24/96 vs Vinyl

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.576
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Δεν είναι όλοι οι μουσικόφιλοι οπαδοί του χαϊφαϊντελιστικού ανιμισμού.Αρκετοί θεωρούν ότι η ΄΄ψυχή΄΄ ενός ηχητικού γεγονότος εδράζει στον τρόπο με τον οποίο το συναισθάνονται οι ίδιοι,παρά στο μέσο μετάδοσης αυτό καθεαυτό.

Επιμένοντας στη σύγκριση τεχνολογικών μέσων που προσφέρουν απόλαυση στον ακροατή από διαφορετικές οδούς και αναγορεύοντας τις ιδιαίτερες προτιμήσεις μας ως ΄΄τοτέμ΄΄-οπότε η ενασχόληση με τ'αντίστοιχα μέσα ανάγεται σε ΄΄ταμπού΄΄- ευνοούμε την προώθηση των γνωστών χαϊενδικών νευρώσεων τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.636

κάπχιος ανάμεσά μας διαφαίνεται πως γουστάρει ψηφιακή ρία...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
λοιπον...
ολο το σκ ακουγα την 9η του Beethoven απο το βινυλιο του 77.
την επαιζα ψηφιοποιημενη σε 24/96 με ψηφιακη RIAA.
ερωτησεις...

α)επαιζε καλυτερα απο το cd?
b)ειχε μαγεια? (ψυχη?)
c)ηταν ο ηχος ψηφιακος η ειχε την ζεστασια του αναλογικού?
d) Το 9x% των ακροατών θα το κατάπινε αμάσητο άμα του έλεγες ότι ακούει αγνό παρθένο αναλογικό σύστημα. Ποιά είναι η τιμή του x?

e) Γιατί άραγε κάτι αντίστοιχο δεν είναι δυνατό να γίνει με αναλογικό σύστημα? [Γίνεται να κάνεις το ψηφιακό frontend να ακούγεται σαν πικάπ (αρκεί ένα αναλογικό setup και ένα τυπικά καλό A/D) ενώ είναι αδύνατο να κάνεις το πικάπ να ακουστεί σαν ψηφιακό μέσο.]

Reaction score
59
Το πώς αισθανόμαστε ένα ηχητικό γεγονός εξαρτάται τα μέγιστα από το πώς έχει αυτό καταγραφεί και από το πώς αυτό αναπαράγεται από ένα σύστημα αναπαραγωγής. Από αυτό εξαρτάται το μέγεθος της συναισθηματικής εμπλοκής κατά την ακρόαση της αγαπημένης μας μουσικής.
Προσωπικά προτιμώ γενικά το βινύλιο και δεν θα μου άρεσε να ακούω μουσική π.χ. από δίσκο γραμμοφώνου, αλλά ούτε και από ψηφιακά μέσα. Σε αυτό έχω καταλήξει έχοντας ως αναφορά μου τον ζωντανό ακουστικό ήχο και όχι από κάποια άλλη διάθεση που συνήθως επισυνάπτουν ορισμένοι σε άτομα των απόψεών μου. Λ.Σ.

Reaction score
4.249
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

1. Το πώς αισθανόμαστε ένα ηχητικό γεγονός εξαρτάται τα μέγιστα από το πώς έχει αυτό καταγραφεί και από το πώς αυτό αναπαράγεται από ένα σύστημα αναπαραγωγής. Από αυτό εξαρτάται το μέγεθος της συναισθηματικής εμπλοκής κατά την ακρόαση της αγαπημένης μας μουσικής.

2. Προσωπικά προτιμώ γενικά το βινύλιο και δεν θα μου άρεσε να ακούω μουσική π.χ. από δίσκο γραμμοφώνου, αλλά ούτε και από ψηφιακά μέσα. Σε αυτό έχω καταλήξει έχοντας ως αναφορά μου τον ζωντανό ακουστικό ήχο και όχι από κάποια άλλη διάθεση που συνήθως επισυνάπτουν ορισμένοι σε άτομα των απόψεών μου. Λ.Σ.
Λουκα εχω βαλει 1 και 2 στο κειμενο σου για να ξεχωρισω δυο σημαντικους παραμετρους.

Το 1 ειναι το επιστημονικο και τεχνικο μερος.
Το 2 ειναι υποκειμενικο και αφορα το τι αρεσει του καθενος.

Γιατι δεν πιστευω να νομιζεις οτι οσοι ακουν απο ψηφιακα μεσα μουσικη δεν γνωριζουν αυτο που αναφερεις σαν "ζωντανο ακουστικο ηχο".

Μαλιστα οπως σωστα ανεφερε ο Μπουτιας στο 2 αυτο υπεισερχονται και ψυχολογικοι παραγοντες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.636

α)επαιζε καλυτερα απο το cd?
b)ειχε μαγεια? (ψυχη?)
c)ηταν ο ηχος ψηφιακος η ειχε την ζεστασια του αναλογικού?
α) όχι
β) στάνταρ
γ) είχε όλη τη "ζεστασιά" του αναλογικού.

έπεσα κάπου έξω?:143::138::137::136:

Reaction score
777
Να ρωτήσω κάτι?
Όταν λέτε 24/96...
σε τί αναφέρεστε?
είναι εμφανες οτι το σωστό 24/96
_είναι αυτό που δέν έχει περάσει απο αναλογική μήτρα.
_είναι αυτό που δέν είναι vinyl rip
_δέν είναι cd-rip

μπορεί κάποιος να εξακριβώσει τα παραπάνω ετσι ώστε να δώσω και εγώ μια σαφή απάντηση?:137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.888
Το βινύλιο είναι ένα πτώμα που έχει αρχίσει να αποσυντίθεται εδώ και πολύ καιρό. Όπως είναι λογικό, σε μια εποχή που οι επιτήδειοι βρίσκουν θύματα να τους πουλάνε τσίγκινα καμπανάκια για treatment χώρων ακρόασης, κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν εμπορικά ακόμη και αυτό το βινυλιακό πτώμα, κρατώντας το με νύχια και με δόντια στο προσκήνιο. Τα πραγματικά εμπορικά συμφέροντα είναι στην πώληση ξεδιάντροπα ακριβών βινυλίων στους αδαείς χαϊφιντελάδες. Το cd έχει 5€ και το βινύλιο 55€. Το σιντάκι έφερε φθηνή υψηλή πιστότητα στον λαό. Το high resolution υλικό συνεχίζει την εξέλιξη φέρνοντας κάτι μοναδικό και ανεπανάληπτο, δηλαδή ατόφιο υλικό ηχογράφησης στα σπίτια μας. Μάλιστα αυτό γίνεται χωρίς να ζητάνε οι διάφοροι συμφεροντολόγοι μια περιουσία για τραγικούς "πλαστικούς δίσκους", δηλαδή τα γνωστά παρωχημένα και ξεπερασμένα υποπροϊόντα της τεχνολογίας ηχογράφησης.

...

Reaction score
2.248

Σε 5 χρόνια θα συζητάμε 48/192 vs vinyl

Δεν βαρεθήκατε επιτέλους? :136:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Το βινύλιο είναι ένα πτώμα που έχει αρχίσει να αποσυντίθεται εδώ και πολύ καιρό. Όπως είναι λογικό, σε μια εποχή που οι επιτήδειοι βρίσκουν θύματα να τους πουλάνε τσίγκινα καμπανάκια για treatment χώρων ακρόασης, κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν εμπορικά ακόμη και αυτό το βινυλιακό πτώμα, κρατώντας το με νύχια και με δόντια στο προσκήνιο. Τα πραγματικά εμπορικά συμφέροντα είναι στην πώληση ξεδιάντροπα ακριβών βινυλίων στους αδαείς χαϊφιντελάδες. Το cd έχει 5€ και το βινύλιο 55€. Το σιντάκι έφερε φθηνή υψηλή πιστότητα στον λαό. Το high resolution υλικό συνεχίζει την εξέλιξη φέρνοντας κάτι μοναδικό και ανεπανάληπτο, δηλαδή ατόφιο υλικό ηχογράφησης στα σπίτια μας. Μάλιστα αυτό γίνεται χωρίς να ζητάνε οι διάφοροι συμφεροντολόγοι μια περιουσία για τραγικούς "πλαστικούς δίσκους", δηλαδή τα γνωστά παρωχημένα και ξεπερασμένα υποπροϊόντα της τεχνολογίας ηχογράφησης.
That's my boy... :142:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

α) όχι
β) στάνταρ

έπεσα κάπου έξω?:143::138::137::136:
αυριο να το παιξεις στο στοιχημα να παρουμε κανα φραγκο...

γιατι ομως λες οτι δεν ειναι καλυτερο απο το cd? για εξηγα τεχνικα...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Εάν όντως συμβαίνει αυτό (που συμβαίνει), ξαναρωτάω:

Γίνεται να κάνεις το ψηφιακό frontend να ακούγεται σαν πικάπ (αρκεί ένα αναλογικό setup και ένα τυπικά καλό A/D) ενώ είναι αδύνατο να κάνεις το πικάπ να ακουστεί σαν ψηφιακό μέσο. Γιατί;

Reaction score
777
μάλιστα...
επειδή λοιπόν κανείς δεν απαντάει ποιο είναι το σωστό 24/96 το hi-end το πρόστυχο που λέει και ο Κωστας φού:142:

μάλλον ένα βινύλιο που κόπηκε πρίν το 80 θα ακουστεί καλύτερα απο το αντίστοιχο cd.λέω μάλλον γιατί έχω παρατηρήσει οτι το φαινόμενο ισχύει και στη ρόκ.τώρα αν μου δώσετε κανα φτηνο-Ελληνικό έργο...οκ...

ένα βινύλιο που θα το περάσουμε απο ψηφιακό φόνο 24/96 μαλλον θα παίξει λίγο καλύτερα απο ένα αναλογικό φόνο.λέω μάλλον διότι δέν το έχω δοκιμάσει.:137:

ένα βινύλιο που δέν είναι αυτό που λέμε αναλογικό αλλα έχει ψηφιακό μάστερ θα παίξει ακριβώς το ίδιο(και λίγο χειρότερα) απο το αντίστοιχο ψηφιακό 24/96.αυτό το έχω δοκιμάσει με πολύ καλό εξοπλισμό.

προσωπικά τα αυθεντικά 24/96 όπως το messiah του handel μου φαίνονται υπερβολικά καλά, αν όχι ότι το καλύτερο έχω ακούσει.

ο κόσμος εσφαλμένα κάνει τελείως λάθος συγκρίσεις.συγκρίνει βινύλιο που κόπηκε το 60 με ένα σιντι που κόπηκε απο το ίδιο μάστερ το 90.έτσι πέφτει στο γνωστό λαγούμι οτι το βινύλιο τα διαλύει όλα.
μετά, συγκρίνει σι ντι με αντίστοιχο "ψηφιακό" βινύλιο...και ω θεοί!!!!βρίσκοι το βινύλιο καλύτερο!!!ε εκεί εντάξ...του αρέσει ο θόρυβος...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.610
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Γίνεται να κάνεις το ψηφιακό frontend να ακούγεται σαν πικάπ (αρκεί ένα αναλογικό setup και ένα τυπικά καλό A/D) ενώ είναι αδύνατο να κάνεις το πικάπ να ακουστεί σαν ψηφιακό μέσο. Γιατί;
S/N

Reaction score
4

a)
.:111:.μάη κομπιούτερ πλέης λάηκ πικάπ !!!

[YOUTUBE]8B-KHtCeIr4[/YOUTUBE]

b) S/N (λάηκ κόγιας) ...αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Για το θέμα τώρα... για μένα δεν υπάρχει καν αυτό το ερώτημα ανάμεσα στα δύο 'μέσα'.
Αν μου χαρίσουν το τελειότερο μηχάνημα και τσάμπα όλα τα νέα 24/96 δεν θα τα άλλαζα με την μουσική που έχω μέχρι σήμερα (±500 δίσκους)
Τι να το κάνω να ακούω (super) αλλά μόνο 10 άλμπουμς.. και ελάχιστη μουσική.. ?!!? :422:

Υ.Γ.
Το συγκριτικό που ψάχνουμε στο θέμα (24/96 vs Vinyl) σημαίνει ότι το Vinyl έχει κερδίσει το cd αλλά όχι το 24/96 ? :138:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.610

... όσο για την ψηφιακίλα, γράφεις το βινυλιάκι στο δίσκο σε 16/44, το ανεβάζεις στα 24/96, το κατεβάζεις πάλι στα 16/44 με καμιά δεκαριά ντεσιμπέλ dithering, και χοπ! τα τεχνουργήματα...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Μη με μπερδεύεις με τα τεχνικά, δεν τα πάω καλά με αυτά.. :116:
Εμένα το πτωχό μου το μυαλό μου λέει το εξής: αν εγώ μπορώ να κάνω και ό,τι κάνεις ενώ, αντίθετα, εσύ δεν μπορείς να κάνεις αυτά που κάνω εγώ, τότε είμαι ικανότερος. Simple as that.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.636
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

... Simple as that.
μα τι λες τώρα;

αφού η "κοινή λογική" έχει πάψει να είναι "κοινή" εδώ και κάτι χρόνια...:143::135::138::137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.636

αυριο να το παιξεις στο στοιχημα να παρουμε κανα φραγκο...

γιατι ομως λες οτι δεν ειναι καλυτερο απο το cd? για εξηγα τεχνικα...
δε παίζω ούτε στοίχημα ούτε προπό, άσε, δε μου ταιριάζει στο ...ψυχολογικό προφίλ!:137::138:

όσο το "γιατί", τι να σου ξανα-λέω δηλαδή; τα γνωστά χιλιο-μασημένα? ε, και για ποιό λόγο? μπα... άσε καλύτερα...:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.501
Members
38.456
Νεότερο μέλος
citizen$