YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Reaction score
59
Απάντηση: YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Είχα ακούσει τον συνδυασμό yamaha s-2000 με paradigm studio 60 και πηγή το cd s-2000 στην ΗΧΟΔΟΜΗ και ήταν πολύ καλό το ηχητικό αποτέλεσμα στα δικά μου αυτιά.
Τον συνδυασμό yamaha s-2000 και pmc gb1i η fb1i δυστυχώς δεν μπόρεσα να ακούσω,παρ'οτι το προσπάθησα,γιατί με ενδιέφερε και μένα ο συγκεκριμένος συνδυασμός όταν έψαχνα για ''ηχοσύστημα'' πριν 2-2,5 χρόνια.Τελικά κατέληξα σε ενισχυτή xindak xa-6950 και pmc fb1i και είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
Πάντως ο yamaha s-2000 είναι εντυπωσιακός σε εμφάνιση,ποιότητα κατασκευής και σε τιμή αυτή την χρονική περίοδο.Το θέμα είναι να μπορέσεις να τον συνδυάσεις με τα ''κατάλληλα'' ηχεία για να πάρεις το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα για τα δικά σου αυτιά και μόνο.
Και δυστυχώς αυτό είναι το δύσκολο της υπόθεσης γιατί πρέπει να τον ακούσεις στον χώρο σου η σε κάποιο κατάστημα με τα ηχεία που αναφέρεις παραπάνω η και κάποια άλλα που πιθανώς θα σου προτείνουν.
Καλή συνέχεια.

Reaction score
0

Ευχαριστώ electro,

Οι ακροάσεις κατ' οικία όπως πολύ σωστά είπες είναι δύσκολες. Τον ενισχυτή τον είχα ακούσει με τα SOAVO στο SATURN (συμπέρασμα δεν έβγαλα λόγο χώρου) και στην ΗΧΟΔΟΜΗ επίσης με B&W805N, όπου κάτι δεν μου πήγε καλά. Υπάρχει όμως πιθανότητα να τον βρώ σε καλή τιμή (μπορεί και demo) και λέω να ξαναδοκιμάσω.

Y

Yiannis_B

Guest

Τα ATC SCM19 με τον Yamaha τα έπαιζα για κάνα χρόνο. Η ερώτηση που μάλλον πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου είναι τι τύπος είσαι.. σ' αρέσουν τα δίχρονα SS του 80? Kάτι σε TZR ή RGV δηλαδή...
...ε τότε θα σου αρέσει και αυτός ο συνδυασμός. Αρκεί να τα δουλεύεις πάνω από 9000 rpm, εεεε.. συγνώμη, πάνω από την θέση 12 του pot εννοώ... και να βάζεις καλό λάδι, κατάλληλη πηγή στην περίπτωσή μας...αλλιώς το κόλλημα καραδοκεί...
Άκου το Keith Don't Go του Nils Lofgren με αυτό το σετ, και άσε τις λάμπες να κουρεύονται.. (είναι και φαλακρές... τί να κουρέψεις...)

Reaction score
2.384

έχω τον 2000 και έψαχνα πρόσφατα για ηχεία.

προσωπικά τα paradigm δε μου άρεσαν. Κάτι focal επετειακά που είχε η ηχοδομή μου φάνηκαν πολύ καλύτερα. Τελικά κατέληξα σε Proac 140.

Σαφώς προσωπική άποψη, τσέκαρε και μόνος σου τι παίζει, ή άκου άλλους περισσότερο σχετικούς από μένα.

Y

Yiannis_B

Guest

Λοιπόν άκου τι θα κάνεις..
Θα πάρεις από ένα καλό μαγαζάτορα τον Yamaha για να τον ακούσεις με τα ηχεία που δεν έχεις και είναι ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ για να μεταφέρεις..
Μετά θα πάρεις τον Yamaha και θα τον σεργιανάς από μαγαζί σε μαγαζί μέχρι να βρεις τα ηχεία που θα σου κάτσουν..
Προσοχή μην μπερδευτείς και πας να ακούσεις ηχεία στον πρώτο μαγαζάτορα...:402:

Reaction score
1.187

Γιατί; Ο πρώτος μαγαζάτορας δεν έχει καλά ηχεία;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Καλά, άμα περιμέναμε από την Arcam να μας πει για τα οφέλη των balanced κυκλωμάτων και της αντίστοιχης συνδεσμολογίας, ζήτω που καήκαμε.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144
Απάντηση: Re: Απάντηση: YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Καλά, άμα περιμέναμε από την Arcam να μας πει για τα οφέλη των balanced κυκλωμάτων και της αντίστοιχης συνδεσμολογίας, ζήτω που καήκαμε.
Τουναντίον! Είναι εξόχως χρήσιμο να διαβάζει κανείς συχνά για τα οφέλη της διαφορικής τοπολογίας, ειδικά από σοβαρά άτομα όπως οι άνθρωποι της Arcam, διότι ξεπηδούν συνεχώς καινούργιοι φελλοί σε διάφορα πόστα, που μολύνουν την κοινότητα του hi-fi, τόσο με τη ρυπαρή παρουσία τους, όσο και μ' αυτά που λένε.

Μια που μιλάμε για μόλυνση και ρύπους, θυμήσου εκείνον το φελλό, τον Νταρτζίλ Πωστονλέν, που έλεγε ανερυθρίαστα πως η Φύση είναι single ended, κι έγραψα ό,τι έγραψα, έφαγα εκείνο το υπέροχο ban από τον Ντιπχιέ, στο χαζομάγαζο...

Reaction score
0

Αγαπητέ έπεσες στην περίπτωση. Υπήρξα κάτοχος RD350YPVS για 6 χρόνια και για λάδι μόνο BELRAY Si7, 9000 rpm το άνω όριο του RD με το standard θυρίδωμα. Μικρή σχέση με TZR/RGV/KR βέβαια αλλά...

Για τον συνδυασμό scm19/as2000 τώρα ευχαριστώ για το tip. Οι βάσεις που μου δίνει ο αντιπρόσωπος για τα ηχεία είναι οι Soundstyle Z2 Speaker Stands. Δεν γνωρίζω αν είναι κατάλληλες αλλά μάλλον δεν έχω άλλη επιλογή εδώ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Θα το σκεφτώ

Reaction score
0

Ευχαριστώ. Ο συνδυασμός AS2000/PROAC 140 έχεις παρατηρήσει ή μπορείς να εκτιμήσεις αν είναι ευαίσθητος σε μπουμάρισμα σε περίπτωση που δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια από το πίσω τοίχο (το πολύ μισό μέτρο).
Επιπλέον ο εδώ αντιπρόσωπος της PROAC έχει και τα Sonus Faber (ίσως τα TOY?)

Reaction score
2.384

στη θέση που τα έχω προσωρινά, το ένα ηχείο είναι σε απόσταση 30-40 εκ. από τον πίσω και τον πλαϊνό τοίχο, και σε μικρότερη απόσταση από το παρακείμενο έπιπλο (ράφια τύπου νεοσέτ). Με κάποια λίγα cd υπέρχει κάποιο μπουμάρισμα σε εντάσεις πάνω από κάποιο όριο.

Δεν ξέρω όμως να σου πω πόσο είναι αυτό σε σχέση με άλλα ηχεία bass reflex.
Και επίσης δεν ξέρω αν και κατά πόσο είναι και θέμα εγγραφής, ακούω rock μουσική και πολλά cd είναι χάλια από ηχογράφηση. Ορισμένα έχουν πολύ δυνατό και καλό χαμηλό και δε μπουμάρουν.

Αν είναι δυνατόν άκουσέ τα στο χώρο σου

Reaction score
1

Προχθες, έτυχε να βρεθώ σε κατάστημα του Νάκα το οποίο είχε τους S700 & S1000 σε γενική θέα. Ως καλός περίεργος λοιπόν, επεξεργαστηκα και τους δύο, ανοιγοκλείνοντας διακόπτες, φωνή, κλπ..
Τέτοια φτηνό-αίσθηση των διακοπτών δεν την περίμενα. Τσίπο εις την νιοστή δλδ, κρίμα για την Yamaha. Αδικεί ένα πολύ καλό προιόν της. Κρίμα :110:

Reaction score
198

καλησπερα επειδη ειμαι και εγω σε αναζητηση ενισχυτη για τα ηχεια μου.. ετυχε να ακουσω τον yamaha a s700 kai -1000 οντως πολυ φτηνο κατασκευη αλλα και απο επιδοσεις δεν με εντυπωσιασαν . συγκεκριμενα τους ακουσα στα media markt με διαφορα ηχεια οπως kef-klips- magnat kai διαφορα αλλα..
αυτος που μου αρεσε πολυ και σαν εμφανιση κατασκευη αλλα πανω απ ολα σε ηχο ηταν o DENON PMA 1510 KAI 1500 μου αρεσε αρκετα και σε συγκρηση τιμης με τον yamaha a s100 που παιζουν και οι 2 στο χιλιαρικο προτιμω denon.. (προσωπικη μου αποψη)

και κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι ο s1000 se sxesh με τον pma 1510 denon, και παντα με τα ιδια ηχεια, ενω ο denon τα γεμιζε πριν φτασει το volume στη μεση αντιθετα ο yamaha s1000 επρεπε να περαση τη μεση για να γεμισει το ηχειο. (δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο αυτο :108:
)

Reaction score
62

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.
Κατά την γνώμη μου ο AS 1000 έιναι κατασκευή build to last forever και πολύ προικισμένος ηχητικά.
Επίσης και τα control του.

Reaction score
198

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.
Κατά την γνώμη μου ο AS 1000 έιναι κατασκευή build to last forever και πολύ προικισμένος ηχητικά.
Επίσης και τα control του.
απλα στην τιμη του χιλιαρικου νομιζω οτι περνεις αρκετα πιο καλο, ηχητικα, ενισχυτη. ενας που ακουσα σε συγκριση με τον as1000 και δεν ειχε καμια σχεση κ μαλιστα με διάφορα ηχεια ειναι o denon 1510...

Y

Yiannis_B

Guest

Προχθες, έτυχε να βρεθώ σε κατάστημα του Νάκα το οποίο είχε τους S700 & S1000 σε γενική θέα. Ως καλός περίεργος λοιπόν, επεξεργαστηκα και τους δύο, ανοιγοκλείνοντας διακόπτες, φωνή, κλπ..
Τέτοια φτηνό-αίσθηση των διακοπτών δεν την περίμενα. Τσίπο εις την νιοστή δλδ, κρίμα για την Yamaha. Αδικεί ένα πολύ καλό προιόν της. Κρίμα :110:
Τσίπο εις την νιοστή είναι κάτι σχεδιάσεις / υλοποιήσεις του κ@λου από τους χάλι εντ κατασκευαστές...

Κρίμα σε αυτούς που κοιτούν πόσους πόντους είναι το πάχος της πρόσοψης και αν το pot γυρίζει οπως το δαχτυλίδι εστίασης των manual φακών της Nikon. (encoder είναι .... μην τρελαθούμε κιόλας)

Y

Yiannis_B

Guest

Yamaha A-S1000: Minimum RMS Output Power:(8 ohms, 20 Hz—20 kHz, 0.02% THD) 90 W + 90 W (4 ohms, 20 Hz—20 kHz, 0.02% THD) 140 W + 140 W

DENON PMA1510: 70wpc @ 8Ω (20Hz - 20kHz, 0.07% THD)
140W @ 4Ω (1kHz, 0.7% THD)

Μπορείς να διακρίνεις ποιος σε κοροϊδεύει από τα αναρτημένα specs?

Y

Yiannis_B

Guest

Δεν έχω άποψη για τον Denon, αλλά με ενδιαφέρει ΠΟΛΥ πως πλασάρει τον εαυτό της η κάθε εταιρία... δεν είναι όλοι ίδιοι....

ο Denon διαφημίζει στο site ότι έχει Schottky barrier diode... χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι ...ά και Gold plated 4mm banana plug compatible speaker terminals όπως και Minimum signal paths to ensure signal purity..... χρησιμοποιεί την γλώσσα του χάλι εντ για να προωθήσει το προϊόν της... ντροπή!

Y

Yiannis_B

Guest

Κοιτάξτε έναν κατασκευαστή πως πλασάρει το νέο του παιδί...

Μπορεί να μην είναι ΤΙΜΙΟΣ άνθρωπος και σοβαρός μηχανικός?

Last edited by a moderator:

Y

Yiannis_B

Guest

Το χαμόγελό του στο τέλος είναι όλα τα λεφτά...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt