Το νοστιμότερο ψάρι

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000
Απάντηση: Το νοστιμοτερο ψαρι?

Να φέρω εγώ κι ένα κιλό σαρδέλες να τελειώνουμε;
και κανα λουκάνικο.

και καναδυό-τρία κιλά παντσέτες.

ε, και κανα μπιφτεκάκι... όχι πάνω από 20 τεμάχια, τα βαρβάτα.

α, μη ξεχάσεις τις μπριζόλες, αλλιώς δε τους χορταίνουμε, ζωή νά'χουν...:143::135:

Reaction score
25.474

Ψηφίζω σαργό στα ξύλα (ελιάς κατά προτίμηση), όχι κάρβουνα. :404: Ακόμα και από την χρυσόφα (η ανώτερη τσιπούρα, γιατί υπάρχουν είδη και είδη) είναι καλύτερος.

Στα ψάρια ισχύει κάτι παρόμοιο με τα κρέατα. Μπορεί ένας σαργός δίκιλος να είναι ψαρωτικός στην πιατέλα, αλλά το μισόκιλο (το πολύ) ψάρι είναι αυτό που στο κρέας λέμε "του γάλακτος". :126:
τα ειπες ολα ναουμ
για μας που δεν πσαρευουμε , ο σαργος ειναι κορυφη.

Reaction score
173

Τηγανητά: Γλώσσα, γωβιός, λίγδα (μικρή τσιπούρα), μπαρμπούνι (μαρινάτο) και κουτσομούρα
Μαγειρευτά: λαυράκι (γιαχνί και ασπρογιάχνι), τσιπούρα (με σέλινο αυγολέμονο)
Ψητά: Τσιπούρα (όσο μικρότερη τόσο νοστιμότερη), σολωμός, και Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ: το χέλι

Να μαντεψω την καταγωγη σου Δημητρη; :126:

Reaction score
7.038

Ρωτησα εναν ειδημονα και μου ειπε πως το πλεον νοστιμο απο ολα
ειναι η πεσκανδριτσα.
Περι ορεξεως...
Να σκεφτείς ότι πριν από μερικά χρόνια τις πετούσανε
και τώρα έχουν γίνει περιζήτητες!!

Τέσπα,
Το νοστιμότερο ψάρι είναι το φρέσκο._

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Το νοστιμότερο ψάρι είναι αυτό που βγάζεις ο ιδιος απ την θάλασσα..και το ψήνεις επι τόπου στην παραλία.'Η την επομένη άμα είναι μεγάλο..

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.667

Το νοστιμότερο ψάρι είναι αυτό που θα φας μετά από μια τριήμερη πείνα λόγω αποκλεισμού.
Μπορείς επίσης να φας και το νοστιμότερο ψωμί.

Reaction score
0

Να μαντεψω την καταγωγη σου Δημητρη; :126:
Εύκολο ε;

Αν και δεν πολυπηγαίνω πια, τα 8 χρόνια που έμεινα εκεί μπούχτισα στο ψάρι. Φαντάσου ότι μετά από κάποιο σημείο η μάνα μου τα πετούσε κρυφά στα σκουπίδια όταν τα ΄φερνε σπίτι ο πατέρας μου, γιατί βαριόταν να καθαρίζει.

ΠΟΥΝΤΑ ΤΩΡΑ;

minas

Πισιά
Reaction score
4.201

Όπως ειπώθηκε: Το νοστιμότερο ψάρι είναι το φρέσκο!
Σχεδόν όλα τα θαλασσινά είναι νόστιμα, όπως και να τα ετοιμάσεις...ωμά, αχνιστά, ψητά, βραστά...αλλά θέλει και τέχνη.
Έχω μια μικρή αδυναμία στα μεγάλα ψάρια, συνήθως θα προτιμήσω ροφό ή συναγρίδα από μπαρμπούνια ή λιθρίνια. Είναι κρίμα που έχουν αρχίσει και απαντώνται σπανιότερα και το μέλλον της αλιείας στη Μεσόγειο και ειδικά στο Αιγαίο δεν φαίνεται πολύ αισιόδοξο.

ΥΓ. Σωτήρη ντροπή! Από βδομάδα πάμε για ψάρι να δεις τι χάνεις!

Reaction score
181
Τα δύο νοστιμότερα ψάρια που έχω χλαπακιάσει έβερ, ήταν μυλοκόπι και κέφαλος πελαγίσιος ή αλλιώς μυξινάρι.
Σχετικά άγνωστα, αντιεμπορικά... και άρα φθηνά.
Παίζει απίστευτα σοβαρό ρόλο ο ψήστης/μάγειρας...
Ειδικά όλοι αι "χλιδάτοι" αν τους πούνε για κέφαλο... ευτυχώς στρίβουνε και περισσεύει κάτι και για μας.

Reaction score
448

χθες βραδυ εφτιαξα ροφο (7κιλος καθαρισμενος) σε φουρνο με ξυλα, και καμια 6-7 κιλα λιανα (σαργοι-κακαρελοι-κεφαλοι-σκαροι) στα καρβουνα... ε περιττο να πω οτι πεθαναμε στο φαι.Ολα ψαρεμενα απο μενα κ την παρεα μου.Ολοφρεσκα!.. να ξερετε οτι υπαρχει τεραστια διαφορα σε ψαρι που ειναι μεν ολοφρεσκο αλλα εχει μπει εστω κ για λιγο στην ψαροκασελα, και σε ψαρι που πχ πιαστικε με ψαροτουφεκο,καθαριστικε επιτοπου στη θαλασσα και μπηκε σε καθαρη σακουλα-παγο,μεχρι να φαγωθει...ααααχχχχχχχ....
αφου φαγαμε ταπαντα, τσαλαβουταγαμε για καμια ωρα με κοματες ψωμι,στο ζουμι του ροφου μεσα στο ταψι!!!!!

Reaction score
448
Απάντηση: Re: Το νοστιμοτερο ψαρι?

.
Ειδικά όλοι αι "χλιδάτοι" αν τους πούνε για κέφαλο... ευτυχώς στρίβουνε και περισσεύει κάτι και για μας.
Ο πελαγισιος κεφαλος, πιασμενος μακρυα απο λιμανια κτλ ειναι πραγματικα κολαση....οπως και καμια μεγαλη σαλπα , κιλισια, σε ανοιχτα νερα..πεντανοστημη...
Εγω εχω μεγαλο κολημα και με τα μελανουρια. Μαγειρεμενα στην λαδοκολα,οχι στο καρβουνο, με αλατι, λιγακι πιπερι κ ελαιολαδο...μουρλια!!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Το νοστιμοτερο ψαρι?

χθες βραδυ εφτιαξα ροφο (7κιλος καθαρισμενος) σε φουρνο με ξυλα, και καμια 6-7 κιλα λιανα (σαργοι-κακαρελοι-κεφαλοι-σκαροι) στα καρβουνα... ε περιττο να πω οτι πεθαναμε στο φαι.Ολα ψαρεμενα απο μενα κ την παρεα μου.Ολοφρεσκα!.. να ξερετε οτι υπαρχει τεραστια διαφορα σε ψαρι που ειναι μεν ολοφρεσκο αλλα εχει μπει εστω κ για λιγο στην ψαροκασελα, και σε ψαρι που πχ πιαστικε με ψαροτουφεκο,καθαριστικε επιτοπου στη θαλασσα και μπηκε σε καθαρη σακουλα-παγο,μεχρι να φαγωθει...ααααχχχχχχχ....
αφου φαγαμε ταπαντα, τσαλαβουταγαμε για καμια ωρα με κοματες ψωμι,στο ζουμι του ροφου μεσα στο ταψι!!!!!
Είσαι άρχοντας! Φέτος έχω βαρεθεί να τρώω ροφούς σε διάφορες version... Χθες το βράδυ έκανα στη σχάρα μια σφυρίδα περίπου 2 κιλά, ένα μανάλι 2 κιλά κι έναν σαργοπαππού 1 κ. και κάτι. Όλα επίσης πιασμένα από εμένα με ψαροτούφεκο. :126:

...

Reaction score
448
Απάντηση: Re: Το νοστιμοτερο ψαρι?

Mια απο τις μεγαλύτερες παγίδες.
Εξηγούμαι.

Ψάρια πάνω απο 2-3 κιλά, εαν σας τα ψήσουν ολόφρεσκα (μολις να έχουν βγεί απο τη θάλασσα π.χ.), κατα πάσα πιθανότητα δεν θα τρώγωνται.Θα ειναι σαν λάστιχο.

Το ιδανικό ειναι να μπούν σε κατάψυξη για 2-3 μέρες τουλάχιστον για να σιτέψουν.
Οσο μεγαλύτερο το ψάρι, τόσο πιο επιτακτική ανάγκη για το σίτεμα.

Οπότε απο δω και πέρα ξέρετε.
Εαν φάτε 5κιλο ψάρι και μπορείτε να το μασείστε, έχει φάει σίγουρα κατάψυξη. :105:

Αρα το κατεψυγμένο δεν είναι κατ' ανάγκη κακό.

Εξαίρεση αποτελούν τα μικρά ψάρια π.χ. μπαρμπούνια, αθερίνα,κλπ τα οποία δεν υπάρχει λόγος να κατεψυχθούν, αρα το τρώμε φρέσκο.
Μεγααααααααααααλο φαουλ φιλε!!!!! το ψαρι δε ειαι κατσικι να θελει σιτεμα ωρεεεεεεε....περυσι να σειχα, με 35κιλο μαγιατικο (εχω φωτογραφικες αποδειξεις ε!), με 9 φετες ΟΛΟΦΡΕΣΚΕΣ φαγαμε 21 ατομα σε ψησιμο σε παραλια. απλα κολαση... ολα τα λεφτα φιλε ειναι ο ψηστης και φυσικα το ψαρι!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Το νοστιμοτερο ψαρι?

Ο πελαγισιος κεφαλος, πιασμενος μακρυα απο λιμανια κτλ ειναι πραγματικα κολαση....οπως και καμια μεγαλη σαλπα , κιλισια, σε ανοιχτα νερα..πεντανοστημη...
+1
Ξέρεις από ψάρια. :126:

...

Reaction score
448
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το νοστιμοτερο ψαρι?

Είσαι άρχοντας! Φέτος έχω βαρεθεί να τρώω ροφούς σε διάφορες version... Χθες το βράδυ έκανα στη σχάρα μια σφυρίδα περίπου 2 κιλά, ένα μανάλι 2 κιλά κι έναν σαργοπαππού 1 κ. και κάτι. Όλα επίσης πιασμένα από εμένα με ψαροτούφεκο. :126:

...
ξεδοντιαρη 1 κιλο ε??μμμμμμμ....ασε κ την κυριακη εξυσα την πλατη σε 3 παρακαλω, κιλισιους... αλλα με 5αρακι φουρτουνα, τι να περιμενεις..ορτσα αστοχια...
για μενα ο απολυτως καλυτερος ροφος ειναι 2-3 κιλος, στην λαδοκολα με αλατι-πιπερακι-λαδακι και καμια ωριτσα στη σχαρα στα καρβουνα, να βρασει στο ζουμακι του!!!α πα πα παααααα....

Οπως θεωρω μεγαλη απατη τον Τονο...ε δε τρωγεται ρε παιδια...ισως μονο σουσι..

Reaction score
0

Τα λεφτά και τα ψάρια τρώγονται φρέσκα, ως γνωστόν...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

παρτε το χαμπαρι το νοστημοτερο ψαρι ειναι το ψαροκατσικο,
με ολα τα παρελκομενα

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Το νοστιμοτερο ψαρι?

Μεγααααααααααααλο φαουλ φιλε!!!!! το ψαρι δε ειαι κατσικι να θελει σιτεμα ωρεεεεεεε....περυσι να σειχα, με 35κιλο μαγιατικο (εχω φωτογραφικες αποδειξεις ε!), με 9 φετες ΟΛΟΦΡΕΣΚΕΣ φαγαμε 21 ατομα σε ψησιμο σε παραλια. απλα κολαση... ολα τα λεφτα φιλε ειναι ο ψηστης και φυσικα το ψαρι!
Ο Μάης είναι ΟΚ, τρώγεται και ωμός, αλλά τα μεγάλα μαύρα (πχ 12-13 κιλά και πάνω) δεν τρώγονται ρε συ χωρίς κατάψυξη.

...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis