GRYPHON DIABLO & 802D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: GRYPHON DIABLO & 802D

Γιατί η όποια ηχητική πληροφορία όσο εξασθενημένη και αν είναι να κοπεί?
Ποιό το όφελος?
Αν δεν μπορεί να την παίξει ο χώρος σου, καλύτερα να κοπεί μέχρι να βρεις λύση. Αλλιώς... σκουπίδια. Γι αυτό ισοσταθμίζουν τα sub. :126:

...

Reaction score
29.747
Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

Εγω βλέπω μια έξαρση απο τους 100 ίσως και λίγο πιο πάνω μέχρι τους 40.
5 με 7 db.
Δεν ξέρω αν είναι room mode , που δεν νομίζω σε τόσες πολλές μαζεμένες συχνότητες , η room gain, αλλά δεν νομίζω να είναι και μέτρηση σε ανηχοικό θάλαμο.Γιατί αν είναι ετσι σκατά τα έχουν κάνει.

Reaction score
29.747
Απάντηση: Re: Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

πράγματι, υπάρχει κάποια φυσική αποκοπή.αλλα δέν είναι αρκετή ετσι ώστε να μήν καταστρέψει το αποτέλεσμα.οπότε το ερώτημα μου παραμένει.
γιατί όχι αποκοπή όταν οι συχνότητα των 25hz μας χαλάει το αποτέλεσμα και σαν άποψη χώρου αλλα και ως μεγάφωνο.
σε ένα παραδίπλα θρέντ ο ίαρ παρέθεσε κάποιες μετρήσεις παραμόρφωσης.είδες τα νούμερα:109:

Τα είδα αλλά δεν ξέρω που εχουν γίνει οι μετρήσεις , απο χώρο εννοώ , σε τι μεγάφωνο , με τι ενισχυτή , και γενικά που αναφέρονται.
Ξερά νούμερα σκέτα χωρίς συνθήκες δεν λένε τίποτα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

Εγω βλέπω μια έξαρση απο τους 100 ίσως και λίγο πιο πάνω μέχρι τους 40.
5 με 7 db.
Το 90% των ηχείων έτσι μετράνε (ή έτσι θα έπρεπε να μετράνε). Εκεί στους 50-60 είναι ούτως ή άλλως όλη η ουσία. Γι αυτό και κάπου εκεί κόβονται σχεδόν όλα τα επαγγελματικά, κλειστού χώρου και PA. Κι άμα πας σε club ή συναυλία σου φεύγουν τα σκώτια. :137:

...

Reaction score
777

Το 90% των ηχείων έτσι μετράνε (ή έτσι θα έπρεπε να μετράνε). Εκεί στους 50-60 είναι ούτως ή άλλως όλη η ουσία. Γι αυτό και κάπου εκεί κόβονται σχεδόν όλα τα επαγγελματικά, κλειστού χώρου και PA. Κι άμα πας σε club ή συναυλία σου φεύγουν τα σκώτια. :137:

...
πάντως όπως έχω ξαναπεί το 802d έχει λίγο τσιμπιμένο χαμηλό.και στο άκουσμα ισχύει αυτό.αντιθέτως το 800 είναι φλάτ.όπως και το 802n

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

πάντως όπως έχω ξαναπεί το 802d έχει λίγο τσιμπιμένο χαμηλό.και στο άκουσμα ισχύει αυτό.αντιθέτως το 800 είναι φλάτ.όπως και το 802n
Που είναι το "τσίμπημα" εκεί που δείχνει και το διάγραμμα;
Πολλοί χώροι να ξέρεις το τονίζουν αυτό.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

Εννοείται ότι είναι σε ανηχοϊκό. Που θα ήταν στο σπίτι του ριβιούερ; Τότε θα μετρούσε και τον χώρο του.

...
Το λέω επειδή είπες για τον τονισμό της περιοχής από τον χώρο...

:107:

Reaction score
777

Που είναι το "τσίμπημα" εκεί που δείχνει και το διάγραμμα;
Πολλοί χώροι να ξέρεις το τονίζουν αυτό.

...
έχω παρατηρήσει στον ίδιο χώρο λίγο τσιμπημένο χαμηλό στο 802d.σύγκριση με το αυτί σε σχεδόν α/β τέστ.αυτό συμπίπτει με τη μέτρηση του 802d που βέβαια είναι πολύ καλή.
όπως έχω ξαναπεί είναι απο τα ελαχιστα ηχεία της αγοράς που παίζουν σε υψηλές στάθμες σχετικά απαραμόρφωτα.
επειδή το απαραμόρφωτο οδηγεί σε έλλειψη μπουμαρίσματος οδηγεί το ένστικτο να το καταδείξει ως κακό χαμηλό.αντιθέτως ένα έμπειρο αυτί θα ενθουσιαστεί.και βέβαια το ξέρω οτι πολλοί θα θίξουν την έκφραση μου αλλα έτσι είναι.ο μόνιτορ ήχος δέν σημαίνει οτι θα μας αρέσει.μπορεί να φανεί κακός, στεγνός και άσχημος.αλλα περιγράφει την αλήθεια.
προσωπικά θεωρώ οτι και τα kef reference έχουν όμοιες ικανότητες.

Reaction score
777
επίσης αγαπητοί...
η σχεδίαση του naut. έχει ως σκοπό να αποκόπτει την οπίσθια ακτινοβολία του μεγαφώνου.
αποτέλεσμα αυτού είναι η εύκολη προσαρμογή του στο χώρο σε σχέση με άλλα ηχεία.

πραγματικά δέν καταλαβαίνω ποιόν δυσκόλεψε αυτό το ηχείο.ειδικά σήμερα που τα πολλά βάτ είναι φτώχεια τα πράματα είναι εύκολα.

κάποτε...οκ...
επίσης αν πάρω το κορυφαίο ηχείο της kef βλέπω οτι έχει ως όριο τα 400βάτ την ίδια ώρα που το 800 έχει τα 1000.κοινώς το 800 έχει τα κατάλληλα υλικά ετσι ώστε να ρουφήξει παραπάνω ισχύ και άρα παραπάνω ένταση.αν θυμάμαι +6db σημαίνει διπλάσια ένταση?άρα +3 που είναι η διαφορά σημαίνει γύρω στο 1,5?

Reaction score
11
Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

Να διακινδυνεύσω μία εκτίμηση:

7db + από τον χώρο & 7db + από την καμπύλη = 14db + με το ξεκίνημα του παιξίματος στον χώρο μας; (Στην συγκεκριμένη περιοχή βέβαια).

:111:

Reaction score
777

Να διακινδυνεύσω μία εκτίμηση:

7db + από τον χώρο & 7db + από την καμπύλη = 14db + με το ξεκίνημα του παιξίματος στον χώρο μας; (Στην συγκεκριμένη περιοχή βέβαια).

κοίτα κατα πρώτον δέν δίνει +7.αν προσέξεις το διάγραμμα η μέση τιμή της γραμμής είναι λίιιιγο πιο ψηλά απο το 0.οπότε με μία πρόχειρη προσέγγιση η παραμόρφωση είναι στο +5db.τώρα πράγματι ο χώρος συνήθως τα γ@μ@ει όλα οπότε...βεβαια η εταιρεία το δίνει +-3db.
γενικότερα πάντως επαναλαμβάνω και ας γίνομαι ενοχλητικός.σε έναν μέσο χρήστη το 802d θα αρέσει παραπάνω απο το 800d.

Reaction score
11

γενικότερα πάντως επαναλαμβάνω και ας γίνομαι ενοχλητικός.σε έναν μέσο χρήστη το 802d θα αρέσει παραπάνω απο το 800d.
Προς τι η αναφορά στο 800d;

Γιατί, αν το πάμε έτσι, υπάρχει(ξε) και το 801, που μου πάει περισσότερο. Για δες καμπύλη (ες):
(Aπό το ανάλογο test του "STEREOPHILE").

Reaction score
11

...οπότε με μία πρόχειρη προσέγγιση η παραμόρφωση είναι στο +5db.
Τώρα το πρόσεξα!

Όταν λες "παραμόρφωση" δεν το εννοείς προφανώς, ε;

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

βρε...σε τα μας;

Λεω το 800 διοτι αποτελει την κορυφη της πυραμιδας κ αρα την αναφορα...

:111:[/QUOTE]

Reaction score
29.747

Προς τι η αναφορά στο 800d;

Γιατί, αν το πάμε έτσι, υπάρχει(ξε) και το 801, που μου πάει περισσότερο. Για δες καμπύλη (ες):
(Aπό το ανάλογο test του "STEREOPHILE").

Μόνο που εχει πάψει να παράγεται εδω και χρόνια , και αντικαταστάθηκε απο το 800 .
Παρεπιμπτόντως το 801 μπουμπούναγε, η να το πω λίγο διαφορετικά , έβγαζε μπάσσο απο εκεί που δεν υπήρχε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead