Μια φορά κι έναν καιρό...

Status
Not open for further replies.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
RD48G (48 inch mid-ribbon)

Ο ένας λέγεται Νίκος Κοντόπουλος και μένει Διονυσσο πρόσφατα έβαλε κι αυτός το καινούργιο mid-ribbon, ο άλλος το ονομα του τελειώνει σε ....ιδης δεν το θυμάμαι.

No more info available... (θα μας πιάσει και ο ΣΔΟΕ... :135: )
Μιλώντας για καινούργια ribbon, να και μερικές φωτο από πρόσφατη αλλαγή των δικών μου, γιατί το ένα μετά από λειτουργία 7 ετών παρέδωσε το πνεύμα... :143:

RD48G (48 inch mid-ribbon) από την BOHLENDER-GRAEBENER. Η παραγγελία έγινε από το PARTS EXPRESS...

Εννοείται ότι τα άλλαξα και στα δύο ηχεία... (έχω ένα spare για όποιον ενδιαφέρεται...)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

Και εδώ ο Νίκος Μενδρινός κάνει τα... μαγικά του... :143:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Το τελικό check και τις... θερμοκολλήσεις :143: έκανε ο Τάσος Χάρτζης της Analysis Audio...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Και το τελικό προιόν (πίσω πλευρά):

Μήπως έχει καμιά fatsa αντίρρηση ότι το ηχείο είναι καλύτερο από καινούργιο? :126:

Reaction score
1.685

Αγαπητε Χρηστο, εχεις εκεινη την σπανια μαγικη ικανοτητα να μας κανεις να αισθανομαστε παραξενα "διπλα" σου.

Την μια μας κανεις να σε θαυμαζουμε και να σε αγαπαμε υπερμετρα για ολα οσα εχεις κανει και ολα οσα ξερεις στην εκπληκτικη σου πορεια στο χωρο αυτο...και την αλλη,, αστο καλυτερα, ξεχασμενα τελειως.!!!

Ενα ακομα μπραβο θα ηταν πολυ λιγο για αυτα που μερικως τα ξεραμε αλλα τωρα τα "ζησαμε" μαζι σου απο μια αλλη γωνια..

Μας χρωστας ομως κατι (νομιζω), να μας πεις τι δουλεια εχει εκεινη η μικρη κρυσταλινη ρωσιδουλα πανω στον βραχιονα σου..

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Αγαπητε Χρηστο, εχεις εκεινη την σπανια μαγικη ικανοτητα να μας κανεις να αισθανομαστε παραξενα "διπλα" σου.

Την μια μας κανεις να σε θαυμαζουμε και να σε αγαπαμε υπερμετρα για ολα οσα εχεις κανει και ολα οσα ξερεις στην εκπληκτικη σου πορεια στο χωρο αυτο...και την αλλη,, αστο καλυτερα, ξεχασμενα τελειως.!!!

Ενα ακομα μπραβο θα ηταν πολυ λιγο για αυτα που μερικως τα ξεραμε αλλα τωρα τα "ζησαμε" μαζι σου απο μια αλλη γωνια..

Μας χρωστας ομως κατι (νομιζω), να μας πεις τι δουλεια εχει εκεινη η μικρη κρυσταλινη ρωσιδουλα πανω στον βραχιονα σου..
Περασμένα ξεχασμένα... και σε ευχαριστώ! :114:

Οσο για την μικρή Ρωσιδούλα... (svarovski) πάνω στο βραχίονα, διαχέει κατα έναν "μαγικό" τρόπο τις υψηλές συχνότητες... :143:

Reaction score
3.972

Χρήστο μερσί για την λεπτομερή κ μερακλίδικη παρουσίαση.

Μία απορία: οι μπάφλες-αυτιά στα Ινφίνιτυ (εκατέρωθεν της μπάφλας των μεσουψηλών), σε τι χρησιμεύουν?

Κατευθυντικότητα του οπισθίως ανακλώμενου ήχου, ή κάτι άλλο?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ενισχύουν κάποιες μεσοχαμηλές και ομαλύνουν την απόκριση σε αυτή την περιοχή μεταξύ woofers και mid-ribbon, "δένουν" δηλαδή την απόκριση του mid-ribbon με το sub.

Ολα τα μοντέλα της Genesis αυτού του τύπου έχουν flanks (η wings - φτερά) στα πανελ των μεσο-υψηλών.

Η γωνία των flanks στα μοντέλα σαν το δικό μου είναι υπολογισμένη, ανάλογα νομίζω με την σχεδίαση του crossover...

Reaction score
250

Χρήστο μερσί για την λεπτομερή κ μερακλίδικη παρουσίαση.

Μία απορία: οι μπάφλες-αυτιά στα Ινφίνιτυ (εκατέρωθεν της μπάφλας των μεσουψηλών), σε τι χρησιμεύουν?

Κατευθυντικότητα του οπισθίως ανακλώμενου ήχου, ή κάτι άλλο?
Το μέγεθος της μπάφλας είναι καθοριστικό για την συχνοτική έκταση της μονάδας των μεσουψηλών προς "τα κάτω". Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε αναδιπλούμενη μπάφλα που πετυχαίνει το ίδιο αποτέλεσμα . Δηλαδή πιο εκτεταμένη απόκριση χαμηλών της δίπολης μονάδας λόγω του περιορισμού των "ακυρώσεων" που αναποφευκτα δημιουργούνται λόγω συμβολής της προς τα πίσω ακτινοβολίας με την "μπροστινή".

Γενικά αυτό το ηχείο πρέπει να είναι ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν σε αυτό (και όχι μόνο) το μέγεθος. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα !

Reaction score
6
ΙΝΚΟΓΝΙΤΕ ΓΕΙΑ!!:107:

ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΤΟ ΝΗΜΑ ,

ΝΗΜΑ RIBBON!!!

Nαι θυμαμαι αυτη την χειρουργικη επεμβαση που πετυχε τελικα οπως ειχαμε προβλεψει. Αμα δεν.....:120: δε θα γλυτωναμε...:142:

Τελικα τα νεα ribbon επαιξαν πολυ καλυτερα με το καλημερα!

Γενικα επαιζε παντα υπεροχα, αλλά μετα.....απογειωθηκε.

Θυμαμαι το υφος σου οταν εβαλα το χερι μου στο κενο, εκει που πριν ηταν το παλιο ribbon....:138:

Θα επανελθω αυριο με τον πρωινο καφε.

Reaction score
250

Ενισχύουν κάποιες μεσοχαμηλές και ομαλύνουν την απόκριση σε αυτή την περιοχή μεταξύ woofers και mid-ribbon, "δένουν" δηλαδή την απόκριση του mid-ribbon με το sub.

Ολα τα μοντέλα της Genesis αυτού του τύπου έχουν flanks (η wings - φτερά) στα πανελ των μεσο-υψηλών.

Η γωνία των flanks στα μοντέλα σαν το δικό μου είναι υπολογισμένη, ανάλογα νομίζω με την σχεδίαση του crossover...
Χρήστο δεν συμβαίνει αυτό . Δεν ενισχύουν καμία περιοχή συχνοτήτων . Απλά συμβαίνει αυτό που ανέφερα στο προηγούμενο post μουhttp://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1220207&postcount=209. Και αυτό είναι καθοριστικό γιατί όσο χαμηλότερα βρίσκεται η συχνότητα κρος τόσο καλύτερα.Οι λόγοι έχουν αναφερθεί επανειλημμένα :114:...

Reaction score
1.685

Βασιλη, μηπως ακουστικα το εκλαμβανεις "σαν να μην λειπει" κατι που αμεσως μεταφραζεται πρακτικα ως ενισχυση?

Ισως αυτο να εννοει ο Χρηστος.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Eχει δίκιο ο Βασίλης που το έθεσε πιό επιστημονικά. Το αποτέλεσμα πάντως είναι "δέσιμο" του mid-ribbon με το sub.
Σε αυτό το ηχείο, δεν έχεις την αίσθηση ότι υπάρχουν χωριστές ηχητικές μονάδες.

Καλώς τον ΝΜ! Αργησες, και όλοι εδώ σου βάλαμε απουσία... :143:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
cantilever for sale...

να κάνω κι εγώ μια ερώτηση; γιατί κάθε φορά που "ξύνεσαι" και θες να αλλάξεις κεφαλή, σπας την προηγούμενη;
Νομίζεις ότι το λέω στο έτερον ήμισυ για δικαιολογία για να κάνω upgrade ε?

Οχι κύριε, δεν ξύνομαι... Εγώ είμαι ειλικρινής άνθρωπος. Να, μόλις βρήκα και τα πειστήρια του εγκλήματος. (Το κρατάω κολλημένο στο πικάπ... για το μάτι) :

παρατηρήστε ότι το head-shell δεν έχει κεφαλή από κάτω... :110:

Πουλάω το cantilever. Το θέλει κανείς? :143:

Και μία ακόμα φωτο από την τελευταία ρύθμιση του DacT CT-100 phono stage:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Σε αλλο ποστ με τιτλο "Χιλιες και μια νυχτες".Ιστοριες για μεγαλα παιδια

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Hawk Audio CD-Drive and MPIII DAC reviews

Hawk Audio CD-Drive and MPIII DAC review που έγινε τον Ιανουάριο του 2003:

DAC MP III from the inside

Κάνω quote μονον κάτι που είχα γράψει τότε ( http://aca.gr/equip19.htm )

Puting things into prospective, I want to make the following remark:
"Price ratio between my Gabriel-Souther-insider-DacT analogue gear and the Wadia digital set is less than 3:1 and the sound difference between them is chaotic. Price difference between the Wadia combo and the Hawk is more than 4:1 and the sound difference between these two, seems very small..."
Draw your own conclusions!

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.275
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale