Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Σας ευχαριστω πετυχε.
Σας ευχαριστω πολυ
Μπράβο. Χαίρομαι πολύ που έλυσες το πρόβλημά σου. Δεν μπορείς να φανταστείς τι τράβηξα για να κάνω κάποια δισκάκια Blu-ray με το «Home» να παίξουν στα πολύ δύστροπα Blu-ray players και το Playstation 3 της Sony... :137:

Αντιμετώπιζα τότε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με σένα και δεν μπορούσα να φανταστώ τι φταίει. Είναι πάντως απολύτως λογικό εταιρείες σαν την Sony να προσπαθούν να μας κάνουν όλο και πιο δύσκολη τη ζωή... :135:

Reaction score
3.085
Απάντηση: Blu-ray ripping. Πώς;

Παναγιώτη μου, δεν χρειάζεσαι κανένα επιπλέον πρόγραμμα για το ripping των Blu-ray στους σκληρούς σου δίσκους. Απλά κάνεις δεξί κλικ στο εικονίδιο του AnyDVD στην κάτω μπάρα σου και επιλέγεις «Rip Video DVD to Harddisk» και καθάρισες... :126:
Σας ευχαριστώ όλους.

Παναγιώτη, το ήξερα, αλλά δεν μου δούλευε. Με τη βοήθεια του Γιώργου, όμως, το έλυσα το πρόβλημα. Οπότε μένω στο AnyDVDHD.

Καλό απόγευμα.
-

Reaction score
1
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Συνεχίζοντας το ψάξιμο για εκτυπώσιμα δισκάκια Blu-ray στις καλύτερες τιμές του... πλανήτη, παράγγειλα στις 21-12 αυτά τα Mirror από το αγγλικό e-bay.

Στις 19 του Γενάρη, τα δισκάκια δεν είχαν έρθει ακόμα, οπότε έστειλα ένα e-mail στον Άγγλο και τον ενημέρωσα. Μου ζήτησε αμέσως συγνώμη και μου είπε ότι θα στείλει αμέσως άλλα δισκάκια.

Σήμερα, μόλις πέντε μέρες μετά, τα δισκάκια ήρθαν συστημένα και έπρεπε να υπογράψω στον ταχυδρόμο για να τα παραλάβω. Αν είχαμε τέτοια αντιμετώπιση από όλα τα ελληνικά καταστήματα, θα είμασταν ευτυχισμένοι ως καταναλωτές. :126:

Τα δισκάκια έρχονται σε ένα ωραιότατο «κεκάκι» των 10 τεμαχίων, στην απίστευτη τιμή των 16,4 ευρώ, κομπλέ με μεταφορικά! Δηλαδή μόλις 1,6 ευρώ ανά δισκάκι! :111:

Τα ευχάριστα όμως δεν φαίνεται να σταματούν στη τιμή. Τα δισκάκια είναι τα περισσότερο full face printable της αγοράς, με την μικρότερη δυνατή εσωτερική διάμετρο στα 18 χιλιοστά μόλις, με αυτή τη ρύθμιση στον εκτυπωτή σας τα δισκάκια τυπώνονται άψογα!

Η εξωτερική διάμετρος είναι ελαφρά περίεργη, στα 118 χιλιοστά το μελάνι από τον εκτυπωτή ξεχειλίζει ελαφρώς, το πιθανότερο είναι ότι ταιριάζει καλύτερα η ρύθμιση στα 117 χιλιοστά εξωτερική διάμετρο.

Εδώ και καιρό χρησιμοποιώ πλέον τα Windows 7 Ultimate 32bit για να καίω όλα τα δισκάκια Blu-ray στο LG GGW H20L.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα Mirror αναγνωρίζονται από το Image Burn σαν Philips, κι ας λέει ο άγγλος στο site του ότι είναι κατασκευής TDK. Καίγονται άψογα με «τσίτα τα γκάζια» στο 4,1x ταχύτητα εγγραφής. :126:

Το LG GGW H20L φόρτωνε ταχύτατα το Mirror που έκαψα, μόλις σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, πολύ πιο γρήγορα από τα Traxdata των 25GB, ενώ το δισκάκι έπαιξε άψογα επίσης στο Dune Prime 3.0+.

Στην εκτύπωση τώρα, δεν φαίνεται να ξεφεύγουν από τον γενικό κανόνα που χαρακτηρίζει όλα ανεξαιρέτως τα εκτυπώσιμα Blu-ray που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Το μαύρο τους δηλαδή είναι σκούρο γκρι και όχι βαθύ μαύρο, όπως αυτό του καλού χαρτιού εκτύπωσης. Τι να κάνουμε, ποτέ δεν γίνεται να τα έχουμε όλα δικά μας... :203:

Αν τα συγκεκριμένα δισκάκια δεν παρουσιάσουν κάποια ασυμβατότητα στο μέλλον με κάποιο Blu-ray player, τότε μιλάμε για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙΑ και σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα...

Reaction score
1

Υπάρχουν και αξιόπιστα μη printable δισκάκια, πιο φτηνά;

Δεν το γνωρίζω Πέτρο, ουσιαστικά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα μη εκτυπώσιμα δισκάκια Blu-ray, απλά δεν με ενδιαφέρουν. :203:

Πάντως δεν έχω δει πουθενά καλύτερη τιμή από αυτήν, δηλαδή κάτω από 1,6 ευρώ ανά δισκάκι, είτε εκτυπώσιμο, είτε απλό.

Αν κάποιος έχει βρει οπουδήποτε καλύτερη τιμή από αυτήν, ας μας βάλει κάποιο link, έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πόσο ακόμα μπορούν να πέσουν οι τιμές στα 25άρια δισκάκια Blu-ray. Λέτε να δούμε τιμές ακόμα και κάτω από 1 ευρώ;! :111:

Reaction score
11.861
Για μπακαπ το σκέφτομαι εγώ. Έχω σκανάρει σε υψηλή ανάλυση τα αρνητικά και τα σλάιντς μου (φωτογραφίες) και είναι πολλά γιγα!

Reaction score
1

Για μπακαπ το σκέφτομαι εγώ. Έχω σκανάρει σε υψηλή ανάλυση τα αρνητικά και τα σλάιντς μου (φωτογραφίες) και είναι πολλά γιγα!

Νομίζω ότι και για τη δική σου περίπτωση, μάλλον θα είναι καλύτερα τα εκτυπώσιμα Blu-ray δισκάκια αντί των απλών.

Εάν έχεις εκτυπωτή που μπορεί να τυπώσει στα δισκάκια, μπορείς να τυπώνεις πάνω στα δισκάκια μία περίληψη από τα περιεχόμενά τους, για να μην μπερδεύεσαι... :126:

JL_

Reaction score
19
Προσωπικά, για δισκάκια που προορίζονται για back-up δουλειάς, θα πρότεινα τη χρήση δίσκων αποκλειστικά made in japan και την αποφυγή εκτύπωσης ή γραψίματος με μαρκαδόρο (πέρα από το εσωτερικό δαχτυλίδι, που δεν περιέχει δεδομένα) πάνω στον δίσκο...

Reaction score
1

Προσωπικά, για δισκάκια που προορίζονται για back-up δουλειάς, θα πρότεινα τη χρήση δίσκων αποκλειστικά made in japan και την αποφυγή εκτύπωσης ή γραψίματος με μαρκαδόρο (πέρα από το εσωτερικό δαχτυλίδι, που δεν περιέχει δεδομένα) πάνω στον δίσκο...

Γιάννη, μπορώ να καταλαβαίνω φυσικά το να αποφεύγουμε να γράψουμε με οποιονδήποτε στιλό ή μαρκαδόρο πάνω στα δισκάκια.

Αλλά ο απλός ψεκασμός του μελανιού από τον εκτυπωτή πάνω στο δισκάκι, ακόμα και στο εσωτερικό δαχτυλίδι, πώς μπορεί να το επηρεάσει φίλτατε; :118:

Σε μένα τουλάχιστον, πολλές φορές το μελάνι έχει «ξεχειλίσει» ελαφρά στο εσωτερικό δαχτυλίδι στα δισκάκια, εξαιτίας λανθασμένης ρύθμισης στον εκτυπωτή. Μιλάμε βέβαια πάντα για ένα χιλιοστό το πολύ λάθος ρύθμιση. Ποτέ όμως δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα τυπωμένα δισκάκια μου, μέχρι στιγμής τουλάχιστον... :121:

JL_

Reaction score
19
Στο εσωτερικό δαχτυλίδι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, Παναγιώτη.

Στην υπόλοιπη επιφάνεια όμως, υπάρχει πάντα ένα μικρό ρίσκο, το μελάνι του μαρκαδόρου ή του εκτυπωτή, να περιέχει διαβρωτικές ουσίες, οι οποίες με τον καιρό θα διεισδύσουν σε βάθος, φθείροντας την ανακλαστική επιφάνεια ή το οργανικό υλικό της εγγραφής.

Κι αν στο δισκάκι είχαμε backup κάποιας ταινίας της συλλογής μας, δεν χάθηκε και ο κόσμος, αλλά αν υπήρχαν πολύτιμα επαγγελματικά δεδομένα;

Πριν μερικούς μήνες μάλιστα, είχα και μία σχετική κουβέντα με έναν επαγγελματία φωτογράφο που βρέθηκε προ δυσάρεστης εκπλήξεως όταν δυο-τρία χρόνια μετά την εγγραφή σε εκτυπωμένα δισκάκια DVD, διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να ανακτήσει τα δεδομένα του με κανέναν τρόπο...

Reaction score
11.861
Τα blu-ray δισκάκια είναι σάντουιτς σαν τα DVD; Αν ναι, τότε και αυτά και τα DVD δεν πρέπει να τα επηρεάζει το μελάνι, αφού το τελευταίο δε φτάνει μέχρι την εγγράψιμη στρώση. Μεσολαβεί το πλαστικό.

JL_

Reaction score
19
Τα blu-ray δισκάκια είναι σάντουιτς σαν τα DVD; Αν ναι, τότε και αυτά και τα DVD δεν πρέπει να τα επηρεάζει το μελάνι, αφού το τελευταίο δε φτάνει μέχρι την εγγράψιμη στρώση. Μεσολαβεί το πλαστικό.
Σάντουιτς είναι και με πιο παχύ "έρμα" από τα DVD (η επιφάνεια εγγραφής είναι στην κάτω πλευρά). Θεωρητικά τα BluRay είναι πιο προστατευμένα από τα DVD και αυτά με τη σειρά τους από τα CD, σε σχέση με συμβάματα στην ετικέτα τους.

Aν όμως πέσεις σε "βλαμμένο" μελάνι, 1,1mm πλαστικού, δεν αποτελεί και κανέναν σοβαρό φραγμό...

Reaction score
1

Πιστεύω πάντως ότι το να την πατήσει κάποιος τελικά, και να χάσει πολύτιμα δεδομένα από τη δουλειά του, είναι καθαρά θέμα τύχης ή κακών επιλογών.

Και εγώ γνωρίζω από τη συνεργασία μου με μεγάλο εκδοτικό οίκο, ότι έχασε πολύτιμα δεδομένα από εκατοντάδες τίτλους πριν από κάμποσα χρόνια, επειδή έπαιρνε backup για κάποιο διάστημα στα τραγικά εγγράψιμα δισκάκια CD της Imation! :137:

Αντίθετα, με εκτυπώσιμα dvd δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Πεντακόσια εβδομήντα τυπωμένα dvd έχω, όλων των ειδών, +R, -R, dual layer κτλ., από καμιά δεκαριά διαφορετικές μάρκες. Όλα κάηκαν και τυπώθηκαν την πενταετία 2004-2008. Όποιο και να πιάσω τυχαία και το βάλω σε ένα dvd player, για το έτερον ήμισι ή για κανένα πιτσιρίκι, και όχι φυσικά για μένα, :116: παίζει μια χαρά, ποτέ δεν εντόπισα το παραμικρό πρόβλημα. Φυσικά και δεν τα έχω τεστάρει όλα, αλλά και δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα παίζουν μετά από άλλα δέκα χρόνια. Αλλά εφόσον ένα dvd παίζει άψογα μετά από έξι και εφτά χρόνια από τότε που κάηκε, θεωρώ ότι δεν θα παρουσιάσει πρόβλημα ποτέ...

Για μένα, το πιο ύπουλο πράγμα είναι τα κουφά προβλήματα ασυμβατότητας που μπορεί να εμφανιστούν. Όπως το ότι το Pioneer Blu-ray player LX70 της PSA αρνιόταν πεισματικά να διαβάσει σωστά το Kill Bill Vol. 2 που έχω κάψει σε εκτυπώσιμο δισκάκι των 50GB της Sony. Παρόλο που το συγκεκριμένο δισκάκι παίζει άψογα και στα τρία HTPC μου, αλλά και στο Dune Prime... :121:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Παναγιώτη μην δοκιμάζεις τα δισκάκια σε HTPC, δεν έχουν τα ίδια codecs με τα players, αλλά και το DUNE νομίζω είναι σαν τους υπολογιστές περίπου,
θα δοκιμάζεις μόνον σε κοινά players, για να είσαι σίγουρος!

Reaction score
19

εγω ειχα καψει 2 50 bd-r εδω και ενα χρονο και σημερα που μου ηρθε bd player samsung τα επαιξε κανονικα,το ενα sony και το αλλο tdk θα δοκιμασω και τα 25αρια αυριο,χρησημοποιουσα το pc εως τωρα σαν μεσο αναπαραγωγης

Reaction score
0

Ποιο προγραμμα προτεινετε για εκτυπωση εξωφυλ blu ray;
Υπαρχει κατι που απλα να πατας "print" και να εκτυπωνει ακριβως τις σωστες διαστασεις
χωρις πολλα πολλα;

Reaction score
0

Επιτελους δεν υπαρχει κανεις να προτεινει καποιο προγραμμα που χρησιμοποιει για τις εκτυπωσεις του σε εξωφυλλα blu-ray; Τοσο καιρο μιλατε για εκτυπωσεις και ποιοτητες...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Οι εκτυπωτές που τυπώνουν cd έχουν ο καθένας το προγραμμά του, υπάρχουν όμως και στο ίντερνετ πολλά! κανένα όμως δεν τυπώνει με ένα κλίκ!!! στον κόσμο των υπολογιστών
τίποτα δεν γίνεται με ένα κλίκ, θέλει περισσότερα!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Επιτελους δεν υπαρχει κανεις να προτεινει καποιο προγραμμα που χρησιμοποιει για τις εκτυπωσεις του σε εξωφυλλα blu-ray; Τοσο καιρο μιλατε για εκτυπωσεις και ποιοτητες...
Κατ’ αρχήν δεν είναι συμπεριφορά αυτή, σε ποιους νομίζεις ότι απευθύνεσαι, δεν υπάρχουν υπηρέτες σου στο AVSite.:111:

Όπως έγραψε και ο αγαπητός MAD υπάρχουν άπειρα προγράμματα, δοκίμασε αυτό που έχει ο εκτυπωτής σου ή το πρόγραμμα εγγραφής.
Η τελική ποιότητα εκτύπωσης εξαρτάται, από το δισκάκι, τον εκτυπωτή, και την ποιότητα του αρχείου που θέλεις να τυπώσεις.

Reaction score
0

Οι εκτυπωτές που τυπώνουν cd έχουν ο καθένας το προγραμμά του, υπάρχουν όμως και στο ίντερνετ πολλά! κανένα όμως δεν τυπώνει με ένα κλίκ!!! στον κόσμο των υπολογιστών
τίποτα δεν γίνεται με ένα κλίκ, θέλει περισσότερα!
Ναι αυτο το ξερω. Δεν αναφερομαι ομως σε εκτυπωση πανω στο δισκακι αλλα ουτε σε αυτοκολλητο για το δισκακι. Μονο στο εξωφυλλο του κουτιου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.616
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75