η σημασια της πηγης.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: η σημασια της πηγης.

+1

Ωραία, δηλαδή μετά τους ενισχυτές που δεν παίζουν κανένα ρόλο όπως συμφώνησαν αρκετοί εδώ μέσα τώρα έχουμε και τις πηγές που παίζουν ελάχιστο ρόλο. ΟΚ

Πραγματικά είμαι πολύ περίεργος να ακούσω τα συστήματά σας ρε παιδιά.

Η μάλλον, τι να ακούσω τώρα, στείλτε μου ένα διάγραμμα από τη θέση ακρόασης.
:142::142::142::142:

Reaction score
914
Απάντηση: η σημασια της πηγης.

Όποιος νομίζει πως οι ενισχυτές δεν επηρεάζουν το ηχητικό αποτέλεσμα.......

Τι να πω?

Ας πει κάποιος άλλος............

Reaction score
4

Πληροφοριακά,οι διάφοροι αλγόριθμοι upsampling δεν εξελίσσονται τυχαία,αλλά βασίζονται στα δεδομένα ψυχοακουστικών πειραμάτων...
http://209.85.229.132/search?q=cach...ng&cd=44&hl=el&ct=clnk&gl=gr&client=firefox-a
Κι ένα επιστημονικό λινκ:
http://ascc2004.ee.mu.oz.au/proceedings/papers/P3.pdf
Φαίνεται πως δεν αρκεί !!! :137:
Μην μου πεις ότι ακους τα cds πάνω από 48.000..., .....(θα στεναχωρηθώ..:130:)

..τα ενισχυτικά βγαίνουν από την εξίσωση, είναι ένα σώμα με τα ηχεία. Αν δεν οδηγούνται τα ηχεία σωστά δεν υπάρχει λόγος να γίνεται η κουβέντα...
Ντάξη !!! ...:624:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Φαίνεται πως δεν αρκεί !!! :137:
Μην μου πεις ότι ακους τα cds πάνω από 48.000..., .....(θα στεναχωρηθώ..:130:)
http://www.acoustics.org/press/151st/Lenhardt.html
http://informahealthcare.com/doi/abs/10.1080/00016480902926449
Το να μη στεναχωριέσαι εξαρτάται από εσένα τον ίδιο...Αλλιώς τίποτα δε θα είναι αρκετό...:612:
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=234621&postcount=14

http://www.sciencedirect.com/scienc...serid=10&md5=b676d133724cfb4ee451d7fdf0af6684

http://www.arraytherapeutic.com/library/articles/JN83-6-3548.pdf

http://www.arraytherapeutic.com/library/articles/HypersonicEffectBody-Ear study.pdf

Reaction score
150
Εγώ πάντως βρε παιδί να τα λυπάμαι τόσο τα λεφτά για πηγές και καλώδια (καλά το δεύτερο δεν είμαι μόνος).

Για προ έχω έναν Onkyo 905 πηγή είχα ένα Advance Acoustic που το πούλησα και τελικά χρησιμοποιώ το PC με μια Asus Essence STX.

Τους δυο τελικούς μου που έχουν μόνο XLR είσοδο τους οδηγούσα όπως να ναι με αντάπτορα RCA - XLR και πρόσφατα έκανα αλλαγή (προσωρινά) με single ended τελικό που τον είχα στο κεντρικό (και τα δυο μονομπλοκ στο κεντρικο τώρα) και είδα διαφορά.

Τα ηχεία μου είναι τα B&W 800D και τη μεγαλύτερη βελτίωση την είδα πρόσφατα μετά από κάποιες αλλαγές στο χώρο και τάπωμα του bass reflex.

Ακούω συνέχεια συστήματα και έχω ακούσει διάφορα με πηγές έως και 40-50.000 Ευρώ και κατέληξα ότι προτιμώ το δικό μου. Γιατί?

Γιατί γουστάρα πιο πολύ τα ηχεία μου και απ'ότι βλέπω είναι το κομμάτι μαζί με το χώρο που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.

Αυτός είναι και ο λόγος που το τελευταίο πράγμα που θα αλλάξω θα είναι η πηγή (Θα γίνει και αυτό) και προς στιγμήν τα ρίχνω σε επιπλέον ηχεία για να τελειώσω το 9.2. Άποψη μου βέβαια και αρκετοί θα διαφωνούν αλλά....

Reaction score
2.248

Αυτές οι απορίες υπήρχαν πριν πολλά χρόνια

Πηγές = η αρχή είναι το ήμισυ του παντός
Ενισχυτικά = σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός
Ηχεία = οι βιοληντζήδες άλλαξαν, μα ο χαβάς μένει ο ίδιος

:138:

Reaction score
150
Ε καλά και γιατί να μην το δω έτσι?

Ηχεία= η αρχή είναι το ήμισυ του παντός
Πηγές = οι βιοληντζήδες άλλαξαν, μα ο χαβάς μένει ο ίδιος

Με άλλα λόγια τι θα παίζει καλύτερα?

Τα B&W 800D (τυχαία) με ένα Advance Acoustic ή Τα KEF IQ9 με ένα Puccini ή οποιαδήποτε πηγή 20.000 Ευρώ?

Νομίζω ότι ξέρουμε την απάντηση.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Καλά, κανείς σοβαρός άνθρωπος δε νομίζω να θεωρεί ότι η πηγή μπορεί να είναι σημαντικότερη από το συνδυασμό χώρος-ηχείο (τον ενισχυτή θα τον βρεις αργά ή γρήγορα)..
Γενικότερα, με την εξέλιξη των ψηφιακών πηγών μπορείς πλέον να φτάσεις σε ένα Α καλό επίπεδο με λογικό, σχετικά, κόστος.
Στα 1000-2000 (used or new, take your pick) υπάρχουν πολύ καλές λύσεις και με ακόμα λιγότερα χρήματα σε ιδιοκατασκευές.
Αναφέρομαι σε πηγές που, αντικειμενικά, σε "φρενάρουν" πολύ λιγότερο από τον μέσο οικιακό χώρο ή ενισχυτικά και ηχεία αντίστοιχης κατηγορίας τιμής.
Με βάση το παραπάνω - αλλά και τo loudness war που τρώμε στη μάπα μερικά χρόνια τώρα - θεωρώ ότι θα είχε περισσότερο νόημα να ασχοληθούμε με την ποιότητα των ηχογραφήσεων.

[O τύπος με τα Rockport Arrakis και τα Soulution που διάβασε το παραπάνω και νομίζει ότι του είπαμε να μείνει με το Cambridge 840C παρακαλείται να αγοράσει αυτό]

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αν κάποιος θέλει να μάθει περισσότερα για τα άχρηστα δισκάκια που κυκλοφορούν ας διαβάσει εδώ κι εδώ.

Γιατί όντως "garbage in - garbage out" αλλά αν ισχύει x1 για την πηγή, ισχύει x10 για το δισκάκι..

Reaction score
2.248

Οταν κάποιος ακροάται από αναλογικά μέσα και ακούει την λέξη "πηγή" αμέσως έρχονται στο μυαλό του βελόνες, βραχίονες και πλατό εναντιθέση με αυτούς που ακούνε από ψηφιακά μέσα και αμέσως έρχονται στο μυαλό τους transports και DACs

Σημασία λοιπόν έχει να διαχωρίσουμε την αναλογική από την ψηφιακή πηγή και να βγάλουμε εκτός και ορισμένους αστάθμητους παράγοντες όστε να μείνουν μόνο οι πηγές, τα ενισχυτικά και τα ηχεία προς αναφορά.

- Ας πούμε ότι ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο όπου το ορθό της πληροφορίας (χωρίς να αναλωθούμε στο τι εστί ορθό και τι όχι) βρίσκεται αποτυπωμένο στο βινύλιο και στο δισκάκι.

- Ας πούμε επίσεις ότι ακούμε σε έναν ιδανικό χώρο ακρόασης (όπως τον φαντάζεται ο καθένας) και χωρίς προβλήματα με ηλεκτρικό δίκτιο, καλωδιώσεις κτλ.

Και ας ορίσουμε την αναλογική πηγή σαν το σύνολο της κεφαλής, βραχίονα, πλατό και την ψηφιακή σαν transport. (όποιος θέλει ας το αλλάξει) και το phono stage του αναλογικού σαν το αντίστοιχο DAC στο ψηφιακό (και αυτό αλλάξτε το εάν θέλετε)
Βάση αυτά ας γράψει ο καθένας μας την σημασία κατά αύξουσα σειρά που έχουν πηγές, ενισχυτικά και ηχεία εάν θέλετε.

Ας αρχίσω πρώτος

Αναλογικό
Πηγή – ηχεία – phono stage – ενισχυτής

Ψηφιακό
Ηχεία – DAC - ενισχυτής - transport

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057

Ο χωρος ειναι παντρεμενος με το ηχειο. Η πηγη ειναι ανυπανδρη.
Σε αργα συστηματα παιζει μικρο ρολο. Σε λαθος στημενα συστηματα εως και καθολου.
Σε γρηγορα αναλυτικα συστηματα επικρατει το Trash in - trash out.
Ξεχασα τον κουμπαρο ο οποιος προφανως ειναι ο ενισχυτης και την κουμπαρα που ειναι ο προενισχυτης.

Reaction score
2.248

Εχεις στην διαθεσή σου τον ιδανικό χώρο ακρόασης για σένα. Οπως τον φαντάζεσαι λοιπόν......

geoli

Επαγγελματίας
Reaction score
36

Οταν κάποιος ακροάται από αναλογικά μέσα και ακούει την λέξη "πηγή" αμέσως έρχονται στο μυαλό του βελόνες, βραχίονες και πλατό εναντιθέση με αυτούς που ακούνε από ψηφιακά μέσα και αμέσως έρχονται στο μυαλό τους transports και DACs

Σημασία λοιπόν έχει να διαχωρίσουμε την αναλογική από την ψηφιακή πηγή και να βγάλουμε εκτός και ορισμένους αστάθμητους παράγοντες όστε να μείνουν μόνο οι πηγές, τα ενισχυτικά και τα ηχεία προς αναφορά.

- Ας πούμε ότι ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο όπου το ορθό της πληροφορίας (χωρίς να αναλωθούμε στο τι εστί ορθό και τι όχι) βρίσκεται αποτυπωμένο στο βινύλιο και στο δισκάκι.

- Ας πούμε επίσεις ότι ακούμε σε έναν ιδανικό χώρο ακρόασης (όπως τον φαντάζεται ο καθένας) και χωρίς προβλήματα με ηλεκτρικό δίκτιο, καλωδιώσεις κτλ.

Και ας ορίσουμε την αναλογική πηγή σαν το σύνολο της κεφαλής, βραχίονα, πλατό και την ψηφιακή σαν transport. (όποιος θέλει ας το αλλάξει) και το phono stage του αναλογικού σαν το αντίστοιχο DAC στο ψηφιακό (και αυτό αλλάξτε το εάν θέλετε)
Βάση αυτά ας γράψει ο καθένας μας την σημασία κατά αύξουσα σειρά που έχουν πηγές, ενισχυτικά και ηχεία εάν θέλετε.

Ας αρχίσω πρώτος

Αναλογικό
Πηγή – ηχεία – phono stage – ενισχυτής

Ψηφιακό
Ηχεία – DAC - ενισχυτής - transport

Συμφωνώ μαζί σου για το Αναλογικό, αλλά νομίζω οτι αν θες ν αφτασεις "ψηλά" στο Ψηφιακό, το transport είναι ισης σημασίας με το DAC. - δεν θα το έβαζα ετισ "ευκολα" τελευταιο... Το έχω ζήσει αυτό που σου λέω και ακόμη και σήμερα δυσκολεύομαι ν αλλάξω το transport μου (12 ετών Theta DataBasic II) του οποίου το laser μου κάνει νερά...

Reaction score
28
Ε καλά και γιατί να μην το δω έτσι?

Ηχεία= η αρχή είναι το ήμισυ του παντός
Πηγές = οι βιοληντζήδες άλλαξαν, μα ο χαβάς μένει ο ίδιος

Με άλλα λόγια τι θα παίζει καλύτερα?

Τα B&W 800D (τυχαία) με ένα Advance Acoustic ή Τα KEF IQ9 με ένα Puccini ή οποιαδήποτε πηγή 20.000 Ευρώ?

Νομίζω ότι ξέρουμε την απάντηση.
καλυτερα οχι σωστοτερα ναι,το δευτερο εννοω.

γιατι το puccini θα εκμεταλλευτει στο επακρο το kef ενω το 802 δεν θα παρει σχεδον τιποτα απο το advance.

Reaction score
28
Αν κάποιος θέλει να μάθει περισσότερα για τα άχρηστα δισκάκια που κυκλοφορούν ας διαβάσει εδώ κι εδώ.

Γιατί όντως "garbage in - garbage out" αλλά αν ισχύει x1 για την πηγή, ισχύει x10 για το δισκάκι..
υποτιθεμενη παραμετρος οντως η πολυ καλη εγγραφη σαν σταθερα.
ομως με την σημερινη κατασταση των πολλων κακων ηχογραφησεων τελικα ισχυει κατα την γνωμη μου η πολυ καλη πηγη και η οποια θα ειναι σε θεση να εκμεταλλευτει την εστω και ελαχιστη παρουσια ποιοτητος της οποιαδηποτε εγγραφης.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: η σημασια της πηγης.

Εχεις στην διαθεσή σου τον ιδανικό χώρο ακρόασης για σένα. Οπως τον φαντάζεσαι λοιπόν......
το 99% απο τους χωρους ακροασης απεχει πορρω απο το ιδανικο ,οποτε?

Reaction score
28
Καλά, κανείς σοβαρός άνθρωπος δε νομίζω να θεωρεί ότι η πηγή μπορεί να είναι σημαντικότερη από το συνδυασμό χώρος-ηχείο (τον ενισχυτή θα τον βρεις αργά ή γρήγορα)..
Γενικότερα, με την εξέλιξη των ψηφιακών πηγών μπορείς πλέον να φτάσεις σε ένα Α καλό επίπεδο με λογικό, σχετικά, κόστος.
Στα 1000-2000 (used or new, take your pick) υπάρχουν πολύ καλές λύσεις και με ακόμα λιγότερα χρήματα σε ιδιοκατασκευές.
Αναφέρομαι σε πηγές που, αντικειμενικά, σε "φρενάρουν" πολύ λιγότερο από τον μέσο οικιακό χώρο ή ενισχυτικά και ηχεία αντίστοιχης κατηγορίας τιμής.
Με βάση το παραπάνω - αλλά και τo loudness war που τρώμε στη μάπα μερικά χρόνια τώρα - θεωρώ ότι θα είχε περισσότερο νόημα να ασχοληθούμε με την ποιότητα των ηχογραφήσεων.

[O τύπος με τα Rockport Arrakis και τα Soulution που διάβασε το παραπάνω και νομίζει ότι του είπαμε να μείνει με το Cambridge 840C παρακαλείται να αγοράσει αυτό]
συμφωνω σε αυτο αλλα ομως κακη αρχη????

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.125
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON