YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Reaction score
1
Απάντηση: YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Τσίπο εις την νιοστή είναι κάτι σχεδιάσεις / υλοποιήσεις του κ@λου από τους χάλι εντ κατασκευαστές...

Κρίμα σε αυτούς που κοιτούν πόσους πόντους είναι το πάχος της πρόσοψης και αν το pot γυρίζει οπως το δαχτυλίδι εστίασης των manual φακών της Nikon. (encoder είναι .... μην τρελαθούμε κιόλας)
Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Ενα προιόν με λιανική τιμή 1000 ευρώ πρέπει να έχει και ποιότητα κατασκευής. Εχουμε παραδείγματα vintage ενισχυτών, μικρότερης -κατά πολύ- αξίας, με ποιότητα κατασκευής που κάνει σημερινούς κατασκευαστές να κοκκινίζουν.
Κατά τ' άλλα περί ορέξεως κολοκυθόπιττα. Μέρες που είναι ας την κάνουμε γαλακτόπιττα.

Y

Yiannis_B

Guest

Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Ενα προιόν με λιανική τιμή 1000 ευρώ πρέπει να έχει και ποιότητα κατασκευής. Εχουμε παραδείγματα vintage ενισχυτών, μικρότερης -κατά πολύ- αξίας, με ποιότητα κατασκευής που κάνει σημερινούς κατασκευαστές να κοκκινίζουν.
Κατά τ' άλλα περί ορέξεως κολοκυθόπιττα. Μέρες που είναι ας την κάνουμε γαλακτόπιττα.
Ο A-S1000 ΈΧΕΙ κατασκευαστική ποιότητα....την οποία θα αντιληφθείς στο 100% όταν ανοίξεις το καπάκι...

Η όλη αντιπαράθεση μου θυμίζει ανάλογες συζητήσεις για την ποιότητα κατασκευής των νέων αυτοκινήτων .... αν βουλιάζει η λαμαρίνα όταν την πατάς με το δάχτυλο...και ας έχει το νέο αμάξι ελεγχόμενα παραμορφώσιμο πλαίσιο, μπάρες στις πόρτες, 6 αερόσακους, ESP και ένα μοτερ όνειρο...

Reaction score
1

Ο A-S1000 ΈΧΕΙ κατασκευαστική ποιότητα....την οποία θα αντιληφθείς στο 100% όταν ανοίξεις το καπάκι...

Η όλη αντιπαράθεση μου θυμίζει ανάλογες συζητήσεις για την ποιότητα κατασκευής των νέων αυτοκινήτων .... αν βουλιάζει η λαμαρίνα όταν την πατάς με το δάχτυλο...και ας έχει το νέο αμάξι ελεγχόμενα παραμορφώσιμο πλαίσιο, μπάρες στις πόρτες, 6 αερόσακους, ESP και ένα μοτερ όνειρο...
Ουδόλως αμφισβητώ την εσωτερική ποιότητα κατασκευής. Το να γυρίζεις ομως το volume knob και να έχεις την αίσθηση ότι γυρνάς κουμπί σε παιδικό παιχνίδι είναι κάπως. Δεν αναφέρομαι λοιπόν στο π.χ. τι πάχος έχει η πόρτα των καινούργιων αυτοκινήτων αλλά στην αίσθηση που σου δίνει όταν την κλείνεις.
Εκεί είναι η διαφωνία μου για τον S-1000, στην αίσθηση που αποκομίζεις και όχι αν το πλαστικό του knob είναι 1ης ή 2ης διαλογής. Εξ άλλου αυτό θα φανεί σχετικά γρήγορα από την χρήση.
:403:

Reaction score
28
Re: Απάντηση: YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Ουδόλως αμφισβητώ την εσωτερική ποιότητα κατασκευής. Το να γυρίζεις ομως το volume knob και να έχεις την αίσθηση ότι γυρνάς κουμπί σε παιδικό παιχνίδι είναι κάπως. Δεν αναφέρομαι λοιπόν στο π.χ. τι πάχος έχει η πόρτα των καινούργιων αυτοκινήτων αλλά στην αίσθηση που σου δίνει όταν την κλείνεις.
Εκεί είναι η διαφωνία μου για τον S-1000, στην αίσθηση που αποκομίζεις και όχι αν το πλαστικό του knob είναι 1ης ή 2ης διαλογής. Εξ άλλου αυτό θα φανεί σχετικά γρήγορα από την χρήση.
:403:
επειδη ειμαi κατοχος του as2000 απο το 2008 εως σημερα μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι το μηχανημα ειναι υπερανω κριτικης τοσο σε αποδοση οσο και σε αξιοπιστια-κατασκευη μιλαμε για τερας και ποιοτητα που αλλοι κατασκευαστες αρχιζουν να την προσφερουν απο τις 5000 και πανω ...εαν ανοιξεις και το καλυμα και δεις τα εσωτερικο θα καταλαβεις ...αυτη η σειρα της yamaha ειναι best value for money ....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144

...Το να γυρίζεις ομως το volume knob και να έχεις την αίσθηση ότι γυρνάς κουμπί σε παιδικό παιχνίδι είναι κάπως. ...
Δηλαδή, είναι πολύ μαλακό, ή έχει τζόγο; Για πες...

Reaction score
1

Δηλαδή, είναι πολύ μαλακό, ή έχει τζόγο; Για πες...
Τζόγο όχι. Σημειωτέον ήταν κλειστός. Παρά τον πλούτο της γλώσσας μας, δυσκολεύομαι να βρω μία λέξη. Άν ήταν ήχος θα έλεγα "άχρωμος, άοσμος". Για τον διακόπτη μέχρι και εύθραστος θάλεγα, πλήρης απουσία στοιβαρότητας, "χάρτινος". Το ίδιο και οι επιλογείς bass, treble & balance, έλειπε το ήπιο κλικ -όχι το ηχητικό- της αίσθησης.
Οταν πειράζεις ενα τέτοιο μηχάνημα πάντα ξεκινάς έχοντας στο μυαλό σου την αίσθηση από το δικό σου αντίστοιχα. Η μέρα με την νύκτα με τον δικό μου και δεν είναι και χθεσινός.

Ουφ..ίδρωσα μέχρι να βρω αυτές τις λίγες περιγραφικές λέξεις..:426:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144

Μα... ακριβώς αυτή η βελουδινη αίσθηση των χειριστηρίων είναι που -μεταξύ άλλων- επεδίωξε ο κατασκευαστής. H Yamaha έχει γράψει Ιστορία με αυτούς τους βουτυράτους μαχαιρωτούς διακόπτες της. Δεν ξέρω αν τους έφτιαχναν μόνοι τους τότε, στη δεκαετία του '70, αλλά σήμερα, ελλείψει υποκατασκευαστή, τους φτιάχνουν μόνοι τους, επιδιώκοντας την αίσθηση που έχουν εκείνοι οι φημισμένοι διακόπτες.

Βεβαίως, είναι θέμα γούστου και συνήθειας, αλλά προσωπικά, οποιοσδήποτε άλλος διακόπτης που είναι έστω και λίγο σκληρός και ακούγεται (κάνει κλικ), που φαίνεται φτηνός μπροστά στους διακόπτες της Yamaha. Μακάρι να υπήρχαν στην αγορά τέτοιοι oem διακόπτες...

Reaction score
1

βελούδινη δεν θα την έλεγα πάντως. ούτε καφτό μαχαίρι που κόβει βούτυρο -αν και αυτή η έκφραση ανήκει σε κιβώτιο ταχυτήτων ενός RR-.
χάρτινη όμως, 100%.
σίγουρα ο καθένας μας έχει το δικό του μέτρο όσον αφορά το πως αντιλαμβάνεται την αίσθηση χειρισμού τέτοιων μηχανημάτων.
εγώ π.χ. έχω ως μέτρο τους διακόπτες της Sansui, soft-hard-clicking combo knobs :622:

Reaction score
1.187

Οτι και να λέμε πάντως αυτές οι καινούργιες σειρές της Yamaha είναι υπεράνω κριτικής σε θέματα ποιότητας κατασκευής. Όπως ήταν τα καλά μηχανήματα της Kenwood, της Sansui, της AKAI κλπ. την 10ετία του '70...
Και η απόδειξη θα έρθει όταν, όπως κι εκείνα τα μηχανήματα, έτσι και τα σημερινά 1000 και 2000 της Yamaha θα λειτουργούν εξίσου καλά και απροβλημάτιστα μετά από 30~40 χρόνια σαν να είχαν βγει χθες από το κουτί. Οταν από τα διάφορα χάλι-εντ δεν θα έχει περισσέψει όχι πυκνωτής αλλά ούτε καν η λαμαρίνα του κουτιού...

Reaction score
249

το μονο μειονεκτημα οτι πρεπει να περιμενεις 30 χρονια για να το δεις
σε ενα προενισχυτη που εχω απο το 95+ με μια προσοψη παχια τα κουμπια ηδη κανουν διαδηλωση
αντιθετως σε μετριοτατο ενισχυτη technics του 79 παραμενουν στη θεση τους και οθ διακοπτες εχουν βελουδινη ημιβουτυρατη αισθηση

Reaction score
578

η Yamaha ΔΕΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ σιγουρα. Παντα ηταν συνεπης με τον καλο ηχο. Εγω εχω τον 1000 με ηχεια τα NS 1000M και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Επισης θα ηθελα να προσθεσω πως φιλοι με πολυ πιο ακριβα και εξωτικα μηχανηματα δεν πιστευουν στα αυτια τους..... Τωρα οσον αφορα την επιλογη καλυτερα να διαλεξεις τον 2000 εφοσον μπορεις, ....

Reaction score
100

Τελικά, για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει η balanced είσοδος του 2000, θα έχει το ίδιο ηχητικό αποτέλεσμα με τον 1000;
Μιλάμε για ένα σύστημα που θα παίζει μόνο πικάπ και θα οδηγεί τα ATC SCM 12SL. Η απόσταση ακρόασης είναι στα 2,5 μέτρα.

Reaction score
100

Ευχαριστώ!
Πολύ κατατοπιστικές οι απαντήσεις, δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα, φυσικά, στον 2000, αλλά αν κατάλαβα καλά παίζει με τις λεπτομέριες και επαινεί εξίσου και τους δύο, φυσικό είναι αφού και τα δύο μοντέλα είναι παιδιά του...
Αυτό που δεν ήξερα, είναι πως, ο 1000 βγήκε ένα χρόνο μετά από τον 2000...με ότι σημαίνει αυτό!
Όπως και αυτό που λέει, χαριτολογόντας ο Yazaki..."τελικά τον 1000 έπρεπε να τον πουλάγαμε ακριβότερα..."

Y

Yiannis_B

Guest

..κοίτα στο post #38 για τεχνικές διαφορές, τους έχω και τους δύο.

O A-S2000 παίζει σημαντικά καλύτερα από τον 1000.

Reaction score
6.611

Το αν οι balanced συνδέσεις (και γενικότερα οι true balanced υλοποιήσεις ενισχυτικών βαθμίδων ) προσφέρουν στην ηχητική αναβάθμιση του home audio, έχει συζητηθεί σε πολλά νήματα και ο καθένας έχει και την δική του προσωπική ηχητική εμπειρία επί του θέματος.

Αλλά στην περίπτωση της Yamaha έχουμε τα εξής παράδοξα:

1. Καταρχήν η ίδια η Yamaha φαίνεται να πιστεύει στην full-balanced τοπολογία και την προωθεί αντίστοιχα.

2. Η σχεδίαση του τελικού ενισχυτή τους βγήκε full balanced ως side-effect του γεγονότος ότι ήθελαν να αποφύγουν την χρήση συμπληρωματικών transistor με ότι οφέλη αυτό συνεπάγεται (μόνο NPN transistors χρησιμοποιούνται στην έξοδο και γι αυτό έχουμε δύο ανεξάρτητα floating τροφοδοτικά ) (καλά μην πέσετε να με φάτε, προσωπική μου άποψη είναι τα παραπάνω).

Με δεδομένα τα 1 και 2, γιατί βρε ανάποδε σχιστομάτη δεν βάζεις balanced main-in?
Παρακάτω είναι ένα μέρος του block διαγράμματος από το sevice manual του A-S2000.

(δεν ξέρω πόσο καλά φαίνεται)

View attachment 20583

Τα IC 302 και 303 κάνουν την μετατροπή από unbalanced σε balanced της εισόδου main-in.

Δηλαδή η Yamaha, για όλες τις single-ended εισόδους και εξόδους του ενισχυτή χρησιμοποιεί ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΑ! ,ακριβώς το αντίθετο από ότι συμβαίνει στους μαιμού balanced ενισχυτές.

Δεν είναι πρωτοτυπία? Ο Yamaha είναι ο πρώτος μαιμού single ended ενισχυτής!

(Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τον A-S1000, που δεν έχει ούτε μία balanced είσοδο.)
η μονη λογικη εξηγηση ειναι προφανως για να εχει σαφεστατη υπεροχη εναντι αλλων ενισχυτικων υλοποιησεων με συνδεσεις μονο se , σαν ενα πειραγμενο αυτοκινητο οπου με κλειστο καπο δειχνει κατα τα αλλα ομοιο με αντιστοιχα μεχρι να στηθει στο φαναρι....:125::125:

Reaction score
11

Aν και offtopic, δες εδώ για να καταλάβεις ότι μας ρίχνουν...στάχτη:

http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=49594&p=2579834#p2579835

:107:

Reaction score
11

Το αν οι balanced συνδέσεις (και γενικότερα οι true balanced υλοποιήσεις ενισχυτικών βαθμίδων ) προσφέρουν στην ηχητική αναβάθμιση του home audio, έχει συζητηθεί σε πολλά νήματα και ο καθένας έχει και την δική του προσωπική ηχητική εμπειρία επί του θέματος.

Αλλά στην περίπτωση της Yamaha έχουμε τα εξής παράδοξα:

1. Καταρχήν η ίδια η Yamaha φαίνεται να πιστεύει στην full-balanced τοπολογία και την προωθεί αντίστοιχα.

2. Η σχεδίαση του τελικού ενισχυτή τους βγήκε full balanced ως side-effect του γεγονότος ότι ήθελαν να αποφύγουν την χρήση συμπληρωματικών transistor με ότι οφέλη αυτό συνεπάγεται (μόνο NPN transistors χρησιμοποιούνται στην έξοδο και γι αυτό έχουμε δύο ανεξάρτητα floating τροφοδοτικά ) (καλά μην πέσετε να με φάτε, προσωπική μου άποψη είναι τα παραπάνω).

Με δεδομένα τα 1 και 2, γιατί βρε ανάποδε σχιστομάτη δεν βάζεις balanced main-in?
Παρακάτω είναι ένα μέρος του block διαγράμματος από το sevice manual του A-S2000.

(δεν ξέρω πόσο καλά φαίνεται)

View attachment 20583

Τα IC 302 και 303 κάνουν την μετατροπή από unbalanced σε balanced της εισόδου main-in.

Δηλαδή η Yamaha, για όλες τις single-ended εισόδους και εξόδους του ενισχυτή χρησιμοποιεί ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΑ! ,ακριβώς το αντίθετο από ότι συμβαίνει στους μαιμού balanced ενισχυτές.

Δεν είναι πρωτοτυπία? Ο Yamaha είναι ο πρώτος μαιμού single ended ενισχυτής!

(Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τον A-S1000, που δεν έχει ούτε μία balanced είσοδο.)
Στα λεγόμενά σου, περί...μαϊμού uballanced :)142:), συμφωνεί και ο παρουσιαστής του μηχανήματος στον "ΗΧΟ" , (τεύχος #417,, Δεκέμβριος 2007, σελ. 116).

Δεν το λέει έτσι ακριβώς βέβαια...

Y

Yiannis_B

Guest

...αν δεν είναι σου είναι πολύ δύσκολο, και επιτρέπεται από τους διαχειριστές, μπορείς να ανεβάσεις το τεστ του ΗΧΟΥ?

Reaction score
11

...αν δεν είναι σου είναι πολύ δύσκολο, και επιτρέπεται από τους διαχειριστές, μπορείς να ανεβάσεις το τεστ του ΗΧΟΥ?
Έγινε!

Ήχος, τεύχος #417,, Δεκέμβριος 2007, σελ. 116.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members