Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

Reaction score
10
To συμπέρασμα είναι ότι θέλεις σύστημα με α@@@@α για να καταλάβεις πως παίζει το κάθε DAC. 'Άλλωστε όπως έχω ξαναπεί για το 90% των λεγόμενων hi-end συστημάτων ένα benchmark είναι από υπεραρκετό έως υπερβολή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.812
Απάντηση: Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

συμφωνώ 100% με τον προλαλήσαντα κι επαυξάνω:

είναι εντελώς αδύνατο να καταλάβεις πως παίζει κάθε ντακ, εξαντλώντας τις δυνατότητές του, ενώ για το 99,9% των λεγόμενων hi-end συστημάτων ένα benchmark είναι τραγική υπερβολή.

προσωπικά, ακόμα δεν έχω καταφέρει να εξαντλήσω τις δυνατότητες του μπερι-ντακ. :137::138::135::145:

ενός ντακ των ολίγων ευρώπουλων δηλαδή....

σε ένα σύστημα των πολλών ευρώπουλων...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

ο καθένας θα λέει ..."το μακρύ του και το κοντό του".:137: (και θα έχει και το δίκιο του...)
Και αναρωτιόμουν, εδώ που τα λέμε, πως γίνεται να έχω και ΄γω δίκιο!

:107:

Reaction score
4.419
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

Το σύστημα ήταν απίστευτο και το stylos κατάφερε να σταθεί με ευκολία σε ένα σύστημα τέτοιου επιπέδου. Σε καμιά εβδομάδα το περιμένω, stay tuned! :126:
Παντως Μιχαλη ο τριτος της παρεας φαινεται να μην ενθουσιαστηκε απ αυτο που ακουσε. Φυσικα απο την μια τα γουστα δεν ειναι ιδια για ολους, απο την αλλη ομως δεν πιστευω οτι ειναι μονο θεμα γουστου, ομως αντε να μην ανοιξουμε ξανα απ αυτα τα θεματα που γινεται της κακομοιρας.

Παντως με το καλο να τα δεχτεις και να ειναι ανωτερω των προσδοκιων σου.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

Παντως Μιχαλη ο τριτος της παρεας φαινεται να μην ενθουσιαστηκε απ αυτο που ακουσε. Φυσικα απο την μια τα γουστα δεν ειναι ιδια για ολους, απο την αλλη ομως δεν πιστευω οτι ειναι μονο θεμα γουστου, ομως αντε να μην ανοιξουμε ξανα απ αυτα τα θεματα που γινεται της κακομοιρας.

Φυσικά και είναι θέμα γούστου, όπως και θέμα εμπειρίας, ακουσμάτων αλλά και ακουστικής επάρκειας. Μην πω και ηλικίας και σας ξενερώσω όλους...:143:

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

οχι δεν ειναι θεμα γουστου ειναι θεμα ωροσκοπου.....

Reaction score
11

Nομίζω πως πρέπει να λεχθεί σε συνάφεια με τον τίτλο του thread:

H σύνδεση USB έχει πολύ jitter!

α)

"Jitter and USB

"There is much misinformation on the forums about USB for audio streaming. USB is a fairly jittery interface on it's own. Some of the integrated circuit devices that were created to provide easy plug-and-play USB audio interfaces don't do enough to reduce USB jitter IMO. Many manufacturers adopted these plug-and-play devices to quickly and cheaply add USB to their DAC products. Unfortunately the less-than-stellar reviews that ensued had some of these manufacturers regretting these decisions. This gave USB a bad name in many circles.

Fortunately, there are other low-jitter USB interfaces available now that not only support 24/96, they even compete with the best CD playback devices. In 2009, I believe we will see USB support for 24/192 and even lower-jitter interfaces. USB is IMO the wired audio interface that will be most prevalent in the near future."

http://www.positive-feedback.com/Issue43/jitter.htm

2)

"One point he is very insistent on is that USB is a very poor interface for audio. In theory it looks good, but he maintains that in practice it is seriously lacking. The theory is that USB being asynchronous and buffered, the DAC can ask the computer for data. This allows the DAC clock to be the only clock needed. He says that in all his testing the result was that computers to not like DAC's asking so frequently for data over the USB bus. In his words USB is not that stable and was not designed for such applications. The result is a more single direction feed from the computer causing a lot of jitter."

http://www.audioasylum.com/forums/pcaudio/messages/2/23820.html

:108:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

παλια ετσι ΗΤΑΝ...
Δεν βλέπω αλλαγές πλην του MUSICAL FIDELITY M1 που λέει jitter 12
ps, αλλά δεν λέει από που. Επίσης η USB του είναι μόνο μέχρι 48 KHZ.

Κάτι μου διαφεύγει;

:111:

Reaction score
11

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

Mε συγχωρείτε!

Εδώ περήφανος κάτοχος ASUS ESSENCE!

(essence=oυσία! Ορίστε αν δεν με πιστεύετε:

http://translate.google.gr/translate_t?q=essence&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=el&tab=wT#en|el|essence)

Άρα είμαι ο μόνος από την παρέα που διαθέτει!

Nομίζω;

και εσυ ημιθεος... essence = ουσια!

D

Deleted member 23222

Guest

Για σταθείτε ρε παιδιά...νομίζω οτι παίζουμε με τις λέξεις.Ξαφνικά ανακαλύπτουμε οτι το Benchmark,εξαιρετικό δεν λέω,είναι υπεραρκετό για τη πλειονότητα των hi end συστημάτων?
Έχουμε αναλώσει αρκετές ώρες διαβάζοντας για τα περί πηγών και πού καταλήγουμε?
Ξέρω ξέρω θα με ταράξετε στις παραφιλολογίες...αλλά θα περιμένω με περιέργεια...:122:

Υ.Γ Μη μου αναλύσετε ετυμολογικά τον όρο "υπεραρκετό"...please...

Reaction score
11

Για σταθείτε ρε παιδιά...νομίζω οτι παίζουμε με τις λέξεις.Ξαφνικά ανακαλύπτουμε οτι το Benchmark,εξαιρετικό δεν λέω,είναι υπεραρκετό για τη πλειονότητα των hi end συστημάτων?
Ξέρω ξέρω θα με ταράξετε στις παραφιλολογίες...αλλά θα περιμένω με περιέργεια...:122:

Για πάρε jitter Benchmark Dac 1 USB, στα 16 bit μέσω USB:

"Fed 16-bit data via its USB input, the second sample of the DAC1 USB gave a slightly higher jitter level of 296ps peak–peak."

O Atkinson, (μετά από πολλές διαδικασίες), στο "STEREOPHILE":

http://www.stereophile.com/digitalprocessors/108bench/index6.html

Bάλε και την παράμετρο της εξέλιξης ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.812

δεν βλέπω ερώτηση στο κείμενό σου, παρά μια διαπίστωση με ερωτηματικό ως επί θαυμασμού κι έκπληξης. :136:

ικανοποίησα την περιέργειά σου για απάντηση στην μη ερώτηση? :138::137:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

Έλεος ρε caravelle με το jitter, please!
Εαν έχει διατυπωθεί κάποια νέα άποψη περί της ανεπηρέαστης USB από το jitter, ευχαρίστως να την συζητήσουμε...

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Εσωτερική κάρτα ήχου ή usb dac ?

Εαν έχει διατυπωθεί κάποια νέα άποψη περί της ανεπηρέαστης USB από το jitter, ευχαρίστως να την συζητήσουμε...

Δεν ξέρω εγώ από αυτά, αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχουν 10.000 πράγματα πιο σημαντικά από το jitter, που αναφέρεις ανά δύο μηνύματα, σε ένα σύστημα.

D

Deleted member 23222

Guest

δεν βλέπω ερώτηση στο κείμενό σου, παρά μια διαπίστωση με ερωτηματικό ως επί θαυμασμού κι έκπληξης.

ικανοποίησα την περιέργειά σου για απάντηση στην μη ερώτηση?
E λοιπόν εσένα στόχευε κυρίως το σχόλιο μου,μετά από τα εξαίρετα ομολογώ γραπτά σου για τα περί πηγών...συν τις παλαιότερες θέσεις σου ότι..."όλα ακούγονται" (τεχνικές υλοποιήσεις και σχεδιασμοί) και ξάφνου γίνεσαι θιασώτης υπεραπλουστεύσεων και γενικεύσεων...(πάνω που θα αγόραζα 2-3 ρολόγια για το fuckin jitter :142::142:)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.585
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani