xtz μετρησεις ζητουν ιατρό

D

deleted user 10898

Guest
τι διαγνωση βγαζετε?
την βγαζω καθαρη?
αποσταση ακροασης 2 μετρα, μετρηση στην θεση ακροασης.

D

deleted user 10898

Guest
η αποσταση απο τον τοιχο ειναι η προβλεπομενη απο την kef και το eq των ηχειων εχει ρυθμιστει στο -0.75 στο μπασσο φλατ στα μεσαια και -0.75 στα πριμα.
ακουστικα εχω μπασα εντονα και καθαρα, καθαρη μεσαια λιγο την καλυπτει το μπασο, θελω καθαροτερα και ποιο γεματα πριμα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: xtz μετρησεις ζητουν ιατρό

τι διαγνωση βγαζετε?
την βγαζω καθαρη?
Έντονες βυθίσεις μεταξύ 3-5 KHz,φαινόμενα κτενωτού φίλτρου από εκεί και πάνω με τις περιθλάσεις να παίζουν το ρόλο τους.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: xtz μετρησεις ζητουν ιατρό

Έντονες βυθίσεις μεταξύ 3-5 KHz,φαινόμενα κτενωτού φίλτρου από εκεί και πάνω με τις περιθλάσεις να παίζουν το ρόλο τους.
σωστη εντοπιση των συμπτωματων.
πιθανη διαγνωση λοιπον comb filtering λογω ανακλάσεων στην "κονσολα"
(τραπεζι εδω...)
θεραπεία?

εαν βαλω τα ηχεια με μικρη κλιση προς τα επανω και κατσω και λιγο ψηλοτερα εχω μικρη βελτιωση.αβολο.

νομιζω χρειαζεται να τοποθετησω τα ηχεια ψηλοτερα με κλιση προς τα κατω. να μην ειναι το τουιτερ/μιντραιντζ στο υψος του αυτιου αλλα να εχουν τετοια κλιση που να δειχνουν την θεση ακροασης.
εχω δει αρκετα στουντιο ετσι.
κατι άλλο?

Reaction score
81

Εχω ένα μικρό θεματάκι και με τον "λοφίσκο" στην περιοχή των 63-125 HZ ( κρίσιμη περιοχή.. )

Υπάρχει περίπτωση τα ηχεία να τοποθετηθούν σε βάσεις και σε μεγαλύτερη απόσταση απο τον τοίχο ;

Κανένα πρόχειρο σχεδιάκι με διαστάσεις, απόσταση απο πίσω τοίχο, κλπ ;

D

deleted user 10898

Guest

Εχω ένα μικρό θεματάκι και με τον "λοφίσκο" στην περιοχή των 63-125 HZ ( κρίσιμη περιοχή.. )

Υπάρχει περίπτωση τα ηχεία να τοποθετηθούν σε βάσεις και σε μεγαλύτερη απόσταση απο τον τοίχο ;

Κανένα πρόχειρο σχεδιάκι με διαστάσεις, απόσταση απο πίσω τοίχο, κλπ ;
σωστος! σε μετρηση απο 0-200 οπου το xtz ειναι ακομα πιο ακριβες, υπαρχει σαφεστατα "προβλημα" στα 125hz.
ομως ας επικεντρωθουμε στα μεσουψηλα και στο τι μπορουμε να κανουμε εκει...

Reaction score
81

Θα συνιστούσα διάχυση ή απορρόφηση στον πίσω τοίχο, αρχικά πίσω απο την θέση ακρόασης και βλέπουμε...

Πόσο απέχει η θέση ακρόασης απο τον πίσω τοίχο ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.526
Απάντηση: Re: xtz μετρησεις ζητουν ιατρό

το eq των ηχειων εχει ρυθμιστει στο -0.75 στο μπασσο φλατ στα μεσαια και -0.75 στα πριμα.
κάντο 0 στο μπασσο +0,75 στα μεσαια και +1 στα πριμα και ξαναμέτρα και βλέπουμε.

τι σκάλες έχει το eq? σε πχιές συχνότητες παίζει?

πιθανά κάπχια απορρόφηση στον τοίχο πίσω απο την θέση ακρόασης να βοηθήσει, αλλά θα το δούμε αργότερα.

γιατρέ μου...

Reaction score
968
Υποψιάζομαι ότι αυτό που βλέπουμε είναι περισσότερο περίθλαση από το ίδιο το ηχείο, παρά comb filtering από ανακλάσεις στο χώρο.

Για να μου φύγει η απορία, πόση εκτιμάς την απόσταση των ομοαξονικών μεγαφώνων από τον πίσω τοίχο? Ρωτάω γιατί αυτός θα μπορούσε να προκαλέσει το ισχυρότερο comb filtering.
Επίσης, ποια είναι η εξωτερική διάμετρος της κυκλικής μπάφλας του πάνω ομοαξονικού μεγαφώνου? Και πόσο το οριζόντιο εύρος της εμπρόσθιας μπάφλας?

Το comb filtering, εάν υπήρχε έντονο, δεν θα έπρεπε να είχε αρχίσει φαίνεται από χαμηλότερες συχνότητες? Πως ξαφνικά αρχίζει πάνω από 3 kHz? Αυτό βέβαια θα μπορούσε να έχει συμβεί εάν η πηγή ήταν στα 2 εκατοστά από τον τοίχο!!!

D

deleted user 10898

Guest

Θα συνιστούσα διάχυση ή απορρόφηση στον πίσω τοίχο, αρχικά πίσω απο την θέση ακρόασης και βλέπουμε...

Πόσο απέχει η θέση ακρόασης απο τον πίσω τοίχο ;
3.5-4μετρα, ακουω ουσιαστικα nearfield

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: xtz μετρησεις ζητουν ιατρό

κάντο 0 στο μπασσο +0,75 στα μεσαια και +1 στα πριμα και ξαναμέτρα και βλέπουμε.

τι σκάλες έχει το eq? σε πχιές συχνότητες παίζει?

πιθανά κάπχια απορρόφηση στον τοίχο πίσω απο την θέση ακρόασης να βοηθήσει, αλλά θα το δούμε αργότερα.

γιατρέ μου...
εληφθη γιατρε μουυυυυ μωλις βρω ευκαιρια ρυθμιζω ξαναμετραω...

D

deleted user 10898

Guest
Υποψιάζομαι ότι αυτό που βλέπουμε είναι περισσότερο περίθλαση από το ίδιο το ηχείο, παρά comb filtering από ανακλάσεις στο χώρο.

Για να μου φύγει η απορία, πόση εκτιμάς την απόσταση των ομοαξονικών μεγαφώνων από τον πίσω τοίχο? Ρωτάω γιατί αυτός θα μπορούσε να προκαλέσει το ισχυρότερο comb filtering.
Επίσης, ποια είναι η εξωτερική διάμετρος της κυκλικής μπάφλας του πάνω ομοαξονικού μεγαφώνου? Και πόσο το οριζόντιο εύρος της εμπρόσθιας μπάφλας?

Το comb filtering, εάν υπήρχε έντονο, δεν θα έπρεπε να είχε αρχίσει φαίνεται από χαμηλότερες συχνότητες? Πως ξαφνικά αρχίζει πάνω από 3 kHz? Αυτό βέβαια θα μπορούσε να έχει συμβεί εάν η πηγή ήταν στα 2 εκατοστά από τον τοίχο!!!
εμπρος απο τα ηχεια υπαρχει ενα τραπεζι. αυτο ειναι οπως στα στουντιο οι κονσολες το συνηθες αιτιο για το πρβλημα απο τις ανακλασεις στα μεσουψηλα.
θα προσπαθησω να σου απαντησω και στα αλλα, αλλα το πισω ακρο του ηχειου εχει 25cm απο τον τοιχο και η οπη ανακλασης δειχνει στο ταβανι...
επισης σε μετρηση στο 1μ απο το ηχειο η καμπυλη ειναι σχεδον φλατ! θα την ανεβασω οταν μπορεσω. αρα? μαλλον ανακλασεις...

D

deleted user 10898

Guest
σας ευχαριστω ολους ρε παιδια, διαβαζω και μαθαινω και δοκιμαζω.
γενικα παιζει πολυ καλα το συγκεκριμενο συστημα, αλλα ψηλα κατι τις μου λειπει αρκετααα.
επισης τα μπασα μαλλον καλυπτουν αρκετα τις μεσαιες χωρις ομως καθολου μπουμαρισμα

Reaction score
968

3.5-4μετρα, ακουω ουσιαστικα nearfield
Για να είμαστε ακριβείς με τις φυσικές έννοιες, ακούς στο far field. Μικρά ηλεκτροδυναμικά μονόπολα είναι. Το κοντινό τους πεδίο βρίσκεται κάτω από το 1 μέτρο.

Reaction score
968
εμπρος απο τα ηχεια υπαρχει ενα τραπεζι. αυτο ειναι οπως στα στουντιο οι κονσολες το συνηθες αιτιο για το πρβλημα απο τις ανακλασεις στα μεσουψηλα.
...
Γιατί δεν βγάζεις το τραπέζι να διαπιστώσεις αν υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση στη μέτρηση?

D

deleted user 10898

Guest
Γιατί δεν βγάζεις το τραπέζι να διαπιστώσεις αν υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση στη μέτρηση?
καλη ιδεα δυσκολη υλοποιηση. ισως....

D

deleted user 10898

Guest

Για να είμαστε ακριβείς με τις φυσικές έννοιες, ακούς στο far field. Μικρά ηλεκτροδυναμικά μονόπολα είναι. Το κοντινό τους πεδίο βρίσκεται κάτω από το 1 μέτρο.
σωστα. και μετρανε τοσο καλα στο 1μετρο που θα αρχισω να σκεφτομαι πολυ το πραγματικο νιαρ φιλντ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.998
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos