Runco Q-750 LED

Reaction score
1
Απάντηση: Runco Q-750 LED

Προσωπικά θεωρώ Μπαμπη οτι το μαύρο στο IRE 0 οχι μόνο έχει αλλά παραέχει σημασία, αλοίμονο, στο κάτω-κάτω τόσα χρόνια το κυνηγάμε στα CRT.....

Εσύ αναφέρεσαι βέβαια πως θα παίξει στα χαμηλά, σωστη προσέγγιση μεν, αλλά χωρίς ΚΑΛΟ μαύρο, κανένας προβολέας κατα την αποψη μου δεν θα έχει σωστά σκοπεινά πλάνα.

Ο Βασιλιάς βεβαια των σκοτεινών είναι το σωστό Gamma για να ξεπηδούν οι λεπτομέρειες χωρίς πέπλο, αλλά αν δεν έχει ένας προβολέας καλό μαύρο υπάρχει περίπτωση να δείξει κάτι σοβαρό;

+ 1000.

Τα σκοτεινά πλάνα είναι αποκλειστικά θέμα πόσο καλό είναι το επίπεδο του μαύρου μας και πόσο καλορυθμισμένο είναι το gamma μας.

Όλα τα υπόλοιπα, είναι απλά... «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»! :142: :204:

Reaction score
30.238

Καλά .... εχω διαφορετική άποψη επι του θέματος.
Οσον αφορά το προπροηγούμενο ποστ σου.

Reaction score
15.548

Μιλαμε δλδ για φωτεινοτητα ιδια με τον sony 85 σε καδρο 92"

Οτι πρεπει για μενα.....

Δλδ αν θες 120" τι θα κάνεις? Θα βάλεις και λάμπα uhp να βοηθάει ?
Aναλογα το τι θεωρει ο καθενας φωτεινοτητα...:112:

Μπορεις να παρεις και τηλεοραση 50αρα να κανεις την δουλεια σου
Το εχουν κανει και αλλοι..δεν ειναι κακο...:137:

Στις 120" με αυτον τον προβολεα(Runco Q750)εισαι οριακος και θα βλεπεις μια χαρα αφου δεν πεφτει η φωτεινοτητα του.
Βεβαια ως προς το τελευταιο ειδωμεν.....μιας και στα χαρτια πολλα λεγωνται....

Reaction score
1

Καλά .... εχω διαφορετική άποψη επι του θέματος.
Οσον αφορά το προπροηγούμενο ποστ σου.

Απόλυτα σεβαστή από εμένα φίλε μου, τόσο η δική σου διαφορετική άποψη, όσο και η οποιαδήποτε άλλη διαφορετική άποψη από οποιοδήποτε μέλος. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν τα εξειδικευμένα φόρουμ για να συζητάμε τις διαφορετικές μας απόψεις.

Απλά να ξέρεις, ότι όπως έχουμε διαφορετική άποψη, έτσι πιθανότατα μπορεί να έχουμε και διαφορετικά γούστα, για το τι ακριβώς σημαίνει «τρισδιάστατο και κοντραστάτο» σκοτεινό πλάνο, πλήρως απαλλαγμένο από κάθε υποψία πέπλου και φλαταρίσματος της εικόνας. :126:

Αυτό δηλαδή που εσύ πιθανώς θεωρείς τρισδιάστατο και κοντραστάτο σκοτεινό πλάνο, εγώ να το δω και να κατουρηθώ από τα γέλια!... :204:

Reaction score
1

Στις 120" με αυτον τον προβολεα(Runco Q750)εισαι οριακος και θα βλεπεις μια χαρα αφου δεν πεφτει η φωτεινοτητα του.

Δεν φτάνει η φωτεινότητα του Runco για 120 ίντσες κάδρο 16:9 Κώστα, όχι τουλάχιστον σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Συγκεκριμένα έχουμε:

Με τα 449 lumens του short throw φακού, θα έχεις 10,5 fL φωτεινότητα με οθόνη κέρδους 1, και 13,6 fL φωτεινότητα με οθόνη κέρδους 1,3 όπως η Stewart.

Με τον long throw φακό όμως, είσαι εκτός προδιαγραφών, ότι οθόνη και να χρησιμοποιήσεις. :137: Με οθόνη κέρδους 1 θα έχεις 8,63 fL, ενώ με οθόνη κέρδους 1,3 θα έχεις 11,2 fL, είσαι δηλαδή εκτός προδιαγραφών φωτεινότητας.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Αν θέλεις κάδρο 120 ιντσών φίλε μου, τότε θα το πάρεις απόφαση, ότι δεν θα έχεις ποτέ τρισδιάστατα και κοντραστάτα σκοτεινά πλάνα, όπως θα τα απαιτούσε ο οποιοσδήποτε παθιασμένος εραστής της εικόνας σήμερα. :126:

Στη σημερινή πραγματικότητα, ο μοναδικός ψηφιακός προβολέας που μπορεί να φωτίσει κάδρο μέχρι 110 ίντσες το πολύ, και ταυτόχρονα να αποδίδει τρισδιάστατα και κοντραστάτα σκοτεινά πλάνα, είναι ο Sony VPL85.

Απο κει και πέρα όμως, για να πας σε κάδρο 120 ιντσών χρειάζεσαι απαραίτητα λάμπα 300 Watt στον προβολέα σου για να έχεις επαρκή φωτεινότητα, ιδιαίτερα μετά τις 200 έως 300 ώρες λειτουργίας, που θα πέσει τόσο η λάμπα, αλλά θα αρχίσει ταυτόχρονα να φθείρεται και το οπτικό μονοπάτι του προβολέα.

Και δεν υπάρχει κανένας προβολέας σήμερα με λάμπα 300 Watt, που να μπορεί να αποδώσει τρισδιάστατα και κοντραστάτα σκοτεινά πλάνα, τελεία και παύλα. :126:
Συμφωνώ 100%
Πολύ σωστα Πάνο.
Οθόνες 120 ιντσών και άνω θέλουν "κοχόνες" απο προβολείς.

Οι Αμερικάνοι που ξεκινήσανε το άθλημα που ενασχολούμαστε δεν πιπιλάνε δάχτυλο. Για ένα οθόνες 9ft wide, όπως τις αποκαλούνε οι τριτσιπικοί DLP είναι μονοδρομος.

Δεν είναι "λεφτάδες" ή "Αμερικανάκια".
Απλά εχουν το κοινό νου ή έναν σοβαρό εγκαταστάτη που τους λέει και εξηγεί ενδεχομένως τη πάσα αλήθεια.
Για μεγάλη οθόνη θες μεγάλο μηχανημα. Τελεία και παύλα.

Για πες μας Πάνο σε πόσες ίντσες παίζεις;
Εσύ Max;
Εσύ Κεφάλα;
Εσύ στρατηγέ;

θα δείτε οτι όσοι "τη ψάχνουν" με την εικόνα δεν βάζουν "απ'ακρη σ'άκρη οθόνη" και μετα βάζουν τον HD1 η κανενα ΜπενεΚιού να παίξει μπάλα. Αυτα είναι κουλά.

Ακόμα και τα σοβαρα περιοδικά, ιντερνετικά και μη, θα δείτε οτι τα Test και τα συγκριικτικά τους τα κάνουνε 6ft wide δηλαδή 2 μέτρα πλάτος, ήτοι διαγώνιο 92".
Τυχαίο ή νομίζετετε δεν έχουν το χώρο;
Απλά εκεί παίζουν το 98% (μπορεί να λέω και λίγο) των μηχανημάτων παραγωγής σωστά. Με δύναμη, με έλεγχο, με χρώμα.

Τα προβλήματα ξεκινούν πάνω απο τις 110 ίντσες και είναι πολλά τα ρημάδια.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Δεν φτάνει η φωτεινότητα του Runco για 120 ίντσες κάδρο 16:9 Κώστα, όχι τουλάχιστον σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Συγκεκριμένα έχουμε:

Με τα 449 lumens του short throw φακού, θα έχεις 10,5 fL φωτεινότητα με οθόνη κέρδους 1, και 13,6 fL φωτεινότητα με οθόνη κέρδους 1,3 όπως η Stewart.

Με τον long throw φακό όμως, είσαι εκτός προδιαγραφών, ότι οθόνη και να χρησιμοποιήσεις. :137: Με οθόνη κέρδους 1 θα έχεις 8,63 fL, ενώ με οθόνη κέρδους 1,3 θα έχεις 11,2 fL, είσαι δηλαδή εκτός προδιαγραφών φωτεινότητας.
Μάλλον και εγω πάλι συμφωνώ με τον Πάνο.

Ισως σε πλήρως light controlled room να έκανε δουλειά, ιδαίτερα επειδή δεν χάνει το φως με τη παροδο των ωρών, αλλά όπως και να έχει η κατάσταση θα έπαιζε οριακά.
Η δική μου προδιαγραφή λέει οτι στο πανί χρειάζεσαι 15~17fL για να απολαύσεις καλή εικόνα.

Reaction score
15.548

Η δική μου προδιαγραφή λέει οτι στο πανί χρειάζεσαι 15~17fL για να απολαύσεις καλή εικόνα.

Μιλαμε δλδ για φωτεινοτητα ιδια με τον sony 85 σε καδρο 92"

Οτι πρεπει για μενα.....:404:
Οπως βλεπεις συμφωνουμε Βαγγελη...

Τωρα....
Με 13.6 fl σε 120" νομιζω οτι εισαι μια χαρα .....

Εαν πας σε αλλο μηχανακι θα πασχεις αλλου..ενω εδω τα εχεις ολα.

Και αν βαλεις και την χρηση αναμορφικου..εισαι + ακομα σε φωτεινοτητα...
...μιας και οθονες 120" + κανουν χρηση αναμορφικου....συνηθως...
..αρα μιλαμε για 15fl - 17fl τελικο....:437:

Reaction score
150
Τι λέτε μωρέ εσείς οι σκωτεινοί? Εδώ με τον IN83 δεν έχουμε τέτοια προβλήματα κι ας μην κάνει 15-50,000.

Δεν ξερω ρε παιδιά αλλά το φώς είναι σαν τα Watt! Αν σου λείπουν τα ρημάδια δουλειά δε γίνεται.

Σε κάθε περίπτωση 110" (16:9 κάδρο) + Αναμορφικός" πάνω σε 3 μέτρα φάρδος 2.40 οθόνη κι έχεις και μεγαλη εικόνα και περισσοτερο φως με τον ίδιο προβολέα. Τελικά δεν είναι κακή λύση.

Reaction score
0

Προσωπικά θεωρώ Μπαμπη οτι το μαύρο στο IRE 0 οχι μόνο έχει αλλά παραέχει σημασία, αλοίμονο, στο κάτω-κάτω τόσα χρόνια το κυνηγάμε στα CRT.....

Εσύ αναφέρεσαι βέβαια πως θα παίξει στα χαμηλά, σωστη προσέγγιση μεν, αλλά χωρίς ΚΑΛΟ μαύρο, κανένας προβολέας κατα την αποψη μου δεν θα έχει σωστά σκοπεινά πλάνα.

Ο Βασιλιάς βεβαια των σκοτεινών είναι το σωστό Gamma για να ξεπηδούν οι λεπτομέρειες χωρίς πέπλο, αλλά αν δεν έχει ένας προβολέας καλό μαύρο υπάρχει περίπτωση να δείξει κάτι σοβαρό;

+ 1000.

Τα σκοτεινά πλάνα είναι αποκλειστικά θέμα πόσο καλό είναι το επίπεδο του μαύρου μας και πόσο καλορυθμισμένο είναι το gamma μας.

Όλα τα υπόλοιπα, είναι απλά... «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»! :142: :204:

Μισό λεφτό, να συνενοηθούμε πρώτα, να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον, και με τά βλέπουεμ τι είναι και τι δεν είναι "άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε".

Να διευκρινήσω οτι δεν έχω δεί ποτέ μου LED προβολέα κι αυτά που λέω είναι κάποια συμπεράσματα που προσπαθώ να βγάλω βάσει της λογικής.
Δεν μίλησα πουθενά εγώ για "κακό μαύρο". Αυτό που λέω είναι το εξής:
Στο IRE 0 τα LED σβήνουν εντελώς. άρα μιλάμε για απόλυτο μαύρο, το μαύρο του δωματίου δηλαδή. Δεν υπάρχει φωτεινή πηγή άρα δεν υπάρχει το παραμικρό φώς.
Είπα οτι αυτό δεν μου λέει και πολλά πράγματα επειδή στο 0 IRE απόλυτο μαύρο έχω δεί και στις LCD τηλεοράσεις αλλά όταν στην οθόνη υπάρχει έστω και το παραμικρό φωτεινό σημείο, λόγω διχείρησης, αυτό το υπέροχο μαύρο πάει περίπατο και σε σκοτεινά πλάνα χάνουν κατά κράτος από τις Plasma οι οποίες στο απόλυτο μαύρο δεν είναι τόσο καλές.
Δεν είναι ίδια τεχνολογία, απλά το αναφέρω σαν παρόμοιο φαινόμενο.
Στους LEDλοιπόν, σε ένα πατερνάκι full field IRE 0 το μαύρο θα είναι ιδανικό.
Τί γίνεται όμως σε ένα πατερνάκι που έχει πχ στο κέντρο 25% IRE 80 και το υπόλοιπο είναι IRE 0;
Το μαύρο στο δεύτερο πατερνάκι θα είναι το ίδιο με το πρώτο;
Η δική μου λογική λέει όχι. Κι αυτό γιατί τα 3 LED θα πρέπει να ανάψουν, κι εκεί το μαύρο θα βγεί από το DMD, θα κλείσουν δηλαδή τα καθρεφτάκια με τον ίδιο τρόπο που γίνεται και σήμερα. Και σ΄αυτή τη περίπτωση είναι αδύνατον να μην υπάρχει διάχυση φωτός και στην περιοχή του IRE 0 αφού θα υπάρχει, έστω και ελάχιστη, ανατνάκλαση από το DMD.
Επίσης δεν γνωρίζω τι γίνεται με το blooming, ισχύει ότι και στους CRT;
Επαναλαμβάνω, δεν έχω δεί ποτέ μου LED προβολέα. Αυτά που γράφω είναι κάποιες σκέψεις, κάποιοι προβληματισμοί καλύτερα, και ζητάω από εσάς που έχετε δεί να μου πείτε άν ισχύουν ή όχι.

Reaction score
15.548

Ετσι ειναι Μπαμπινο....

Εστω και ενα πιξελ λευκο δεν εχεις το μαυρο-μαυρο του 0 ire οταν σβηνουν τα led...

Reaction score
15.548

Aφου εχεις ρυθμιση.....
και.....
Exωντας τα patterns CALMAN πας ..

1)color/window patterns
2)video levels
3)window size 1%
4)select a color/white
5)brightness 1%
6)generate image...

Και βλεπεις τι μαυρο δεινει στην οθονη...

Μπορεις να κάνεις διαφορα με τα patterns αυτα...!!

Tα patterns ειναι free....!!!
http://www.spectracal.com/downloads.html

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Eγω θελω να σας πω μονο μια μικρη ιστορια...
Παρασκευη βραδυ γυρναω απο την δουλεια και αντικρυζω το εξης
"εγκλημα":
Οι κορες μου στρωμενες και αραχτες στον καναπε παρακολουθουν
τον Winnie το αρκουδακι σε...SD:141: στον βιντεοπροβολεα.
Με πιασαν τα διαολια μου και ειπα να ριξω 2-3 Παναγιες στην γυναικα
μου που επετρεψε να καιγεται η λαμπα με τετοιο ανουσιουργημα
(αν εβλεπαν Miyazaki τουλαχιστον δεν θα τα "επαιρνα"),
αλλα το βουλωσα.
Το βουλωσα και αρχισα να σκεφτομαι πως θα ηταν εαν εβλεπαν σε
εναν LED....
Δεν θα εδινα δεκαρα ακομα και εαν ξεχνουσαν το μηχανημα
"ανοιχτο" ολη την νυχτα:121:

Δεν εχω τιποτα αλλο να προσθεσω και ευχαριστω που με ακουσατε(διαβασατε):126:

Reaction score
0

....Το βουλωσα και αρχισα να σκεφτομαι πως θα ηταν εαν εβλεπαν σε
εναν LED....
Δεν θα εδινα δεκαρα ακομα και εαν ξεχνουσαν το μηχανημα
"ανοιχτο" ολη την νυχτα:121:

Δεν εχω τιποτα αλλο να προσθεσω και ευχαριστω που με ακουσατε(διαβασατε):126:
Δεν μονίζω να βρείς έστω και έναν που να μην έχει την ίδια άποψη. Οι LED θα μας γλυτώσουν, ίσως απ το μεγαλύτερο, βραχνά των σημερινών προβολέων. Τη λάμπα.
Αυτό το άγχος δεν παλεύεται... Έπεσε; Πόσο έπεσε; Γιατί έπεσε τόσο; Είναι φυσιολογικό τώρα αυτό; Και τι έγινε με την εικόνα, πάλι ρύθμιση θέλουμε;
Σαφώς οι LED είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά αλλά ότι και να μας προσφέρουν εμείς έχουμε μιά διαστροφή. Κοιτάζουμε και ψειρίζουμε τις αδυναμίες, τα ελαττώματα.
- Πολύ καλός ο LED
- Ναί, αλλά....
Αυτό το "ναί αλλά..." πάντα θα υπάρχει και πάντα θα το ψάχνουμε γιατί έχουμε το πρόβλημά μας... :119:
΄Οσο για το "απόλυτο μαύρο", ακόμα και σε panel με 1920 Χ 1080 ανεξάρτητα led εμείς πάλι θα το ψάχνουμε... :137:

Ά, και κάτι άλλο...
Είναι άδικο να συγκρίνουμε στην κίνηση έναν normal προβολέα με κάποιον που διαθέτει FI. Μιλάμε για 2 διαφορετικά πράγματα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Δεν μονίζω να βρείς έστω και έναν που να μην έχει την ίδια άποψη. Οι LED θα μας γλυτώσουν, ίσως απ το μεγαλύτερο, βραχνά των σημερινών προβολέων. Τη λάμπα.
Αυτό το άγχος δεν παλεύεται... Έπεσε; Πόσο έπεσε; Γιατί έπεσε τόσο; Είναι φυσιολογικό τώρα αυτό; Και τι έγινε με την εικόνα, πάλι ρύθμιση θέλουμε;
Σαφώς οι LED είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά αλλά ότι και να μας προσφέρουν εμείς έχουμε μιά διαστροφή. Κοιτάζουμε και ψειρίζουμε τις αδυναμίες, τα ελαττώματα.
- Πολύ καλός ο LED
- Ναί, αλλά....
Αυτό το "ναί αλλά..." πάντα θα υπάρχει και πάντα θα το ψάχνουμε γιατί έχουμε το πρόβλημά μας... :119:
΄Οσο για το "απόλυτο μαύρο", ακόμα και σε panel με 1920 Χ 1080 ανεξάρτητα led εμείς πάλι θα το ψάχνουμε... :137:

Ά, και κάτι άλλο...
Είναι άδικο να συγκρίνουμε στην κίνηση έναν normal προβολέα με κάποιον που διαθέτει FI. Μιλάμε για 2 διαφορετικά πράγματα.
Μπαμπη, συμφωνω και σε αυτο αλλα και σχεδον σε ολα τα
προηγουμενα μηνυματα σου που αφορουν το παρον νημα.
Παντα θα ψαχνουμε την τελειοτητα την οποια δεν νομιζω
πως θα ανακαλυψουμε ποτε.
Βεβαια, για να ξαναγυρισουμε στο θεμα μας, ομολογησες ντομπρα
πως δεν εχεις δει το μηχανημα και εκανες καποιες εκτιμησεις
(πολλες απο αυτες σωστες- οπως τουλαχιστον νομιζω και με
το λιγο που το ειδα και εγω- και καποιες οχι τοσο )
Σε αυτο το σημειο παντως οφειλω να ομολογησω πως καποιος
απο εσας εχει πεσει μεσα 100%(και παλι απο οσα εχω καταλαβει εως τωρα) και ειναι ο ιδιος ο οποιος πρεπει
να ειναι...φουσκωμενος σημερα καθως η περιοχη του βγαζει
πολυ καλες...γιαλιστερες:121::142:

Reaction score
220

Kαλα τα λες Μπαμπη μου, αλλα το να συγκρινουμε δυο προβολεις που ο ενας κοστιζει 5500Ε και ο αλλος 15.000Ε δεν ειναι αδικο ?

Reaction score
220

Με αφορμη τα τελευταια posts, εκανα τον εξης υπολογισμο. Με τα χρηματα που αγοραζεις σημερα εναν RUNCHO, αγοραζεις 3(τρεις) SONY 85, η εναν,και 29 ανταλλακτικες λαμπες, που θα σε βγαλουν για περιπου 50-60000 ωρες. (Για τους τρελαμενους σαν και μας, αν αλλαζεις μια λαμπα το χρονο,θες 29 χρονια. )

Reaction score
0

Kαλα τα λες Μπαμπη μου, αλλα το να συγκρινουμε δυο προβολεις που ο ενας κοστιζει 5500Ε και ο αλλος 15.000Ε δεν ειναι αδικο ?
Συμφωνώ, αλλά στο θέμα της κίνησης ακόμα και άν υπήρχαν προβολείς των 200.000 € δεν νομίζω οτι θα έβλεπες και πολύ μεγάλη διαφορά. Είναι πρόβλημα υλικού, φταίνε τα 24fps κι αυτό μόνο με "κόλπα" και "ματζούνια" όπως το FI μπορείς να το καμουφλάρεις.
Να διευκρινήσω βεβαίως εδώ οτι "κίνηση" εννοώ κυρίως το εμμετικό Judder κι όχι την ομαλή ροή της εικόνας, αυτό είναι που δεν αντέχεται, κι αυτό δυστυχώς υπάρχει και στον κινηματογράφο που - υποτίθεται - θέλουμε να προσομοιώσουμε στο σπίτι μας.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.951
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou