Δοκιμή του Dune Prime 3.0

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.062
Re: Απάντηση: Re: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Αν έχω καταλάβει καλά από τον router ξεκινάνε δύο ethernet καλώδια και πάνε το ένα στο 1 asus και το άλλο στο 2ο asus.
Το conn-x tv που το συνδέεις; Δεν το βάζεις στην STB θύρα του router (συνήθως η ethernet 4); Μήπως από την ethernet 4 (STB) στέλνεις και στο asus που έχει πάνω του το conn-x tv? O wd είναι στη γραμμή που έχει πάνω της και το conn-x tv?

Εγώ στο δικό μου dune έχω βάλει καρφωτή ip και dns την ip του router μου.
Όντως το conn-x tv το έχω στη θέση 4 και από τις 2 πρώτες συνδέω τα 2 switch. Άρα μένει κενή η 3 για να βάλω τον Wd, και επίσης 1 από τις 2 του υπολογιστή. Τώρα είναι πάνω σε ένα switch. Και εγώ έχω βάλει καρφωτή ip στο dune (192.168.1.10) και dns server 1 την dns του router(.....1.1). Dns server 2 δεν έχω βάλει. Αν εκεί βάλω την ip του Wd (192.168.1.100), λες να γίνει κάτι?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.062
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Αντιγράφω από το MPC Club:

RECOMMENDED SETTINGS

Dune 3.0 mediaplayer
Setup / Misc / System:
"Experimental Gigabit support" - DISABLED
"Fast disk access" - ENABLED
"Blu-ray playback improvents"- ENABLED
"Fast SMB access"- DISABLED
Setup / Audio:
"HDMI Audio" - ENABLED

LCD TV / Plasma / Projector / Monitor (with HDMI connection to Dune)
DISALBED the HDMI-CEC functionality
HDMI-CEC (Consumer Electronics Control) features a 2-way control function that allows all connected devices to sync and communicate with one another for seamless and intuitive operation via just one Remote Commander
Each brand of producer has own name for HDMI-CEC functionality:
- Samsung = Anynet
- Sony = BRAVIA Theatre Sync
- Panasonic = VIERA link
- Sharp = AQUOS link
- Pioneer = KURO link
- Philips = EasyLink
...
H μόνη διαφορά που έχω είναι "Fast SMB Access: ENABLED"
Για να δοκιμάσω και αυτό!?!:121:
Αλλιώς το παίρνω απόφαση ότι η δικτύωση στα windows 7 είναι μια μ@λ@κία.
Ρε μπας και ο WD δεν υποστηρίζεται από τα 7? Αλλά και πάλι, τότε δεν θα είχα πρόσβαση σ' αυτόν από τα Pc!!!

Reaction score
0
Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Το δοκίμασες? Πολλοί είχαν διάφορα προβλήματα μέχρι που απενεργοποίησαν το Fast SMB Access.

Reaction score
1.458

Βάλε το WD κατευθείαν στο ρούτερ,πιστεύω να σου λύσει το πρόβλημα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.062

Το δοκίμασες? Πολλοί είχαν διάφορα προβλήματα μέχρι που απενεργοποίησαν το Fast SMB Access.
To δοκίμασα, αλλά δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτα.

Βάλε το WD κατευθείαν στο ρούτερ,πιστεύω να σου λύσει το πρόβλημα.
To WD μπήκε κατευθείαν στο ρούτερ, αλλά - για να γίνω μονότονος - δεν άλλαξε τίποτα. Ευχαριστώ που με ανέχεστε ακόμα!

Reaction score
1.458

Κάνε μερικές φορές restart το dune,κλείστο κι απ'το κουμπί όχι απ'το remote.Θα πρέπει να το δει κάποια στιγμή.Αδύνατον να μην το καταφέρεις!Εγώ το έκανα στο mac να δουλεύει δε θα το κάνεις στα windows?Αποκλείεται!
Αύριο θα μιλήσουε κι απ'το τηλέφωνο εν ανάγκη και θα βρούμε λύση,δυστυχώς τώρα μου είναι πολύ δύσκολο,θα τσακωθώ:103: και δε θέλω!

Reaction score
3.085
Dune Prime 3.0. Εσωτερικός σκληρός μπαίνει;

Λοιπόν νέες εντύπωσεις. Σήμερα έβαλα να δω άλλη μια ταινία blu-ray σε iso rip. Σε άλλο δίσκο, αλλά ίδιο μοντέλο. Λοιπόν κάθε 30 λεπτά κολλούσε και έκανε reset. Ούτε το κόλπο με το pause-play έπιασε. Μετά από 30 + 30 λεπτά ταινίας κολλούσε κάθε 5 λεπτά και έκανε reset. Επίσης κατά διαστήματα έχανε τον ήχο και τον ξαναέβρισκε ή κολλούσε η εικόνα και επανερχόταν. Βγάζω λοιπόν τον δίσκο τον βάζω σε μια εξωτερική θήκη και τον συνδέω μέσω usb. Ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα λύθηκαν! Απροβλημάτιστο playback! Οπότε λέω κάποιο πρόβλημα έχει το dune ή δεν γουστάρει τους δίσκους μου "μέσα του" ή μήπως υπάρχει θέμα overheating. Λέω για να δω το site για Hardware Compatibility και πέφτει το μάτι μου σε αυτό:

HDD models for usage with internal HDD rack.

For player models having internal HDD rack (such as Dune HD Mini, Dune HD Center, Dune HD Base, Dune HD Base 2.0, Dune HD Base 3.0), please consider the following recommendations:

* Use HDD with a suitable heat emission level. The exact suitable HDD models may depend on various factors, such as the ambient temperature and player cooling and airflow conditions. Generally, it is recommended to use HDD models with the smallest possible RPM value (e.g. 5400 RPM), smallest possible number of platters (e.g. 1 or 2 platters), and specially optimized for reduced power consumption and heat production and for use inside A/V equipment (e.g. Western Digital Green Power series).
* For example, HDD models such as Western Digital WD5000AACS (500 GB, 5400 RPM, 2 platters) and Seagate ST31000528AS (1000GB, 7200 RPM, 2 platters) are typicaly suitable.
* HDD models with high heat production, such as Seagate ST31500341AS (1500 GB, 7200 RPM, 4 platters) are not suitable and must not be used.

Αυτό είναι το μοντέλο των δίσκων που δοκίμαζα!
Από ότι διαβάζω, η δοκιμή του παραπάνω σκληρού απέτυχε για λόγους υπερβολικής έκλυσης θερμότητας. Αν κατάλαβα λάθος διορθώστε με σας παρακαλώ.

Στο παραπάνω post, διαβάζω όμως επίσης ότι η μαμά HDI προτείνει δίσκους 3.5άρηδες, πράγμα που δεν πρέπει να είναι σωστό με τον Prime, που από ότι ξέρω παίρνει 2.5άρη εσωτερικά. Εκτός βέβαια και αν εννοεί οποιοδήποτε μοντέλο, γενικά.

Ο δίσκος που δοκίμασες δεν ήταν 3.5άρης; Γιατί, από ότι ξέρω δεν υπάρχει 2.5άρης στο 1.5TB (ακόμα, τουλάχιστον). Ή κάνω λάθος;

Και δυο-τρεις ερωτήσεις ακόμα:

1) Η εγκατάσταση του εσωτερικού σκληρού γίνεται από τον τελικό χρήστη;
2) Δεν τίθεται ζήτημα εγγύησης;
3) Αν γίνεται, πώς γίνεται (το manual δεν λέει τίποτα γι αυτό);

Ρωτάω, γιατί έχω στα υπ' όψη μου το μηχανάκι και με ενδιαφέρουν αυτά τα θέματα.

Ευχαριστώ
-

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.062
Re: Dune Prime 3.0. Εσωτερικός σκληρός μπαίνει;

Από ότι διαβάζω, η δοκιμή του παραπάνω σκληρού απέτυχε για λόγους υπερβολικής έκλυσης θερμότητας. Αν κατάλαβα λάθος διορθώστε με σας παρακαλώ.

Στο παραπάνω post, διαβάζω όμως επίσης ότι η μαμά HDI προτείνει δίσκους 3.5άρηδες, πράγμα που δεν πρέπει να είναι σωστό με τον Prime, που από ότι ξέρω παίρνει 2.5άρη εσωτερικά. Εκτός βέβαια και αν εννοεί οποιοδήποτε μοντέλο, γενικά.

Ο δίσκος που δοκίμασες δεν ήταν 3.5άρης; Γιατί, από ότι ξέρω δεν υπάρχει 2.5άρης στο 1.5TB (ακόμα, τουλάχιστον). Ή κάνω λάθος;

Και δυο-τρεις ερωτήσεις ακόμα:

1) Η εγκατάσταση του εσωτερικού σκληρού γίνεται από τον τελικό χρήστη;
2) Δεν τίθεται ζήτημα εγγύησης;
3) Αν γίνεται, πώς γίνεται (το manual δεν λέει τίποτα γι αυτό);

Ρωτάω, γιατί έχω στα υπ' όψη μου το μηχανάκι και με ενδιαφέρουν αυτά τα θέματα.

Ευχαριστώ
-
To Prime παίρνει 2.5" και το Base 3.5" σκληρό. Από τη δική μου εμπειρία προτίμησε τους πράσινους της WD.
Για να ισχύει η εγγύηση, η τοποθέτηση θα πρέπει να γίνει από την PSA. Εγώ βέβαια στο Prime τον τοποθέτησα μόνος μου, σύμφωνα με τις οδηγίες του lessaros που θα δεις παρακάτω.

Το ανοίγω λοιπόν για να του βάλω εσωτερικό σκληρό.Εναν 80αρι seagate 2.5" στις 5400 στροφές.Προσοχή εσωτερικό δίσκο παίρνει μόνο 2.5".
Εξι βίδες που ξεβιδώνουν πολύ εύκολα και ανοίγει το επάνω μέρος
http://i767.photobucket.com/albums/xx319/lesarros/DSCN0140.jpg

Η πίσω πλευρά του prime έχει 2 θύρες usb,1 esata,hdmi,component,composite,stereo,otical coaxial,7.1 αναλογική, θύρα ethernet 100/1000.Ακόμη υπάρχει μια θύρα usb μπροστά στο πλάι δεξιά.
http://i767.photobucket.com/albums/xx319/lesarros/DSCN0141.jpg

Εδώ είναι η βάση που θα τοποθετηθεί ο σκληρός δίσκος.Ξεβιδώνουμε τις τέσσερεις βίδες και με 4 άλλες βίδες που περιέχονται στη συσκευασία βιδώνουμε τον σκληρό στη βάση.
http://i767.photobucket.com/albums/xx319/lesarros/DSCN0142.jpg
Ο αντάπτορας usb to sata που τοποθετείτε σε μια εσωτερική usb του prime κάτω από τη θέση του σκληρού και συνδέετε το sata-sata καλώδιο
http://i767.photobucket.com/albums/xx319/lesarros/DSCN0143.jpg

Αφού συνδέσουμε την άλλη πλευρά του sata καλωδίου στο σκληρό καθώς και το sata power to molex και έχουμε βιδώσει το δίσκο στη βάση,βιδώνουμε και τη βάση στη θέση της,τοποθετούμε το πάνω μέρος του prime στη θέση του, που πλέον είναι έτοιμο για να συνδεθεί στη sharp 52dh65e για να αρχίσουν οι δοκιμές
http://i767.photobucket.com/albums/xx319/lesarros/DSCN0106.jpg
http://i767.photobucket.com/albums/xx319/lesarros/DSCN0104.jpg

Παιδιά διακόπτω τώρα την παρουσίαση και θα συνεχίσω μετά τον αγώνα.
Αφού βγάλεις το καπάκι, ξεβιδώνεις τη βάση του δίσκου, βιδώνεις επάνω του τον σκληρό με τις 4 επιπλέον βίδες που θα βρεις στη συσκευασία, βάζεις το ανταπτοράκι usb-sata στην υποδοχή που βρίσκεται κάτω από τη βάση του σκληρού, και συνδέεις τον σκληρό με το κόκκινο καλώδιο στο ανταπτοράκι. Τέλος, συνδέεις στον σκληρό το καλώδιο τροφοδοσίας και βιδώνεις τη βάση με τον σκληρό στη θέση της.
Αν θέλεις να αποφύγεις τη διαδικασία και να έχεις την εγγύηση, τότε άφησέ το στην PSA.

Reaction score
0

Toν 3,5" τον έβαλα στο Base. Εκεί υπάρχει το πρόβλημα με το overheating. Το Prime παίρνει 2,5".

Reaction score
3.085
Εσωτερικός σκληρός στον Dune

To Prime παίρνει 2.5" και το Base 3.5" σκληρό. Από τη δική μου εμπειρία προτίμησε τους πράσινους της WD.
Για να ισχύει η εγγύηση, η τοποθέτηση θα πρέπει να γίνει από την PSA. Εγώ βέβαια στο Prime τον τοποθέτησα μόνος μου, σύμφωνα με τις οδηγίες του lessaros που θα δεις παρακάτω.
....................
Αφού βγάλεις το καπάκι, ξεβιδώνεις τη βάση του δίσκου, βιδώνεις επάνω του τον σκληρό με τις 4 επιπλέον βίδες που θα βρεις στη συσκευασία, βάζεις το ανταπτοράκι usb-sata στην υποδοχή που βρίσκεται κάτω από τη βάση του σκληρού, και συνδέεις τον σκληρό με το κόκκινο καλώδιο στο ανταπτοράκι. Τέλος, συνδέεις στον σκληρό το καλώδιο τροφοδοσίας και βιδώνεις τη βάση με τον σκληρό στη θέση της.
Αν θέλεις να αποφύγεις τη διαδικασία και να έχεις την εγγύηση, τότε άφησέ το στην PSA.
Toν 3,5" τον έβαλα στο Base. Εκεί υπάρχει το πρόβλημα με το overheating. Το Prime παίρνει 2,5".
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω.
-

Reaction score
0

Πάντως με χρήση Green Drive σκληρού δίσκου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Reaction score
403

Πάντως με χρήση Green Drive σκληρού δίσκου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ποιοι 2,5'' ειναι Green Drive? πως το βλεπουμε αυτο? απο εδω παντως δεν καταλαβαινεις ποιος ειναι και ποιος οχι...ο 640gb WD scorpio blue για το prime ειναι οκ?

Reaction score
0

Ποιοι 2,5'' ειναι Green Drive? πως το βλεπουμε αυτο? απο εδω παντως δεν καταλαβαινεις ποιος ειναι και ποιος οχι...ο 640gb WD scorpio blue για το prime ειναι οκ?

HDD models for usage with internal HDD rack.

For player models having internal HDD rack (such as Dune HD Mini, Dune HD Center, Dune HD Base, Dune HD Base 2.0, Dune HD Base 3.0), please consider the following recommendations:

* Use HDD with a suitable heat emission level. The exact suitable HDD models may depend on various factors, such as the ambient temperature and player cooling and airflow conditions. Generally, it is recommended to use HDD models with the smallest possible RPM value (e.g. 5400 RPM), smallest possible number of platters (e.g. 1 or 2 platters), and specially optimized for reduced power consumption and heat production and for use inside A/V equipment (e.g. Western Digital Green Power series).
* For example, HDD models such as Western Digital WD5000AACS (500 GB, 5400 RPM, 2 platters) and Seagate ST31000528AS (1000GB, 7200 RPM, 2 platters) are typicaly suitable.
* HDD models with high heat production, such as Seagate ST31500341AS (1500 GB, 7200 RPM, 4 platters) are not suitable and must not be used.

Reaction score
0

Oι 2,5" δεν έχουν πρόβλημα με την θερμότητα. Μόνο οι 3,5".

Reaction score
32

Δοκίμασα σήμερα να ακούσω ενα CD (γνήσιο) αλλά αρνούνταν.
Καθυστερούσε χαρακτηριστικά οποιαδήποτε εντολή του έδινες. Εχει αντιμετωπίσει κανείς κατι παρόμοιο?
Μήπως επειδή ήταν του Nick Cave? :621:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.062

Κάνε μερικές φορές restart το dune,κλείστο κι απ'το κουμπί όχι απ'το remote.Θα πρέπει να το δει κάποια στιγμή.Αδύνατον να μην το καταφέρεις!Εγώ το έκανα στο mac να δουλεύει δε θα το κάνεις στα windows?Αποκλείεται!
Αύριο θα μιλήσουε κι απ'το τηλέφωνο εν ανάγκη και θα βρούμε λύση,δυστυχώς τώρα μου είναι πολύ δύσκολο,θα τσακωθώ:103: και δε θέλω!
Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια τον lessaros που ασχολήθηκε τόσο, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της δικτύωσης. Φίλε, χίλια ευχαριστώ για τη βοήθειά σου!

Reaction score
1

Ποιο ήταν το πρόβλημα τελικά;
Ήθελε επανεκκινήσεις το dune?

Reaction score
0
Δυστυχως,αν και εψαχα πολυ σε πολα sites δεν μπορεσα να βρω κατι σχετικα με region free και base,αν μου διαφευγει κατι και καποιος αλλος μπορει να βοηθησει ευπροσδεκτος!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.062

Ποιο ήταν το πρόβλημα τελικά;
Ήθελε επανεκκινήσεις το dune?
Ήθελε κάποιες ρυθμίσεις στο network του Wd, αλλά και προσθήκη μιας εντολής στο Dune. Νά 'ναι καλά ο lessaros, γιατί εγώ απλά ... δεν!!

Reaction score
1.458

Για ενημέρωση σε χρήστες Mac & Dune:
Οι προσπάθειες για java application για artwork προς το παρόν απέτυχαν.
Ομως εγώ και άλλος mac user από το mpcclub έχουμε έρθει σε επαφή με τους προγραμματιστές του DVDpedia.Υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά τους για υποστήριξη πριν μερικές μέρες.Σήμερα μας ζήτησαν να στείλουμε κάποια αρχεία με τα metadata που κάνει το mymovies.Εγώ τα έστειλα και περιένουμε να δούμε τι θα γίνει.Πιστεύω ότι τελικά θα το καταφέρουν,λίγη υπομονή!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo