Τι σας λεει το Skoda Octavia 1,6TD 105ps???

Reaction score
1.772
Απάντηση: Τι σας λεει το Skoda Octavia 1,6TD 105ps???

Ο φιλος σου εχει το 2λιτρο μοτερ,καμια σχεση με το 1,6 ecomotive.Αλλα με 4 χρονια εγγυηση ας παθει οτι θελει.Τζαμπα θα μου το φτιαξουνε στην seat.:137:
ναι το διλιτρο εχει αλλα γενικα το vag group δεν τα παει καλα
στα πετρελαια.

υ.γ.πολυ φοβαμαι οτι με τα χιλιομετρα που κανεις μολις τελειωση
η εγγυηση θα αρχισουν τα οργανα.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

H Alfa είναι μούρλια, αν και δε βλέπω θέση για το cd. Χαλάλι, απλά είναι κόσμημα.
Αφού δεν πας ιταλία δεν πας και στο Astra?

Reaction score
800

τους ταξιτζηδες με τα πετρελαιοskoda octavia δεν τους βλεπω να παραπονιουνται (τους ρωταω κιολας)...

Reaction score
7

τους ταξιτζηδες με τα πετρελαιοskoda octavia δεν τους βλεπω να παραπονιουνται (τους ρωταω κιολας)...
+1000000000000000

Και εγώ τουλάχιστον, θεωρώ "τενεκέδες" τα Ιταλικά. Το καταλαβαίνεις από το κλείσιμο της πόρτας. Δεν νομίζω να έχουν την ποιότητα κατασκευής που έχουν τα groupvag στο αμάξωμα. Δεν ξέρω αν τα τελευταία χρόνια έχει κάνει προόδους η Alfa στον τομέα αυτό.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Υπάρχει και η σκέψη του Qashqai...???

Reaction score
1.772

+1000000000000000

Και εγώ τουλάχιστον, θεωρώ "τενεκέδες" τα Ιταλικά. Το καταλαβαίνεις από το κλείσιμο της πόρτας. Δεν νομίζω να έχουν την ποιότητα κατασκευής που έχουν τα groupvag στο αμάξωμα. Δεν ξέρω αν τα τελευταία χρόνια έχει κάνει προόδους η Alfa στον τομέα αυτό.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
εχει κανη προοδους εδω και χρονια αλλα απο το κλεισιμο της πορτας καταλαβαινεις εσυ την αξιοπιστια;

τοτε γιατι δεν χαλανε τα γαιπωνεζικα και τα κορεατικα;

αμα παρης ενα τενεκε και του βαλης πισοχαρτο στις πορτες
να δεις ωραια κλεινουν μετα.

οσο για τους ταξιτζηδες επειδη ξερω πολλους μια καποτε ημουν
και εγω (και ειχα και audi ενα διαστημα)παντα στην πιατσα
τα χειροτερα αμαξια ηταν τα vag.

μιλαω για παλιοτερα ενω για αυτο που μιλαμε δεν εχω αλλες
γνωμες περα απο αυτη που εχω γραψη παραπανω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595

μπήκα πριν λίγες μέρες σε ένα οκτάβια ταξί που ήταν θρύψαλο από τη χρήση, είχαν λιώσει όλα, ήταν το πρώτο πρώτο μοντελάκι που κυκλοφόρησε, έδειχνε τόσο παλιό το ταμπλό που έπαθα πλάκα, βλέπω το δείκτη χιλιομέτρων να γράφει κάτι σχετικά λίγο για την εμφάνιση του οχήματος (δε θυμάμαι σίγουρα, νομίζω έλεγε 350.000 χλμ) και τον ρωτάω πόσα χιλ έχει κάνει με αυτό και μου είπε πως έχει μηδενίσει μια φορά το καντραν και όπως πάει, και με την κρίση, θα αντέξει (θέλει δε θέλει) και δεύτερη γιατί δε του έχει βγάλει καμιά σοβαρή βλάβη. το μηδένισμα είναι 1.000.000 χλμ...

σιγά που χαλάνε....

οι μισοί ταξιτζήδες (παραπάνω από τους μισούς δηλαδή) με οκτάβια ντίζελ κυκλοφορούν, τι λέμε τώρα...

Reaction score
7

εχει κανη προοδους εδω και χρονια αλλα απο το κλεισιμο της πορτας καταλαβαινεις εσυ την αξιοπιστια;

τοτε γιατι δεν χαλανε τα γαιπωνεζικα και τα κορεατικα;

αμα παρης ενα τενεκε και του βαλης πισοχαρτο στις πορτες
να δεις ωραια κλεινουν μετα.

οσο για τους ταξιτζηδες επειδη ξερω πολλους μια καποτε ημουν
και εγω (και ειχα και audi ενα διαστημα)παντα στην πιατσα
τα χειροτερα αμαξια ηταν τα vag.

μιλαω για παλιοτερα ενω για αυτο που μιλαμε δεν εχω αλλες
γνωμες περα απο αυτη που εχω γραψη παραπανω.
Την αξιοπιστία δεν την καταλαβαίνεις μόνο από τις πόρτες, αλλά είναι η πρώτη εντύπωση αυτή. Αλλό να κλείνει "βαριά" και άλλο σαν τενεκές.

Είχα δύο αυτοκίνητα Ιταλικά και ένα κορεάτικο. Και τα τρία ξεκίνησαν σαπίλες και τα σχετικά. Ενα GolfII μοντέλο '90 που έχω, ακόμη κεριά στάζουν οι λαμαρίνες και φυσικά δεν συζητάμε για σκουριά. Οι πόρτες όπως έκλειναν, έτσι κλείνουν.
Οσο αφορά τα ταξί, τα μισά τουλάχιστον είναι Octavia. Τυχαίο? Δεν νομίζω!

Reaction score
1.772

Την αξιοπιστία δεν την καταλαβαίνεις μόνο από τις πόρτες, αλλά είναι η πρώτη εντύπωση αυτή. Αλλό να κλείνει "βαριά" και άλλο σαν τενεκές.

Είχα δύο αυτοκίνητα Ιταλικά και ένα κορεάτικο. Και τα τρία ξεκίνησαν σαπίλες και τα σχετικά. Ενα GolfII μοντέλο '90 που έχω, ακόμη κεριά στάζουν οι λαμαρίνες και φυσικά δεν συζητάμε για σκουριά. Οι πόρτες όπως έκλειναν, έτσι κλείνουν.
Οσο αφορά τα ταξί, τα μισά τουλάχιστον είναι Octavia. Τυχαίο? Δεν νομίζω!
τα ιταλικα που λες παω στοιχημα οτι ειναι πριν το 90 αφου

τοτε σκουριαζαν.

εγω παντως εχω ιταλικο και δεν εχει παθη τιποτα ακομα.

ηταν για χρονια το φτηνοτερο diesel με μεγαλους χωρους.

υ.γ.κωστα προφανως δεν κοπηκε ακομα στη μεση γιατι με 1.350.000 εχει αλλαξη τουλαχιστον 2 μηχανες και καμια
δεκαρια σασμαν.:142:

Reaction score
1.981

Έχω το Οκταβια5 με βενζινα...
Για τον κινητήρα δεν μπορώ να πω γιατι είναι αλλο πράμα το πετρέλαιο ...
Το μονο αρνητικο που εχω βρει ειναι η 'πλαδαρη' αναρτηση. Κάνει μπαμ...αλλά αν δεν θελεις να οδηγας γρηγορα (όπως εγς) δεν εχεις κανενα προβλημα.

Για το Λεον δεν ξερω/δεν απαντώ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.905

Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου,αλλα alfa romeo δεν παιρνω με τιποτα,εκτος και αν μου το κανεις δωρο φιλαρακι.
Αγόρι μου, άστο, δεν τό 'χεις! Άμα είσαι αλφίστας, είσαι αλφίστας από κούνια, έχεις το γονίδιο. :114:

Βέβαια, οι αλφίστι δεν φαίνονται με τη μία, υπάρχει συγκεκριμένο -επίσημο- πρωτόκολλο διάκρισης.

Αν το αυτοκίνητο δεν κάψει πλακέτα, αν δεν μείνει από αντλία νερού, αν δεν του φύγει η εξάτμιση στο δρόμο, και χίλια δυό άλλα "αν", θα αρχίσει να καίει λάδια, ακόμα και πριν συμπληρώσει 1000 χιλιόμετρα. Το λοιπόνε, πάει και που λες ο κάτοχος Alfa Romeo στο συνεργείο με παράπονα, γιατί το μοτέρ καίει λάδια. Κι εκεί αρχίζει το παραμύθι, καθ' όσον να πούμε, του πασσάρουν το παραμύθι, ότι το μοτέρ είναι αγωνιστικό, και είναι φυσικό να καίει λάδια. Εκεί είναι που ξεχωρίζουν οι αλφίστι. Αν ο πελάτης χάψει το παραμύθι, θα φύγει ευχαριστημένος, και θα λέει στους φίλους του ότι το αυτοκίνητό του έχει αγωνιστικό μοτέρ. Αν φύγει καταβάζοντας καντήλια, ε, είναι φυσιολογικός άνθρωπος...

Γι' αυτό σου λέω, άστο... :114:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.905

Πάντως, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από πλευράς αξιοπιστίας (γιατί με τη Skoda και τη Seat, και τη VW, δεν θα το έχεις ήσυχο), εξέτασε το ενδεχόμενο του Civic hybrid, ή κάποιο Mazda 6 diesel. Είναι ακριβώτερα, αλλά μπορείς να συμπληρώσεις με ένα διακανονισμό. Οι ιάπωνες είναι σήμερα οι καλύτεροι τεχνίτες κινητήρων, μακράν καλύτεροι όλων των ευρωπαίων. Μακράν...

Αλλά βέβαια, αυτό δεν φτάνει. Προχτές ένιωσα ένα πολιτισμικό σοκ. Μπήκα στην έκθεση, σε ένα καινούργιο ταπεινό 307, και αμέσως μετά σε ένα Imprezza. Το Imprezza είναι μέσα ελεεινό, το Peugeot δε μ' άφηνε να φύγω...

Reaction score
5

Τα παραπάνω ως χιουμοριστικά και μόνο ελπίζω...
Γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς, οι alfisti εν έτει 2011 συνήθως ασχολούνται ''περί ανέμων και υδάτων''... Τα τεχνικά προβλήματα αφορούν πλέον περισσότερο τους ''παραδοσιακά'' αξιόπιστους...
Ένα απλό γκουγκλάρισμα σε αυτοκινητιστικά forum το αποδεικνύει...

Reaction score
1.772

Αγόρι μου, άστο, δεν τό 'χεις! Άμα είσαι αλφίστας, είσαι αλφίστας από κούνια, έχεις το γονίδιο. :114:

Βέβαια, οι αλφίστι δεν φαίνονται με τη μία, υπάρχει συγκεκριμένο -επίσημο- πρωτόκολλο διάκρισης.

Αν το αυτοκίνητο δεν κάψει πλακέτα, αν δεν μείνει από αντλία νερού, αν δεν του φύγει η εξάτμιση στο δρόμο, και χίλια δυό άλλα "αν", θα αρχίσει να καίει λάδια, ακόμα και πριν συμπληρώσει 1000 χιλιόμετρα. Το λοιπόνε, πάει και που λες ο κάτοχος Alfa Romeo στο συνεργείο με παράπονα, γιατί το μοτέρ καίει λάδια. Κι εκεί αρχίζει το παραμύθι, καθ' όσον να πούμε, του πασσάρουν το παραμύθι, ότι το μοτέρ είναι αγωνιστικό, και είναι φυσικό να καίει λάδια. Εκεί είναι που ξεχωρίζουν οι αλφίστι. Αν ο πελάτης χάψει το παραμύθι, θα φύγει ευχαριστημένος, και θα λέει στους φίλους του ότι το αυτοκίνητό του έχει αγωνιστικό μοτέρ. Αν φύγει καταβάζοντας καντήλια, ε, είναι φυσιολογικός άνθρωπος...

Γι' αυτό σου λέω, άστο... :114:
τα πιστευης αυτα που λες;

Reaction score
1.772

Δεν τίθεται θέμα πίστεως. Απλώς, γνωρίζω ιστορίες παθόντων.
εγω παλι δεν ειδα κανεναν να παθη κατι απο τα παραπανω και ξερω πολλους.

καλα για τα λαδια αστο γιατι καινε ολα τα αμαξια πλεον.(και τα γαιπωνεζικα).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595

καλα για τα λαδια αστο γιατι καινε ολα τα αμαξια πλεον.
αμαν... το δικό μου είναι φορντ 2-λιτρο ντιζελ, καίει κι αυτό λάδια? να το κοιτάξω?

(που να ψάχνω τώρα το μάνιουαλ να δω πως ελέγχουν τα λάδια... άσε που πρώτα πρέπει να ανακαλύψω πως διάλο ανοίγει το καπώ...)

Reaction score
1.830

αμαν... το δικό μου είναι φορντ 2-λιτρο ντιζελ, καίει κι αυτό λάδια? να το κοιτάξω?

(που να ψάχνω τώρα το μάνιουαλ να δω πως ελέγχουν τα λάδια... άσε που πρώτα πρέπει να ανακαλύψω πως διάλο ανοίγει το καπώ...)
γιατί, άμα το ανοίξεις τι θα δεις? ένα τεράστιο πλαστικό καπάκι που υπονοεί: "τζιζ, δε πειράζουμε!" :139:

Reaction score
38

Λοιπόν για άκουσε κι εμένα που (κατά τύχη) έχω εμπειρία πάνω στο θέμα του 1.6TDi (105 PS) του group VAG.

'Εκανα πριν 10 μέρες, στη Γερμανία, 665 Km πίσω από το τιμόνι ενός νοικιασμένου Golf Plus 1.6 TDi με το 5άρι χειροκίνητο σασμάν. Συνολική κατανάλωση: 37,3 lt (50 Ευρώ για τους "κουτόφραγκους") δηλαδή 5,6 lt/100 Km! Υπολόγισε ότι η χρήση ήταν 15% πόλη, 30% επαρχιακοί δρόμοι και 55% autobahn (με ταχύτητες από 140 ως 200 Km/h - συνήθως 150-160 Km/h). Στην εθνική στα 160 Km/h το μοτερ γυρνάει με 3000 σαλ με 5η και καταναλώνει ελάχιστα (5,5-6 lt/100 Km). Ο κινητήρας είναι πολύ πολιτισμένος και ήσυχος για diesel (στο ταξίδι απλώς τον ξεχνάς) - καμία σχέση με τους παλαιότερους TDi του group VAG. Μοναδική παρατήρηση η μικρή έλλειψη ελαστικότητας και τραβήγματος από 1200 ως 1400 σαλ, δικαιολογημένη από τον κυβισμό του (μην ξεχνάμε ότι το group έβγαζε ως τώρα τα 105 άλογα από 1.9 κινητήρα).

Οπότε η σύσταση μου είναι να προχωρήσεις στην αγορά Leon ή Octavia5 (ότι βρεις σε καλύτερη τιμή). Θα είναι μάλλον λίγο πιο οικονομικά (λόγω καλύτερης αεροδυναμικής) από το Golf Plus που οδήγησα και αν τα συνδυάσεις με DSG (ακριβό, αλλά αξίζει κάθε δεκάρα που θα δαπανήσεις - πιστεψέ με) ακόμά πιο οικονομικά στη χρήση.

Τελειώνοντας, σε σχέση με διάφορα που γράφτηκαν γενικά θα πω τα παρακάτω.
α) Η ολική ποιότητα δεν υπάρχει πια - την πάτησε το τρένο! Ακόμα και στους Ιάπωνες... Κάθε αυτοκίνητο είναι ένα λαχείο - απλώς άλλες πιθανότητες έχεις να σου κληρώσει σε ιάπωνα, άλλες σε γερμανό, άλλες σε γάλλο και άλλες σε ιταλό...
β) Ξέχνα τα υβριδικά αν δεν πρόκειται να κάνεις τα περισσότερα χιλιόμετρά σου εντός πόλης. Στην εθνική χάνουν το πλεονέκτημα της χαμηλής κατανάλωσης απέναντι στα diesel. Ένα CR-Z που είχα για ένα ΠΣΚ έπινε σε χρήση εθνικής οδού (και με πολύ χαμηλότερες ταχύτητες μάλιστα) ΠΟΛΥ παραπάνω από το Golf Plus. Και δεν το λέω μόνο εγώ: έχω αντίστοιχο πρόσφατο τεστ του γαλλικού L' Automobile.

Αυτά τα ολίγα, από την εμπειρία μου με τουλάχιστον 15.000 Km πίσω από το τιμόνι καμιας 15αριάς διαφορετικών diesel αυτοκινήτων την τελευταία 6ετία. Και με την καθημερινή συμβίωση με ένα υπέροχο DSG κιβώτιο. Αααα, και κανένα κόλλημα με καμία εταιρία...

Υ.Γ.: Αν θες να σου πω περισσότερα στείλε μου pm, να σου στείλω το τηλέφωνό μου. Και περαστικά και καλά ξεμπερδέματα με την περιπέτεια που είχες με το Golf σου.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88