Yamaha HS8 & Dynaudio 18S : It's only...Monophonic (but I like it)

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Μηνύματα
5.852
Reaction score
12.416
Άνετα. Ήδη στο σαλόνι μας υπάρχουν 8 τέτοια (λευκά) ηχεία (το κεντρικό μόνο είναι μαύρο). Ο ενδοιασμός ήταν μόνο για τους διαχύτες.

Σύντομα θα βάλω μπρος πλάνο με διαχύτες παντού (όπου είναι εφικτή η εγκατάσταση) καλυμμένους με ηχοδιαπερατό πανί. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με το +1.

...and that's how it's done, bitcheees. :biggrin:
 



Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Ναι βάλε , κατανόησα πολλά που δεν καταλάβαινα από τις μεθόδους που ακολουθούσες τότε που έβαζες τις μετρήσεις από τα δωμάτια σου.
Πρόσφατα σε πλαίσιο αλλαγών διαρρύθμισης για ιδιαίτερο εργασιακό χώρο πειραματίστηκα με τους δορυφόρους του νήματος , μόνο που αυτή τη φορά λόγω απασχόλησης όλων των διαθέσιμων Dynaudio σε διαφορετικά setup είπα να κάνω μια πρόχειρη σύνθεση με το sub Yamaha κι ένα εκ των SVS SB2000 που είχαν απομείνει... Σε ρόλο DAC/Pre το γνωστό miniDSP 2X4 HD με την εξασθένηση στάθμης να γίνεται από το volume στον εκάστοτε χρησιμοποιούμενο ψηφιακό αναπαραγωγό ή την εγγενή στάθμη στον υπολογιστή.

Πρώτη ιδιαιτερότητα ήταν ότι η ρύθμιση του setup θα εκτελείτο μεν ως προς κάποια θέση MLP, πλην όμως η θέση του γραφείου όπου θα γινόταν ακρόαση τον περισσότερο χρόνο βρισκόταν σε ολότελα διαφορετική τοποθεσία και κοντινά σε τοιχωματικό όριο, οπότε θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα σε λήψεις από τη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Δεύτερη ιδιαιτερότητα ότι εκτός από ράφια με ντοσιέ και βιβλία που θα μπορούσαν με κατάλληλη διευθέτηση να διασπάσουν ανακλάσεις σε μεσαίες και υψηλές οκτάβες δεν θα υπήρχε η παραμικρή παθητική φροντίδα ως προς τις πρώτες οκτάβες.

Γνωρίζοντας από τα προηγούμενα ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει εγγενείς ανισορροπίες από ιδιορρυθμούς σε ζώνες με επίκεντρο περίπου στα 28 , 55 , 84 Hz αντίστοιχα επελέγη για ευκολότερα διαμερισμένη ισοστάθμιση από τα επιμέρους κανάλια του miniDSP - και με γνώμονα ότι το setup δεν θα πιεζόταν σε συνεχόμενες στάθμες - να κοπούν τα main στα 60 Hz με κλίση BW 48 dB/oct ενώ για τον κλάδο sub αρχική επιλογή ύστερα από διερευνητικές λήψεις ήταν τα 40 Hz με κλίση 18 dB/oct πράγμα που σήμαινε ότι θα έμενε κάποια συνεισφορά από sub στην προβληματική ζώνη 45-60 Hz.

Αρχικά με το sub Yamaha μόνο σε θέση ανάμεσα στα επιμέρους main και αξιολόγηση μέσα από το Alignment Tool κι εφαρμογή high shelf αρνητικού gain με επίκεντρο 111 Hz προέκυψαν οι εξής αποκρίσεις με τα επιμέρους κανάλια εκπέμποντα μαζί:
HS8 - YST800.png

Μπλε η απόκριση με περιστρεφόμενο μικρόφωνο, πράσινη το sweep 20-200 και πορτοκαλί το 20-200 στη θέση του γραφείου... Υποφερτή η ολική απόκριση και μολονότι η κλίση μπορούσε να ρυθμιστεί περαιτέρω με ευκολία επί του MLP δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο στη μακρινή off-axis θέση του γραφείου με τη δυσκολία να βρίσκεται σταθερά στις πρώτες οκτάβες. Εκεί φαίνονται κάποιες διακυμάνσεις που γίνονται ακόμα πιο ανισόρροπες στη μακρινή θέση.

Η διαφορά φαίνεται έντονα στα σχετικά spectrogram :
spectro HS8-YST.png

HS8-YST desk 1.png

Παρατηρούμε καλή χρονική ευθυγράμμιση στο νοητό MLP η οποία όμως χαλάει εντελώς στην ουσιαστική θέση του γραφείου για τις ακροάσεις .

Οι λήψεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από ακροάσεις με τις τελευταίες να επιβεβαιώνουν ότι απείχαμε ακόμα από μια βέλτιστη κατάσταση...
 
Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Συμπληρώνεται ότι το Yamaha sub μένει ως γνωστόν από προηγούμενες αναφορές με τη διάταξη bass reflex περιορισμένη από αφρώδες κυλινδρικό βύσμα χωρίς να είναι ερμητικά σφραγισμένη...

Η συγκεκριμένη τοποθεσία sub στη μεσοκάθετο του διαστήματος ανάμεσα στα main και σε απόσταση από το πλησιέστερο κάθετο τοιχωματικό όριο τέτοια ώστε να μην προέκυπτε υποχώρηση από boundaries στις δύο πρώτες οκτάβες λογαριάζεται κομβική και σταθερή υπό οποιοδήποτε εναλλακτικό σενάριο , πράγμα που σημαίνει ότι επόμενο βήμα ήταν να διερευνηθεί άμα θα ήταν προτιμότερο το SVS αντί του Yamaha σε αυτήν...

Κρατώντας λοιπόν μονό το sub προέκυπταν οι εξής αποκρίσεις sweep ύστερα από τη σχετική αναπροσαρμογή στις ρυθμίσεις delays & EQ για ενσωμάτωση προς τα main:
HS8-SVS.png


Μπλε στο νοητό MLP και πράσινη επί του γραφείου... Ιδού και τα αντίστοιχα spectrogram :
HS8-SVS spectro.png

HS8-SVS spectro desk.png


Παρατηρούμε κι εδώ στο άνω spectro την ευθυγράμμιση με τα main η οποία αναταράσσεται στην μακρινή off-axis περιοχή. Μολονότι οι παραστάσεις φαίνονται ευνοϊκότερες στις δύο πρώτες οκτάβες η ακροαματική αξιολόγηση έδινε εντύπωση χαμηλών που ακούγονταν ιδιαίτερα στην τοποθεσία του γραφείου πιο γδουπαριστές και κάπως αποκομμένες από τις αμέσως ανώτερες οκτάβες σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση .

Οπότε το Yamaha επέστρεψε και προτού περάσουμε στο στάδιο με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ιδού η βέλτιστη απόκριση στην τοποθεσία γραφείου με το Yamaha μόνο του και υπό βελτιωμένες ρυθμίσεις :
HS8-YST 2.png

HS8-YST desk 2.png
 
Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Η λύση στην όλη υπόθεση έγκειται στο ότι μόνο με προσθήκη επιπλέον αυτόνομου sub θα μπορούσε να επιτευχθεί ομαλοποίηση μεταξύ των διαφορετικών τοποθεσιών και παράλληλα ευνοϊκότερο ακροαματικό αποτέλεσμα ως προς τις χαμηλές οκτάβες...

Εξετάστηκαν δύο εναλλακτικές τοποθεσίες επί του δεξιού τοιχώματος ως προς το κεντρικό MLP, η πρώτη στο εν τέταρτον του μήκους από το πρόσθιο τοίχωμα με τα εγκατεστημένα main και η δεύτερη ακριβώς στο μέσον της διάστασης που όριζε το δεξί πλευρικό τοίχωμα.

Στις παρακάτω αποκρίσεις sweep η πρώτη αντιπροσωπεύεται με την καφέ καμπύλη, η δεύτερη με την πράσινη (επίτηδες σε λίγο ανώτερη στάθμη λήψης ώστε να ξεχωρίζουν) και η μωβ αντιπροσωπεύει την τοποθεσία γραφείου :
HS8-Yamaha-SVS.png


Παρατηρούμε εδώ να υπερτερεί η δεύτερη με το SVS sub στεγκατεστημένο στο μέσον της διάστασης ενώ η υπεροχή γίνεται ακόμα πιο έκδηλη παρατηρώντας τα spectrogram από τις αντίστοιχες αποκρίσεις κατά τη σειρά που αναφέρθηκαν :
SVS quarter right wall.png

SVS middle right wall.png

HS8-Yamaha-SVS right wall middle desk.png


Εδώ πλέον διαπιστώνουμε ότι στην ακραία θέση γραφείου υπάρχει πλέον συνάφεια ανάμεσα στο τρίτο spectro - που αντιστοιχεί σε αυτήν - και το δεύτερο που αντιστοιχεί στο νοητό MLP για το ενδεδειγμένο στερεοφωνικό τρίγωνο...

Σε αυτό το σημείο κανονικά θα έπρεπε να πανηγυρίζω , κάνοντας όμως ακροαματική αξιολόγηση μου ακουγόταν πάλι στη θέση γραφείου ελάχιστα πιο εμφατικό απ'όσο θα μου άρεσε για να έμενε έτσι κατά τη συνεχόμενη ακρόαση σε ποικιλία κομματιών.

Επιστρέφοντας στις ρυθμίσεις αποφασίζεται ν'ανέλθει η κοινή για τα δύο sub κεντρική συχνότητα βαθυπερατού στα 45 Hz και παράλληλα να μειωνόταν το volume σε καθένα τεμάχιο κατά 2 περίπου dB...

Οι παρακάτω αποκρίσεις αντιπροσωπεύουν την ευνοϊκότερη κατάσταση με ακροαματικά κριτήρια τόσο στη θέση γραφείου όσο και κατά την περιφορά σε τυχαία σημεία εντός του χώρου. Μωβ καμπύλη στο νοητό MLP και κόκκινη στη θέση γραφείου :
HS8-Yamaha-SVS optimum.png


Με τα αντίστοιχα spectrogram:
HS8-Yamaha-SVS optimum spectro.png

HS8-Yamaha-SVS optimum spectro desk.png
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.075
Reaction score
18.684
Γκουρού δεν νομίζω να καθήσω να τα κάμω αυτά ποτές (τουλάχιστον όχι με τόση υπομονή - επιμονή) αλλά είσαι μεγάλη παιχτούρα που μας τα δείχνεις έτσ' αναλυτικά με παραδείγματα.. 8-)

table-tennis.jpgc.jpg
 



Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Πώς περνά το Black ΠΣΚ ενόσω οι άλλοι ψάχνουν καταναλωτικές ΄΄ευκαιρίες΄΄... Είχα υποσχεθεί πριν λίγο καιρό να δείξω ένα πρωτότυπο δικαναλικό setup κι εφόσον απεχθάνομαι τον υπερκαταναλωτισμό έπρεπε να φτιαχθεί με όσα ήδη διαθέτω... Εκτελέστηκε ακριβώς όπως είχε καταστρωθεί αναλυτικά στο νου , με έμπνευση από σχολές ηχείων που είχαν κάνει εντύπωση από το παρελθόν και πρόσθετο κίνητρο την ακροαματική προαγωγή οκτάβων πέρα από τις χαμηλές.

Ιδού λοιπόν το Yamaha HS-8 bipolar array :
DSC03504.JPG

DSC03505.JPG

DSC03506.JPG


Λίγα λόγια για την περιγραφή... Το array είναι διαρρυθμισμένο αμφιπολικό (bipolar) και όχι διπολικό αφού πρόσθια και οπίσθια μεγάφωνα εκπέμπουν στην ίδια φάση (push-push όπως χαρακτηρίζεται). Επελέγη αυτό όχι μόνο για την απλούστερη σύνδεση (χρειαζόταν μονάχα ένας διακλαδωτής τύπου ΄΄Υ΄΄ από female σε διπλά male XLR ανά κανάλι) αλλά κι επειδή αυτή παρέχει ευρύτερη πολική απόκριση αντί για τη στενή οκτωειδή των διπόλων. Για να λειτουργήσει καλά βεβαίως απαιτούνται ικανές αποστάσεις για τα ακουστικά κέντρα των μεγαφώνων πρώτα από το οπίσθιο προς εκείνα τοίχωμα - ανώτερη των 150 cm στην παρούσα εφαρμογή - και κατόπιν από τα πλευρικά - ανώτερη των 50 cm στην παρούσα εφαρμογή.

Εφόσον η εγκατάσταση επιτύχει θα έχουμε επίσης δύο 8ιντσα midwoofer για τις πρώτες οκτάβες ανά κανάλι. Επιδιώκοντας καθένα εκ των midwoofer να έχει διαφορετικές αποστάσεις από καθένα τοίχωμα αλλά και από δάπεδο-οροφή κατά τρόπον ώστε ν'αποφεύγονταν συμπτώσεις σε όσες τονώσεις και ακυρώσεις θα προκύπτουν αναπόφευκτα από τοιχωματικά όρια και ιδιορρυθμούς επελέγη το οπίσθιο ηχείο να τοποθετηθεί ανάποδα , όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτό :

DSC03507.JPG

Επιτέλους, είχα καημό ν'αποκτήσω κι εγώ ηχειακό σύστημα με διπλά tweeter όπως του Μαρκησίου, με τα δικά μου βεβαίως προσανατολισμένα προς καταλληλότερες κατευθύνσεις...:wink:

Σημειωτέον ότι με χρησιμοποιούμενες βάσεις ύψους 80 cm το εμπρόσθιο ηχείο είναι τοποθετημένο με μικρή κλίση προς τα κάτω ώστε να ευθυγαμμίζεται ο άξονας με την κεφαλή στην κεντρική θέση ακρόασης ενώ το οπίσθιο tweeter έρχεται χωρίς κλίση στο ύψος των αυτιών επί του MLP.

Προτού να γίνουν δοκιμαστικές ακροάσεις και αναλυτικές μετρήσεις έπρεπε οπωσδήποτε να διασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ των επιμέρους καναλιών αλλά και πρόσθιου-οπίσθιου κλάδου ανά κανάλι...
BPA front-back.png


Είναι επόμενο καθώς ανέρχεται η συχνότητα με σταθερή τη ζώνη λήψης η απόκριση των οπίσθιων μεγαφώνων να έρχεται σε κατώτερη στάθμη (μπλε-πορτοκαλί καμπύλη αντίστοιχα). Επιλέγεται να κρατηθεί στην κατώτερη στάθμη από το ενσωματωμένο ρυθμιστικό καθενός monitor ηχείου αφού θα μετριάζονταν έτσι πιθανές ακυρώσεις μεταξύ εμπρόσθιων-οπίσθιων μεγαφώνων.

Οι αποκρίσεις για τα επιμέρους κανάλια στο ολικό array με περιστρεφόμενο μικρόφωνο υπό τα γνωστά χρώματα :
L_R_LR bpa.png


Με καλή την ισορροπία στις επιμέρους αποκρίσεις προχωράμε σε δοκιμαστικές ακροάσεις προτού περάσουμε σε διεξοδικά sweep στη γνωστή κρίσιμη ζώνη 20-200 Hz ...
 

Μηνύματα
1.864
Reaction score
4.430
Ενδιαφερον!
Ειχα μια παρομοια διαταξη με παθητικα
οταν πειραματιζομουν με το stacking. Huge ηχος..
Πως ακουγονται;
 






Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Ενδιαφερον!
Ειχα μια παρομοια διαταξη με παθητικα
οταν πειραματιζομουν με το stacking. Huge ηχος..
Πως ακουγονται;
Ακούγονται με τρόπο που... αποζημιώνει για τον κόπο. Προαγωγή σε όλα τα επίπεδα. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα ν'ακούω ξανά το HS8 στη στάνταρ μονόπολη αρχιτεκτονική σε δικαναλικό setup... Ευτυχώς που επιστρέφουν σε πολυκαναλικό ύστερα από λίγο καιρό...

Οι αποκρίσεις συχνότητας με περιστρεφόμενο μικρόφωνο και τα επιμέρους κανάλια εκπέμποντα μαζί δεν εμφανίζουν - εκτός της αυξημένης ενέργειας γύρω από τα 110 Hz - τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο array (μπλε) και τα μπροστινά μόνα τους (καφέ).
LR mic bpa vs. front only.png


Η διαφοροποίηση όμως γίνεται έντονη στα spectrogram για τη ζώνη 20-200 (πάνω τα μπροστινά μόνα τους , κάτω το array και σταθερά χωρίς την παραμικρή εφαρμογή EQ) :

20-200 sat sealed front only.png

20-200 sat sealed.png

Υπ'όψιν ότι οι σωλήνες bass reflex έχουν μείνει φιμωμένοι και στις δύο περιπτώσεις... Παρατηρούμε όμως πόσο ανώτερη ενέργεια στις χαμηλές οκτάβες παρέχεται από το array...

Απελευθερώνοντας προσωρινά τους σωλήνες bass reflex προκύπτει η εξής παράσταση :
20-200 sat bass reflex.png

Εδώ παρατηρούμε ότι απλώς ότι η ενέργεια αυξάνεται και παρατείνεται ελαφρώς σε σημεία ιδιορρυθμών που θα χρειάζονταν περισσότερο EQ ενώ μειώνεται λίγο πιο απότομα στην πρώτη οκτάβα , οπότε ξαναφιμώνονται όπως προοριζόταν εξαρχής... Με αυτήν τη διαρρύθμιση θ'ακουγόταν άνετα ακόμη και απουσία sub. Από τη στιγμή όμως που ο τίτλος στο νήμα περιλαμβάνει τα Dynaudio 18S και σκοπεύω σε εξομάλυνση της κατάστασης στη δεύτερη οκτάβα φανταζόμαστε όλοι ποια θα είναι η συνέχεια...
Θα μπορούσε άραγε το πείραμα να έχει ελπίδες και με πλάναρς?
Δεν νομίζω... Τα πάνελ ηχεία είναι από τη φύση τους δίπολα (push-pull) ενώ εδώ γίνεται array αμφιπολικό με μονόπολα.
 

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Μηνύματα
5.852
Reaction score
12.416
φανταζόμαστε όλοι ποια θα είναι η συνέχεια...
Μπαίνει ο thva και γράφει ότι δεν υπάρχει αμφιπολική ή διπολική αρχιτεκτονική χαχα, αυτά είναι μπαρούφες που έχουν φτιάξει κάποιοι χωρίς PhD και εκείνος για να μορφωθούμε οι στούρνοι μας τα λέει, άπαξ, όχι δίπαξ, αλλά μετά μας τα ξαναλέει, πάλι άπαξ, άρα στο σύνολο τελικά όντως δίπαξ και βάλε και ούτω καθεξής.

Τι, όχι?
 

Μηνύματα
12.214
Reaction score
14.513
Μπαίνει ο thva και γράφει ότι δεν υπάρχει αμφιπολική ή διπολική αρχιτεκτονική χαχα, αυτά είναι μπαρούφες που έχουν φτιάξει κάποιοι χωρίς PhD και εκείνος για να μορφωθούμε οι στούρνοι μας τα λέει, άπαξ, όχι δίπαξ, αλλά μετά μας τα ξαναλέει, πάλι άπαξ, άρα στο σύνολο τελικά όντως δίπαξ και βάλε και ούτω καθεξής.

Τι, όχι?
Δεν είπα ποτέ τέτοιο πράγμα. Ούτε κάν κατάλαβες προφανώς τι είπα. Δίπαξ μπήκα και εμίλησα γιατί άλλοι αρχίσανε ως συνήθως τις γνωστές προσωπικές προσβολες - ειρωνείες (και με reply σε εμένα) και τις παρερμηνείες αλλά είναι τίποτε μπροστά στην παρερμηνεία που κάνεις εσυ εδω σε άσχετο νήμα προσβάλοντας μια άποψη που δεν είναι κάν δικιά μου αλλά ανθρώπου με δύο PhD και ένα MsC σε τρία μάλιστα γνωστικά αντικείμενα φυσική, ηλελτρολογία μηχανική και ακουστική. Μετά το δίπαξ ούτε ξαναμπήκα στο συγκεκριμένο νήμα και ούτε θα ξαναμπώ αλλά ούτε και η γνωστή μου υψηλή φαντασία δεν φτάνει να μαντέψω σε τι άλλες παρερμηνείες θα έχετε προχωρήσει επι του θέματος που επισήμανα εάν κρίνω απο αυτήν που κάνεις εδώ.

Αυτό που είπα μπορώ να το αποδείξω αδιαμφισβήτητα σε ένα δευτερόλεπτο αλλά δεν το επιθυμώ. Προτιμώ να σας βλέπω να εκτίθεστε. Διατηρώ το δικαίωμα να ελέγχω με τις τοποθετήσεις μου ή και ερωτήσεις μου άλλες φορές την αντίδραση και άποψη πάνω σε αυτές των υπολοίπων και μάλιστα ειδικά στην συγκεκριμένη είναι καθοριστικής σημασιας γαι εμένα, ώστε να μπορέσω να καταλάβω ποιου την γνωμη αλλά και γνώση θα εμπιστεύομαι.

Οπότε μετά τις εξηγήσεις που έδωσα σε αυτήν σου την προσπάθεια στην ουσία δυσφήμiσης της στάσης μου και τρόπoυ και θέματος με τον οποίο και το οποίο επέλξα να τοποθετηθώ στο εν λόγω ζήτημα με πάντα γνώμονα για εμενα την σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση των αναγνωστών του εν λόγω site αλλά και μοίρασμα μιας πληροφορίας που είχα με όλους σας (μεγάλο λάθος μου που πρός χαρά πολλών φαντάζομαι δεν θα επαναλάβω καθώς η στάση μου και γραφή μου πλέον στο site θα αλλάξει ρίζικά ή και θα εκλείψει εντελώς καθώς μέχρι τώρα στην ουσία δεν αντικατόπτριζε την πραγματική προσωπικότητα μου) ..... μην ξανασχολήθείς μαζί μου και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο που συνηθίζεις αλλά και όλοι σας. Σίγουρα εγώ δεν θα ξανασχοληθώ.

Παρακαλώ μην διακόπτεις με επιπλέον σχόλια σου το νήμα του Bhutia το οποίο και παρακολουθώ και εγω και όλοι με το ανάλογο ενδιαφέρον και με το ενδιαφέρον που του αξίζει αλλά και την αξία που αυτό το εγχείρημα έχει για τον κάθε αναγνώστη εκπαιδευτική ή εφαρμογής. Εγω δεν διέκοψα.

Αγαπητε Bhutia συγγνώμη για την παρέμβαση , δεν την initiate εγω αλλά δεν ήταν δυνατόν να μείνει αναπάντητη. Enough is enough και η ανοησία έχει όρια ιδίως τώρα που κατάλαβα τις κακές προθέσεις απο τις οποίες διακατέχονται κάποιοι.

Υ.Γ : Εάν σε ενδιαφέρει η τοποθέτηση μου πες μου το να σου υποδείξω το νήμα στο οποίο γίνεται αναφορά και το ένα στην ουσία πόστ μου .... εάν και νομίζω σε ένα exchange μεταξύ μας σε ανύποπτο χρόνο και σαν δευτερεύον θέμα όταν είχε προκύψει εχω την εντύπωση - ότι επιδρμικά αναφερόμενος και με μια αποστροφή του λόγου σου απο αυτές που συνηθίζεις - διαφώνησες με την αναφορά μου που απο τότε κιόλας ήταν γνωστή σε εμένα ως πληροφορία. Σε διαβεβαιώ ότι όλοι κάνουν (κάνετε) λάθος και δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο που γνωρίζω πόσο αντίθετο είναι απο τα "πιστεύω" (άποψη) όλων σας εδω μέσα και μάλιστα σε ένα τόσο σημαντικό για εσάς - αγγίζοντας το θρησκευτικό - θέμα ... εάν δεν ήταν σούπερ ακριβές αυτό που λέω. Πλάκα πλάκα πάντα κάνω και υπέρ της πλάκας αλλά για τέτοιο θέμα δεν θα έλεγα ανακρίβεια καθώς και φυσικά γνωρίζα το φλάκ που θα φάω και θα ακολουθήσει. Ο thva βέβαια δεν κάνει ποτέ τυχαία πράγματα και ας φαίνεται έτσι και ουδέν κακόν αμιγές καλού (για τον ίδιο).

Καλή συνέχεια δεν προκειται να ξαναπαρέμβω για αυτό το θέμα ...όποια συνέχεια και δoθεί απο οποιονδήποτε. Εξάλλου δεν θα συμμετέχω πλέον στο 80 % και πάνω των θεμάτων όπως συνήθιζα αλλά ούτε και με τους ρυθμούς που συμμετείχα. Και εδώ μπήκα ακριβώς για να μην συμμετέχω στα άλλα.... αλλά και εδω μετά λύπης μου βλέπω ότι ούτε καν να διαβάσω δεν μπορώ χωρίς καν παρεμβολή ή να με "ανακαλύψουν". Πολύ πιθανόν ο συγκεκριμένος moderator επειδή βλέπω ότι χρονικά είναι τέλεια συντονισμένος να είδε ότι παρακολουθώ το νήμα και λειτουργησε με έμπνευση και "αυτοσχεδιασμό" on the fly. Εαν αυτό ισχύει ... καταλαβαίνει κάποιος περί τίνος πρόκειται πλέον.
 
Last edited:

Μηνύματα
4.461
Reaction score
7.732
Εγώ τα απολαμβάνω πάντως και τα 2, τοσο το εγχείρημα του Μπούτχια όσο και τα ανάλαφρα διάλειμματα.
Σαν τον κινηματογραφο, όλοι ερχόμαστε για την ταινία αλλά και τα διάλειμματα είναι ευχάριστα αρκεί να μην τραβάνε πολύ σε μάκρος :cry:
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.288
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top