Yamaha a-s3000

Reaction score
266
Καλησπέρα και καλή χρόνια σε όλους. Θα ηθελα την γνώμη σας για τον ενισχυτή του τίτλου ο οποίος, θέλετε λόγω αναμνήσεων, θέλετε λόγω εμφάνισης, μου εχει κινήσει το ενδιαφέρον.

Θα τροφοδοτηθεί από ένα Ayon SKYLLA II ως DAC και θα καλεστεί να οδηγήσει τα Chario Ursa Major, αντικαθιστώντας τους Musical Fidelity 550k superchargers

Εναλλακτικές λύσεις που κοιτάω είναι Luxman από SS και μετα πάω για..λάμπες

Μ ενδιαφέρει η όσο το δυνατόν πιο ζέστη απεικόνιση των μουσικών δρομενων, κάτι που τα ιταλικά ηχεια κάνουν καλά. Δεν ψάχνω υπέρ ανάλυση αλλα ούτε και να είναι dull

Σας ευχαριστω και πάλι εύχομαι χρόνια πολλά

Reaction score
1.656
Τη ζεστή απεικόνιση πως την εννοείς;

Έχω ακούσει τον 2100, έχω τον 2000 και μπορώ να σου πω ότι παίζουν πολύ καλά μουσική. Θα πρέπει να δανειστείς έναν τέτοιο ενισχυτή στο χώρο σου για να δεις αν σου ταιριάζει.

Reaction score
296
τώρα σώθηκες....
κανείς δεν τον έχει ακούσει όπως πρέπει αυτόν τον ενισχυτή. Οι μεταπωλητές δεν τον στοκάρουν (προφανώς), ο Νάκας τα παίζει σε ένα χάλια χώρο με ηχεία του 1000αρικου.
Πέρσι που πήγα να τον "ακούσω" μου είπαν ότι δεν έχει πουληθεί ούτε ένας πανελλαδικά.

Κατα τα άλλα μου έκανε αρνητική εντύπωση που στην τελευταία έκθεση, σε στατική επίδειξη, είχε ξεβάψει το volume knob.
και φαντάζομαι ότι δεν θα του έχει γίνει και καμιά τρελή χρήση.

Reaction score
6.608
Τα ηχεια που εχεις βαλει με του ενισχυτες που παιζουν θα οδηγουνται καλυτερα απο αυτους που σκεφτεσε να αντικαταστησεις , αν θελεις να αλλαξεις κατι μαλλον θα πρεπει να κοιταξεις ενα ποιο σωστο συνδιασμο ενισχυτη-ηχειων ...

Reaction score
266
Καμία πρόταση ως προς το συνδυασμό ηχείων - ενισχυτών; αν θεωρήσουμε ότι ο Yamaha είναι δύσκολο να βρεθεί για ακρόαση

Ζεστό ήχο εννοώ τον ήχο που δεν εχει πολύ προβολικες τις υψηλές συχνότητες, έμφαση σε ανάλυση κλπ

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.

Reaction score
6.608
Το θεμα σου ειναι αυτο οι υψηλες δηλαδη? εχεις δοκιμασει να παιξεις με toe in? για βγαλε μια κατοψη χωρου σου και πως ειναι στημενα ...

Reaction score
1.656
Καμία πρόταση ως προς το συνδυασμό ηχείων - ενισχυτών; αν θεωρήσουμε ότι ο Yamaha είναι δύσκολο να βρεθεί για ακρόαση

Ζεστό ήχο εννοώ τον ήχο που δεν εχει πολύ προβολικες τις υψηλές συχνότητες, έμφαση σε ανάλυση κλπ

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.

Τα ηχεία σου είναι ευαίσθητα; Εύκολα στην εμπέδηση τους; Ο χώρος σου πόσο μεγάλος; Στάθμες που σου αρέσει να ακούς;

Από την προσωπική μου εμπειρία, ο YAMAHA παρόλα τα 90 watts έχει πολύ καλή οδήγηση. Είχα Musical Fidelity 2X250 watts και ο YAMAHA οδηγεί τα ηχεία μου (89db, 6 Ohm) στο χώρο μου (25τμ) πολύ καλύτερα! Είναι ένας πολύ καλός ενισχυτής, ουσιαστικά χωρίς "χαρακτήρα" (έτσι όπως πρέπει να είναι οι ενισχυτές). Θα ακούσεις ότι βγάζει το ηχείο σου και ο χώρος σου. Οι διαφορές μεταξύ 2100 και 3100 (γράφεις 3000, είναι σωστό;) πρέπει να είναι ανεπαίσθητες. Εγώ θα πήγαινα στον 2100.

Σε κάθε περίπτωση, προσπάθησε να βρεις ένα κομμάτι από τα προαναφερθέντα για αξιολόγηση στο χώρο σου. Καλά, αυτός ο Νάκας δεν δίνει μηχανήματα για αξιολόγηση; Αφού τον έχει για επίδειξη, τι θα του κόστιζε να τον δάνειζε; (φιλοσοφικά ερωτήματα!)

Reaction score
266
Τα ηχεία σου είναι ευαίσθητα; Εύκολα στην εμπέδηση τους; Ο χώρος σου πόσο μεγάλος; Στάθμες που σου αρέσει να ακούς;

Από την προσωπική μου εμπειρία, ο YAMAHA παρόλα τα 90 watts έχει πολύ καλή οδήγηση. Είχα Musical Fidelity 2X250 watts και ο YAMAHA οδηγεί τα ηχεία μου (89db, 6 Ohm) στο χώρο μου (25τμ) πολύ καλύτερα! Είναι ένας πολύ καλός ενισχυτής, ουσιαστικά χωρίς "χαρακτήρα" (έτσι όπως πρέπει να είναι οι ενισχυτές). Θα ακούσεις ότι βγάζει το ηχείο σου και ο χώρος σου. Οι διαφορές μεταξύ 2100 και 3100 (γράφεις 3000, είναι σωστό;) πρέπει να είναι ανεπαίσθητες. Εγώ θα πήγαινα στον 2100.

Σε κάθε περίπτωση, προσπάθησε να βρεις ένα κομμάτι από τα προαναφερθέντα για αξιολόγηση στο χώρο σου. Καλά, αυτός ο Νάκας δεν δίνει μηχανήματα για αξιολόγηση; Αφού τον έχει για επίδειξη, τι θα του κόστιζε να τον δάνειζε; (φιλοσοφικά ερωτήματα!)

Τα ηχεια μου είναι 92db, 4ohm αλλα με δύσκολη εμπέδωση καθότι πέφτουν χαμηλά, ίσως και κάτω από 2ohm. Ο χώρος είναι περί των 35-40 τετραγωνικών και οι στάθμες σχετικά χαμηλές. Απ όσα έχω διαβάσει πάντως γενικά καλό θα ήταν να ξεχάσω τον 3000. Εναλλακτική λύση είναι φυσικά και οι Luxman
[DOUBLEPOST=1484033670][/DOUBLEPOST]
Το θεμα σου ειναι αυτο οι υψηλες δηλαδη? εχεις δοκιμασει να παιξεις με toe in? για βγαλε μια κατοψη χωρου σου και πως ειναι στημενα ...

Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο θέμα με τους Musical Fidelity εκτός του ότι είναι λίγο ψυχροί σε σχέση με άκουσμα λάμπας που έχω επίσης δοκιμάσει. Επίσης δεν είναι τόσο, όσο θα ηθελα, ήσυχοι

Reaction score
6.608
:rolleyes:, ενω ησυχες ειναι οι λαμπες? τελοςπαντων εγω στο ειπα πριν μπεις στη διαδικασια αλλαγων να δεις τι πραγματικα φταιει,τα ηχεια ειδα οτι ειναι δυσκολα και τα μονομπλοκια σου ειναι μια χαρα, αν τωρα θελεις κατι τελιως αλλου...γιαυτο σου προτεινα να πας σε ενα διαφορετικο συνδιασμο κατι που απο μερια μου δε μπορω να βοηθησω.

Reaction score
1.656
Τα ηχεια μου είναι 92db, 4ohm αλλα με δύσκολη εμπέδωση καθότι πέφτουν χαμηλά, ίσως και κάτω από 2ohm. Ο χώρος είναι περί των 35-40 τετραγωνικών και οι στάθμες σχετικά χαμηλές. Απ όσα έχω διαβάσει πάντως γενικά καλό θα ήταν να ξεχάσω τον 3000. Εναλλακτική λύση είναι φυσικά και οι Luxman
[DOUBLEPOST=1484033670][/DOUBLEPOST]

Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο θέμα με τους Musical Fidelity εκτός του ότι είναι λίγο ψυχροί σε σχέση με άκουσμα λάμπας που έχω επίσης δοκιμάσει. Επίσης δεν είναι τόσο, όσο θα ηθελα, ήσυχοι
Οι YAMAHA είναι σούπερ ήσυχοι. Και νομίζω ότι μάλλον θα παίξουν πολύ καλά με το σύστημα και τις απαιτήσεις σου. Δοκίμασε ένα 2000 ή 2100 να δεις τι γίνεται. Εγώ έχω ενθουσιαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, ότι και να πάρεις, πρέπει να το δοκιμάσεις για να είσαι σίγουρος. Αλλιώς γουρούνι στο σακί :)

Reaction score
296

Reaction score
266
Καλημερα, αναμενω την αλλη εβδομαδα ενα 3000 το οποια εχω παραγγειλει. Ο 2100 που επισης δοκιμασα επαιξε αρκετα καλα και ξακουραστα. Τον 3000 δεν μπορεσα να τον ακουσω. Που μενεις? πολη εννοω.

http://www.stevehuffphoto.com/the-yamaha-a-s-3000-integrated-amp-review/

Ω, καλορίζικος! Αθήνα μένω, εσύ? Τι ηχεία θα οδηγήσει?

Reaction score
296
Πιθανόν να είσαι ο 1ος αγοραστής. Με ποια συνοδά θα παίξει και σε τι χωρο;

Reaction score
5.938
Καλησπέρα και καλή χρόνια σε όλους. Θα ηθελα την γνώμη σας για τον ενισχυτή του τίτλου ο οποίος, θέλετε λόγω αναμνήσεων, θέλετε λόγω εμφάνισης, μου εχει κινήσει το ενδιαφέρον.
Πάντως το what hi-fi του δίνει μόνο 3 αστεράκια! Δεν ξέρω πόσο αντικειμενικό είναι, αλλά σίγουρα σημαίνει ότι δεν είναι και καμμιά τρελλή ευκαιρία σαν ενισχυτής (γιατί κοστίζει και αρκετά...)

Reaction score
266
Οι YAMAHA είναι σούπερ ήσυχοι. Και νομίζω ότι μάλλον θα παίξουν πολύ καλά με το σύστημα και τις απαιτήσεις σου. Δοκίμασε ένα 2000 ή 2100 να δεις τι γίνεται. Εγώ έχω ενθουσιαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, ότι και να πάρεις, πρέπει να το δοκιμάσεις για να είσαι σίγουρος. Αλλιώς γουρούνι στο σακί :)

Συμφωνώ ότι πρέπει να δοκιμάσω, αλλά 3000 που να βρώ και ποιον να στον δώσει γι ακρόαση..
Πάντως το what hi-fi του δίνει μόνο 3 αστεράκια! Δεν ξέρω πόσο αντικειμενικό είναι, αλλά σίγουρα σημαίνει ότι δεν είναι και καμμιά τρελλή ευκαιρία σαν ενισχυτής (γιατί κοστίζει και αρκετά...)

Το έχω διαβάσει το τεστ. Απλά δεν θεωρώ το What HiFi και το πλέον αξιόπιστο έντυπο ως προς τις δοκιμές του..

Reaction score
5.938
Συμφωνώ ότι πρέπει να δοκιμάσω, αλλά 3000 που να βρώ και ποιον να στον δώσει γι ακρόαση..

Το έχω διαβάσει το τεστ. Απλά δεν θεωρώ το What HiFi και το πλέον αξιόπιστο έντυπο ως προς τις δοκιμές του..
Ναι αλλά σε άλλους Yamaha δίνει μεγαλύτερη βαθμολογία...τέλος πάντων..απλά λέω ότι δεν αποτελεί και καμμιά ευκαιρία που να τρελλαίνεται κάποιος να τρέξει να πάρει τον συγκεκριμένο ενισχυτή....αν βρει κανέναν δεύτερο χέρι σε καλή τιμή (γύρω στα 2000) τότε ναι...

Reaction score
266
Ναι αλλά σε άλλους Yamaha δίνει μεγαλύτερη βαθμολογία...τέλος πάντων..απλά λέω ότι δεν αποτελεί και καμμιά ευκαιρία που να τρελλαίνεται κάποιος να τρέξει να πάρει τον συγκεκριμένο ενισχυτή....αν βρει κανέναν δεύτερο χέρι σε καλή τιμή (γύρω στα 2000) τότε ναι...

Το ότι δεν τρελαίνεται κάποιος να πάει να τον πάρει το έχω καταλάβει από την έλλειψη..πωλήσεων στην χώρα μας :)

Πάντως σίγουρα έχεις ένα δίκιο ότι αν ήταν κάτι ξεχωριστό θα είχε κινήσει το ενδιαφέρον της κοινότητας των HiFi-ντελιστών και θα υπήρχαν αρκετές απόψεις, κάτι που δεν έχει γίνει. Επίσης λόγω των προηγουμένων δεν υπάρχουν και μεταχειρισμένοι..

T

Tadakis

Guest
Πάντως σίγουρα έχεις ένα δίκιο ότι αν ήταν κάτι ξεχωριστό θα είχε κινήσει το ενδιαφέρον της κοινότητας των HiFi-ντελιστών και θα υπήρχαν αρκετές απόψεις, κάτι που δεν έχει γίνει. Επίσης λόγω των προηγουμένων δεν υπάρχουν και μεταχειρισμένοι..
ισως και να φταίει ο κακός συνδιασμός: Hi-end Τιμη, Hi-Fi περίβλημα.....Δυστυχώς μετράει (myself included). Στα χαμηλότερα μοντέλα (λόγω τιμής) δεν χτυπάει τόσο αυτή η αντίφαση άσε που προορίζεται πιο πολύ για hifi κοινό (και όχι high-end).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.994
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas