Runco Q-750 LED

Reaction score
384
Απάντηση: Runco Q-750 LED

Αντρεα, μεχρι ποτε θα υπαρχει στο μαγαζι για να περασω μια βολτα?

Reaction score
0

Φανταζομαι, οτι και με ενα Pioneer 91 π.χ.,θα παρουμε αναλογα αποτελεσματα.
Κώστα, μην βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά γι΄αυτό. Η κίνηση δεν έχει να κάνει με το πόσο καλό είναι ένα player αλλά με το πόσο καλά "κουμπώνει" το πακέτο.
Όσο για το "απόλυτο μαύρο" στο IRE 0 δεν μου λέει και πολλά πράγματα. Εμένα μ΄ενδιαφέρει πώς παίζει στις σκοτεινές σκηνές μιάς ταινίας κι όχι αν σβύνει στο IRE 0, αυτό δεν μου χρησιμεύει σε τίποτε.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Runco Q-750 LED

Κώστα, μην βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά γι΄αυτό. Η κίνηση δεν έχει να κάνει με το πόσο καλό είναι ένα player αλλά με το πόσο καλά "κουμπώνει" το πακέτο.
Όσο για το "απόλυτο μαύρο" στο IRE 0 δεν μου λέει και πολλά πράγματα. Εμένα μ΄ενδιαφέρει πώς παίζει στις σκοτεινές σκηνές μιάς ταινίας κι όχι αν σβύνει στο IRE 0, αυτό δεν μου χρησιμεύει σε τίποτε.
+10000000000:1

σαν τα κοντραστ που μας λένε ότι βγάζουν τα led.

Reaction score
30.239

Eμένα πάλι με χαλάει η φωτεινότητα των 449 lumens. Νούμερο απογοητευτικό , ιδίως αν μιλάμε για μεγάλες οθόνες.Βέβαια ο turk πήγε να το καλύψει , με την πτώση της λάμπας των συμβατικών προβολέων, αλλά πάλι μου φαίνεται λίγο το φως των 449 lumens , και 300 κάτι με long throw φακό. Οταν όλοι οι άλλοι ρυθμισμένοι η οχι εχουν απο 1000 και πάνω.Τώρα οσο για την κίνηση , δεν έδωσα ποτέ μου σημασία ιδιαίτερη και δεν με αφορά.
Και βέβαια είναι και η τιμή του λίγο αλμυρή.Για τώρα , γιατί σε δυο χρόνια τον κόβω κάτω απο το μισό.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Εντάξει είναι το φώς του, 350 All white, και 1200 Peak white, έχει ο CRT μου.

Reaction score
220

Μπαμπη , υποθεση εργασιας κανω ,γιατι το μηχανημα δειχνει να ανταποκρινεται σε αλλαγες πηγης . Οσο για το δευτερο,προσυπογραφω και εγω οτι το μαυρο ενος προβολεα το αξιολογεις στην οθονη,σε σκοτεινες σκηνες ,αλλα το απολυτο μαυρο στο 0 IRE που παρατηρησαμε παιζοντας με τον προβολεα, μας ερεθισε ,και σκεφτηκαμε μια επι τοπου αμεση συγκριση με τον πρωταθλητη του μαυρου SONY 85, ατυπη βεβαια,διοτι ο SONY λογω τοποθετησης επρεπε να παιζει με μισο καδρο. Ο RUNCHO λοιπον,αν και αρυθμιστος,δεν εδειχνε να υστερει σε μαυρο . Αν λοιπον μετα τη ρυθμιση του επαληθευτουν αυτα και με μετρησεις ,τοτε επι τελους θα μιλαμε για εναν DLP προβολεα,με μαυρο.

Reaction score
220

Eμένα πάλι με χαλάει η φωτεινότητα των 449 lumens. Νούμερο απογοητευτικό , ιδίως αν μιλάμε για μεγάλες οθόνες.Βέβαια ο turk πήγε να το καλύψει , με την πτώση της λάμπας των συμβατικών προβολέων, αλλά πάλι μου φαίνεται λίγο το φως των 449 lumens , και 300 κάτι με long throw φακό. Οταν όλοι οι άλλοι ρυθμισμένοι η οχι εχουν απο 1000 και πάνω.Τώρα οσο για την κίνηση , δεν έδωσα ποτέ μου σημασία ιδιαίτερη και δεν με αφορά.
Και βέβαια είναι και η τιμή του λίγο αλμυρή.Για τώρα , γιατί σε δυο χρόνια τον κόβω κάτω απο το μισό.
Παντως out of the box o προβολεας, και στις 100' , πυροβολουσε επαρκεστατα. Σε δυο χρονια που λες ,πιστευω οτι οι περισσοτεροι προβολεις θα παραγονται με τεχνολογια LED,οποτε και οι τιμες θα πεσουν ραγδαια.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Προσωπικά θεωρώ Μπαμπη οτι το μαύρο στο IRE 0 οχι μόνο έχει αλλά παραέχει σημασία, αλοίμονο, στο κάτω-κάτω τόσα χρόνια το κυνηγάμε στα CRT.....

Εσύ αναφέρεσαι βέβαια πως θα παίξει στα χαμηλά, σωστη προσέγγιση μεν, αλλά χωρίς ΚΑΛΟ μαύρο, κανένας προβολέας κατα την αποψη μου δεν θα έχει σωστά σκοπεινά πλάνα.

Ο Βασιλιάς βεβαια των σκοτεινών είναι το σωστό Gamma για να ξεπηδούν οι λεπτομέρειες χωρίς πέπλο, αλλά αν δεν έχει ένας προβολέας καλό μαύρο υπάρχει περίπτωση να δείξει κάτι σοβαρό;

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Πολύ σωστά.
Όπως είπε και ο Κώστας δείχνει να αντιδρά στα "ψυχοφάρμακα" οπότε μόλις γυρίσει θα του ρίξουμε κάπoιο Lumagen ή Crystalio για να δούμε πως θα πάιξει με παραισθησιογόνα!

Εχουμε πάθει πλάκα με την κίνηση του 85 και οτιδήποτε άλλο δούμε απλά μας ξενερώνει. Η κίνηση του Runco Q750i είναι η γνωστή DLPάδικη χωρίς motion flow που μερικοί μάλιστα την θεωρούν και...."ιδανική" μακρυά απο τα "εμμετικά" τεχνουργήματα (έλεος) του 85.

Πιστεύω πάντως οτι θα δούμε "αρχιεπισκόπους" με το κούμπωμα καλού scaler

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Τα νούμερα φωτεινότητας που ανακοινώνει η Runco είναι πάντα με τον προβολέα καλιμπραρισμένο. Η εταιρία απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν αγοράζουν για πρώτη φορα προβολέα. Θα έχουν κάνει δηλαδή το "αγροτικό" τους με κάποιον άλλον και θα έχουν καταλάβει οτι τα 80:000 κοντραστ και 1500 Lumen είναι το τυράκι των "γκάβακων" στο χώρο.

Για αυτο το λόγο η Runco χρησιμοποιεί τις μονάδες μέτρησης και αποελεσμάτων όπως στους κανονικούς κινηματογράφους που είναι η επιφανειακή φωτεινότητα επί της οθόνης με ρυθμισμένο προβολέα κατα D65 και ISF. Το τρόπο μετρήσεων και αποτελεσμάτων μάλιστα τα ονομάζει CSMS και περισότερα θα διαβασετε εδώ όπου θα βρείτε και μια πλήρη αναλυση απο το Wide Screen Review

Όσο για τη σημασία της κίνησης και....οτι δεν σε αφορα, ω ναι έχεις δίκιο!
Πρέπει να δεις κάποιον 85 και τη φυσικότητα του στα πλάνα για να πετάξεις τον δικό σου απο το παραθυρο, όπως κάνανε πάρα πολλοί.

Ο Joel Silver το είπε ξεκαθαρα στο σεμινάριο του ISF-II.
Προσέξτε να μην "συνηθίσετε"να βλέπετε λάθος και υιοθετήσετε το λάθος για σωστό. Τότε θα αναγκαστείτε να αρχίσετε πάλι απο το Α.

Reaction score
220

Πολύ σωστά.
Όπως είπε και ο Κώστας δείχνει να αντιδρά στα "ψυχοφάρμακα" οπότε μόλις γυρίσει θα του ρίξουμε κάπoιο Lumagen ή Crystalio για να δούμε πως θα πάιξει με παραισθησιογόνα!

Εχουμε πάθει πλάκα με την κίνηση του 85 και οτιδήποτε άλλο δούμε απλά μας ξενερώνει. Η κίνηση του Runco Q750i είναι η γνωστή DLPάδικη χωρίς motion flow που μερικοί μάλιστα την θεωρούν και...."ιδανική" μακρυά απο τα "εμμετικά" τεχνουργήματα (έλεος) του 85.

+ 1000

Reaction score
15.548

Πολύ σωστά.

Ποιος scaler ειναι καλυτερος Βαγγελη...:118:

Υποστηριζει καποιος απο αυτους 4κ αναλυση...?

Reaction score
15.548

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1220973

Εδω ο jason turk αναφέρει max light output 449 , 368 , με short και long throw φακούς και το μηχάνημα ρυθμισμένο.
Τα 1500 lumen που λέει η runco μάλλον είναι υπερβολικά.Τώρα για το τυράκι , τι να πω.
Η Runco μιλαει για 700 lumen .....που ειδες τα 1500 lumen..:111::112:

http://runco.businesscatalyst.com/spec-sheets/Runco_Q-750i_Specifcations_v2.pdf

Reaction score
15.548

Ο Joel Silver το είπε ξεκαθαρα στο σεμινάριο του ISF-II.
Προσέξτε να μην "συνηθίσετε"να βλέπετε λάθος και υιοθετήσετε το λάθος για σωστό. Τότε θα αναγκαστείτε να αρχίσετε πάλι απο το Α.
Ωραιος...:112:

Σωστος...:112:

Reaction score
15.548

Δεν το είπα εγω ο βαγγέλης το είπε.
Εγω μίλησα για τα 449 και 368 , που μέτρησε ο turk.

Τα νούμερα φωτεινότητας που ανακοινώνει η Runco είναι πάντα με τον προβολέα καλιμπραρισμένο. Η εταιρία απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν αγοράζουν για πρώτη φορα προβολέα. Θα έχουν κάνει δηλαδή το "αγροτικό" τους με κάποιον άλλον και θα έχουν καταλάβει οτι τα 80:000 κοντραστ και 1500 Lumen είναι το τυράκι των "γκάβακων" στο χώρο.
Λαθος καταλαβες..διαβασες..κ.λ.π.:137:

Οπως ειδες η Runco στα specs αναφερει καθαρα τι και πως...

Reaction score
1

Δλδ αν θες 120" τι θα κάνεις? Θα βάλεις και λάμπα uhp να βοηθάει ?

Αν θέλεις κάδρο 120 ιντσών φίλε μου, τότε θα το πάρεις απόφαση, ότι δεν θα έχεις ποτέ τρισδιάστατα και κοντραστάτα σκοτεινά πλάνα, όπως θα τα απαιτούσε ο οποιοσδήποτε παθιασμένος εραστής της εικόνας σήμερα. :126:

Στη σημερινή πραγματικότητα, ο μοναδικός ψηφιακός προβολέας που μπορεί να φωτίσει κάδρο μέχρι 110 ίντσες το πολύ, και ταυτόχρονα να αποδίδει τρισδιάστατα και κοντραστάτα σκοτεινά πλάνα, είναι ο Sony VPL85.

Απο κει και πέρα όμως, για να πας σε κάδρο 120 ιντσών χρειάζεσαι απαραίτητα λάμπα 300 Watt στον προβολέα σου για να έχεις επαρκή φωτεινότητα, ιδιαίτερα μετά τις 200 έως 300 ώρες λειτουργίας, που θα πέσει τόσο η λάμπα, αλλά θα αρχίσει ταυτόχρονα να φθείρεται και το οπτικό μονοπάτι του προβολέα.

Και δεν υπάρχει κανένας προβολέας σήμερα με λάμπα 300 Watt, που να μπορεί να αποδώσει τρισδιάστατα και κοντραστάτα σκοτεινά πλάνα, τελεία και παύλα. :126:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.957
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou