ASUS XONAR ESSENCE

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Έχει USB το VDAC, έστω κι από τις "αρχαίες". Το μόνο που δεν έχει είναι ψηφιακή έξοδο.

Reaction score
777
Σωστός!!!!Δέν το χα δεί...Αποτελεί λοιπόν και αυτό δυνατό παίχτη στη low budget κατηγορία...διλήμματα μου βάζετε....:142:

Reaction score
777
Απίστευτο!

Η νέα, (εσωτερική), κάρτα ήχου της ASUS, (stereo only αναλογικά), λένε ορισμένοι ειδικοί πολύ γνωστοί μας, ότι πλησιάζει η και ξεπερνάει οριακά σε ορισμένα σημεία, το μηχάνημα αναφοράς για χρόνια, το dac benchmark!

Κάποιο σχόλιο; :624:
Ναι...Ψάχνοντας λοιπόν τον ξένο τύπο βρήκα αυτό
κλίκ το οποίο μάλλον βγάζει μέτρια αποτελέσματα για την κάρτα συγκριτικά με.....
Βεβαίως σίγουρα δέν μπορώ να εμπιστευτώ το αυτί τους περισσότερο απο του Κώστα Φ ή του caravelle.
Αλλα υπάρχουν σχόλια όπως
"I have upgraded from essence stx to gamma 2 DAC and the difference is really huge"

Επίσης καλό είναι να αναφέρουμε το εξής.Παρατηρώ οτι μερικοί έχετε τη γνώμη οτι ας πούμε ένας πολυκάναλος ενισχυτής-κάρτα δέν κάνει για μουσική ενώ κάνει ένας δικάναλος.Βέβαια απο την άλλη με τον ίδιο συντηρητικό-εν μέρη όχι κακό-τρόπο σκέψης και εγώ μπορεί να φτάσω στο συμπέρασμα οτι το dac είναι καλύτερο απο κάρτα ήχου διότι....έτσι ας πούμε η κάρτα ήχου είναι για games,δέν έχει αυτόνομη τροφοδοσία,είναι μικρή κ.τ.λ.

Ας καταλάβουμε όμως επιτέλους οτι η έννοια της ψηφιακής τεχνολογίας είναι εδώ για να ανατρέψει τα δεδομένα και όχι να τα διαιωνίσει.Να πώ ενα παράδειγμα...
Η τεχνολογία προχωράει στο πολυκάναλο και όχι στο δικάναλο.Πώς να το κάνουμε.Αν ξοδεύεται ένα ευρώ στο δικάναλο τότε στο πολυκάναλο λογικό είναι να φεύγουν 5.Τί να κάνουμε όλα τα πρωτόκολλα όπως το ΤΗΧ(πρωτόκολλο ποιότητας στον ήχο) δέν στήνονται στο δικάναλο.Απλά τα πράματα.
Βέβαια μερικοί θα αντιδράσουν και με το δίκιο τους και θα μου πούν διάβασε καμία μέτρηση και τα λέμε.Ναί και εγώ συμφωνώ οτι σήμερα ένας δικάναλος ενισχυτής είναι πιο εύκολος στην κατασκευή και πιθανότατα να έχει καλύτερα αποτελέσματα.
Το πρόβλημα είναι οτι σιγά σιγά ανακαλύπτουμε οτι μία κάρτα ήχου κοιτάει στα μάτια τα dac.Πρίν 5 χρόνια αυτό αποτελούσε ανέκδοτο.
Έτσι δέν είναι??????????

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Ναι...Ψάχνοντας λοιπόν τον ξένο τύπο βρήκα αυτό
κλίκ το οποίο μάλλον βγάζει μέτρια αποτελέσματα για την κάρτα συγκριτικά με.....
Μπερδέυουν και πάλι την ST με την STX!!!

Πολλά και τεκμηριωμένα στοιχεία, συγκριτικά για τις δύο κάρτες, όπου φαίνεται η υπεροχή της ST ως προς την STX, θα βρεις στους ίδιους εδώ:

http://www.head-fi.org/forums/f46/xonar-essence-st-sneak-peak-414322/

Tώρα ως προς την σύγκριση με το BENCHMARK αφήνω να μιλήσουν άλλοι! Εγώ θα έπρεπε να τα έχω δίπλα-δίπλα και τα δύο στο δικό μου σύστημα για να πω και δεν .... Από προδιαγραφές πάντως ... άνετα!

Εκείνο που μπορώ να πω και να είναι 100 % έγκυρο, είναι πως το θέμα DAC για μένα έκλεισε με την αγορά της ST και δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ! O ήχος που πήρα είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που χρειάζομαι! Εύχομαι για όλους τους εναγώνια ψάχνοντες συμφορουμίτες κάποτε να συμβεί αυτό το θαύμα!

Καλή χρονιά!

:107:

Reaction score
25.974

http://www.lynxstudio.com/product_detail.asp?i=16

$795 η 16κάναλη και αυτό είνα MSRP.

€775 Ελλλάδα εδώ
λοιπον μαλλον πρεπει να το κανουμε ξεχωριστο θεμα

αυτη δεν εχει dac αρα η θελω ενα 8καναλο dac η αυτην
http://www.mhsecure.com/v5mm/2882_2dExpanded.html

που ειναι και ακριβουλα να την πω

btw ενα παλικαρι σε carpc βρηκε εναν τροπο να δουλεψει δυο asus (αλλα απο οτι καταλαβα οχι μεσω windows)

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Μπερδέυουν και πάλι την ST με την STX!!!

Πολλά και τεκμηριωμένα στοιχεία, συγκριτικά για τις δύο κάρτες, όπου φαίνεται η υπεροχή της ST ως προς την STX, θα βρεις στους ίδιους εδώ:

http://www.head-fi.org/forums/f46/xonar-essence-st-sneak-peak-414322/

Tώρα ως προς την σύγκριση με το BENCHMARK αφήνω να μιλήσουν άλλοι! Εγώ θα έπρεπε να τα έχω δίπλα-δίπλα και τα δύο στο δικό μου σύστημα για να πω και δεν .... Από προδιαγραφές πάντως ... άνετα!

Εκείνο που μπορώ να πω και να είναι 100 % έγκυρο, είναι πως το θέμα DAC για μένα έκλεισε με την αγορά της ST και δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ! O ήχος που πήρα είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που χρειάζομαι! Εύχομαι για όλους τους εναγώνια ψάχνοντες συμφορουμίτες κάποτε να συμβεί αυτό το θαύμα!

Καλή χρονιά!

Ναι αλλα και παλι δέν την συγκρίνουν με τη musiland.Και αποκλείεται η st να έχει τεράστιες διαφορές με την stx.
Την st την βρίσκω πουθενά?Ξέρεις?ίσως αν την έβρισκα να το σκεφτόμουν...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Ναι αλλα και παλι δέν την συγκρίνουν με τη musiland.Και αποκλείεται η st να έχει τεράστιες διαφορές με την stx.
Την st την βρίσκω πουθενά?Ξέρεις?ίσως αν την έβρισκα να το σκεφτόμουν...

Δυστυχώς...

Αλλά αναρωτιέμαι τι να συμβαίνει... Στο e-shop σου είπαν πως δεν θα ξανάρθει;

:111:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Δυστυχώς...

Αλλά αναρωτιέμαι τι να συμβαίνει... Στο e-shop σου είπαν πως δεν θα ξανάρθει;

Δέν επικοινώνησα και δέν νομίζω οτι το κατάστημα έχει καλό ιστορικό στην ενημέρωση.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Δέν επικοινώνησα και δέν νομίζω οτι το κατάστημα έχει καλό ιστορικό στην ενημέρωση.

Tότε πως λες ότι δεν υπάρχει;

Reaction score
11
Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

Mόλις κατέβασα αναβαθμισμένους drivers για την ST από την ASUS. Τουλάχιστον προς το παρόν, υπάρχει υποστήριξη!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Tότε πως λες ότι δεν υπάρχει;

Εξαντλημένο. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο για αγορά.
Έτσι γράφει στο σάιτ.

Reaction score
777
Λοιπόν βρήκα το musiland απο ebay σε καλή τιμούλα με γλιτωμένο τελωνείο κ.τ.λ.

Κώστα φού το musiland έχει εξωτερικό τροφοδοτικό?

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Μου ηρθε το Stereophile.
Η συγκριση γινεται με το Squeezebox απο το οποιο ειναι λιγο καλυτερο! το Squeezebox ειναι γνωστο για το μεγαλο τζιτερ και τις χαμηλου επιπεδου αναλογικες εξοδους.
η δευτερη συγκριση γινεται με το ayre dac. το ayre ειναι πολυ καλυτερο σε ολα.
δεν βλεπω πουθενα διθυραμβους για την χρηση της καρτας ως dac.
η αποψη μου ειναι να παρεις ενα απο τα φθηνα dac και να κανεις συγκρισεις. ισως εκπλαγεις.
τωρα ως προς το χαμηλο jitter στο ψηφιακο μερος, συμφωνα με τον κωσταυτια που εκτιμω ιδιαιτερως το ταπεινο egreat παρεχει ενα αριστο αποτελεσμα.
τα παραπανω γιατι εγινε λογος για το αρθρο του stereophile

Reaction score
0
Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

Εστειλα e-mail πριν μερικες μερες στο e-shop,δεν απαντησαν για την καρτα.....

Αν καποιος την βρει πουθενα,ας με ενημερωσει με εναν ΠΜ...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Μου ηρθε το Stereophile.
Η συγκριση γινεται με το Squeezebox απο το οποιο ειναι λιγο καλυτερο! το Squeezebox ειναι γνωστο για το μεγαλο τζιτερ και τις χαμηλου επιπεδου αναλογικες εξοδους.
η δευτερη συγκριση γινεται με το ayre dac. το ayre ειναι πολυ καλυτερο σε ολα.
δεν βλεπω πουθενα διθυραμβους για την χρηση της καρτας ως dac.
η αποψη μου ειναι να παρεις ενα απο τα φθηνα dac και να κανεις συγκρισεις. ισως εκπλαγεις.
τωρα ως προς το χαμηλο jitter στο ψηφιακο μερος, συμφωνα με τον κωσταυτια που εκτιμω ιδιαιτερως το ταπεινο egreat παρεχει ενα αριστο αποτελεσμα.
τα παραπανω γιατι εγινε λογος για το αρθρο του stereophile

1)Στο εξώφυλλο μιλάει για hiend ήχο με 200 $.
2)Συγκρίνει την STX που υστερεί ως προς την ST.
3)To jitter του ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ μέρους, (και πολύ περισσότερο του ψηφιακού), είναι, (για την ST που έχει 31% λιγότερο jitter από την STX), περίπου στα 125 ps, (180 της STX, που μέτρησε ο Atkinson x 31%), που είναι στα επίπεδα των ακριβότερων και καλύτερων DAC αξίας χιλιάδων Ευρώ.

Nομίζω;

Reaction score
11

Δηλαδή εγώ που έχω την STX αξίζει να πάρω την ST?

Θα παίζει και πολυκάναλα FLAC.

Έτσι η αλλοιώς η STX παίζει μόνο STEREO ενώ η ST δέχεται την daughter card για πολυκάναλο ήχο. Δεν ξέρω όμως αν κυκλοφόρησε ποτέ η daughter card!

Reaction score
11

OXI.
Caravelle μην παίρνεις στο λαιμό σου κόσμο, αν μπορείς.

Kαι συ μην με προσβάλλεις συνέχεια! (Μπορείς δεν μπορείς).

Εξηγώ και τεκμηριώνω επαρκώς όσα λέω!

:141:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani