Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
5.621
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πολύ προσοχή στις πιθανές ασυμβατότητες...

3. Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία το βλέπει κανένας. Αν αγόραζα εγώ ένα Blu-ray player, το οποίο δεν θα ήταν σε θέση να παίξει σωστά ένα μεγάλο μέρος από τα Blu-ray δισκάκια της συλλογής μου, και τα οποία βεβαίως θα τα είχα σβήσει πλέον από τους σκληρούς δίσκους, θα... τραβούσα κυριολεκτικά τα μαλλιά μου!... :623:
1 στα 100 είναι η αναλογία στην οποία δεν μου έπαιξε το 91 ένα αντίγραφο ασφαλείας, ενώ το έπαιξε το Dune.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Εμένα τα ίδια δισκάκια πετυχαίνουν πολύ βαθύ μαύρο στον PIXMA 6600 μου!

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πολύ προσοχή στις πιθανές ασυμβατότητες...

1 στα 100 είναι η αναλογία στην οποία δεν μου έπαιξε το 91 ένα αντίγραφο ασφαλείας, ενώ το έπαιξε το Dune.

Ναι, αλλά αυτό το γεγονός δεν είναι παρά μονάχα το περιστατικό που αντιμετώπισες εσύ.

Π.χ., εγώ πρέπει να έχω κάψει, αν θυμάμαι καλά, τουλάχιστον τριάντα Blu-ray των 50GB διπλής ταχύτητας εγγραφής, της Sony. Μπορεί λοιπόν το περιστατικό με το Kill Bill Vol. 2 στη PSA και το LX71 να ήταν ένα τυχαίο γεγονός, και τα υπόλοιπα δισκάκια της Sony να έπαιζαν μια χαρά στο Pioneer.

Εάν όμως έβαζα και τα τριάντα δισκάκια μου της Sony στο Pioneer, και κανένα τους δεν έπαιζε σωστά, τότε τι θα έπρεπε να κάνω;! :118:

Reaction score
1

Εμένα τα ίδια δισκάκια πετυχαίνουν πολύ βαθύ μαύρο στον PIXMA 6600 μου!

Ηλία μου, πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις άμεσα! :126:

Αν υποψιαστώ ότι ο Epson εκτυπωτής μου κάνει τέτοια ζημιά μόνο στις εκτυπώσεις πάνω στα δισκάκια, θα... φρικάρω! :141:

Και γιατί να μου το κάνει μόνο στα Blu-ray δισκάκια; :118:

Τα dual layer dvd της Ricoh τα τυπώνει με πολύ βαθύ και εξαιρετικό μαύρο. :203:

Reaction score
5.621
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πολύ προσοχή στις πιθανές ασυμβατότητες...

Ναι, αλλά αυτό το γεγονός δεν είναι παρά μονάχα το περιστατικό που αντιμετώπισες εσύ.
Προφανώς το δικό σου ήταν το μεμονωμένο περιστατικό.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Τα τυπώνεις και τα DVD με το ίδιο πρόγραμμα? τα cover τα διορθώνεις με κανένα ACDSee?
ξέρεις, autolevels κτλ. για να διορθωθεί η εικόνα? γιατί πολλά, δεν είναι καλά σκαναρισμένα!

Reaction score
1

Τα τυπώνεις και τα DVD με το ίδιο πρόγραμμα? τα cover τα διορθώνεις με κανένα ACDSee?
ξέρεις, autolevels κτλ. για να διορθωθεί η εικόνα? γιατί πολλά, δεν είναι καλά σκαναρισμένα!

Όλα τα δισκάκια Ηλία τα τυπώνω με το πρόγραμμα της Epson, το Epson Print CD, ενώ εννοείται ότι το μαύρο είναι τσεκαρισμένο μέσα από το Photoshop ότι είναι στο digital 0 στο RGB.

Όσο για την ποιότητα των σκαναρισμάτων, κατεβάζω τα labels αποκλειστικά από το Custom Maniacs, όσοι γνωρίζουν από εξώφυλλα και labels καταλαβαίνουν, δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω... :126:

Πάντως, δεν μου φαίνεται λογικό τα απλά printable Blu-ray δισκάκια, όπως αυτά της Traxdata, Infome, Sony, JVC, TDK κτλ., να πετυχαίνουν το εξαιρετικό και βαθύ μαύρο που πετυχαίνουν printable δισκάκια που διαθέτουν ειδική επιφάνεια εκτύπωσης για να το πετύχουν αυτό.

Δες τις παρακάτω φωτό. Στα dual layer dvd της Ricoh που μου δίνουν εξαιρετικό μαύρο, η Ricoh ισχυρίζεται, στο σημείο που σου έχω κυκλώσει με κόκκινο, ότι διαθέτουν ειδική επιφάνεια εκτύπωσης.

Επίσης, άλλα δισκάκια που μου δίνουν εξαιρετικό και πολύ βαθύ μαύρο, είναι αυτά τα εκτυπώσιμα CD-R της JVC, αλλά φυσικά η επιφάνεια εκτύπωσής τους δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα printable Blu-ray δισκάκια. Εκτός του ότι είναι ότι glossy όπως αναφέρει και η JVC στο σημείο που σου έχω κυκλώσει, τα δάχτυλα σχεδόν κολλάνε πάνω στην εκτυπώσιμη επιφάνεια, τόσο πριν όσο και μετά την εκτύπωση. :126:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Τότε η μόνη εξήγηση είναι ότι, όπως διαφέρουν τα δισκάκια στις εταιρίες κατασκευής, έτσι διαφέρουν και στην επιφάνεια εκτύπωσης, ας είναι και από την ίδια εταιρία! δεν βρίσκω άλλη εξήγηση!
Τώρα όποτε έχεις κενό εργασίας, έρχεσαι σπίτι και τυπώνουμε κανένα δισκάκι, έτσι να μας φύγει η περιέργεια! κερνάω χυμό, καφέ, και λοιπά υγιεινά προϊόντα!:142:

Reaction score
8

Ρε παιδιά τελικά ποια είναι η καλύτερη αγορά? διαβάζω και άκρη δε μπορώ να βγάλω..
Σα ποιότητα ποια εταιρεία είναι καλή? και από κάποιο μαγαζί που να πετύχουμε καλύτερη αγορά? Κάνω εκτύπωση με το sure thing ….ξέρετε αν υπάρχει καλύτερο πρόγραμμα από αυτό? Σε 50GB σκέφτομαι να πάρω…

Reaction score
0
Σε 50 άρι blu ray όντως είναι η καλύτερη τιμή σε ebay.

Για τα άλλα όμως τι χρειάζεται όταν παίρνω με 2,25 εκτυπώσιμο Blu-Ray Smartbuy
και με 2 ευρώ κανονικό και 6χ ταχύτητα!!!!

Τις προάλλες αγόρασα αυτό καιγράφει άψογα.......! LG

:103:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Προτιμώ τα Verbatim στα 2,90 ευρώ από τα Smart Bay, έστω κι αν είναι ονομαστικά Χ2, αρκετά BD-R τα γράφουν Χ4.
Τα δισκάκια Χ6 πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας για να γραφούν με αυτή την ταχύτητα και η διαφορά στο χρόνο από την εγράφη Χ4 είναι μικρή.
Αν μπορείς γράψε τις πληροφορίες από το BD Disc Information του ImgBurn για να δούμε τις πραγματικές πληροφορίες του SmartBay X6.

π.χ. Verbatim BD-RE 25GB X2
BD Disc Information:
Disc ID: VERBAT-IM0-00
Disc Type: BD-RE
Disc Size: 120mm
Disc Class: 0
Disc Version: 2
Number of Layers: 1
Layer Type: Rewritable
DVD Layer Present: No
CD Layer Present: No
Channel Bit Length: 74.5nm (25GB Per Layer)
BCA Present: Yes
Maximum Transfer Rate: Not Specified
Last User Data PSN for Disc: 0
First PAA of Data Zone: 131.072
Last PAA of Data Zone: 1.658.494

Performance (Write Speed):
Descriptor 1...
-> B0: 0x02; B1: 0x00; B2: 0x00; B3: 0x00
-> EL: 12219391 (0x00BA73FF)
-> RS: 8.992 KB/s (2x) - WS: 8.992 KB/s (2x)
Για το LG που έβαλες, γίνεται σφαγή στο λεπτό του ευρώ για την τιμή του
http://www.skroutz.gr/s/285222/LG-CH10LS20.html?keyphrase=LG+CH10LS20

Reaction score
1

Ρε παιδιά τελικά ποια είναι η καλύτερη αγορά? διαβάζω και άκρη δε μπορώ να βγάλω..
Σα ποιότητα ποια εταιρεία είναι καλή? και από κάποιο μαγαζί που να πετύχουμε καλύτερη αγορά? Κάνω εκτύπωση με το sure thing ….ξέρετε αν υπάρχει καλύτερο πρόγραμμα από αυτό? Σε 50GB σκέφτομαι να πάρω…

Όπως βλέπεις, οι επιλογές σου είναι πια αρκετές, τουλάχιστον όσον αφορά τα printable Blu-ray δισκάκια των 25GB.

Μπορείς άνετα να προτιμήσεις τα Smartbuy που προτείνει ο φίλος μας, η τιμή τους στα 2,25 ευρώ το ένα είναι πολύ καλή.

Αν πάλι θέλεις κάτι περισσότερο «επώνυμο», μπορείς να προτιμήσεις είτε τα Traxdata από Άγγλο πωλητή στο e-bay με τιμή από 2,2 έως 2,4 ευρώ ή να πας στα Verbatim που προτείνει ο συντονιστής μας στα 2,90 ευρώ το ένα.

Στα 50άρια εκτυπώσιμα Blu-ray δισκάκια τώρα, μάλλον υποχρεωτικά πρέπει να στραφείς στο e-bay. Έχει μέσα πολλές διαφορετικές επιλογές, κυρίως ανάμεσα σε Sony, TDK, JVC, Mitsubishi κτλ.

Τα πάντα εδώ είναι θέμα συμβατότητας με το Blu-ray drive που χρησιμοποιείς κατά πρώτον, και κατά δεύτερον το πολύ σημαντικό θέμα για μένα είναι το πόσο βαθύ μαύρο πετυχαίνει το εκτυπώσιμο Blu-ray δισκάκι.

Προσωπικά, δεν θα είχα πρόβλημα να πληρώσω ακόμα και ένα ευρώ παραπάνω π.χ., για ένα εκτυπώσιμο Blu-ray δισκάκι των 50GB που θα μου δώσει πραγματικό και βαθύ μαύρο στην εκτύπωση... :126:

Reaction score
8

Όπως βλέπεις, οι επιλογές σου είναι πια αρκετές, τουλάχιστον όσον αφορά τα printable Blu-ray δισκάκια των 25GB.

Μπορείς άνετα να προτιμήσεις τα Smartbuy που προτείνει ο φίλος μας, η τιμή τους στα 2,25 ευρώ το ένα είναι πολύ καλή.

Αν πάλι θέλεις κάτι περισσότερο «επώνυμο», μπορείς να προτιμήσεις είτε τα Traxdata από Άγγλο πωλητή στο e-bay με τιμή από 2,2 έως 2,4 ευρώ ή να πας στα Verbatim που προτείνει ο συντονιστής μας στα 2,90 ευρώ το ένα.

Στα 50άρια εκτυπώσιμα Blu-ray δισκάκια τώρα, μάλλον υποχρεωτικά πρέπει να στραφείς στο e-bay. Έχει μέσα πολλές διαφορετικές επιλογές, κυρίως ανάμεσα σε Sony, TDK, JVC, Mitsubishi κτλ.

Τα πάντα εδώ είναι θέμα συμβατότητας με το Blu-ray drive που χρησιμοποιείς κατά πρώτον, και κατά δεύτερον το πολύ σημαντικό θέμα για μένα είναι το πόσο βαθύ μαύρο πετυχαίνει το εκτυπώσιμο Blu-ray δισκάκι.

Προσωπικά, δεν θα είχα πρόβλημα να πληρώσω ακόμα και ένα ευρώ παραπάνω π.χ., για ένα εκτυπώσιμο Blu-ray δισκάκι των 50GB που θα μου δώσει πραγματικό και βαθύ μαύρο στην εκτύπωση... :126:
Τώρα η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτισες …έχω το LG U10 του έκανα και το τελευταίο firmware…αλλά τώρα πώς θα βρω το ιδανικό BD για αυτό που έχω? και κάτι ακόμα ..αξίζει να συμπιέζουμε από τα 40-45 GB στα 25…η η ποιότητα είναι σχεδόν ίδια?
Υ.Γ. Παιδιά ευχαριστώ εκ τον προτέρων για της συμβουλές σας…

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Εξαρτάται από τον τρόπο που κάνεις την συμπίεση, αν απλά αφαιρείς τα περιττά menus, extras, ήχους και υπότιτλους τότε δεν έχεις μείωση στην ποιότητας της εικόνας.
Αν όμως επεμβαίνεις στο steam του video και του μειώνεις το bitrate τότε, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για μείωση στην ποιότητα της εικόνας ανάλογα με την ταινία.

Reaction score
8

Εξαρτάται από τον τρόπο που κάνεις την συμπίεση, αν απλά αφαιρείς τα περιττά menus, extras, ήχους και υπότιτλους τότε δεν έχεις μείωση στην ποιότητας της εικόνας.
Αν όμως επεμβαίνεις στο steam του video και του μειώνεις το bitrate τότε, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για μείωση στην ποιότητα της εικόνας ανάλογα με την ταινία.
Αν υποθέσουμε ότι μια ταινία είναι 45GB και την κάνουμε 25….διλαδι….αν αφαιρέσω ,όλα τα έχτρας και μενού και αφήσουμε μόνο τους υπότιτλους αυτά μεταφράζονται σε 25GB?και αν λάβουμε και την συμβατότητα που λέει και ο Παναγιώτης …είναι ένα ζήτημα..

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Όπως έγραψα ποιο πάνω όλα εξαρτώνται από την ταινία, υπάρχουν ταινίες που μπορείς να τις χωρέσεις σε δισκάκι 25GB απλά αφαιρώντας τα περιττά, υπάρχουν όμως και ταινίες που μετά την αφαίρεση των περιττών παραμένουν μεγαλύτερες από 25GB.
Αν πρέπει να κάνεις re-encode το video stream να ξέρεις ότι θα χάσεις ποιότητα ή οποία είναι ανάλογη του μεγέθους και του bitrate του αρχικού stream.

Π.χ. αν μια ταινία μετά την αφαίρεση των περιττών έχει μέγεθος 30GB θα μειωθεί λιγότερο η ποιότητα σε σχέση με μια που έχει μέγεθος 40GB.

Π.χ. αν δύο ταινίες έχουν το ίδιο μέγεθος μετά την αφαίρεση των περιττών υπάρχει περίπτωση να έχουν διαφορετική μείωση στην ποιότητα έπειτα από το re-encode, μικρή μείωση ποιότητας θα έχει μια ταινία με χαμηλό αρχικό bitrate(π.χ. μια αισθηματική με λίγες στιγμές δράσης), ενώ μεγαλύτερη μείωση στην ποιότητα θα έχει μια ταινία με υψηλό αρχικό bitrate(π.χ. ταινία δράσης ).

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

XviD4PSP και μειώνοντας το bitrate μειώνετε και το μέγεθος, (χωρίς απώλεια ποιότητας) επίσης στο τέλος παίζει παντού! μόνο μην βάλεις μαζί τους υπότιτλους γιατί τους ενσωματώνει αλλά σε μικρο μέγεθος! συγχρόνως μπορεί να σου μετατρέψει το DTS-HD (εάν θέλεις) σε AC3, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος!
Με λίγα λόγια κάνει ότι θέλεις!

Reaction score
1

XviD4PSP και μειώνοντας το bitrate μειώνετε και το μέγεθος, (χωρίς απώλεια ποιότητας) επίσης στο τέλος παίζει παντού!

Αυτό απλά δεν μπορεί να συμβεί Ηλία μου, σε καμία περίπτωση. Από τη στιγμή που μειώνεις το bitrate, μειώνεις και την ποιότητα της εικόνας, τελεία και παύλα.

Το πόσο ακριβώς την μειώνεις βέβαια, είναι άλλο θέμα. Εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το μέσο απεικόνισης, δηλαδή αν πρόκειται να βλέπει κάποιος σε τηλεόραση, προβολέα κτλ. Σε τηλεοράσεις μέχρι 50 ίντσες, γενικά είναι σχετικά δύσκολο να εντοπιστούν τα σημεία στα οποία έχει υποβιβαστεί η ποιότητα της εικόνας.

Σε προβολείς όμως και σε κάδρα μεγαλύτερα από 100 ίντσες, το να εντοπίσει κάποιος τα τεχνουργήματα που δημιουργούνται από την επιπλέον συμπίεση είναι σχετικά εύκολο, με πρώτο και καλύτερο το false contouring που δημιουργείται σε μεγάλα τμήματα της οθόνης με ενιαίο χρώμα, σε ντεγκραντέ, σε πλάνα με το γαλάζιο του ουρανού κτλ.

Π.χ., όλες οι ματρόσκες 1080p που είναι συμπιεσμένες μέχρι και τα 8GB, για μένα είναι απλά απαράδεκτες σαν ποιότητα εικόνας, με την υποβάθμιση της ποιότητας εικόνας να φαίνεται σχετικά εύκολα στον Sharp 21000.

Κάποιος που θέλει τη μέγιστη ποιότητα της εικόνας και θέλει και ελληνικούς υπότιτλους, όπως ακριβώς έγραψε και ο συντονιστής μας, πρέπει απλά να κρατάει το αρχικό .m2ts της ταινίας χωρίς επιπλέον συμπίεση, απλά αφαιρώντας όλα τα έξτρα και τις γλώσσες που δεν του χρειάζονται. Αν είναι τυχερός και η ταινία πέφτει κάτω από τα 25GB με αυτόν τον τρόπο, τότε την καίει σε 25άρι δισκάκι. Αν όχι, τότε πάει σε 50άρι δισκάκι.

Με τις τιμές των printable Blu-ray δίσκων των 50GB κάτω από τα πέντε ευρώ αυτή τη στιγμή στο e-bay, δεν τίθεται πλέον σοβαρό θέμα κόστους, ας μην είμαστε πια και τόσο τσιγκούνηδες... :137:

Reaction score
2

Το πόσο ακριβώς την μειώνεις βέβαια, είναι άλλο θέμα. Εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το μέσο απεικόνισης, δηλαδή αν πρόκειται να βλέπει κάποιος σε τηλεόραση, προβολέα κτλ. Σε τηλεοράσεις μέχρι 50 ίντσες, γενικά είναι σχετικά δύσκολο να εντοπιστούν τα σημεία στα οποία έχει υποβιβαστεί η ποιότητα της εικόνας.
Κύριε Βογιατζάκη η απώλεια της ποιότητας είναι εμφανής παντού, ανεξάρτητα από το μέσο απεικόνισης. Τα τεχνουργήματα, η θαμπάδα και το false contouring είναι εμφανή ακόμη και στην οθόνη του υπολογιστή, αρκεί να πλησιάσεις αρκετά ώστε να έχεις το ίδιο πεδίο με αυτό σε μία προβολή των 100'.
Φυσικά, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η "εξυπνάδα" του αλγόριθμου που χρησιμοποιείται καθώς και οι ρυθμίσεις που θα κάνεις στην μετατροπή.
Αν και, η παραδοχή που έχω κάνει εγώ είναι ότι, η ποιότητα των ταινιών που βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, έχει άμεση σχέση με την ταχύτητα των συνδέσεων του ίντερνετ :126:
Κάποτε, με τις ταχυτητούλες του 1Mbs όλοι βλέπανε τα Divx των 700Mb με το πιξέλιασμα να βγάζει μάτια. Και τι περίμενες θα μου πεις, όταν από 1 DVD των 8Gb η ταινία γινόταν 0,7 γίγα.
Σήμερα τουλάχιστον, ακόμη και οι συμπιεσμένες ματρόσκες των 8-9 γίγα έχουν τουλάχιστον αξιοπρεπή εικόνα.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Δεν μιλάω καν για 8-9 γίγα, μιλάω πάντα για 15 γίγα και με το DTS-MA περίπου 17 γίγα,
όταν λέω μείωση μιλάμε για ελάχιστη, ή τόση ώστε η ταινία να γίνεται 22-23 γίγα για να χωρά σε ένα 25άρι δισκάκι! σε αυτήν την μείωση εγώ, και μερικοί φίλοι, δεν είδαμε πτώση ποιότητας, από το original δισκάκι, και πιστέψτε με το κοιτάξαμε πολλές φορές!!!
Αλλά βέβαια αυτή είναι η γνώμη μου, παρών επίσης ήταν και ο Δ.Ακριβός ο οποίος έχει πιο πολλή πείρα (και πιο καλό μάτι από μένα!)

ΥΓ. Η καθαρή ταινία σχεδόν ποτέ δεν είναι το δισκάκι! έχω εκπλαγεί με δισκάκια των 40 γίγα, και η καθαρή ταινία τελικά, μετά την αφαίρεση των ήχων και των γλωσσών κτλ. να είναι μόλις 20!
αυτή λοιπόν εάν χρειαστεί συμπίεση (για να χωρέσει στο δισκάκι και το DTS-MA) θα είναι 10-15% οπότε δεν τίθεται θέμα ποιότητας!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.620
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75