Ανδρέας Καφάτος, 1961-2020

Technics SL-1200G, που το πουλάνε, ρε παιδιά;

Technics SL-1200G, που το πουλάνε, ρε παιδιά;

Σκέφτομαι να το τσιμπήσω, αλλά δε το πουλάει κανείς στην Ελλάδα και στην Intertech, μετά απο 20 προσπάθειες, νόμιζαν ότι τους ζήταγα εμπλουτισμένο ουράνιο.

Λέω να δώσω το Linn και να χω το Technics.

54CFD50F-F20F-43DA-844E-AE71C0C24367.png

Απόδραση σε παράλληλο Σύμπαν (Τύφλα να 'χει το πικάπ)

Υπάρχει ένα παράλληλο Σύμπαν στο οποίο το μέλος Bhutia δεν προχώρησε ποτέ στην προμήθεια ενεργών ηχείων με τα...ποταπά ενισχυτικά αρθρώματα στο εσωτερικό τους,αλλά συνεχίζει να χρησιμοποιεί μονομπλόκ τελικούς με στιβαρή κατασκευή και χρήσιμο ποσοστό αποδιδόμενης ισχύος σε αμιγή τάξη Α.

Σε αυτό το Σύμπαν ένα βινυλιοσύστημα (Gyrodec-SME309 - Audio Technica ART9) κρατά περίοπτη θέση στην κορυφή...

Να μετρήσουμε <<λαμάκια>>;

Αφορμή ένα θέμα σχετικό με βραχυκυκλωτήρες, λαμάκια και πόσο τελικά επηρεάζουν τον ήχο του συστήματος μας...
Να δούμε πόσα ορατά και αόρατα λαμάκια υπάρχουν στη διαδρομή του σήματος, από την έξοδο του ενισχυτή μέχρι και τα μεγάφωνα;
Ή καλύτερα τα tweeters, μιας που αυτά είναι σε σειρά με τους εν λόγο βραχυκυκλωτήρες.
Πάμε λοιπόν να μετρήσουμε...
Τα πρώτο δύο λαμάκια βρίσκονται επάνω στο ρελέ...

Κατασκευάζοντας το νέο μου «DIY» Rack

Ύστερα από πολλές αναζητήσεις και συζητήσεις με διαφορά μέλη αποφάσισα μαζί με κάποιο μέλος του φόρουμ να κατασκευάσουμε ένα δικό μου και ένα δικό του rack (το κατασκευάσουμε είναι εντός εισαγωγικών λόγω του ότι άλλοι ήταν οι μάστορες) το οποίο θα τηρεί κάποια πρότυπα, είδαμε πολλές ιδέες από διάφορους κατασκευαστές και καταλήξαμε σε μια ή οποία είναι και σχετικά εύκολη στην κατασκευή της το...

Πως ακουγονται τα παλια DAC σημερα?

Εβαλα στο ebay καποια μηχανηματα που δε χρησιμοποιουσα, οπως ενα ξεχασμενο τελικο Parasound HCA-3500. Τον θυμαστε αυτον?
Βρηκα μπροστα μου και ενα DAC της Audio Synthesis. Το DAX Decade, Balanced, Black Gate Version, με μεταβλητη εξοδο. Ειδα οτι μεταχειρισμενα κανουν χοντρα λεφτα ακομα στην αγγλικη αγορα. Δεν το περιμενα να πω την αληθεια. Τα ψηφιακα ξεφτιλιζονται γρηγορα γενικα. Πολυ γρηγορα...

Στρώσιμο ηχείων. Τι γνώμη έχετε?

Διαβάζοντας διάφορα δεξιά και αριστερά είπα να τα συζητήσουμε και εδώ.
Πέραν των ήδη δοθέντων , και διαβάζοντας διάφορα άρθρα στο νετ , αλλά έχοντας και ο ίδιος εμπειρία από επισκευή μεγαφώνων αλλά και γενική ενασχόληση με ηχεία -μεγάφωνα , λέω να το συζητήσουμε.

Η σημασία της Κλασικής Μουσικής στην εποχή μας.

Από την μέχρι στιγμής, μάλλον σύντομη αλλά αρκετά χαρακτηριστική, εμπειρία μου στο φόρουμ αυτό, διακριβώνω μια ελάχιστη διάδραση μεταξύ των μελών, των ούτως ή άλλως ολίγιστων ενεργά συμμετεχόντων, οι οποίοι και αυτοί συνήθως αρκούνται σε "like button" αντιδράσεις.
Επίσης, από την μάλλον μακραίωνη (40 σχεδόν έτη) και την σοβαρή και συνεπή ενασχόλησή μου με την Κλασσική Μουσική (ενθουσιώδης και...

Τύφλα να χει το...Dirac (διόρθωση απόκρισης δικαναλικού)

Είμαστε λοιπόν κλασσικοί δικαναλικοί χρήστες και θέλουμε να διορθώσουμε την απόκριση χωρίς να καταφεύγαμε σε πολυκαναλικούς επεξεργαστές ή γνωστές λύσεις που θα μας δημιουργούσαν ενδοιασμούς με την κατασκευή και τους όρους ένταξης σε δεδομένο setup.

Τι θα χρειαζόταν να έχουμε :

- Ηλεκτρονικό υπολογιστή για την επεξεργασία των δεδομένων.Κατά προτίμηση σε περιβάλλον Windows για τη βασική...

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
155.319
Μηνύματα
2.375.781
Members
35.210
Νεότερο μέλος
aoratos1
Top