Primo settanta με onkyo 807 και sirene?

Reaction score
1
Καλημερα!
"παιζει" ενας μεταχειρισμενος audio analogue primo(οχι η τελευταια εκδοση με την λαμπα για προενισχυση) κ πρεπει να απαντησω σημερα..
θα συνδυαστει με τον avr 807 κ τα sirene ή axxia ως front...
τι λετε για τον συνδυασμο? θα ταιριαξουν τα χαρακτηριστικα του 807 με τον primo(mv κ.τ.λ)?

ΥΓ Ολοι οι ενισχυτες μπορουν να χρησιμοποιηθουν κ σαν τελικοι?
σκεφτομουν για ενισχυτη τον οποιο θα εχω ως τελικο να οδηγει τα front κ σαν προ τον 807 οταν προκειται για ταινιες και σαν ολοκληρωμενο για μουσικη...

Πρεπει να αποφασισω σημερα παιδια για τον παραπανω...
Ευχαριστω!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.678
Απάντηση: Primo settanta με onkyo 807 και sirene?

Μπορείς να συνδέσεις τις εξόδους L & R του Onkyo στην auxiliary είσοδο του Primo, την οποία θα πρέπει να επιλέγεις όταν βλέπεις ταινία. Όλοι οι ολοκληρωμένοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως τελικοί, με το μειονέκτημα πως το σήμα περνά από δύο προενισχυτικά στάδια, αυτό του ενισχυτή AV και εκείνο του δικάναλου, οπότε θα υφίσταται τις ανάλογες αλλοιώσεις, οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν έως και αμελητέες, αναλόγως της ποιότητας της σχεδίασης, πόσο μάλλον όταν το σήμα προέρχεται από DVD video. Επίσης, υπάρχει και το θέμα της εξισορρόπησης της στάθμης των δύο κυρίως καναλιών με τα υπόλοιπα, ρυθμίζοντας το volume του δικάναλου. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα γίνει με το volume τοποθετημένο στη 10η ή 11η ώρα. Ο Primo δεν θα υπερφορτωθεί, αφού πιθανότατα θα έχει το ποτενσιόμετρο στάθμης ακριβώς στην είσοδο, αλλά ακόμη κι αν δεν συμβαίνει αυτό, ένα κύκλωμα προενισχυτή line που σέβεται τον εαυτό του, δεν (θα πρέπει να) υπερφορτώνεται με σήμα εισόδου της τάξης των 1-2V. (Με λίγα λόγια, προχώρα το)...

Reaction score
1

κ.Κογια ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες!
οπότε οκ οσον αφορα στο συνδυασμο avr-primo..
οσον αφορα στην οδηγηση των sirene(87db) ή axxia(85db)?
τι "σχεση" εχουν τα 2x160w στα 8ohm(0,5% thd) του 807 με τα 2x70w sta 8ohm (0,7% thd) του primo?

σε χωρο 14τ.μ-μετριες εντασεις....

Reaction score
1

ο primo μας τελειωσε...καθε εμποδιο για καλο...
επανερχομαι με γενικευση της παραπανω αποριας μου...
διαβαζω και βλεπω οτι οι περισσοτεροι γραφουν οτι οι avr δεν κανουν για μουσικη...
στην δικια μου περιπτωση κ με δεδομενη την αγορα του onkyo 807 (ο οποιος συμφωνα με μια μετρηση που ειδα στο νετ ειναι 2x160w στα 8Ω-0,5%thd) εχει νοημα η αγορα τελικου ή ολοκληρωμενου της κατηγοριας των 2x70w , 2x80w για την οδηγηση των sirene κ χρηση του 807 ως προ?(αναφερομαι σε δικαναλη ακροαση μουσικης)
τι θα "κερδισω"?
επισης,αν πουμε οτι παρακαμπτω εντελως τον avr οταν προκειται για μουσικη κ συνδεσω την πηγη μου(media player->coaxial->εξ.dac) απευθειας σε εναν ολοκληρωμενο της ταξης των 600 ευρω(π.χ creek evo 2 - 2x80w) ,ποση θα ειναι η διαφορα?

Προσπαθω να αποφυγω το ρητο που μου ειπαν αρκετοι οτι ισχυει για το χωρο του hi-fi..."για να μαθεις πρεπει να πληρωσεις.."

Reaction score
655

Γενικά δεν είναι μόνο τα βατ, αλλά και τα ρεύματα
που δυστυχώς χρειάζονται σε κάποιο βαθμό στο sirene.
Όπως Όλα τα AS όσο πιο καλά ενισχυτικά βάλεις τόσο
καλύτερα θα ακούσεις.
Πιο απλά οι χροιές, οι φωνές θα είναι καλύτερες.
Προσοχή όμως ο 807 είναι αρκετά δυνατός με κάποια ρεύματα
οπότε μετράει και το είδος
μουσικής, από εκεί και πάνω αξίζει η διάφορα.

EDIT: 14 τ.μ., μέτριες στάθμες βλέπω

Reaction score
655

οπότε ενας 70αρης με ρευματα θα σε καλύψει,
δεν τον εχω ακούσει τον evo, αλλά έχει καλές κριτικες.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τον Evo να τον εχετε υποψη σας πολυ σοβαρα οταν προκειται για θεματα οδηγησης. Το μηχανημα αυτη τη στιγμη βρισκεται "κατα λαθος" στα 550 ευρω. Στο εξωτερικο κινειται σε αλλες κατηγοριες τιμης και συγκρινεται με τα αντιστοιχα μηχανηματα. Αν ο χωρος ειναι 14 τμ τοτε δεν θα χει κανενα προβλημα. Εμενα ο πρωτος Evo επαιζε Dynaudio 42 4ωμα, σε 17 τμ και δεν χρειαστηκε ποτε να τον ανοιξω τοσο πολυ ωστε να αρχισει να παραμορφωνει πριν ανεβασει στις επιθυμητες σταθμες.

Για τα Sirene και τη συμπεριφορα τους καθως και τις απαιτησεις τους σε ρευμα, ρωτησε τον φιλο Γ. Κυριακου που τα χει σε χωρο 25 τμ (νομιζω)

Reaction score
655

Eδώ το review που βρήκα στο νετ,
όπου φαίνεται η σχετική αδυναμία των πολυκάναλων σε ρεύματα.
http://www.nebyhifi.no/documents/RA1062hfc03-04.pdf
όπως θα δειτε ο χειρότερος δικάναλος καλύτερος από τον καλύτερο πολυκάναλο.

Reaction score
1

Ειδος μουσικης,λιγο απο ολα(εκτος κλασσικης) με ενα ελαφρυ προβαδισμα σε dance..
O Γιαννης (ευχαριστω για την φιλοξενια!) μου ειπε αυτο που ειπατε κ εσεις..οσο περισσοτερο ρευμα τοσο καλυτερα με τα ηχεια αυτα..(ο Advance που εχει ειναι 2x150 αν θυμαμαι καλα..)...περασε κ αυτος απο το σταδιο avr και συνδυασμου του με τελικους κ.τ.λ ωσπου βρηκε την "υγεια" του με συνδυασμο προ-τελικου οπως μου ειπε...
εγω ειμαι διαφορετικη περιπτωση γιατι με ενδιαφερει κ το home cinema...
καταλαβα οτι δεν μπορω να εχω αναλογο αποτελεσμα οταν στην αλυσιδα μπαινει ενας avr,εστω κ "μεσαιας" κατηγοριας...
το θεμα ειναι να βρω την χρυση τομη...

Νικο μου εξηγεις λιγο αυτο "Προσοχή όμως ο 807 είναι αρκετά δυνατός με κάποια ρεύματα
οπότε μετράει και το είδος
μουσικής, από εκεί και πάνω αξίζει η διάφορα"

παντως εν ταχει που διαβασα μερικα manual δεν βλεπω να αναφερουν τα ρευματα παρα μονο τα watt..ας πουμε για τον creek evo 2 το μονο που αναφερει ειναι max curr. >10A
παντως το λινκ που εβαλες Νικο ειναι αποκαλυπτικο..ο creek ας μπουμε με το 1/3 περιπου της ισχυος απο τον Pioneer κ βγαζει περισσοτερο ρευμα!

για ναβγαλω κ ενα συμπερασμα...αν θεωρησουμε,(γιατι δεν νομιζω να βρω specs για ρευματα), οτι ο 807 μου βγαζει ικανοποιητικο ρευμα σε δικαναλη οδηγηση για τα sirene(ισο ή παραπλησιο με εναν ολοκληρωμενο μεχρι τα 600ευρω) οπότε δεν τιθεται θεμα οδηγησης...θα ειναι τοσο "χαωδης¨η διαφορα,με την χρηση ενος ολοκληρωμενου (μεχρι 600ευρω..pioneer a6-creek evo 2-yamaha 797-Harman HK980..)αντι του avr?
η προφανης απαντηση φανταζομαι οτι θα ειναι πρεπει να ακουσεις για να καταλαβεις!!

ΥΓ το οτι στα specs των sirene αναφερεται οτι recomm. amp. 20-100w, μπορει αυτο να αξιολογηθει καπως για την επιλογη ενισχυτη?

Reaction score
655

Τα sirene χρειάζονται ρευματα πέρα από την ισχύ στα 100 που καλά είναι να υπάρχει.

Είσαι ακριβώς στο μεταίχμιο, δηλαδή οριακά για να αξίζει ο δικάναλος.
pioneer a6 έχει ρευμα, αλλά όχι ισχυ.
yamaha 797 έχει ισχυ παραπάνω κι από ότι χρειάζεσαι,
με βαση την διαφορα ισχυος στα 8 και 4, δεν εχει ρευματα.
Harman HK980 έχει ισχύ, ίσως και ρευματα.
http://translate.googleusercontent....le.com&usg=ALkJrhhwZsn8tFLdOh4tNi7FtNwiOp0WDQ
μια όμως κι ακους σε μετριες εντάσεις σε 14 τ.μ.
ο creek evo 2 θα σε καλύψει σε ισχύ, έχει ρευματα και το κυριότερο σε χροιές,
αν και καλά θα ήταν να τον ακούσεις. Σε αυτή την τιμή είναι recommended και πάνω!...

Δυστυχώς θα σου πω ότι αν μπορείς να πας στα 700-800, αρχίζουν να υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα μηχανήματα πχ. XTZ A100D3, Xindak 6800, ADVANCE ACOUSTIC MAP 305 2 ίσως και άλλα.

To Sirene ειναι από τα λίγα ηχεία που αξίζουν ακριβότερο ενισχυτή.

Αν η πηγη είναι υπολογιστής ο ΧΤΖ, ο ADVANCE ACOUSTIC στην έκδοση DA εχουν και DAC.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

στα 14τμ παντως δεν χρειαζεσαι τοοοσο ρευμα για να ανεβασεις ικανοποιητικες σταθμες

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Τα sirene χρειάζονται ρευματα πέρα από την ισχύ στα 100 που καλά είναι να υπάρχει.
Από που προκύπτει αυτό;Έχουν καμιά περίεργη ωμική συμπεριφορά;

Reaction score
655

Νομίζω όλα τα AS είναι απαιτητικά σε ρευμα, ανάλογα με το μοντέλο.
Δεν εχω δει το διάγραμμα του ηχείου.
Σε κάθε περίπτωση καλά είναι να έχουμε επαρκές ρεύμα.
(Ελπίζω να έχουμε τεχνικά μια τιμή για το πόσο απαιτείται.)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Σκ@τούλες ρευμα θέλουν όλα τα AS.
Tα xanadu πχ δεν τα νοιάζει καθόλου το ρεύμα.Μόνο τα watt.10 χρόνια τα έχω,κάτι ξέρω:126:
Κάποια μοντέλα που θέλουν ρευμα είναι κυρίως τα δαπέδου της ακριβής σειράς.Κυρίως λόγω του x-over τους και (αν θυμάμαι καλά) της συνδεσμολογίας των μεγαφώνων.
Τα βάσης της συνήθως θέλουν watt.Όσο πιό πολλά,τόσο πιό καλά.

Reaction score
655

Κάποιος όταν ακούει συνέχεια κάτι για μια εταιρεία, έχει την τάση να γενικευσει.

Μια και το γνωρίζεις, μπορείς να προτείνεις ενισχυτή.

Αν μιλάμε για ισχύ, τα νούμερα είναι γνωστά.

Reaction score
655

την πηγη μου(media player->coaxial->εξ.dac)
O Yami έχει μια τάση να "βελτιώνει" τον ήχο από τα mp3 ειδικά τα χαμηλότερου bitrate,
σε ισχύ εχει 100+ βατ.
O Γιαννης (ευχαριστω για την φιλοξενια!) μου ειπε αυτο που ειπατε κ εσεις..οσο περισσοτερο ρευμα τοσο καλυτερα με τα ηχεια αυτα..
Αυτά ακούω και αναφέρομαι ανάλογα, μακάρι να υπήρχαν μετρήσεις για όλα τα ηχεία και ενισχυτές της αγοράς. Βέβαια ότι μετράει καλά δεν σημαίνει ότι ακούγεται καλά.

Tελικά πώς προκύπτει πόσο ρευμα ακριβώς χρειάζεται ένα ηχειο;

Και γιατί δεν υπάρχουν πλέον μετρήσεις στα περιοδικά για ρευματα; http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=78029

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Re: Απάντηση: Primo settanta με onkyo 807 και sirene?

Κάποιος όταν ακούει συνέχεια κάτι για μια εταιρεία, έχει την τάση να γενικευσει.

Μια και το γνωρίζεις, μπορείς να προτείνεις ενισχυτή.

Αν μιλάμε για ισχύ, τα νούμερα είναι γνωστά.
Ότι πιό δυνατό μπορεί να βρεί στο μπατζετ που διαθέτει.Απλά.
Εκτός και αν θέλει να ακούσει πεταλουδίτσες,πουλάκια που κελαηδούν και χρειές:137:
Αν μπορεί να ξεπεράσει το ψυχολογικό και να αγοράσει έναν ψηφιακό επαγγελματικό τελικό ας το κάνει.
Αλλιώς να πάρει επ ώμου τα ηχεία και να βρεί κάτι που του αρέσει.

Reaction score
655

To ιδανικό αυτό να πάρει τα ηχεία, να τα ακούσει επί τόπου με τους ενισχυτές και να διαλέξει, όπως αναφέρεις. Αν μπορεί να τα ακούσει και με ψηφιακό επαγγελματικό τελικό ακόμα καλύτερα.
Νομίζω στην Αθήνα - πλην της ταλαιπωρίας - είναι σχετικά εφικτά όλα αυτά.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Tελικά πώς προκύπτει πόσο ρευμα ακριβώς χρειάζεται ένα ηχειο;
Το πας ανάποδα.Το θέμα είναι να ξέρεις πόση ισχύ μπορεί να βγάλει ένας ενισχυτής στην κατώτερη τιμή αντίστασης που παρουσιάζει ένα ηχείο.
Αν πχ ένα ηχείο έχει μίνιμουν αντίστασης 4 ωμ και ο ενισχυτής δίνει 100 βατ στα ωμ αυτά τότε στα 8 ωμ θα σου δίνει σίγουρα 50 βατ.

Διαβάστε(ακόμα να γίνει sticky αυτό;) και ξαναδιαβάστε

Reaction score
5.847
Απάντηση: Re: Primo settanta με onkyo 807 και sirene?

Το πας ανάποδα.Το θέμα είναι να ξέρεις πόση ισχύ μπορεί να βγάλει ένας ενισχυτής στην κατώτερη τιμή αντίστασης που παρουσιάζει ένα ηχείο.
Αν πχ ένα ηχείο έχει μίνιμουν αντίστασης 4 ωμ και ο ενισχυτής δίνει 100 βατ στα ωμ αυτά τότε στα 8 ωμ θα σου δίνει σίγουρα 50 βατ.

Διαβάστε(ακόμα να γίνει sticky αυτό;) και ξαναδιαβάστε
Αντε "moysitsa" εχεις πολυυυυυυυ διαβασμα αποψε!!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.626
Members
38.472
Νεότερο μέλος
nickger