ASUS XONAR ESSENCE

Reaction score
777
ο.k. o.k. o.k.

Το παραδέχομαι !!!

Ωραίος!!!!Εγώ πάντως επειδή μου αρέσει η τεχνολογία και είμαι υπέρ στο οτι μία εταιρεία τύπου asus μπορεί άνετα να μπεί στο παιχνίδι με επιτυχία είμαι υπέρ μίας σύγκρισης σύντομα...

Eγω παντως πριν την αγορασω (την stx ) διαβαζα απο εδω διαβαζα απο κει , ..διαφορα συγκρητικα με την emu 0404 (που και αυτη την ειχα ), μετα συγκρητικα της emu με αλλα dac (που ηταν πιο ευκολα να τα βρεις ) και δεν μπορω να πω οτι κατεληξα σε αυτο που λες .Δεν λεω βεβαια οτι ειναι η καρτα που σαρωνει τα παντα , ουτε οτι ειναι καλυτερη απαραιτητα απο αλλα dac , αλλα δεν διαβασα και πουθενα να την ταπεινωνουν (καθε αλλο ) dac της ιδιας αξιας και λιγο παραπανω (δεν θα πω πολυ παραπανω γιατι δεν ενδιαφερθηκα να βρω -αν υπηρχαν τετοια reviews)..:121:
Και αν δεν ηταν pci-(e) αλλα μπορουσε να παιξει (με λιγο κοστος παραπανω, κοντα στα 200 ας πουμε) ) σαν εξωτερικο dac δεν ξερω ποσο μεγαλυτερη απηχηση θα ειχε..μπορει και αρκετη εως πολυ..:114:
Δέν το αρνήθηκα.Πραγματικά πιστεύω οτι ακόμα και με ένα dac τύπου medea οι διαφορές στο αυτί δέν θα είναι χαώδεις.Το θέμα είναι στις λεπτομέρειες ποιός κερδίζει...
Έτσι κ αλλιώς η υψηλή πιστότητα αυτή η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά...

D

deleted user 10898

Guest
πρέπει να ειναι το νημα με την περισσοτερη παραπληροφορηση σε ολο το σαιτ...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

όχι το jitter και λοιπά φαντάσματα.Ακουστικά συμπεράσματα και σωστές μετρήσεις.

Nαι! Ναι!

'Οπως π.χ. αυτοί οι πανάσχετοι Ρώσοι του iXBT LABS που προανέφερα, άκου τι σκαρφίστηκαν οι πανάθλιοι και λένε για τις μετρήσεις RMAA: :)142:)

Testing in RMAA

"Remember that these tests are synthetic. These figures can't determine the sound quality entirely, but the test results agree with the listening tests to a very great extent."

Reaction score
11

'Οπως π.χ. αυτοί οι πανάσχετοι Ρώσοι του iXBT LABS που προανέφερα, άκου τι σκαρφίστηκαν οι πανάθλιοι και λένε για τις μετρήσεις RMAA: :)142:)

Testing in RMAA

"Remember that these tests are synthetic. These figures can't determine the sound quality entirely, but the test results agree with the listening tests to a very great extent."

Μια που ο φίλος meletov ρώτησε: (στοιχεία για το jitter της LYNX 2 δεν μπόρεσα να βρω! Το ψάχνω!)

RIGHT MARK ANALYZER:

LYNX 2

STX:
ASUS Xonar Essence STX

Sampling Mode 32-bit, 192kHz
Freq. Response (dB, multitone) +0.01, -0.11

Noise Level (dBA) -116.1

Dynamic Range (dBA) 116.2

Total Harmonic Distortion (%) 0.0009

Intermodulation Distortion + Noise % 0.0015

Stereo Crosstalk, dB -99.3 dB
Intermodulation Distortion + Noise (%, sweep) 0.0008
Freq. Response (dB, sweep) +0.0. -0.1

Πηγή:

1)LYNX 2: http://ixbtlabs.com/articles2/lynxtwo/index.html

2)ASUS ST:http://mypimpedpc.co.uk/audio.html
(Bγάζει "account suspended").

3)STX:http://techgage.com/article/asus_xonar_essence_stx/4

Reaction score
11

..διαφορα συγκριτικα με την emu 0404 ....

1)ΕΜU 0404 JITTER: 7.9 ns η 7.900 ps (;) !!! (H jittery USB που λέγαμε!).

εδώ:

http://stereophile.com/digitalprocessors/bel_canto_usb_link_2496_usb-spdif_converter/index4.html#

2)LYNX 2 JITTER: Aπό 1.618 ps (ns γράφει αλλά προφανώς πρόκειται περί λάθους), έως 1.054 ps.

Mε επιφύλαξη γιατί δεν είμαι σίγουρος για την αξιοπιστία της μέτρησης !

Κάποιος άλλος στο ίδιο thread, ίδια σελίδα, μιλάει για μόνο ... 20 ps αλλά η εκτύπωση που παραθέτει δεν αναφέρει επάνω LYNX 2 !

εδώ:

http://www.head-fi.org/forums/f46/usb-24-192khz-m2tech-hiface-446375/index4.html

Aυτά για τον φίλο meletov.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

2)LYNX 2 JITTER: Aπό 1.618 ps (ns γράφει αλλά προφανώς πρόκειται περί λάθους), έως 1.054 ps.

Mε επιφύλαξη γιατί δεν είμαι σίγουρος για την αξιοπιστία της μέτρησης !
Έλεος με την παραπληροφόρηση.

Νs είναι αλλά τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα που παραθέτεις για την XONAR... Άλλο μηχάνημα, άλλη μέτρηση κλπ.. Μην τα ξαναλέω. Ο κόσμος κατάλαβε.
Ακόμα και στο link στο head-fi που ο άνθρωπος τα μέτρησε όλα με τον ίδιο εξοπλισμό και μέθοδο, γράφει ότι ένα από τα μηχανάκια αδικείται γιατί έχει μόνο οπτική έξοδο και άρα πιθανώς extra jitter από τη μετατροπή..

Δεν βγάζεις άκρη με μπακαλίστικες μεθόδους, καλώς ή κακώς.. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό κατανοητό;
Αφού δεν ξέρεις ή δε θέλεις να μάθεις για τα τεχνικά της υπόθεσης μείνε στις ακροάσεις. Εντελώς φιλικά.

Κατέβα και Ηράκλειο όποτε γουστάρεις, φέρε την Super Xonar και έλα να κάνουμε τυφλή κόντρα με τoν συνδυασμό M2Tech - Βuffalo32S που χρησιμοποιώ να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος.. :143:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Έλεος με την παραπληροφόρηση.

Νs είναι αλλά τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα που παραθέτεις για την XONAR... Άλλο μηχάνημα, άλλη μέτρηση κλπ.. Μην τα ξαναλέω. Ο κόσμος κατάλαβε.
Ακόμα και στο link στο head-fi που ο άνθρωπος τα μέτρησε όλα με τον ίδιο εξοπλισμό και μέθοδο, γράφει ότι ένα από τα μηχανάκια αδικείται γιατί έχει μόνο οπτική έξοδο και άρα πιθανώς extra jitter από τη μετατροπή..

Δεν βγάζεις άκρη με μπακαλίστικες μεθόδους, καλώς ή κακώς.. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό κατανοητό;
Αφού δεν ξέρεις ή δε θέλεις να μάθεις για τα τεχνικά της υπόθεσης μείνε στις ακροάσεις. Εντελώς φιλικά.

Κατέβα και Ηράκλειο όποτε γουστάρεις, φέρε την Super Xonar και έλα να κάνουμε τυφλή κόντρα με τoν συνδυασμό M2Tech - Βuffalo32S που χρησιμοποιώ να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος.. :143:

1)Διατύπωσα και εγώ τις επιφυλάξεις μου! Απλά στοιχεία παραθέτω που συγκεντρώνω με πολύ κόπο! Γιατί να παραπληροφορήσω; Δεν ασχολούμαι με το θέμα παρά μόνο από χόμπυ! Όσοι διαβάζουν έχουν κρίση!

2)Για τα τεχνικά φυσικά και θέλω να μάθω! Πρόσθεσες εσύ κάτι από τις γνώσεις σου αν και παρακλήθηκες;

3)Η πρόσκληση για Ηράκλειο δεκτή! Για τον χρόνο δεν μπορώ να πω τίποτα λόγω υποχρεώσεων!

Επι τέλους και μία φιλική, (ελπίζω), κουβέντα!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Mιά λοιπόν και το έφερε η συζήτηση και που, αναγκαστικά, αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε την τυφλή κόντρα, τι θα έλεγες , προς τέρψη και των αναγνωστών, να κάνουμε μία θεωρητική κοντρίτσα ανάμεσα στo Μ2Τech-Βuffalo32S και στην ST ;

Στο σωστό thread είμαστε, εσύ ξέρεις άριστα τα τεχνικά, είσαι συντονιστής, άρα ουδείς κίνδυνος παραπληροφόρησης η άλλος υπάρχει! Kαι είναι και μιά μοναδική ευκαιρία να μάθουμε εμείς οι υπόλοιποι άσχετοι κάτι!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Εννοείται ότι ισχύει η πρόσκληση.
Έχω και ρακί δικής μας παραγωγής οπότε οι ακροάσεις θα αποκτήσουν άλλο ενδιαφέρον!

Να ξεκαθαρίσουμε ότι επειδή είμαι συντονιστής δε σημαίνει ότι είμαι κάποιος γκουρού του χώρου (δεν περνάμε από εξετάσεις!) ή ότι η άποψή μου έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τη δική σου λόγω θέσης.
Δεν γνωρίζω άριστα τα τεχνικά αλλά γνωρίζω αρκετά ώστε να έχω επίγνωση της άγνοιάς μου (όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό).
Με άλλα λόγια ξέρω πότε και για ποιά θέματα να μην γράψω ώστε να μην εκτεθώ και, το βασικότερο, να μην πάρω ανθρώπους στον λαιμό μου.

Ίσως να έπρεπε, λόγω θέσης, να εξηγήσω κάποια πράγματα περισσότερο (μιλάω γι'αυτά που γνωρίζω θετικά) αλλά όταν μπερδεύεις το resampling που μπορεί να γίνεται στα windows (από τον mixer ή τους drivers της κάρτα ήχου) με αυτό που γίνεται εσωτερικά στις συσκευές και στα DAC chip, σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Δεν έχω ούτε την υπομονή ούτε το χρόνο για να σε ξε-μπερδέψω, ειδικά από τη στιγμή που βλέπω πόσο "σίγουρος" είσαι γι'αυτά που γράφεις..

Τέλος πάντων.. Η σύγκριση που λες είναι αδύνατο να γίνει θεωρητικά. Δεν έχουμε τα απαιτούμενα δεδομένα/πληροφορίες για να κάνουμε έστω μία εκτίμηση.
Ακόμα και να τα είχαμε θα έπρεπε να σχεδιάσουμε ολόκληρο μοντέλο το οποίο αναγκαστικά θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες παραδοχές που μπορεί να απέχουν πολύ από την πραγματικότητα (π.χ. 75Ω καλώδιο και βύσματα SPDIF).
Μόνο στην πράξη γίνονται αυτά τα πράγματα αλλά μας λείπει ο εξοπλισμός και η τεχνογνωσία - λεπτομέρειες δηλαδή!

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

προς τέρψη και των αναγνωστών, να κάνουμε μία θεωρητική κοντρίτσα ανάμεσα στo Μ2Τech-Βuffalo32S και στην ST ;
:140:

Reaction score
11

Εννοείται ότι ισχύει η πρόσκληση.
Έχω και ρακί δικής μας παραγωγής οπότε οι ακροάσεις θα αποκτήσουν άλλο ενδιαφέρον!

Να ξεκαθαρίσουμε ότι επειδή είμαι συντονιστής δε σημαίνει ότι είμαι κάποιος γκουρού του χώρου (δεν περνάμε από εξετάσεις!) ή ότι η άποψή μου έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τη δική σου λόγω θέσης.
Δεν γνωρίζω άριστα τα τεχνικά αλλά γνωρίζω αρκετά ώστε να έχω επίγνωση της άγνοιάς μου (όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό).
Με άλλα λόγια ξέρω πότε και για ποιά θέματα να μην γράψω ώστε να μην εκτεθώ και, το βασικότερο, να μην πάρω ανθρώπους στον λαιμό μου.

Ίσως να έπρεπε, λόγω θέσης, να εξηγήσω κάποια πράγματα περισσότερο (μιλάω γι'αυτά που γνωρίζω θετικά) αλλά όταν μπερδεύεις το resampling που μπορεί να γίνεται στα windows (από τον mixer ή τους drivers της κάρτα ήχου) με αυτό που γίνεται εσωτερικά στις συσκευές και στα DAC chip, σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Δεν έχω ούτε την υπομονή ούτε το χρόνο για να σε ξε-μπερδέψω, ειδικά από τη στιγμή που βλέπω πόσο "σίγουρος" είσαι γι'αυτά που γράφεις..

Τέλος πάντων.. Η σύγκριση που λες είναι αδύνατο να γίνει θεωρητικά. Δεν έχουμε τα απαιτούμενα δεδομένα/πληροφορίες για να κάνουμε έστω μία εκτίμηση.
Ακόμα και να τα είχαμε θα έπρεπε να σχεδιάσουμε ολόκληρο μοντέλο το οποίο αναγκαστικά θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες παραδοχές που μπορεί να απέχουν πολύ από την πραγματικότητα (π.χ. 75Ω καλώδιο και βύσματα SPDIF).
Μόνο στην πράξη γίνονται αυτά τα πράγματα αλλά μας λείπει ο εξοπλισμός και η τεχνογνωσία - λεπτομέρειες δηλαδή!

Το λοιπόν...

1)Σίγουρος μπορώ να είμαι για αυτά που λένε οι ειδικοί τις απόψεις των οποίων παραθέτω. Το λάθος το δικό μου μπορεί να είναι μόνο θέμα λανθασμένης εκτίμησης του κύρους αυτών.

2)Τα περί μπερδέματος του τι κάνουν τα windows και τα dac υπάρχουν σε πολύ μη ειδικό κόσμο! Δεν πρόσεξες όμως ίσως ότι από την αρχή μίλησα για KS streaming, (foobar, winamp), δηλαδή γιά παράκαμψη του συστήματος των windows. Άρα πρακτική η θεωρητική επίδραση δεν υπάρχει!

3)Tελικά μιλώντας με τα στοιχεία που παραθέτω συνεχώς στην κρίση όλων πως τους παίρνω στον λαιμό μου; Έχουν ανάγκη από κηδεμονία αυτοί που μας διαβάζουν;

4)Την άγνοιά η την ημιμάθειά μου την τονίζω σε κάθε ευκαιρία! Κατάντησε βλακεία εκ μέρους μου πλέον!

5)Μιά καλή αρχή για την σύγκριση, θα ήταν η παράθεση των χαραχτηριστικών των συσκευών που χρησιμοποιείς! Αλλιώς πως;

6)Δεν απαντάς σε πάρα πολλά που σου θέτω!

7)Είμαι βέβαιος για το καλό ρακί σου και για την καλή σου καρδιά!
Οι αποστάσεις και ο διάλογος μέσω site, δημιουργούν πολλές παρεξηγήσεις!

Πάντως ένα είναι βέβαιο: το κοινό του AVSITE θα πρέπει να μπορεί να πληροφορείται και να κρίνει ελεύθερα! Ακόμα και να ακούει τους άσχετους η τους βλάκες και να κρίνει! Μην βάζετε περιορισμούς! Γίνονται πάντα μπούμεραγκ!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Έχετε κάποια αντίρρηση κ. Vet, η μήπως προτιμάτε να σβηστεί το θέμα και όλα τα ίχνη του από το πρόσωπο της γης;

D

deleted user 10898

Guest
ναι να καθαριστει απο τις ανακριβειες. ο συντονιστης πρεπει να δουλευει κανα 2ημερο για να το κανει αυτο...

Reaction score
0

ναι να καθαριστει απο τις ανακριβειες. ο συντονιστης πρεπει να δουλευει κανα 2ημερο για να το κανει αυτο...
Σιγα το δυσκολο!
Μονο τα ποστ του καραβελ να σβησει και ειναι μια χαρα το θρεντ.
Τωρα περα απο την πλακα καλο θα ειναι να περιμενουμε το επομενο τευχος του Stereophile οπου συνηθως επανερχονται με περισσοτερα σχολια και εντυπωσεις απο προιοντα που παρουσιαζονται,γιατι τα υπολοιπα απο Νεοζηλανδους,Ρωσους κλπ εγω τα ακουω βερεσε.Ουτως ή αλλως πολυ συντομα θα κανω με τους φιλους μου συγκριτικο blind test Μεταξυ STX vs ST vs Musiland Monitor 02 US οποτε θα εχω πιο ολοκληρωμενη αποψη.Προς το παρων λειπει ενα κομματι απο τα παραπανω το οποιο κια περιμενουμε.PC's εχουμε αφθονα οποτε εν αναμονη.

Reaction score
11

Eαν έχετε την καλωσύνη κ. Vet, μας εξηγείτε σας παρακαλώ, αυτό το διάγραμμα πόσο jitter δείχνει; Επειδή αν πω εγώ 500 ps, (περίπου), μπορεί να θέλω να παραπληροφορήσω η να πω ανακρίβειες! Δώστε λοιπόν εσείς το σωστό νούμερο!

Ιδού λοιπόν το jitter του περίφημου musiland:

(Απ' ότι λένε εδώ:

http://www.head-fi.org/forums/f7/usb-spdif-converters-shoot-out-emu-0404-usb-vs-musiland-monitor-01-usd-vs-teralink-x-vs-m2tech-hiface-449885/

μεγάλο ρόλο στην κακή επίδοση παίζει η σύνδεση! Φίλε Κώστα είναι αυτή που χρησιμοποιείς και εσύ στον εξοπλισμό σου αν κατάλαβα καλά;)

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

Δεν φαινεται το διαγραμμα (σε εμενα μονο ? )...
εχουν jitter τα ματια σου...

φιλε caravele ζηταω συγνωμη για οσα εγραψα.
δεν συμμετεχω αλλο σε αυτο το νημα και εαν θελει ο κ διαχειριστης μπορει να αφαιρεσει τα ποστ μου.
καλα να περνατε...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

εχουν jitter τα ματια σου...

φιλε caravele ζηταω συγνωμη για οσα εγραψα.
δεν συμμετεχω αλλο σε αυτο το νημα και εαν θελει ο κ διαχειριστης μπορει να αφαιρεσει τα ποστ μου.
καλα να περνατε...

Γειά σου φίλε Vet! Συγνώμη δεκτή! Κρίμα που φεύγεις από το νήμα.

Reaction score
11
Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

Μία ακόμα τεχνική παρατήρηση και οι γνώστες παρακαλώ διορθώστε με!

Η σύνδεση PCI/PCIe εξασφαλίζει ένα συγκεκριμένο jitter που δεν έχει να κάνει με καλώδια-χωρητικότητες-προσαρμογές αντιστάσεων. Όταν λέμε λοιπόν ότι μία κάρτα έχει 200 ps jitter εκ κατασκευής μπορούμε να ξέρουμε πως θα λειτουργήσει στον υπολογιστή μας. (Οι παρεμβολές του εσωτερικού δεν επηρεάζουν το jitter.) Aντίθετα, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις συνδέσεων, δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τι θα σου προκύψει!

Νομίζω;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος