Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

JL_

Reaction score
19
Στάθηκες πραγματικά άτυχος φίλε Παναγιώτη, πρώτη φορά ακούω για τέτοια συμπεριφορά με προβληματικά εικονοστοιχεία σε Plasma... :203: :617:

Εύχομαι το κομμάτι αντικατάστασης να είναι εντελώς απροβλημάτιστο !!! :615:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Στάθηκες πραγματικά άτυχος φίλε Παναγιώτη, πρώτη φορά ακούω για τέτοια συμπεριφορά με προβληματικά εικονοστοιχεία σε Plasma... :203:

Εύχομαι το κομμάτι αντικατάστασης να είναι εντελώς απροβλημάτιστο !!! :615:

Γιάννη, είμαι πραγματικά πολύ περίεργος να δω που θα έχει φτάσει ο αριθμός των προβληματικών πίξελς μέχρι την ημέρα που θα αντικατασταθεί... :137:

Δηλαδή, έχω την αίσθηση ότι δεν θα μείνουμε σε αυτά τα οχτώ πίξελς που έχω εντοπίσει μέχρι στιγμής. :121:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Nαι ρε Πάνο.Αυτές συνήθως στρώνουν αντί να εμφανίζουν νεα πιξελ..

Και να σκεφτείς Γιώργο, ότι την στρώνω ευλαβικά μέχρι στιγμής. Έχει γράψει κάπου 35 ώρες λειτουργίας, και απο αυτές, τις 25 ώρες περίπου τις έχει γράψει με το Breakin dvd σε mode με το contrast χαμηλωμένο στο 30. :121:

Και έχει γράψει επίσης κάπου 6 ώρες με τηλεοπτικό πρόγραμμα στο zoom 1, και κάπου 4 ώρες με το Van Helsing σε HD-DVD με ενεργοποιημένο το overscan για να γεμίζει όλο το κάδρο της.

Και έχει γράψει κάπου μισή ώρα με τα πατερνάκια αναφοράς για τις μετρήσεις που έχω κάνει μέχρι στιγμής, ενώ δεν άφησα κανένα πατερνάκι να παίξει πάνω από ένα λεπτό... :137:

Το ανησυχητικό βεβαίως, είναι η προοδευτική αύξηση των προβληματικών πίξελς με το πέρασμα του χρόνου, και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Γιατί απλούστατα σε κάνει να κάθεσαι συνεχώς σε «αναμμένα κάρβουνα», για το ποια θα είναι η κατάσταση του πάνελ σου την επόμενη μέρα... :121:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Και να σκεφτείς Γιώργο, ότι την στρώνω ευλαβικά μέχρι στιγμής
H κατάσταση με τα καμμένα/κολλημένα δεν εξαρτάται απο το πως στρώνει κάποιος το πάνελ(κατά 99,9%) αλλά με την αστοχία του υλικού.
Το ποσοστό του 0,01% είναι η περίπτωση να μην κάνει κάποιος στρώσιμο και να κολλήσει κάποιο pixel λόγω redention.Αλλά και πάλι υπάρχει τρόπος να επανέλθει

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Γιάννη, είμαι πραγματικά πολύ περίεργος να δω που θα έχει φτάσει ο αριθμός των προβληματικών πίξελς μέχρι την ημέρα που θα αντικατασταθεί... :137:

Δηλαδή, έχω την αίσθηση ότι δεν θα μείνουμε σε αυτά τα οχτώ πίξελς που έχω εντοπίσει μέχρι στιγμής. :121:
Bρε μήπως είναι ζωντανή; :143:

[YOUTUBE]QrMoyOfim2s&feature=related[/YOUTUBE]

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.702
Απάντηση: Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Κάτσε, γιατί τα πράγματα γίνονται σοβαρά!
Πάνο άσε το DVD και ακολούθησε με πολλή προσοχή αυτή τη μέθοδο ελέγχου και εξουδετέρωσης προβληματικών pixel. Πρόσεξε μόνο ιδιαίτερα το στάδιο του burn-in!

Reaction score
1

Κάτσε, γιατί τα πράγματα γίνονται σοβαρά!
Πάνο άσε το DVD και ακολούθησε με πολλή προσοχή αυτή τη μέθοδο ελέγχου και εξουδετέρωσης προβληματικών pixel. Πρόσεξε μόνο ιδιαίτερα το στάδιο του burn-in!

Μπουχαχαχά! :137:

Τα πάμπερς μου... :204:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Bρε μήπως είναι ζωντανή; :143:

Δεν αποκλείεται καθόλου κάτι τέτοιο Γιάννη μου. Μετά από κάμποση ώρα που είχε παίξει πατερνάκια αναφοράς, την άφησα να ξεκουραστεί παίζοντας τα πατερνάκια full field για την ομοιομορφία του AVSforum.

Είχα πάει μέσα σε άλλο δωμάτιο και όταν επέστρεψα στο σαλόνι έπαιζε το πατερνάκι full field 100% φωτεινότητα. Πήγα να ελέγξω το πάνελ από κοντά και τι βλέπω;! Ούτε λίγο ούτε πολύ καμμιά εικοσαριά τουλάχιστον πίξελς στο πάνω μέρος του πάνελ, να... αναβοσβήνουν σαν φωτορυθμικά!... :111: :137:

Reaction score
1
Απάντηση: Το πρώτο μέρος της παρουσίασης για την Panasonic TX-P42U10E…

Όπως σας υποσχέθηκα, θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο την TX-P42U10E. Έχει προηγηθεί η εξαιρετική παρουσίαση του Γιάννη (JL) που την έχει επίσης στη κατοχή του, καθώς και των υπόλοιπων παιδιών στο AVclub, οπότε θα προσπαθήσω από τη μεριά μου να συνεισφέρω κυρίως στο πεδίο των μετρήσεων, τις οποίες κατέγραψε το CA813 στην Panasonic…

Εμφάνιση και φινίρισμα…
Η Panasonic TX-P42U10E έρχεται στο κλασικό μαύρο glossy χρώμα, το οποίο έχει πλέον καθιερωθεί παντού. Αν και η Panasonic από ότι έχω ακούσει δεν φημίζεται για τη «σχολή ομορφιάς» που έχει δημιουργήσει στις plasma τηλεοράσεις της, θεωρώ ότι η Panasonic TX-P42U10E είναι γενικά μια όμορφη συσκευή. Κατά τη γνώμη μου, το WAF βρίσκεται σε μεσαίο προς υψηλό επίπεδο, και θεωρώ ότι δεν θα συναντήσετε μεγάλες δυσκολίες στο να «την πείσετε» να δεχτεί την Panasonic στο… «σαλόνι της»! :137:

Το λογότυπο Viera φιλοξενείται στην πάνω αριστερή γωνία, ενώ όπως μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε, η Panasonic υποφέρει από τις αντανακλάσεις όταν καλείται να παίξει σε έναν χώρο στον οποίο εισβάλλει άπλετο το φως της ημέρας. Μπορείτε εύκολα να διακρίνετε τη μισή μου… κρεβατοκάμαρα στο πάνελ της! :138:

Στην προηγούμενη φωτό, μπορείτε επίσης να διακρίνετε εύκολα την αφίσα πάνω από το κρεβάτι, καθώς και τον BenQ 8700 που κρέμεται στο ταβάνι. Αν σκοπός σας είναι να την παίζετε αποκλειστικά σε τέτοιες συνθήκες, καλύτερα να την ξεχάσετε, απλά η Panasonic TX-P42U10E δεν κάνει για εσάς.

Τα λογότυπα καθώς και οι πιστοποιήσεις βρίσκονται όλα μαζί συγκεντρωμένα στην κάτω δεξιά γωνία της τηλεόρασης, ενώ θα χαρακτήριζα σχετικά όμορφες τις απαλές και διακριτικές γραμμές της Panasonic. :107:

Αν είστε άρρωστος με την καθαριότητα, η Panasonic στο φως της ημέρας τουλάχιστον, θα σας κάνει να υποφέρετε. Στο δικό διαμέρισμα που βρίσκεται πάνω σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, και που θυμίζει περίπου… νταμάρι από τη σκόνη που εισβάλλει, τη μία στιγμή σκούπιζα την Panasonic με αντιστατικό πανί και μέσα σε δευτερόλεπτα έβλεπα τη σκόνη να συγκεντρώνεται ξανά επάνω της! :137:

Στο κέντρο και κάτω δεσπόζει το λογότυπο της Panasonic, ο γενικός διακόπτης on/off, ο δέκτης των υπερύθρων, καθώς και δύο μικροσκοπικές λυχνίες που δείχνουν την κατάσταση λειτουργίας της τηλεόρασης.

Reaction score
1
Απάντηση: Από το πλάι...

Οι πλαϊνές πλευρές της Panasonic TX-P42U10E δεν θα έλεγα ότι σκίζουν από εμφάνιση! Τα πληθωρικά δέκα εκατοστά του βάθους της τηλεόρασης, καθώς και οι κάπως περίεργες καμπύλες της πίσω όψης δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν και ιδιαίτερα. :121:

Το πλαϊνό πάνελ εισόδων βρίσκεται στην κάτω αριστερή πλευρά. Η έλλειψη μιας εισόδου HDMI στο πλάι είναι παραπάνω από εμφανής και θα σας στερήσει τη δυνατότητα να την κρεμάσετε σε βάση που να την φέρνει πολύ κοντά στον τοίχο. Εκτός κι αν περιοριστείτε φυσικά στις εισόδους composite και S-video! :137: Πράγμα εντελώς απίθανο στη εποχή μας, που η υψηλή ευκρίνεια μας τρέχει κυριολεκτικά από τα μπατζάκια. Ο περιορισμός του κόστους στα 600 ευρώ περίπου είναι εμφανής εδώ, και η Panasonic έχει κόψει από όπου μπορεί.

Διακρίνονται επίσης, η Common Interface είσοδος καθώς και ο αναγνώστης SD καρτών. Το πλαϊνό πάνελ συμπληρώνεται από την έξοδο των ακουστικών.

Στην πλαϊνή κάτω δεξιά μεριά της τηλεόρασης βρίσκεται ένα πάνελ με διακόπτες για τις βασικές λειτουργίες, για το πολύ κακό ενδεχόμενο που το έτερον ήμισυ θα σας το διαλύσει στο κεφάλι σε κάποιον καβγά, το κάνει κομμάτια κάποιος μπόμπιρας ή απλά το μασήσει για τα καλά το λυκόσκυλο του σπιτιού! :137:

Το τηλεχειριστήριο…
Όταν το πρωτοαντίκρισα, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν μου άρεσε και τόσο, «τι μαρκούτσι είναι αυτό», είχα σκεφτεί. Μετά όμως από δύο περίπου βδομάδες συμβίωσης μαζί του, οφείλω να παραδεχτώ ότι έχω αναθεωρήσει πλήρως την αρχική μου εντύπωση. Τα πλήκτρα του έχουν πολύ καλή αίσθηση και αφή, ενώ η Panasonic υπακούει τυφλά τις εντολές του, χωρίς ίχνος δισταγμού ή καθυστερήσεων. Το μόνο που θα ήθελα επιπλέον θα ήταν φωτιζόμενα πλήκτρα. Σε αυτή τη κατηγορία τιμής όμως, κάτι τέτοιο αποτελεί απλώς όνειρο θερινής νυκτός!... :116:

Reaction score
1
Απάντηση: Και από πίσω...

Η πίσω πλευρά της Panasonic TX-P42U10E είναι αρκετά καλαίσθητη, πολύ καλύτερη στα δικά μου μάτια από τις πλαϊνές όψεις της τηλεόρασης. Το μεταλλικό κάλυμμα της ράχης είναι βαμμένο σε σκούρο ανθρακί μεταλλικό χρώμα και αρκετά προσεγμένο. Δυσκολεύεσαι όντως να πιστέψεις, ότι έχεις πληρώσει μόνο 600 ευρώ για μια 42άρα 1080p πλάσμα τηλεόραση με αυτό το επίπεδο κατασκευής! Τα αναμφισβήτητα πολύ θετικά σημεία της παγκοσμιοποίησης και του απόλυτου καταποντισμού του κόστους της βιομηχανικής παραγωγής, δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν με τίποτα!… :135:

Εδώ μπορείτε να δείτε το κύριο πίσω πάνελ εισόδων της Panasonic TX-P42U10E. Δεν περισσεύει βεβαίως τίποτα, αλλά δεν λείπει και κάτι βασικό, ιδίως αν αναλογιστείτε τη κατηγορία τιμής της τηλεόρασης. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Δύο είσοδοι HDMI, μία είσοδος component και δύο είσοδοι scart που δέχονται αμφότερες RGB σήμα, αποτελούν τις εισόδους εικόνας.

Στον ήχο έχουμε μία είσοδο και μία έξοδο σε RCA, καθώς και μία ψηφιακή οπτική έξοδο.

Σε αυτό το σημείο ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος της παρουσίασης της Panasonic TX-P42U10E, που αφορά την εξωτερική εμφάνιση και τον εξοπλισμό της. Θα ακολουθήσει φυσικά το δεύτερο μέρος της παρουσίασης με όλες τις μετρήσεις, τις ρυθμίσεις, καθώς και τις οπτικές μου εντυπώσεις. Ίσως προλάβω να σας το ανεβάσω μέχρι την Δευτέρα, αλλά δεν είναι σίγουρο, μια και έχω κάποια πολύ σημαντικά πράγματα να τσεκάρω ακόμα στην εικόνα της Panasonic… :203:

Reaction score
0
μήπως έχεις ψάξει αν πιάνει τα ψηφιακά κανάλια της digea; κι εγώ μόλις την πήρα, έκανα αυτόματο setup και δεν δείχνει σήμα από τα κανάλια που έχουν mpeg4 σήμα. Ακούγεται μόνο ο ήχος αλλά αντί για εικόνα βλέπω ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑ..
Πιάνει τα κανάλια με mpeg2.
Στο μάνιουαλ λέει ότι έχει mpeg2/mpeg4 δέκτη..

Reaction score
2
Απάντηση: Από το πλάι...

Το πλαϊνό πάνελ εισόδων βρίσκεται στην κάτω αριστερή πλευρά. Η έλλειψη μιας εισόδου HDMI στο πλάι είναι παραπάνω από εμφανής και θα σας στερήσει τη δυνατότητα να την κρεμάσετε σε βάση που να την φέρνει πολύ κοντά στον τοίχο. Εκτός κι αν περιοριστείτε φυσικά στις εισόδους composite και S-video! :137: Πράγμα εντελώς απίθανο στη εποχή μας, που η υψηλή ευκρίνεια μας τρέχει κυριολεκτικά από τα μπατζάκια. Ο περιορισμός του κόστους στα 600 ευρώ περίπου είναι εμφανής εδώ, και η Panasonic έχει κόψει από όπου μπορεί.
And God created angled HDMI and he saw that it was good... :143:

JL_

Reaction score
19
μήπως έχεις ψάξει αν πιάνει τα ψηφιακά κανάλια της digea; κι εγώ μόλις την πήρα, έκανα αυτόματο setup και δεν δείχνει σήμα από τα κανάλια που έχουν mpeg4 σήμα. Ακούγεται μόνο ο ήχος αλλά αντί για εικόνα βλέπω ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑ..
Πιάνει τα κανάλια με mpeg2.
Στο μάνιουαλ λέει ότι έχει mpeg2/mpeg4 δέκτη..
Στο μενού DVB-T συντονισμού, πήγαινε στην επιλογή "Εισαγωγή καναλιών HD" για να ενεργοποιηθεί το mpeg4 για χώρα Ελλάδα.

Αν θέλεις να έχεις και EPG (ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος), κάνε "επαναφορά ρυθμίσεων" από το μενού συστήματος και δήλωσε χώρα "Ισπανία"...

Reaction score
0

Το σχόλιο που έχω να κάνω εγώ εδώ και 1 εβδομάδα που την έχω είναι ότι το manual δεν ήταν ιδιαιτερα φιλικό προς τον χρήστη.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67