Sony VPL-VW90. Το 3D είναι εδώ!...

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony VPL-VW90. Το 3D είναι εδώ!...

Βαγγελη, τι ακριβως εννοεις με το "απαιτησεις απο πλευρας υποδομης"?
Δεν εννοούσα την οθόνη όσο τη πηγή και τον ενισχυτή και τις δυνατές επιλογές που έχουμε.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony VPL-VW90. Το 3D είναι εδώ!...

Δεν εννοούσα την οθόνη όσο τη πηγή και τον ενισχυτή και τις δυνατές επιλογές που έχουμε.
Εμεις το παιζουμε με PS3 και με καλωδιο HDMI high speed 1.3:126:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
Πραγματικά θέλω πολύ να δω πως θα τα πάει με το Avatar και με το 3d γενικότερα. Το ότι χρειάζεται οθόνη μεγαλύτερου κέρδους υποθέτω ότι θα έχει συνέπειες στις 2d προβολές, σωστά;

Reaction score
1

Εμεις το παιζουμε με PS3 και με καλωδιο HDMI high speed 1.3:126:

Έτσι ακριβώς. Σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να χρειάζεται κάτι άλλο η νέα ναυαρχίδα της Sony για να αποδώσει 3D. Συνδέετε απλά ένα Playstation 3 και είστε έτοιμοι.

Εκτός κι αν έχετε την ατυχία να χρησιμοποιείτε καλώδιο HDMI με προδιαγραφή κάτω από την 1.3b, οπότε θα χρειαστείτε και αλλαγή καλωδίου. Το απολύτως σίγουρο είναι ότι δεν απαιτείται ντε και καλά καλώδιο HDMI με την προδιαγραφή 1.4 για να παίξει κάποιος 3D.

Το θέμα της οθόνης είναι δυστυχώς άλλο στοιχείο προβληματισμού. Το μεγάλο αρνητικό στοιχείο κατά την αναπαραγωγή του 3D, είναι η μεγάλη πτώση της φωτεινότητας που παρατηρείται στην εικόνα.

Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος υπολογισμούς με ακρίβεια για το πόσο ακριβώς είναι αυτή η πτώση της φωτεινότητας με τη χρήση των ενσωματωμένων γυαλιών της Sony για τη θέαση του 3D. Βλέπετε, είναι αδύνατον να χρησιμοποιήσεις ένα φωτόμετρο ανάμεσα στα γυαλιά και τα μάτια μας. Πάντως με τον Βαγγέλη συμφωνήσαμε ότι αυτή η πτώση της φωτεινότητας πρέπει να ξεπερνά το 50% σε ποσοστό. :121:

Αυτό που σκέφτηκα σαν απλό πειραματισμό βεβαίως, είναι να στήσω το CA813 στο τρίποδο σε μια απόσταση από το φακό του Sony, να μετρήσω τη φωτεινότητα και μετά να παρεμβάλλω τα γυαλιά της Sony ανάμεσα στον αισθητήρα και τον φακό του Sony! :111: :137:

Έτσι, από περιέργεια και μόνο, θα πάρουμε μια ιδέα για το ποσοστό πτώσης της φωτεινότητας που αντιλαμβάνεται το CA813...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Sony VPL-VW90. Το 3D είναι εδώ!...

Πραγματικά θέλω πολύ να δω πως θα τα πάει με το Avatar και με το 3d γενικότερα. Το ότι χρειάζεται οθόνη μεγαλύτερου κέρδους υποθέτω ότι θα έχει συνέπειες στις 2d προβολές, σωστά;
Έτσι ακριβώς. Με πρώτη άμεση συνέπεια όπως φαντάζομαι το έντονο hot spot που πολύ δύσκολα θα αποφύγει μία οθόνη πολύ υψηλού κέρδους, όταν θα κληθεί να παίξει υλικό 2D... :121:

Αυτό που φαίνεται πάντως ότι ισχύει σίγουρα, είναι το γεγονός ότι τα ενσωματωμένα γυαλιά για τη θέαση του 3D του VPL-VW90, έχουν εντελώς διαφορετική κατασκευή από τα αντίστοιχα π.χ. γυαλιά που δίνει η Sony για τις 3D τηλεοράσεις της.

Χτες το βράδυ ο Βάγγος δοκίμασε τα γυαλιά μιας Sony 3D τηλεόρασης που υπάρχει στην PSA στον VPL-VW90 αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αυτά τα γυαλιά δεν έριχναν μεν την φωτεινότητα της εικόνας, αλλά δεν δούλευαν στον προβολέα. :121:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Πάντως με τον Βαγγέλη συμφωνήσαμε ότι αυτή η πτώση της φωτεινότητας πρέπει να ξεπερνά το 50% σε ποσοστό. :121:

.
To οποιο φυσικα προερχεται απο τα γυαλια...

Reaction score
1

To οποιο φυσικα προερχεται απο τα γυαλια...
Ο Βάγγος μου είπε ότι στα γυαλιά του Sony VPL-VW90 υπάρχει ένα επιπλέον φίλτρο, το οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει στα γυαλιά που δίνει η Sony για τις 3D τηλεοράσεις.

Είναι πολύ πιθανόν ότι το συγκεκριμένο επιπλέον φίλτρο ή κρύσταλλο ή ότι τέλος πάντων είναι αυτό, να προκαλεί τη μεγάλη πτώση της φωτεινότητας...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Sony VPL-VW90. Το 3D είναι εδώ!...

Λοιπον, εκανα την συγκριση που σας ελεγα.
Το πρωτο επιπεδο του τρισδιαστατου "βγαινει" στην κυριολεξια
εκτος οθονης στον βιντεοπροβολεα
ενω στην τηλεοραση ειναι πιο...επιπεδο.
Αυτο που κανει την τεραστια διαφορα ομως ειναι το μεγεθος.
Πλεον αποδεικνυεται περα απο καθε αμφιβολια πως σε 3D θεασεις
το οπτικο πεδιο πρεπει να "γεμιζει" απο την ταινια και μονο.
Στην τηλεοραση, αν και σταθηκα πολυ κοντα(1,5 μετρο)
μπορουσα να δω τα διαφορα αντικειμενα γυρω απο την οθονη
με αποτελεσμα να χαλα η αισθηση.
Αντιθετα, στον βιντεοπροβολεα καθησα σε αποσταση 3 μετρων
απο την 92αρα και χορτασα εικονα.
Επισης θα πρεπει να προσθεσω πως οι ενοχλησεις(ζαλαδα)
που ενοιωθα με την τηλεοραση εχουν εξαφανιστει εντελως
στην περιπτωση του προβολεα.
Μιλαμε για αλλο 3D!!!:126:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony VPL-VW90. Το 3D είναι εδώ!...

Πάντως με τον Βαγγέλη συμφωνήσαμε ότι αυτή η πτώση της φωτεινότητας πρέπει να ξεπερνά το 50% σε ποσοστό. :121:
Δεδομένου ότι δεν είναι και ο πιο φωτεινός προβολέας του κόσμου, αυτό το ποσοστό είναι απογοητευτικό. Ποιός ξέρει πόση ακόμα πτώση θα έχει μετά απο πχ 300-400 ώρες λειτουργίας.:121:
Επιπλέον πιστεύω ότι θα είναι σίγουρα πιο χορταστικό το 3d σε ακόμα περισσότερες ίντσες. Τις σηκώνει ο 90άρης;
Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για έναν προβολέα επιπέδου vw85 με πασπαρτού τη δυνατότητα 3d; Οπωσδήποτε καθόλου άσχημα για αρχή.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony VPL-VW90. Το 3D είναι εδώ!..

Δεδομένου ότι δεν είναι και ο πιο φωτεινός προβολέας του κόσμου, αυτό το ποσοστό είναι απογοητευτικό. Ποιός ξέρει πόση ακόμα πτώση θα έχει μετά απο πχ 300-400 ώρες λειτουργίας.:121:
Επιπλέον πιστεύω ότι θα είναι σίγουρα πιο χορταστικό το 3d σε ακόμα περισσότερες ίντσες. Τις σηκώνει ο 90άρης;
Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για έναν προβολέα επιπέδου vw85 με πασπαρτού τη δυνατότητα 3d; Οπωσδήποτε καθόλου άσχημα για αρχή.
Χμ, αυτο ακριβως συζητουσα με τον Πανο λιγο πριν.
Οτι δηλαδη εισαστε μακρια και πρεπει να γινουμε οσο το δυνατον πιο σαφεις
για να καταλαβετε τι γινεται.
Οκ, ας πουμε ενα παραδειγμα.
Σημερα μπηκα στην αιθουσα με αγριες προθεσεις και ηθελα
να ξεκινησω με γκολ απο τα αποδυτηρια(με 3D δηλαδη)
Εως την στιγμη που ο Βαγγελης μου ειπε να ανεβακατεβασω
τα γυαλια για να δω την διαφορα της φωτεινοτητας δεν με
ενοχλησε τιποτα.
Για την ακριβεια δεν με ενοχλησε ουτε μετα.
Απλα ειδα πως υπαρχει πτωση και μαλιστα σημαντικη.
Την ταινια ομως την ευχαριστηθηκα μια χαρα!:444:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Για το απογευμα ετοιμαζουμε μερικα πειραματακια:121:

Reaction score
222

Εγω Ανδρεα μου, για 3-4 λεπτα που τον ειδα,σε προβολη ταινιας,ειδα εναν λι....γο καλυτερο 85ρη,ισως και λογω καινουργιας λαμπας,με μικροθεματακια(που λεει και ο Πανος)στην κινηση. 3D δεν ειδα καθολου,οποτε επιφυλασομαι να γραψω οριστικες εντυπωσεις,αφου τον δω για περισοτερη ωρα.

Reaction score
1

Για το απογευμα ετοιμαζουμε μερικα πειραματακια:121:

Χιχιχί, αυτή τη στιγμή το «γλυκάκι» μας, καίγεται στο Blu-ray drive του HTPC μου! :126:

Πάντως το Powerdvd 10 αδυνατεί να παίξει το Blu-ray ISO, για να δούμε πώς θα τα καταφέρει το Playstation 3... :137:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
Re: Απάντηση: Sony VPL-VW90. Το 3D είναι εδώ!...

Χιχιχί, αυτή τη στιγμή το «γλυκάκι» μας, καίγεται στο Blu-ray drive του HTPC μου! :126:

Πάντως το Powerdvd 10 αδυνατεί να παίξει το Blu-ray ISO, για να δούμε πώς θα τα καταφέρει το Playstation 3... :137:
Θα το παίξει Παναγιώτη εγγυημένα :126:. Ούτε εμένα το έπαιζε το total media theatre 3, αλλά το ps3 με έβγαλε ασπροπρόσωπο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479

Πρόσεχε πως θα είναι η δομή του δίσκου γιατί αν θυμάσαι τα δισκάκια με το home είχαν πρόβλημα αναπαραγωγής στο ps3.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Παντως μιλουσα με καποιον συντακτη πριν λιγο και μου εξηγουσε
πως ο επεξεργαστης του PS3 δεν εχει δυνατοτητα Full HD 3D
Το μονο player που εχει αυτη την δυνατοτητα ειναι το Panasonic
BDT300
Αληθευει?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479

Παντως μιλουσα με καποιον συντακτη πριν λιγο και μου εξηγουσε
πως ο επεξεργαστης του PS3 δεν εχει δυνατοτητα Full HD 3D
Το μονο player που εχει αυτη την δυνατοτητα ειναι το Panasonic
BDT300
Αληθευει?
Aπ ότι ξέρω δεν ισχύει κάτι τέτοιο,τουλάχιστον στις ταινίες.Για πατήστε το info να δείτε τι λέει το ps3 ή σε τι ανάλυση κλειδώνει ο προβολέας.
Στα παιχνίδια η Sony το έχει περιορίσει στα 720p,καθότι υποστηρίζει ότι είναι αρκετό.Λογικά δεν τους έβγαινε η ισχύς για 1080p σε παιχνίδια:137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.631
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale