Zingali Duevel Re!

Μηνύματα
7.096
Reaction score
5.614
Ευχαριστώ παίδες.

Δεν κρατήθηκα τελικά, τα έστησα στο σαλόνι.

Ευτυχώς είχα έτοιμα καλώδια RCA>XLR από παλιά που είχα home cinema με επτά Tannoy Precision μόνιτορ.

Τρελλά γκάζια μιλάμε! Έτσι είχα να νιώσω από την επίσκεψή μου στου antkots με τα μεγάλα JBL.

Τα CVA-28 είναι απίστευτα. Σύντομα τη βλέπω τη δουλειά να πολλαπλασιάζονται!
 

Μηνύματα
7.096
Reaction score
5.614
Πολύωρο το live event στο σαλόνι απόψε. Υπήρξαν στιγμές που μούδιασε ο σβέρκος και η ανατριχίλα έφτασε μέχρι τους καρπούς των χεριών. Δύναμη, ατελείωτη δύναμη. Να δίνεις ένταση και τα ηχεία να σου χαμογελούν θέλοντας κι άλλο.

Προσπάθησα πολύ να νιώσω κούραση, να βγάλω σκληράδα απ' τα ηχεία, βρε στάθμες ανέβασα, βρε το αυτί μου κόλλησα στο ομοκεντρικό μεγάφωνο των CVA-28, τίποτα. Καθαρός, δυνατός ήχος, που βγαίνει με μια άνεση που σε κερδίζει.
 

Μηνύματα
7.096
Reaction score
5.614
Το ύψος του 18ιντσου + το CVA-28 οριζόντια έχει ιδανικό ύψος τελικά για την οθόνη. Ήδη μπήκαν ιδέες για τρία ίδια μπροστά, το καθένα να κάθεται στο σαμπ του.

 


Μηνύματα
7.096
Reaction score
5.614
Κάθονται ακριβώς. Και δημιουργούν και μια χαριτωμένη φιγούρα καρτούν με μάτια και στόμα!

 

Μηνύματα
6.785
Reaction score
152
Απάντηση: Re: Zingali Duevel Re!

Το ύψος του 18ιντσου + το CVA-28 οριζόντια έχει ιδανικό ύψος τελικά για την οθόνη. Ήδη μπήκαν ιδέες για τρία ίδια μπροστά, το καθένα να κάθεται στο σαμπ του.
και πισω τι θα παιξει;
τα Ντουεβελακια, ή θα βαλεις αλλο ενα σετακι για να εχεις 5.5?
 

Μηνύματα
7.096
Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Re: Zingali Duevel Re!

Ας φτάσουμε σ' εκείνο το σημείο να έχουμε 3+3 μπροστά και το θέμα surround είναι εύκολο.

Τα Duevel Enterprise θα έπαιζαν μια χαρά πίσω, όντως. Με ενίσχυση από τον Pioneer 85.
 

Μηνύματα
1.201
Reaction score
1.153
Απάντηση: Zingali Duevel Re!

Παράκρουση έχεις πάθει!Happy birthday φιλαράκι,να'σαι καλά να βγάζεις γούστα!
 

Μηνύματα
7.096
Reaction score
5.614
Αυτό που φαντάζεται κάποιος στη θέα ηχείων PA είναι τσιριχτός, άκαμπτος ήχος από τους δορυφόρους να τρυπάει τα αυτιά και μιας νότας μπάσο σαν ξερόβηχας να βγαίνει από το σαμπόκουτο.

Καμία, μα καμία όμως σχέση με την εντύπωση που αποκόμισα χτες!

Τέτοια αίσθηση live με κάθε νότα να ταλαντώνει το κορμί την επίσκεψή μου στου antkots μού θύμισε με τα μεγάλα του JBL. Καθαρότητα σε συνδυασμό με δύναμη, ατελείωτη δύναμη!

Προσπάθησα να τα κάνω να με κουράσουν, αλλά μάταια. Ακόμη και το αυτί μου κόλλησα στο ομοκεντρικό μεγάφωνo των CVA-28, αλλά καμία αίσθηση σκληρότητας και το συνολικό άκουσμα ήταν απολαυστικό.

Ακόμη και σκέτα τα CVA-28, χωρίς τη βοήθεια σαμπ, με το ρυθμιστικό στη θέση "no sub", έβγαζαν καλό παλμό και όχι ξεραΐλα. Βέβαια με το 18ιντσο απογειώνονταν. Το ιδανικό σίγουρα θα ήταν κάθε κανάλι με το αντίστοιχο σαμπ του.

Θα αναρωτηθεί κανείς τώρα: "κόψε κάτι ρε φίλε, τι θες να μας πεις, ότι βρήκες το τέλειο ηχείο;". Όχι βέβαια. Το σετάπ με PA έχει και κάποια μειονεκτήματα:
1. Όγκος-βάρος-εμφάνιση, τα αυτονόητα.
2. Περιορισμένη ανάλυση και μουσικότητα, ουδέτερες χροιές.
3. Η απόδοση χειροτερεύει όσο χαμηλώνεις την ένταση. Θέλουν εντάσεις για να ξυπνήσουν και να καθαρίσει ο ήχος.
3. Ελαφρύ φύσημα στα κενά, δεν είναι απόλυτα ήσυχα όπως τα hi-fi ηχεία με solid stade ενισχυτή. Κάτι σαν θορυβώδης λαμπάτος με ευαίσθητα ηχεία.
4. Ελαφρύ βούισμα από τον ενσωματωμένο ενισχυτή.

Αυτά βέβαια με ψείρισμα και στον χώρο μου σε απόλυτη ησυχία (με δύο σειρές κουφώματα ηχομόνωσης με πέντε σειρές τζάμια).

Σε αντιστάθμισμα, το καλό είναι μόλις ένα, αλλά ουσιαστικότατο:
Με σχετικά προσιτό κόστος (528 ευρώ το κομμάτι CVA-28 και 841 το CVA-118) αποκτά κανείς όχι ηχεία αναπαραγωγής ήχου, αλλά τη δυνατότητα να μεταφέρει τη μουσική μπάντα στον χώρο του να του παίξει live. Για να πετύχει κανείς το ίδιο με συμβατικά ηχεία που να είναι όμως πραγματικά full-range, θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν αυτή αντέχει μια δαπάνη δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Για χρήση σε ταινίες home cinema, δεν το συζητάμε καν. Η χαρά του απαιτητικού θεατή ταινιών δράσης! Για όποιον νορμάλ άνθρωπο βλέπει την ταινία του σε νορμάλ στάθμες, ισχύουν τα μειονεκτήματα πιο πάνω. Οπότε προσοχή, big (sound) is beautiful, αλλά δαγκώνει κι όλας. Συν του ότι εθίζει, και μετά θα θέλεις την καθημερινή σου δόση σε υψηλές στάθμες. Θα ακούς συμβατικό hi-fi ηχείο μετά και θα γελάς από μέσα σου.
 


Timaras

*****
Μηνύματα
2.985
Reaction score
2.153
Γιαννη χρόνια σου πολλά,πολύχρονος φιλαράκι και να χαίρεσαι και αυτά τα εργαλεία.
Μπράβο.Αφού μπορείς και το κάνεις είσαι κομπλέ!
Καλοάκουστα φίλε!
 

Μηνύματα
509
Reaction score
2
Απάντηση: Zingali Duevel Re!

Μια και έχεις παίξεις και με τα δύο... σύγκριση μεταξύ cva-118 και 121 ?
 

Μηνύματα
7.096
Reaction score
5.614
Κατ' αρχήν το CVA-121 είναι κτήνος σε σύκριση με το 118.
6,5 εκ. φαρδύτερο και πολύ ψηλότερο κατά 17 εκατοστά (δηλαδή έχει ύψος κοντά 81 πόντους!)
Το 121 δεν σηκώνεται με ένα άτομο, το 118 σηκώνεται.

 


Μηνύματα
7.096
Reaction score
5.614
O ενισχυτής του 121 είναι 1200 watt continuous / 2400 peak.
O ενισχυτής του 118 είναι 700 watt continuous / 1400 peak.

Και πάμε στο μεγάφωνο.

Στο 121 το μεγάφωνο έχει τεχνολογία "Stroker", μετεξέλιξη του μοντέλου που άφησε εποχή τη δεκαετία του '90 στο car audio.
Στο 118 το μεγάφωνο είναι συμβατικό.
Το 121 κατεβαίνει πιο χαμηλά, στα 35Hz, ενώ το 118 στα 39Hz.
To 121 είναι δύο φορές πιο δυνατό από το 118, με μέγιστο SPL 135 έναντι 131.

http://www.cerwinvega.com/flash/swf/header2.swf?scale=noscale
 

indikos001

Games
Editor
Μηνύματα
4.287
Reaction score
4.440
Απάντηση: Zingali Duevel Re!

απο θεμα ταχυτητας(στη μουσικη)πως τα παει το μεγαλο?
 

Μηνύματα
7.096
Reaction score
5.614
Στην πράξη, στον χώρο μου των 50-60τμ, ένα 118 έδωσε τον απαιτούμενο όγκο ώστε να έχουμε άριστο ταίριασμα με τo CVA-28. Για πιο ομοιόμορφη απόδοση θα έβαζα απαραιτήτως ένα 118 σε κάθε κανάλι, ώστε να έχουμε στερεοφωνία. Και όχι όπως συνηθίζεται ένα σαμπ με δύο top box.

Το 121 τώρα.
Αν το 118 γεμίζει τον χώρο, το 121 μπορεί να τον ταρακουνήσει!
Αν δύο 118 σείουν τους τοίχους, δύο 121 μπορούν να τους γκρεμίσουν!

Πέρα από την ένταση, αυτό που εντυπωσιάζει και στα δύο μοντέλα είναι ότι παρά τον όγκο τους και την PA καταγωγή τους, το μπάσο δεν είναι μιας νότας, και δεν έχει ένα μπουμ με μια ατελείωτη ουρά. Αντίθετα, είναι κοφτό, με παλμό, αλλά και με όγκο.

Επίσης, καθοριστικό ρόλο για την επιλογή τους είναι με τι top box θα τα συνδυάσει κανείς. Ένα 118 θέλει και δύο 8ιντσα midbass για να υπάρχει αρμονία. Δύο 118 αντίστοιχα θέλουν τέσσερα 8ιντσα midbass. Το bass θέλει και το kick του, το "μπουμ" θέλει και το "τοκ" του.

Το 121 το προορίζει η εταιρία για συνδυασμό μέχρι και με τρία CVA-28 ανά κανάλι! Το 118 με μέγιστο δύο.

 

Μηνύματα
7.096
Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Zingali Duevel Re!

απο θεμα ταχυτητας(στη μουσικη)πως τα παει το μεγαλο?
Είναι πολύ γρήγορο, όπως είπα και πιο πάνω, δεν έχει booming, είναι ολοφάνερο ότι είναι φτιαγμένο για μουσική. Ανοιχτόκαρδο μπάσο, ρυθμικό.

Υπάρχει και η σειρά CVHF, που προορίζεται για home cinema, και βγαίνει σε 18 και 21.
Το CVHF-21 όμως, σε αντίθεση με το CVA-121, δεν έχει Stroker μεγάφωνο. Λογικά θα πέφτει λίγο πιο χαμηλά και θα θυσιάζει κάποια db SPL. Έχει οικιακό φινίρισμα, χωρίς τα χερούλια. Δεν το επέλεξα γιατί αφενός ήθελα το μεγάφωνο να είναι Stroker και αφετέρου δεν ήθελα σαμπ home cinema, αλλά (δυνατής) μουσικής. Τα CVHF σημειωτέον είναι και πιο ακριβά.
 

Μηνύματα
509
Reaction score
2
Απάντηση: Zingali Duevel Re!

Βασικά έχω τα VE-12... και σκεφτόμουν ή το CVA-121 ή αναβάθμιση σε XLS-215...
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.740
Μηνύματα
3.025.848
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88
Top