ASUS XONAR ESSENCE

Reaction score
150
Ωραία ας το θέσω διαφορετικά!

Αξίζει να πας σε Lynx από την STΧ και τι κερδίζεις και σε συνδεσιμότητα?

Υπάρχει κάτι καλύτερο σε κάρτα ήχου ας πούμε αναξαρτήτως χρημάτων.

H expansion card της ST για πολυκάναλο είναι η ΙΔΙΑ κάρτα που χρησιμοποιεί η HDAV απλά δεν την έχω δει να πωλείται ξεχωριστά.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

H expansion card της ST για πολυκάναλο είναι η ΙΔΙΑ κάρτα που χρησιμοποιεί η HDAV απλά δεν την έχω δει να πωλείται ξεχωριστά.

Είδα να λένε, δεν είναι βέβαιο, ότι ενώ είναι η ίδια κάρτα έχει άλλο κονέκτορα!

:107:

Reaction score
150
Όχι γιατί κάποιος με HDAV Deluxe και ST την δουλεύει και στις δυο.

Άρα υπάρχει η κάρτα αλλά κοστίζει κάτι παραπάνω μαζί με την HDAV η οποία πλέον δεν βλέπω να έχει κανένα νόημα υπάρξης στην αγορά τη στιγμή που το bitstreaming γίνεται μέσω ATI HDMI και χωρίς περιτές συνδέσεις.

Βρε κανείς δεν ξέρει τι λέει η Lynx σε σχέση με την Asus?

Reaction score
11
Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

.....αυταρέσκων μεσοκόπων που παιδιαρίζουν γύρω από ακριβά και γυαλιστερά κατασκευάσματα, χωρίς καλά - καλά να ξέρουν τί είναι.

Αυτόι οι .... μεσόκοποι! Πολύ μου την σπάνε... ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕ !!!

Kαλέ κύριε... με συγχωρείτε.... Αυτό που γυαλίζει:

Τί είναι;

:142:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.329

Πφφφ, μισές δουλειές οι τσιγκούνηδες. Είναι που είναι της πλάκας η κάρτα, τουλάχιστον δεν την κάλυπταν ολόκληρη με το αλουμινάκι... :114:

Reaction score
11

Πφφφ, μισές δουλειές οι τσιγκούνηδες. Είναι που είναι της πλάκας η κάρτα, τουλάχιστον δεν την κάλυπταν ολόκληρη με το αλουμινάκι... :114:

Eίναι για να έχουν δουλειά και στην DIY ! Βάζεις ένα δικό σου αλουμινάκι και καμαρώνεις! Βεεέβαια !

:142:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

Να σας πω... Σόρρυ αν χαλάω το σερί περί Asus, άλλωστε αυτό είναι και το θέμα, αλλά γιατί να πάρω μια Asus και όχι αυτήν εδώ, που υποστηρίζει και συνδέσεις full balanced; Επειδή δεν γράφει επάνω Asus και δεν είναι καλυμμένη με ανοδιωμένο χαϊεντάδικο αλουμινάκι; Σιγά τ' αυγά! Εντάξει, είναι στο παλιό PCI, αλλά εκτός αυτού, για ποιον άλλο λόγο; Επειδή δεν την έχουν κάνει ρηβιού στο Στερεοφίλ; Να μη μιλήσω γι' αυτήν, εντάξει, πάμε σε άλλη τιμή.

Ξεκολλάτε από το Στερεοφίλ, χάνετε την ουσία και μένετε προσκολλημμένοι πίσω από ένα μάτσο αυταρέσκων μεσοκόπων που παιδιαρίζουν γύρω από ακριβά και γυαλιστερά κατασκευάσματα, χωρίς καλά - καλά να ξέρουν τί είναι.
Καλά τα λές...Γι αυτό και εγώ σκέφτομαι το musiland...λευκής ετικέτας όπως το λένε...

Δέν κολλάω στο stereophile και στον atkinson ως προς το θέμα της κριτικής του αλλα ως προς το θέμα της ικανότητας να βάλει δύο όμοια πράγματα κάτω και να τα συγκρίνει με σωστές μετρήσεις με ίδια μηχανήματα.Αυτό το εμπιστεύομαι.Τα σχόλια του αυτιού του όχι.

Eυχαρίστως! (Που είσαι;)

:111:
Χολαργό.Όταν τα πάρω θα μιλήσω και θα κανονιστεί...Τώρα έχουμε τρεχάματα με phono...

Reaction score
11

Πάντως σας δίνω μία εικόνα που έχω και εσείς ελέγξτε το! Η σειρά πάει ως εξής:

# 1 ASUS ST/STX
# 2 EMU 1212m (Σε Ρώσικο site θεωρούν πως είναι ισοδύναμη με την Lynx 2, αν θυμάμαι καλά!).
# 3 JULY κ.α.

Αυτά για τις φθηνές κάρτες κάτω από τα 300 Ευρώ.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

3)To jitter του ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ μέρους, (και πολύ περισσότερο του ψηφιακού), είναι, (για την ST που έχει 31% λιγότερο jitter από την STX), περίπου στα 125 ps, (180 της STX, που μέτρησε ο Atkinson x 31%), που είναι στα επίπεδα των ακριβότερων και καλύτερων DAC αξίας χιλιάδων Ευρώ.
Quizzzzz....

Eπειδή μπορεί να ενδιαφέρει: σε πoιό ιδιαίτερα καταξιωμένο και κατά δέκα φορές ακριβότερο DAC αναφερόμενος ο Atkinson λέει τα παρακάτω;:

"Fed 16-bit data via its USB input, the second sample of the DAC1 USB gave a slightly higher jitter level of 296ps peak–peak. This was almost entirely due to ...."

Προσοχή στην jitterry USB!!! Όταν ένα τέτοιο επώνυμο DAC με ειδικά συστήματα ελέγχου πηγαίνει έτσι, (που είναι πολύ καλά βέβαια αλλά....), σκεφθείιτε τα διάφορα άλλα φθηνά USB που κυκλοφορούν!

Kαι για τις υπόλοιπες συνδέσεις:

The Miller Audio Research Jitter Analyzer measured a very low 157 picoseconds peak–peak of word-clock jitter with the DAC1 fed a 16-bit version of the Miller/Dunn J-Test signal via its TosLink S/PDIF data input, while increasing the word length to 24 bits dropped the measured jitter level to 119ps p–p.

:111:

Reaction score
777
Το musical fidelity έχει 170 ps

Και θα σου κάνω την εξής ερώτηση τώρα...Αυτό το κατακαημένο τζίτερ που τόσο παράπονο σου έγινε...Ας πούμε βλέπω εγώ την stx έχει 180ps ή 180 * 10^-12 sec σωστά?Εγώ ξέρω οτι το jitter στο αυτί εκφράζεται ως το γνωστό wow & flutter των πικάπ.Ναι?

Ωραία αν συμφωνούμε μέχρι εδώ...

Αν σου βάλω ένα dac με jitter=180μsec και ένα με 180psec θα καταλάβεις τη διαφορά?Και αν ναι πώς?

D

deleted user 10898

Guest
@caravele
βρε αγορι μου ο Atkinson δεν λεει οτι παιζει λιγο καλυτερα απο squeezebox?
και οτι δεν φθανει το ayre που ειναι ενα απλο dac με usb συνδεση?
τι φαγωθηκες με το jitter?
εχεις εξωτερικο dac? ειναι καλη για τρανσπορτ οπως δειχνουν οι μετρησεις.
δεν εχεις? παρε δανεικο να ακουσεις την διαφορα. απλα..
εαν δεν την ακους την διαφορα με εξωτερικο ντακ τοτε εισαι σουπερ ευτυχισμενος και στην τσεπη και παντου.

Reaction score
11

Το musical fidelity έχει 170 ps

Και θα σου κάνω την εξής ερώτηση τώρα...Αυτό το κατακαημένο τζίτερ που τόσο παράπονο σου έγινε...Ας πούμε βλέπω εγώ την stx έχει 180ps ή 180 * 10^-12 sec σωστά?Εγώ ξέρω οτι το jitter στο αυτί εκφράζεται ως το γνωστό wow & flutter των πικάπ.Ναι?

Ωραία αν συμφωνούμε μέχρι εδώ...

Αν σου βάλω ένα dac με jitter=180μsec και ένα με 180psec θα καταλάβεις τη διαφορά?Και αν ναι πώς?

1)Kαι εγώ θεωρούσα ότι jitter = wow & flutter αλλά μου το απέρριψαν κατηγορηματικά!

2)Το Musical Fidelity με τι σύνδεση;

3)Το εάν εγώ μπορώ να καταλάβω κάτι η όχι σε καμμία περίπτωση δεν είναι κριτήριο του σωστού! Όταν δίνουμε κάποια χρήματα, και μάλιστα με στρατηγικό τρόπο και όχι χωρίς να μας πονάνε, επιδιώκουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και "έασον αυτό χαίρειν", όπως έλεγαν οι Αρχαίοι υμών.

Reaction score
11

@caravele
βρε αγορι μου ο Atkinson δεν λεει οτι παιζει λιγο καλυτερα απο squeezebox?
και οτι δεν φθανει το ayre που ειναι ενα απλο dac με usb συνδεση?
τι φαγωθηκες με το jitter?
εχεις εξωτερικο dac? ειναι καλη για τρανσπορτ οπως δειχνουν οι μετρησεις.
δεν εχεις? παρε δανεικο να ακουσεις την διαφορα. απλα..
εαν δεν την ακους την διαφορα με εξωτερικο ντακ τοτε εισαι σουπερ ευτυχισμενος και στην τσεπη και παντου.

Εάν ρίξεις μια ματιά στην προηγούμενη απάντησή μου προς εσένα θα δεις πως έχω ήδη απαντήσει σε όλα!

Να είσαι σίγουρος ότι σαν σύνολο έχω συγκρίνει το σύστημά μου με πολλά και, ναι ήδη το έχω δηλώσει, είμαι ευτυχής!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

1)Kαι εγώ θεωρούσα ότι jitter = wow & flutter αλλά μου το απέρριψαν κατηγορηματικά!

2)Το Musical Fidelity με τι σύνδεση;

1)Ρώτα τους λοιπόν πώς εκφράζεται κ.τ.λ.Σαν θόρυβος?Δηλαδή θα μας κάνει το s/n απο 120 σε 120.00000000018?Τί κάνει δηλαδή αυτό το jitter???????????

2)Δέν γνωρίζω.Στα tech specs το βρήκα...

3)Δέν είναι έτσι.Σε όλα τα πράγματα επενδύουμε εκεί που πρέπει.Αν το ανθρώπινο αυτί δέν καταλαβαίνει τις διαφορές μου είναι αδιάφορο αν θα επενδύσω εκεί...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

1)Ρώτα τους λοιπόν πώς εκφράζεται κ.τ.λ.Σαν θόρυβος?Δηλαδή θα μας κάνει το s/n απο 120 σε 120.00000000018?Τί κάνει δηλαδή αυτό το jitter???????????

2)Δέν γνωρίζω.Στα tech specs το βρήκα...

3)Δέν είναι έτσι.Σε όλα τα πράγματα επενδύουμε εκεί που πρέπει.Αν το ανθρώπινο αυτί δέν καταλαβαίνει τις διαφορές μου είναι αδιάφορο αν θα επενδύσω εκεί...

1)Για το JITTER μπορείς να δεις και εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jitter

2)Δυστυχώς τα πράγματα είναι περισσότερο πολύπλοκα από αυτή την θέαση! Κάτι που ίσως δεν γίνεται απόλυτα αντιληπτό στην σύγκριση Α Β ενός προγράμματος με ένα άλλο, μπορεί να δημιουργεί ένα γενικότερο πρόβλημα ασάφειας στα δύσκολα!

Και εν πάσει περιπτώσει αφού βρέθηκε ένας από τους παράγοντες που υποβαθμίζουν τον ψηφιακό ήχο γιατί να μην τον αντιμετωπίσουμε την στιγμή που όλοι οι κατασκευαστές αλλά και οι ειδικοί το παλεύουν;

Πάντως, προς το παρόν, λέγεται ότι κάτω από τα 200 ps είναι μη ακουστό!

Reaction score
777
Στο link που μου έστειλες δέν λέει τα νούμερα που δέν ακούει το αυτί...
Βέβαια βρήκα κάπου αυτό....
In digital systems, which are locked to crystal oscillators, wow and flutter are usually significantly more subtle, and are referred to as jitter.

εδώ

Reaction score
11

Στο link που μου έστειλες δέν λέει τα νούμερα που δέν ακούει το αυτί...
Βέβαια βρήκα κάπου αυτό....
In digital systems, which are locked to crystal oscillators, wow and flutter are usually significantly more subtle, and are referred to as jitter.

εδώ

Περίεργο! Εδώ περίπου ταυτίζει jitter με wow & flutter!

Για δες εδώ κάποιοι που δείχνουν πολύ σπεσιαλίστες πως απαντάνε στο ίδιο ερώτημα που τους έθεσα.

Πρώτα το ερώτημα:

My old, (1974), but absolutely perfect TECHNICS SL - 1200 MK-I, (not the MK-II), has a wow & flutter of 0,03 WRMS. Is there any way to compare this "analog" measurment to a jitter of 1.000 or 500 picos'? (Crazy huh?)

H απάντηση: (κάπως ... λιτή):

No

Εδώ:

http://www.productionforums.com/viewtopic.php?f=4&t=10427&start=15

:203:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan