Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025
Fouthka h ithtoria...:116:
μτφ.: φούθκα η ιθτορία...:116:
Δεν είμαι οπαδός. Θα έλεγα το αντίθετο. Λάτρης κάθε μέσου/αναπαραγωγέα μουσικής.
Προφανώς δεν έχεις έρθει σπίτι μου να δεις τι γίνεται...
Έχω κι εγώ ένα ταπεινό πικαπάκι και ακούω τα βινύλιά μου.
![]()
Και είμαι κι εγώ κάτοχος Atma-sphere, του S30, στο οποίο μάλιστα συνδέω κατά καιρούς το Weiss Dac202 ως dac/προενισχυτή.
![]()
Ο ήχος στου Λουκά μού φάνηκε γνώριμος, όπως και οι εντυπώσεις μου από το συγκριτικό αναμενόμενες.
Σόρι Βλάση, το ξέρω. Απλά μεταφέρω συνεχώς πηγές και ηχεία μέσα στο σπίτι σε διαφορετικούς χώρους και δεν είναι τίποτε οριστικό. Πρόσφατα μέτρησα 6 διαφορετικά συστήματα στο σπίτι. Μόλις τα συμμαζέψω, θα επανέλθω.Ρε σκατοπαιδο γιατι δεν εχεις ανεβασει περικαλοω το συστημα σου στις Ηχητικες Αποδρασεις??????
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΒΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:141::135:
Λουκά μου, πολύ φιλικά (θα στο πω πολύ πολύ απλά): η ρύθμιση τάσης των ηλεκτροστατικών δεν είναι θέμα "πειραματισμού". Προφανώς όσο πιο υψηλή είναι η τάση τόσο καλύτερα παίζει το ηχείο, και αυξάνεται κι η ευαισθησία του. Αλλά η φορτισμένη επιφάνεια όταν έρχεται πιο κοντά από όσο πρέπει από την άλλη, γίνεται ηλεκτρική εκκένωση, κοινώς "σπινθήρας", που μπορεί να καταστρέψει τη μεμβράνη (κάνει τρύπες και μπορεί να σκιστεί). Η μέγιστη τάση λοιπόν που μπορεί να εφαρμοστεί εξαρτάται από την απόσταση των δυό επιφανειών (που εξαρτάται από τη μέγιστη ταλάντωση που κάνει η μεμβράνη στα μπάσα, οπότε και μειώνεται η απόσταση αυτή, άρα εξαρτάται και από την έκταση του συχνοτικού περιεχομένου που προσλαμβάνει το ηχείο, δηλαδή με ένα ενεργό κρος μπορεί να παίξει πολύ πιο δυνατά αν αποκοπούν οι υπόηχοι, που έτσι κι αλλιώς δε βγάζει το ηχείο) και την αγωγιμότητα της ατμόσφαιρας, (που εξαρτάται, ως γνωστό, από θερμοκρασία, υγρασία και πυκνότητα, αναλόγως υψόμετρου δηλαδή). Ε, οι τιμές αυτές είναι συγκεκριμένες, και δεν επιδέχονται αλλοίωσης, και καλό είναι να τηρείται και μια απόσταση ασφαλείας, γιατί είναι μεγάλη ζημιά η καταστροφή της μεμβράνης.Βρίσκομαι στο ενδιάμεσο ενός λίγο μακρόχρονου πειραματισμού με καταγραφή σε καθημερινή βάση αλλαγής δεδομένων. Δεν επιτρέπετε να πω περισσότερα. Υπάρχει στο χώρο υγρασιόμετρο και καταγράφεται η καθημερινή του ένδειξη. Το τσικ που ακούγονταν μερικές φορές ήταν αποτέλεσμα του ότι το bias του ηχείου [ που στο Sound Lab έχει το προνόμοιο να είναι ρυθμιζόμενο] ήταν στο τέρμα. Την προηγούμενη φορά που ήρθε ο vastsar [δεν σας το είπε] δεν ακούγονταν κανένα τσιΚ.
Ένα χιλιοστό αν κατέβει το bias τότε δεν ακούς κανένα τσικ. Ελπίζω να λύθηκε η απορία.
εσύ δε μετράς, το βέις είναι δικό σου και πας να το βγάλεις καλύτερο.:138:Στο Weiss ξεπηδούσαν οι ήχοι από τα ηχεία ολοζώντανοι μπροστά σου.
Καλά, μάθε να το προφέρεις κιόλας, βάις διαβάζεται. Γράφε το στα λατινικά αν σου φαίνεται παράξενο. :136:εσύ δε μετράς, το βέις είναι δικό σου και πας να το βγάλεις καλύτερο.:138:
ούτε ο βαστσαρ μετράει, αφού όλο φλακ ακούει, είναι πορωμένος...:137:
μόνο η γνώμη του Λουκά μετράει, άντε και του Κοτσίδη λίγο.:136:
βρε και γώ βάις τό'λεγα, αλλά ο θέμης με διόρθωσε υποτίθεται! Άντε, αποφασίστε επιτέλους πως το θέλετε εσείς οι κάτοχοί του!:138:Καλά, μάθε να το προφέρεις κιόλας, βάις διαβάζεται. Γράφε το στα λατινικά αν σου φαίνεται παράξενο. :136:
Μιχάλη... θα το πω για μια ακόμη φορά. Το συγκεκριμένο σύστημα - χώρος είναι ακατάλληλο για συγκριτικά. Σε ένα άλλο πολύ καλό σύστημα (με ότι αυτό συνεπάγεται κυρίως σε τομείς όπως η οδήγηση και ο χώρος), οι διαφορές θα ήταν πολύ μικρότερες, πάλι όμως υπέρ του ψηφιακού. Κι επειδή θα τρέξει ως θιγμένος να αντιδράσει, αυτό το λέω χωρίς να θεωρώ ότι το σύστημα του Λουκά είναι κακό. Είναι όμως ένα σύστημα με πολύ σοβαρούς συμβιβασμούς και ως εκ τούτου ακατάλληλο για τέτοιες δουλειές. Στο σύστημα του Σκαλούμπακα για παράδειγμα, οι διαφορές θα είναι πολύ πολύ μικρότερες.Κάτι δεν πρέπει να πήγε καλά, δεν μπορεί να είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές. Μήπως κάτι ήταν αρύθμιστο στο πικάπ?
ΜαστροΠετρο τι σκαρωνεις και θες ιδεες?..................................
Μήπως θα μπορούσε να αναφερθεί κάτι περισσότερο για τον προενισχυτή φωνογραφικής κεφαλής που χρησιμοποιήθηκε?
Έστω μια φωτογραφία του κυκλώματος.
Φαίνεται και σε αυτό το θέμα να ξέρεις καλύτερα ακόμη και από αυτούς που τα φτιάχνουν τα ηχεία. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Τόσο χρόνια προσπαθώ και δεν μπόρεσα ποτέ να κάψω ένα Sound Lab.Λουκά μου, πολύ φιλικά (θα στο πω πολύ πολύ απλά): η ρύθμιση τάσης των ηλεκτροστατικών δεν είναι θέμα "πειραματισμού". Προφανώς όσο πιο υψηλή είναι η τάση τόσο καλύτερα παίζει το ηχείο, και αυξάνεται κι η ευαισθησία του. Αλλά η φορτισμένη επιφάνεια όταν έρχεται πιο κοντά από όσο πρέπει από την άλλη, γίνεται ηλεκτρική εκκένωση, κοινώς "σπινθήρας", που μπορεί να καταστρέψει τη μεμβράνη (κάνει τρύπες και μπορεί να σκιστεί). Η μέγιστη τάση λοιπόν που μπορεί να εφαρμοστεί εξαρτάται από την απόσταση των δυό επιφανειών (που εξαρτάται από τη μέγιστη ταλάντωση που κάνει η μεμβράνη στα μπάσα, οπότε και μειώνεται η απόσταση αυτή, άρα εξαρτάται και από την έκταση του συχνοτικού περιεχομένου που προσλαμβάνει το ηχείο, δηλαδή με ένα ενεργό κρος μπορεί να παίξει πολύ πιο δυνατά αν αποκοπούν οι υπόηχοι, που έτσι κι αλλιώς δε βγάζει το ηχείο) και την αγωγιμότητα της ατμόσφαιρας, (που εξαρτάται, ως γνωστό, από θερμοκρασία, υγρασία και πυκνότητα, αναλόγως υψόμετρου δηλαδή). Ε, οι τιμές αυτές είναι συγκεκριμένες, και δεν επιδέχονται αλλοίωσης, και καλό είναι να τηρείται και μια απόσταση ασφαλείας, γιατί είναι μεγάλη ζημιά η καταστροφή της μεμβράνης.
Η δυνατότητα ρύθμισης είναι πολύ χρήσιμη, καθώς με το πέρασμα του χρόνου χαλαρώνει η μεμβράνη (έτσι "στρώνει το ηχείο") οπότε και χρειάζεται να μειωθεί η τάση για να μην υπάρχουν εκκενώσεις.
Θα σου πρότεινα να αφήσεις τα "πειράματα" για να μη πάρεις καμιά μεμβράνη στα χέρια...
Σίγουρα ήταν αρύθμιστο. Λ.Σ.Κάτι δεν πρέπει να πήγε καλά, δεν μπορεί να είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές. Μήπως κάτι ήταν αρύθμιστο στο πικάπ?