχει όλα τακτοποιημένα και η άλλη mobo είναι fiat 500άρακι και παλεύουν μεταξύ τους οι συνδέσεις ( εδώ που τα λέμε με τις λίγες ηλεκτρονικές γνώσεις που έχω , μπορούσε να γίνει αρκετά καλύτερο , για να μην το πω πρόχειρο ... )

Unforgiven ελπίζω να σταματήσεις την αντιπαράθεση ...

Reaction score
14
Εχω κανει 40 τεστ για να προβω στην δηλωση οτι μονο στην native παιρνεις την καλυτερη εικονα.
Εχω βαλει 1080p 1080i και δεν συγκρινεται με την εικονα απο htpc με 720p παντα στην ιδια ταινια.
Δεν ειμαι μονο εγω αλλα και ολος ο κοσμος που πιστευει το ιδιο.

:cool_4: :cool_4: :cool_4: ακριβώς έτσι...
πολύ απογοήτευση το συγκεκριμένο θέμα..
Χωρίς λόγο...
Γιατί να μην βγάζει 720ρ?????

Reaction score
164
Unforgiven ελπίζω να σταματήσεις την αντιπαράθεση ...
Συγγνώμη. Μετά τις εμπεριστατωμένες, επιστημονικές αναλύσεις και των δύο σας, δεν έχω λόγια. Όντως με πείσατε. Η μία είναι φορτηγό και η άλλη φίατ και μάλιστα 500ράκι.
Τώρα που το λες, βλέπω μία σύνδεση που παλεύει με μία άλλη, στην πάνω δεξιά γωνία. Ελπίζω να υπάρχει και σε video γιατί θα πέσει χοντρή κλωτσοπατινάδα και είναι κρίμα να το χάσουμε. Μήπως το PS3 είναι πιο ήσυχο γιατί δεν πλακώνονται όλη την ώρα οι συνδέσεις;
Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Πάω να αγοράσω μερικά PS3 να ησυχάσει το κεφάλι μου. :bravo: :happy_4:

Reaction score
164
Blizard, περιμένω και το link με τις λίστες συμβατότητας. Εκτός αν μου αφαιρέσει πάλι τον λόγο ο Σχοινάς. Μήπως τη λίστα την κουβαλάει το φορτηγό PS3 και γι¨αυτό είναι μεγάλη; Πού να χωρέσουν τόσα παιχνίδια στο 500ράκι... :happy_5:

Reaction score
0
Blizard, περιμένω και το link με τις λίστες συμβατότητας. Εκτός αν μου αφαιρέσει πάλι τον λόγο ο Σχοινάς. Μήπως τη λίστα την κουβαλάει το φορτηγό PS3 και γι¨αυτό είναι μεγάλη; Πού να χωρέσουν τόσα παιχνίδια στο 500ράκι... :happy_5:
Κάτι τέτοιο ψάχνεις;

Σημείωση ότι πρόκειται για στατιστικά βασισμένα στο firmware 1.6 ενώ το 1.7 έφερε σημαντική βελτίωση.

Το επίσημο site εδώ.

Reaction score
5
Απλά σου ζήτησα να μου πεις γιατί το ένα είναι για γέλια και το άλλο κορυφή της τεχνολογίας. Πώς το κρίνεις αυτό;
Απλα βλεπει τους πυκνωτες και λεει ειναι παλιας τεχνολογιας... ρε τι του δινεις σημασια... ειναι για γελια οτι γραφει!!!
απο φωτος καταλαβε την υπεροχη το ατομο!!!!! :crazy_3:

Reaction score
5
Βασικά έβαλα και την εικόνα του ps3 δίπλα σε αυτή του 360 που είχα δει πριν , για να συγκρίνει εύκολα όποιος δεν είναι φανατικός.
Τι να δουμε ρε φιλε??? η τεχνολογια εχεις μαθει οτι φαινεται στο γυμνο ματι???
σε ποια σχολη στο μαθαν αυτο? στο ζεφυρι? :crazy_1:

ο φανατισμος σου πλεον σε εχει παει σε χωραφια που πετας την μια κοτσανα μετα την αλλη!!!

Reaction score
4
Γιαννη στις τηλεορασεις μην περιμενεις να δεις τις τρελλες διαφορες μεταξυ των 720p και 1080i και ετσι μην κρινουμε τοσο ευκολα τους scalers τους.
Οταν φτανουμε ομως τις 120'' ιντσες τοτε τα πραγματα ειναι διαφορετικα και εκει φαινεται ποια αναλυση σου δινει την καλυτερη ποιοτητα.
Αλλα για αυτο παιρνουμε προβολεις για να πηγαινουμε σε πολλες ιντσες.
Και εγω αμα κλεισω εντελως ζουμ και φτασω στις 60'' τοτε μια χαρα θα μου φαινεται αλλα δεν ειναι αυτο που θελουμε:cool_4:

Reaction score
5
ρε Bliz , κάθεσαι και συγκρίνεις ανόμοια πράγματα ... Η μία mobo είναι φορτηγό και τα έχει όλα τακτοποιημένα και η άλλη mobo είναι fiat 500άρακι και παλεύουν μεταξύ τους οι συνδέσεις ( εδώ που τα λέμε με τις λίγες ηλεκτρονικές γνώσεις που έχω , μπορούσε να γίνει αρκετά καλύτερο , για να μην το πω πρόχειρο ... )
το ΧΒΟΧ εχει μια ΜΟΒΟ απο PC με ενσωματωση διαφορων κοντρολερ και μνημων και το ps3 εχει δικη του σχεδιαση... η αρχιτεκτονικη του ΧΒΟΧ πρεπει να παραμενει συμβατη με windows μη ξεχνατε, οπως επισης και μια κονσολα πρεπει να ειναι φθηνη στην κατασκευη... οποτε αφου το υλικο (PC) υπαρχει τροποποιειται και χρησιμοποιειται στην κονσολα...

αν απο τους πυκνωτες (που ειναι το μονο που διαφερουν οι δυο mobo) καποιος λεει οτι ενα πραγμα ειναι καλυτερο απο ενα αλλο μονο ασχετο θα τον χαρακτηριζα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88