Yamaha a-s3000

Reaction score
266
ισως και να φταίει ο κακός συνδιασμός: Hi-end Τιμη, Hi-Fi περίβλημα.....Δυστυχώς μετράει (myself included). Στα χαμηλότερα μοντέλα (λόγω τιμής) δεν χτυπάει τόσο αυτή η αντίφαση άσε που προορίζεται πιο πολύ για hifi κοινό (και όχι high-end).
Καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες, αν και δεν συμφωνώ απόλυτα. Θέλω να πω, το περίβλημα (όχι το brand name, να εξηγούμαι) δεν δειχνει καθόλου χαμηλότερης κατηγορίας. Είναι πολύ ποιοτική κατασκευή, ενώ και εσωτερικά είναι επαρκέστατος. Εχω δει High End συσκευές σε πολλαπλάσιες τιμές να δείχνουν, και να είναι, πολύ "φθηνότερα"

Είναι η μάρκα (brand name) που δεν πουλάει σε αυτές τις τιμές και όχι τόσο το περίβλημα

Reaction score
4.327
Tα ηχεία που έχεις λόγω ακόρεστης πείνας για ρεύμα :p φωνάζουν για ψηφιακούς ενισχυτές. Στο λέω αυτό γιατί έχω τα δελφίνια. Θα σου πρότεινα να τα ακούσεις τα ηχεία σου με κάτι αντίστοιχο. Αυτά είναι μια καλή περίπτωση καθώς έχουν nc500 αλλά με αλλαγμένο buffer board που παίρνει κανα 2-3 διαφορετικά opp amps για να παίξεις... O
Akis_G έχει έναν τέτοιο δικάναλο τελικό δες μήπως γίνεται να τον ακούσεις. Μήπως για την μη μουσικότητα όπως την εννοείς φταίει ο προ σου;

Reaction score
5.938
ισως και να φταίει ο κακός συνδιασμός: Hi-end Τιμη, Hi-Fi περίβλημα.....Δυστυχώς μετράει (myself included). Στα χαμηλότερα μοντέλα (λόγω τιμής) δεν χτυπάει τόσο αυτή η αντίφαση άσε που προορίζεται πιο πολύ για hifi κοινό (και όχι high-end).
Δεν νομίζω ότι είναι αυτό το θέμα...απλά -προσπαθώντας τώρα να "ερμηνεύσω" την κριτική του what hi-fi-είναι μάλλον το ό,τι θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο από μια συσκευή >4000 ευρώ! Εκεί δηλαδή που υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός...όπου μπορείς να βρεις και πιο ισχυρούς ενισχυτές (γιατί τα watt μετράνε που λέει και ο EAR) ή και να πας σε προ-τελικούς (HYPEX NCORE based) και να μην ξανασκεφτείς το θέμα οδήγησης..

Reaction score
296
Θα πρεπει να καταλαβετε τους βασικους κανονες του high end:
1. Το μηχανημα παιζει διαφορετικα αναλογα με τα ματια και ιςως και τα αυτια του εκαστοτε ακροατη
2. Το ακριβοτερο δεν παιζει κατ'αναγκη και καλυτερα
3. Ειναι πολλα τα λ7 αρη και το παιχνιδι που παιζεται πισω απο "reviews" ειναι ΧΟΝΤΡΟ
4. Τα μηχανηματα εξελισσονται με αποτελεσμα η ποιοτητα να βελτιωνεται και οι τιμες να παραμενουν.

τωρα για τις φυλλαδες τυπου γουατ χαι φαι, μαλλον η απαντηση ειναι γουατ ινγκλις λοου φαι γουιθ τερεμπλ βαλιου αμπλιφαιερς

Το οτι δεν εχει πουλησει ο 3000 οφειλεται στην τιμη του σε συνδυασμο με την οικονομικη διαλυση της ψωροκωσταινας και της πολιτικης της εγχωριας αντιπροσωπειας.

Reaction score
266
Tα ηχεία που έχεις λόγω ακόρεστης πείνας για ρεύμα :p φωνάζουν για ψηφιακούς ενισχυτές. Στο λέω αυτό γιατί έχω τα δελφίνια. Θα σου πρότεινα να τα ακούσεις τα ηχεία σου με κάτι αντίστοιχο. Αυτά είναι μια καλή περίπτωση καθώς έχουν nc500 αλλά με αλλαγμένο buffer board που παίρνει κανα 2-3 διαφορετικά opp amps για να παίξεις... O
Akis_G έχει έναν τέτοιο δικάναλο τελικό δες μήπως γίνεται να τον ακούσεις. Μήπως για την μη μουσικότητα όπως την εννοείς φταίει ο προ σου;

Αυτο λοιπόν ποτε δεν θα το σκεφτόμουν. Θα προσπαθήσω να τους ακούσω..πάντως ο προενισχυτης δεν εχει καθόλου ψυχρό ήχο όντας λαμπάτος με όση μουσικότητα θα ηθελα
[DOUBLEPOST=1484069532][/DOUBLEPOST]Πάντως κάνοντας μια απλή αναζήτησή στα λημέρια του high end, στις τιμές του Yamaha δεν βρίσκεις τίποτα που να ακούγεται, έστω υποφερτά. Ένα κουτάκι, μια κάρτα, μικρή τροφοδοσία, τέλος

Reaction score
28
Το whatδ hifi του δινει 3 αστερια γιατι ειναι γιαπωνεζικης εταιριας και οχι αγγλικης.... Ας μη το αναλυσουμε περισσοτερο.
Συμφωνώ ότι πρέπει να δοκιμάσω, αλλά 3000 που να βρώ και ποιον να στον δώσει γι ακρόαση..

Το έχω διαβάσει το τεστ. Απλά δεν θεωρώ το What HiFi και το πλέον αξιόπιστο έντυπο ως προς τις δοκιμές του..
Το what hifi του δινει 3 αστερια γιατι ο ενισχυτης ειναι γιαπωνεζικης εταιριας και οχι αγγλικης.... Ας μη το αναλυσουμε περισσοτερο...

Reaction score
5.938
Το whatδ hifi του δινει 3 αστερια γιατι ειναι γιαπωνεζικης εταιριας και οχι αγγλικης.... Ας μη το αναλυσουμε περισσοτερο.

Το what hifi του δινει 3 αστερια γιατι ο ενισχυτης ειναι γιαπωνεζικης εταιριας και οχι αγγλικης.... Ας μη το αναλυσουμε περισσοτερο...
Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό...γιατί έχει πολλούς γιαπωνέζικους και γενικά μη-αγγλικούς ενισχυτές με 5 αστέρια..όπως και Yamaha ενισχυτές με 4 αστέρια

Reaction score
266
Και σε αλλα μηχανήματα ισχύει αυτο, σ ένα site να γράφονται μέτρια πράγματα και σ άλλο διθύραμβοι. Ας μην ενισχύουμε την άποψη του ενός από το άλλο αν δεν εχουμε προσωπική άποψη.

Ο Yamaha με το μοντελο αυτο στοχεύει σε μια απαιτητική κατηγορία, διαφορετική από αυτή που κινούταν τα τελευταία χρόνια κι αυτο θέλει το χρόνο του για να περάσει στον κόσμο, αν είναι να συνεχιστεί

C

chrispo

Guest
:)..το What HiFi , στον as 3000 και 2000, δίνει 3 αστέρια, ενώ στον as 1000 4 αστέρια υπονοώντας ότι είναι πιο ολοκληρωμένο μηχανάκι ( με πολυ καλό ρυθμό).
Αν διαβάσεις τις δηλώσεις των σχεδιαστών του, σαφώς διαφαίνεται οτι ο as1000, είναι πιο μουσικός από τους άλλους δύο, χωρίς όμως να υστερεί σε δύναμη και οδήγηση. Σε διάφορα forum , πάρα πολλοί καταλήγουν στον 1000, με μια μικρή υστέρηση στο χαμηλό σε σχέση με τους άλλους( και λίγο στην ανάλυση), αλλά πιο μουσικός.

Οι καινούργιες σειρές με τα MOSFET(1100,2100), έχουν voicing με αποκλειστικό προσανατολισμό τα δεδομένα της Ευρώπης ( λεγόμενα τεχνικών σχεδιαστών Yamaha, με ό,τι συνεπάγεται αυτό).
Πάντως η ποιότητα κατασκευής τους ( όλων ) είναι απαράμιλλη.

Το κελεπούρι για μένα είναι ο as1000 και ¨ίσως¨, μετά από ακρόαση ο as 1100. Τους άλλους θα τους διάλεγα μόνο μετά από Α/Β, μεταξύ τους ακρόαση ....αλλά και πάλι ..μπά δε νομίζω οι as 1000(1100), είναι τόσο value for money... που δε θα έμπαινα στη διαδικασία..

Σχεδιαστής της Yamaha, διατείνεται υπέρ του as1000 και προτείνει για τον as2000 το cd 1000 , για να κατευνάσει την ¨επιθετικότητα¨ του as 2000.:)

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.656
:)..το What HiFi , στον as 3000 και 2000, δίνει 3 αστέρια, ενώ στον as 1000 4 αστέρια υπονοώντας ότι είναι πιο ολοκληρωμένο μηχανάκι ( με πολυ καλό ρυθμό).
Αν διαβάσεις τις δηλώσεις των σχεδιαστών του, σαφώς διαφαίνεται οτι ο as1000, είναι πιο μουσικός από τους άλλους δύο, χωρίς όμως να υστερεί σε δύναμη και οδήγηση. Σε διάφορα forum , πάρα πολλοί καταλήγουν στον 1000, με μια μικρή υστέρηση στο χαμηλό σε σχέση με τους άλλους( και λίγο στην ανάλυση), αλλά πιο μουσικός.

Οι καινούργιες σειρές με τα MOSFET(1100,2100), έχουν voicing με αποκλειστικό προσανατολισμό τα δεδομένα της Ευρώπης ( λεγόμενα τεχνικών σχεδιαστών Yamaha, με ό,τι συνεπάγεται αυτό).
Πάντως η ποιότητα κατασκευής τους ( όλων ) είναι απαράμιλλη.

Το κελεπούρι για μένα είναι ο as1000 και ¨ίσως¨, μετά από ακρόαση ο as 1100. Τους άλλους θα τους διάλεγα μόνο μετά από Α/Β, μεταξύ τους ακρόαση ....αλλά και πάλι ..μπά δε νομίζω οι as 1000(1100), είναι τόσο value for money... που δε θα έμπαινα στη διαδικασία..

Σχεδιαστής της Yamaha, διατείνεται υπέρ του as1000 και προτείνει για τον as2000 το cd 1000 , για να κατευνάσει την ¨επιθετικότητα¨ του as 2000.:)

Τα σχόλια των σχεδιαστών της Yamaha που τα βρήκες; Εγώ έχω δει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που αναφέρεις. Μιλούν για σημαντικά καλύτερη απόδοση των μοντέλων με πλήρη διαφορική λειτουργία έναντι των απλών. Εγώ ως κάτοχος του 2000 σε απλή και διαφορική σύνδεση της πηγής επιβεβαιώνω τους ισχυρισμούς των σχεδιαστών που έχω διαβάσει. Πως παίζει ο 1000 δεν ξέρω. Ο 1100 παίζει πολύ καλά αλλά δεν μπορώ να τον συγκρίνω με τον δικό μου γιατί ήταν σε διαφορετικό χώρο και σύστημα (αν και το δικό μου έπαιζε κάπου καλύτερα, κάπου χειρότερα λόγω πολύ μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας και τιμής στα ηχεία του άλλου συστήματος).

Επίσης δεν καταλαβαίνω τι είναι το "Ευρωπαϊκό voicing". Απ ότι έχω καταλάβει τα προϊόντα της Yamaha φτιάχνονται για να ηχούν flat (= σωστά κατά την άποψή μου). Τι κάνουν οι Άγγλοι πχ για να ακούγονται "ευρωπαϊκά" και υποτιθέμενα καλύτερα; Κάποια αγγλικά μηχανήματα που έχω ακούσει μου έχουν δώσει τη γενική εικόνα ότι δεν είναι flat και έχουν αναιμικά μεσοχαμηλά (που ίσως αντιλαμβάνονται κάποιοι ως ανάλυση ή καλό μπάσο λόγω μικρότερου μπουμαρίσματος).

C

chrispo

Guest
...ό,τι αφορά στην προηγούμενη σειρά , τα είχαν αναρτημένα σε επίσημο site της Yamaha (κάτι σαν ¨white papers¨ , υπό τη μορφή ερωτήσεων από κάποιον του ¨Ειδικού τύπου ¨). Τώρα από ότι είδα έχουν αλλάξει τα site , με την έλευση των καινούργιων προϊόντων και τα έχουν ¨κατεβάσει ¨ όλα.

Τώρα για το voicing , των καινούργιων σειρών , το έχω βρεί σε κάποια επίσημη δήλωση σχεδιαστών της Yamaha ...( όχι σε site Yamaha)

...όπως και νά χει τίποτα δεν είναι από το μυαλό μου, αλλά από στόματα άλλων..¨επίσημων φορέων¨ της Yamaha...

( ...και κάτι άλλο ....μην μπερδεύουμε το ¨value for money´, με τις επιταγές του παγκόσμιου marketing των hifi προϊόντων...και το ¨..Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός ,με το δώσε ό,τι θέλει ο λαός¨..)

....για την RCA και XLR συνδέσεις του as2000, κανείς δε διαφωνεί ....πράττει αυτά που υπόσχεται ο κατασκευαστής , για τον as2000... (μόνο του).

....σε ερώτηση γιατί ενώ οι δύο ενισχυτές , μοιράζονται την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία , ο as1000 έχει μικρότερη χωριτηκότητα πυκνωτών και μετασχηματιστού τροφοδοσίας από τον 2000, η απάντηση είναι ότι πληρούσε την πρόθεσή του , για άλλο voicing με διαφορετικό προσανατολισμό ...πιο ¨μουσικής¨ κατεύθυνσης σε σχέση με μιας πιο αναλυτικής διάθεσης του as2000..

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.656
...ό,τι αφορά στην προηγούμενη σειρά , τα είχαν αναρτημένα σε επίσημο site της Yamaha (κάτι σαν ¨white papers¨ , υπό τη μορφή ερωτήσεων από κάποιον του ¨Ειδικού τύπου ¨). Τώρα από ότι είδα έχουν αλλάξει τα site , με την έλευση των καινούργιων προϊόντων και τα έχουν ¨κατεβάσει ¨ όλα.

Τώρα για το voicing , των καινούργιων σειρών , το έχω βρεί σε κάποια επίσημη δήλωση σχεδιαστών της Yamaha ...( όχι σε site Yamaha)

...όπως και νά χει τίποτα δεν είναι από το μυαλό μου, αλλά από στόματα άλλων..¨επίσημων φορέων¨ της Yamaha...

( ...και κάτι άλλο ....μην μπερδεύουμε το ¨value for money´, με τις επιταγές του παγκόσμιου marketing των hifi προϊόντων...και το ¨..Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός ,με το δώσε ό,τι θέλει ο λαός¨..)

....για την RCA και XLR συνδέσεις του as2000, κανείς δε διαφωνεί ....πράττει αυτά που υπόσχεται ο κατασκευαστής , για τον as2000... (μόνο του).

....σε ερώτηση γιατί ενώ οι δύο ενισχυτές , μοιράζονται την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία , ο as1000 έχει μικρότερη χωριτηκότητα πυκνωτών και μετασχηματιστού τροφοδοσίας από τον 2000, η απάντηση είναι ότι πληρούσε την πρόθεσή του , για άλλο voicing με διαφορετικό προσανατολισμό ...πιο ¨μουσικής¨ κατεύθυνσης σε σχέση με μιας πιο αναλυτικής διάθεσης του as2000..

Είναι περίεργο να βγαίνει μια τεχνοκρατική εταιρεία και να προτείνει ως καλύτερο ή σωστότερο ένα προϊόν με χαμηλότερες μετρήσεις και προδιαγραφές.

Νομίζω υπάρχει μια μικρή σύγχυση με το "voicing". Ένας ενισχυτής πρέπει να έχει μόνο μια λειτουργία. Την πιστή ενίσχυση του σήματος της πηγής σε όλο το φάσμα. Αυτά τα "της Αγγλικής, Ιαπωνικής, Κινέζικης σχολής" είναι για να καταπίνουμε τα ελαττώματά των προϊοντων και να κοιτάμε σαν τους χαζούς τον κάθε reviewer.

Τεχνικά ο 2000 είναι ανώτερος από τον 1000 και ο 3000 από τον 2000. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να παίξει σωστότερα ο 1000 από τον 2000 ή ο 2000 από τον 3000. Εκτός αν παίζει κάπου χειρότερα και συνδυάζεται με ένα άλλο λάθος (πηγή; ηχείο;) ώστε να ταιριάζουν καλύτερα τα λάθη τους.

Στο audio ισχύει ο νόμος των μειωμένων επιστροφών σε απόδοση. Δηλαδή δίνεις πολύ παραπάνω χρήματα για να πάρεις αναλογικά πολύ μικρή βελτίωση. Αυτή είναι και η διαφορά μεταξύ των σειρών 1000-2000-3000. Δίνεις πολύ περισσότερα χρήματα για να πάρεις μικρές βελτιώσεις. Το πόσο μικρές είναι το θέμα και το που φτάνει η τσέπη κάποιου. Εγώ πχ δεν θα έπαιρνα τον 3000 γιατί δεν τον φτάνω. Ο φίλος όμως που άνοιξε το θέμα, τον φτάνει μάλλον και καλά θα έκανε να τον προτιμούσε έναντι των άλλων σειρών. Θα υποθέταμε ότι θα πάρει 2-3 άντε 5% καλύτερη απόδοση.

C

chrispo

Guest
....δεν ανέφερα την λέξη ¨Προτείνει ¨......αλλά ¨Διαφαίνεται ¨....και στο τέλος της συνέντευξης αναφέρει ( ύστερα από ¨Πίεση ¨ του δημοσιογράφου), ότι αν είχε τον as2000 θα τον ζευγάρωνε με το cd 1000 και ΟΧΙ με το cd2000, για τους προαναφερθέντες λόγους...(υπονοώντας ξεκάθαρα , ότι η σειρά 1000, έχει διαφορετική κατεύθυνση από την 2000, ΠΕΡΑΝ της XLR εισόδου...)

(Πουθενά δεν ανέφερα τις λέξεις καλύτερος ή σωστότερος , ή χειρότερος...)

Reaction score
1.656
....δεν ανέφερα την λέξη ¨Προτείνει ¨......αλλά ¨Διαφαίνεται ¨....και στο τέλος της συνέντευξης αναφέρει ( ύστερα από ¨Πίεση ¨ του δημοσιογράφου), ότι αν είχε τον as2000 θα τον ζευγάρωνε με το cd 1000 και ΟΧΙ με το cd2000, για τους προαναφερθέντες λόγους...(υπονοώντας ξεκάθαρα , ότι η σειρά 1000, έχει διαφορετική κατεύθυνση από την 2000, ΠΕΡΑΝ της XLR εισόδου...)

(Πουθενά δεν ανέφερα τις λέξεις καλύτερος ή σωστότερος , ή χειρότερος...)
Δεν λέω ότι είπες ή ανέφερες. Η ουσία όμως είναι αυτή από τη Yamaha (όπως γράφεις).

T

Tadakis

Guest
Ο άνθρωπος ζητάει πληροφορίες για ένα top-notch ενισχυτή κόστους 7-8κ και καταλήξαμε να το συγκρίνουμε με ενισχυτή του χιλιάρικου. Η πλάκα είναι πως ο άνθρωπος έχει παρουσιάσει και το σύστημά του σε άλλο thread δείχνοντας ότι γνωρίζει, έχει εμπειρία και εχει επενδύσει χρόνο και χρήμα. Κοινώς τι μιλάμε αν δεν ξέρουμε γιατί μιλάμε....? Ρητορικό ερώτημα προς όλους μας.

Reaction score
266
Ο ASR, αφενός είναι 50% ακριβότερος του 3000 αφετέρου δεν είμαι και πολύ ένθερμος για να έκανα τόσο μεγάλη υπέρβαση. Ουσιαστικά αν δεν κοιτούσα προς Yamaha θα κοιτούσα προς Luxman και κάπου εκεί θα παιζόταν το παιχνίδι για μένα - ήτοι, Yamaha A-S3000 vs Luxman l-507ux

Οι απόψεις περί 1000, 2000, 2100 κλπ έχουν πολύ ενδιαφέρον αλλά μου ακούγεται εξαιρετικά παράξενο μοντέλα του ίδιου σχεδιαστή, κατασκευασμένα με μικρότερο κοστολόγιο να ηχούν καλύτερα από τις κορυφαίες του υλοποιήσεις, όπου, αν θέλετε, είναι και θέμα pride

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas