- Reaction score
- 142.448
Το high-end φταιει μονον λογω των επιλογων μας.Διοτι δεν ειναι ολα και παντοτε θεμα κοστους.Καποιες φορες ομως ειναι,διοτι απλα δεν μπορεις να τα εχεις φθηνοτερα.Αντε τωρα βρες ενα DP80 η ενα yamaha gt2000,kenwood kd990...................!!!!!Το DACT το πἠρα απὀ τον Χἀιτα (Nexus) ὀταν πρωτοβγἠκε.
Aντικατἐστησε το Klyne 7P και το ἰδιο αντικαταστἀθηκε απὀ το Goldmund PH2.
(γιἀ να μη χαλἀσει η πατροπαρἀδοτη μαγειρἰτσα) ...
ακολοὐθησαν καμιἀ δεκαριἀ αντικαταστἀσεις των αντικαταστἀσεων
(μἐχρι να ζαλιστὠ απὀ τους ἰδιους κὐκλους που ἐγιναν δεκἀδες φορἐς και να θἐσω κἀτω απὀ τον παραδοσιακὀ γεροπλἀτανο) ...
προκειμἐνου να καταλἀβω τἰ μαλακἰα ἐκανα!
Την ἰδια περἰοδο εγκεφαλικοὐ μαλφἀνξιον, αντικατἐστησα το Denon DP-80/SME IV με το Symphonic Line RG6.
Το βραβεἰο μοιρἀζεται ισὀποσα, καθὀτι ἰδιας βαρὐτητας οι δὐο εγκεφαλικἐς κλανιἐς χαϊεντἰλας.
Εγώ δε παρεξηγώ. Λέγε. Μιλαααααατα υπολοιπα 1-2 phono που χρησιμοποιω προτιμω να μην τα αναφερω προς αποφυγην οποιας δηποτε πιθανης παρεξηγησης
Ξαναγόρασέ το, πουλιέται ακόμα, τουλάχιστο το μοτέρ, για τον βραχίονα ......αντικατἐστησα το Denon DP-80/SME IV με το Symphonic Line RG6.
Το βραβεἰο μοιρἀζεται ισὀποσα, καθὀτι ἰδιας βαρὐτητας οι δὐο εγκεφαλικἐς κλανιἐς χαϊεντἰλας.
Για πες μας...Και μην φοβάσαι, ότι πεις δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου...Το high-end φταιει μονον λογω των επιλογων μας.Διοτι δεν ειναι ολα και παντοτε θεμα κοστους.Καποιες φορες ομως ειναι,διοτι απλα δεν μπορεις να τα εχεις φθηνοτερα.Αντε τωρα βρες ενα DP80 η ενα yamaha gt2000,kenwood kd990...................!!!!!
Και σαν απαντηση και στον φιλο kostas πιο πανω,ενα απο τα phono που χρησιμοποιω εχει κοστος 170 ευρω (συν 20-30 ευρω μικροβελτιωσεις που εκανα).Για τα υπολοιπα 1-2 phono που χρησιμοποιω προτιμω να μην τα αναφερω προς αποφυγην οποιας δηποτε πιθανης παρεξηγησης.
Καρντάση έχεις δει σκέτο κύκλωμα να παίζει μόνο του;Θεωρώ πλεονέκτημα τα smd στο dact, και οι χαμηλές τιμές θορύβου και παραμόρφωσης δείχνουν την αξία αυτών των υλικών.
Μετά το dact δε βλέπω λόγο ενασχόλησης, εκτός (επαναλαμβάνομαι) αν μιλάμε για ψηφιακή Ρία, που έχει εγγενή αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα, και μπορεί να συνδυαστεί με DSP ισοσταθμισης.
Συμφωνώ , δεν εννόησα ότι η dact είναι το τέλος του αναλογικού δρόμου ,όσον αφορά τους phono pro.H αξία της απλά επιβεβαιώνεται στα αυτιά μου κάθε μέρα με το να μην ψάχνω κάτι καλύτερο.Χωρις να εχω προθεση να την υποτιμησω , imo η dact δειχνει οχι τοσο την "παλαιοτητα" της συγκριτικα με πιο νεες η αν προτιματε καλυτερες σχεδιασεις,αλλα τα ορια της.
Το ίδιο πίστευε και ο Λαζάρου, όποιος θυμάται το τροφοδοτικό της κατασκευής του ήταν πολύ μεγαλύτερου μεγέθους του phono stage. Μπορεί και δεκαπλάσιο μέγεθος!...Το τροφοδοτικό είναι crucial σε τέτοια υλοποίηση.
Νομίζω πάντως πως οι υπερβολές του χάιτα (αν δε κάνω λάθος 1 κιλοβάτ μετασχηματιστές...) δεν έχουν νόημα...
Πόσο κοστίζει σήμερα, δε μπορώ να το βρω στο site τους....Πιστεύω όμως ότι είναι ακριβή σήμερα.
Πολύ φιλολογία περί το τροφοδοτικό της, θεώρησε το μέρος της διαδικασίας "μυθοποίηση" για να ...Ακόμα θυμάμαι ένα "γκουρού"με floating (sic)τροφοδοσία , με πρόλαβες ,άστον αυτόν.Κι εγώ δε μπαίνω σε συγκρίσεις, δεν έχω ακούσει το phono του Pass. Έχω όμως εμπειρία από το Dact και αν μπορούσα να αντέξω οικονομικά τη κατασκευή του από κάποιον με τεχνικές γνώσεις θα ήταν το τελευταίο phono stage της ζωής μου. Άλλωστε το τωρινό μου το έχω 15 χρόνια, όταν κάτι δουλεύει δεν το αλλάζω αλλά σε Α-Β τεστ το Dact μου άρεσε πιο πολύ.
Δεν δημοσιεύουν τιμή ,νομίζω γύρω στο χιλιάρικο.Βάλε και 100 για τροφοδοσία και καθάρισες.Πόσο κοστίζει σήμερα, δε μπορώ να το βρω στο site τους.
https://www.ebay.com/itm/DACT-CT100-phono-stage-/172850616058Πόσο κοστίζει σήμερα, δε μπορώ να το βρω στο site τους.
Στον μπέυ πωλείται 830 Ευρώ + 13 Ευρώ έξοδα αποστολής από Λιθουανία μεριά. Στο site τους δεν έχει τιμές, μόνο αντιπρόσωπους στην Ευρώπη που και αυτοί δεν έχουν τιμές...Για αυτό είπα στην αρχή ότι "φλερτάρουν" κοστολογικά με έτοιμες συσκευές......Πόσο κοστίζει σήμερα, δε μπορώ να το βρω στο site τους.
Γιατί το κοστολογείς τόσο ακριβά ? Ειδικά αν πιάνουν τα χέρια σου ?Αυτή η ερώτηση δεν απαντιέται εύκολα. Οι προδιαγραφές του είναι κορυφαίες και ίσως δικαιολογούν την πολύ υψηλή τιμή αλλά μιλάμε για μια πλακέτα γυμνή, χωρίς τροφοδοτικό, χωρίς κουτί, χωρίς βύσματα και τον κόπο της συναρμολόγησης και φυσικά το ψυχολογικό βραχνά ότι δεν είναι προϊόν παραγωγής με την φινέτσα που απαιτεί η τιμή του και η αντίστοιχη αγορά του χώρου. Ένας πρόχειρος υπολογισμός τελιωμένης συσκευής φτάνει στα 1500-1700 Ευρώ χωρίς τον υπολογισμό της προσωπικής εργασίας (κόπος, χρόνος). Μήπως υπάρχει -ουν συσκευές αντίστοιχου επιπέδου έτοιμες;
Γιάννης
Να σου πω, γιατί θέλω να μοιάζει όσο γίνεται πιο κοντά σε επαγγελματική υλοποίηση. Αναλυτικότερα:Γιατί το κοστολογείς τόσο ακριβά ? Ειδικά αν πιάνουν τα χέρια σου ?